Pc tuning
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
höm..az ugye 32 bites?
A Vista 32 az is max. 4GB. Csak a 64bitesek ismernek fel többet (8GB - 128+ G😎 verziótól függõén.
\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"
Sp2 es vin is csak 4 gigát támogat??
Hát akinek vistája van az már büszkálkedhet 8 gigával is.:S
Hát akinek vistája van az már büszkálkedhet 8 gigával is.:S
Úgy értettem ahoz képest drága a black dragon hogy paraméterekben sem kiírívó, még a hûtõbordát is lespórolták róla. A két szék közt a földre ülés esete (ultra és value közt). De minek ma bárkinek is 4 Gb otthonra? 32-bites programok asszem max 2 vagy legfeljebb 3 gigáig tudnak memóriát kezelni? (a windows 4Gb-ig amibõl levonódik a videómemória is, de egy program nem kaphat 2-3Gb-nél többet) A 64-bites programok még messzebb járnak.
<#wow3>#wow3>Kitérdekel a hûtõborda???
Veszel 1 et ramonként 900 ft ért, vagy márkásabbat drágábban...
Am a mostani Gs ben ven 1 jó kis cikk a memóriahûtésrõl..
Am hogy lenne már drága a blackdragon??????
70 ért 4 giga bõven jó..És az is csak 35/2 giga..
Veszel 1 et ramonként 900 ft ért, vagy márkásabbat drágábban...
Am a mostani Gs ben ven 1 jó kis cikk a memóriahûtésrõl..
Am hogy lenne már drága a blackdragon??????
70 ért 4 giga bõven jó..És az is csak 35/2 giga..
Lehet átmeneti szerencse vagy elírás, de aliencomputernél 26 a 2Gb-nyi 1000Mhz-s geil value, a black dragon meg nevetséges, még borda sincs rajta csak led és kurvadrága, az ultrának most ment fentebb az ára.
Szóval szerinted inkább value 1000-res geil, mint extremedit 800-as A-data? Meddig mehet el az az olcsó 1000-res geil? Az A-data elvileg elszalad 1200-ig is.
Szóval szerinted inkább value 1000-res geil, mint extremedit 800-as A-data? Meddig mehet el az az olcsó 1000-res geil? Az A-data elvileg elszalad 1200-ig is.
Geil...
Mert már alapon viszi az 1000 ret, és az a cl letornázható cl3 re, esetleg 3 ra is...
De mivel amit Írtál 1000 res geil nek 1 gigája 33 ezért jevaslom ezt
ez igaz, már 4 giga és cl4 es idõzÍtés, de monnyuk csak 800 on ketyeg.
Mert már alapon viszi az 1000 ret, és az a cl letornázható cl3 re, esetleg 3 ra is...
De mivel amit Írtál 1000 res geil nek 1 gigája 33 ezért jevaslom ezt
ez igaz, már 4 giga és cl4 es idõzÍtés, de monnyuk csak 800 on ketyeg.
Szerintetek melyik DDR2-es 2Gb-os dual-chanel kit érné meg legjobban ha P35-ös deszkán akarok majd húzni kifáradásig egy E6420-ast?
Geil Value 1000Mhz CL5 26e-ért
A-data Viesta EE 800Mhz CL4 23e-ért
Corsair XMS2 Twin2X CL4 31e-ért
Kingston HyperX CL4 31e-ért
Geil Value 1000Mhz CL5 26e-ért
A-data Viesta EE 800Mhz CL4 23e-ért
Corsair XMS2 Twin2X CL4 31e-ért
Kingston HyperX CL4 31e-ért
Ja, a mûvelet azonnali garanciavesztéssel jár ill ha kiderül a boltban, hogy tuning miatt halt meg, xal csak saját felelõsségedre...
Amúgy csak a 31268# HSZ emhez kellett volna visszaolvasnod, de azért leÍrom...
Most így alap állapotba letöltöd a 3dmark06 ot, felveszel 1 tesztet, vagy ha van beépített akkor nem is kell...
Fogod, reset gép, be biosba, megkeresed azt amenöpontot ahhol az órajelek vannak.(cpu,ram,pcie,hidak stb.)
Megkeresed az FSB(front shide bus) pontot, és azt szépen, fokozatosan felemeled 1-5 mhz kel..De ha nem c2d procid van akkor egy tuningbarát hûtõvel kezdeném adolgot.
Aztán, bemész winfosba, tesztels,5-10 percet, majd vissza bioszba és megint emelsz 1-5 mhz vel..
Mikor már instabil(Nem boot ol, megáll a win boot,stb)akkor 2 dolgot tehetsz, vissza állítod a legutóljára mûködött beállításra, vagy Elemhetsz feszt 0,02 volt tal, de ha nem értessz hozzá, akkor ne próbálozz ezzel, mert nagyonkönnyû szénkockát csinálni a cpu ból..
Ha viszont, annyira nem bootol, hogy biosig se jut el, vagy nem hajlendú visszaállítani a legutoljó, még mûködö fsb számra, akkor megnézed, hol tart az fsb mhz e..
Lebontod képed oldalát, és az elemet kiveszed, vársz 10 percet, vissza, és beállítassz egy még mûködõ beállt.Vedd lejjeb 10 mhz vel az utcsóhoz képest.
Ha viszont nem tetszett a win nek a tuning, visszaáll jó beállra, de jgy sem bootol a winfosch, akkor egy reinstall kell neki..ezért a fontos cuccaid mentsd le..
Most így alap állapotba letöltöd a 3dmark06 ot, felveszel 1 tesztet, vagy ha van beépített akkor nem is kell...
Fogod, reset gép, be biosba, megkeresed azt amenöpontot ahhol az órajelek vannak.(cpu,ram,pcie,hidak stb.)
Megkeresed az FSB(front shide bus) pontot, és azt szépen, fokozatosan felemeled 1-5 mhz kel..De ha nem c2d procid van akkor egy tuningbarát hûtõvel kezdeném adolgot.
Aztán, bemész winfosba, tesztels,5-10 percet, majd vissza bioszba és megint emelsz 1-5 mhz vel..
Mikor már instabil(Nem boot ol, megáll a win boot,stb)akkor 2 dolgot tehetsz, vissza állítod a legutóljára mûködött beállításra, vagy Elemhetsz feszt 0,02 volt tal, de ha nem értessz hozzá, akkor ne próbálozz ezzel, mert nagyonkönnyû szénkockát csinálni a cpu ból..
Ha viszont, annyira nem bootol, hogy biosig se jut el, vagy nem hajlendú visszaállítani a legutoljó, még mûködö fsb számra, akkor megnézed, hol tart az fsb mhz e..
Lebontod képed oldalát, és az elemet kiveszed, vársz 10 percet, vissza, és beállítassz egy még mûködõ beállt.Vedd lejjeb 10 mhz vel az utcsóhoz képest.
Ha viszont nem tetszett a win nek a tuning, visszaáll jó beállra, de jgy sem bootol a winfosch, akkor egy reinstall kell neki..ezért a fontos cuccaid mentsd le..
Sziasztok
Nem nagyon értek a processzor tuninghoz,de valaki megmondaná,hogy lehet e valahogy húzni egy 3 ghz-es pentium procin?
Nem nagyon értek a processzor tuninghoz,de valaki megmondaná,hogy lehet e valahogy húzni egy 3 ghz-es pentium procin?
tedd PCI buszt 33Mhz -re, valószínûleg nagyobb értéket kap és azt nem bírja a kártya.
\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"
Le lehet fix álni?Hogy arányosan húzza a ramot-cput ?
de figy
1,8 Ghz-en stabilan megy a windowsban, még tesztet is lefuttattam.
De ha vmelyik játék MULTIjába lépek egybõl kifagy. De a Single játék meg magy :S:S
Vagy egyszerûen gagyi a hálókártyám?? 1800 ft-ért vettem (dana-->realtek) , mivel az alaplapomon nincs beépített.
Meg az mért van hogy a ddr ram frekiét leveszem alacsonyra, és mikor az fsb-t huzom felteszi maxra ? :S:S
1,8 Ghz-en stabilan megy a windowsban, még tesztet is lefuttattam.
De ha vmelyik játék MULTIjába lépek egybõl kifagy. De a Single játék meg magy :S:S
Vagy egyszerûen gagyi a hálókártyám?? 1800 ft-ért vettem (dana-->realtek) , mivel az alaplapomon nincs beépített.
Meg az mért van hogy a ddr ram frekiét leveszem alacsonyra, és mikor az fsb-t huzom felteszi maxra ? :S:S
Nemhiszem, sztem már az a 169-177 az a fizikai határ, ..
és az az 59° AMD nél nagyonsok.
és az az 59° AMD nél nagyonsok.
Sziasztok
Köv. a problémám:
2200+-os sempronom van melynek alap órajele 1500Mhz, fsb 166 mhh, és gondoltam felhuzom. Fsb-t 177 növeltem, tökéletesen megy windowsban , viszont bármely Játék multijában egybõl lefagy a gép, viszont single-ben tökéletesen megy. Túlmelegedés sztem nem jöhet szóba mivel 45-49 C°os.
Ha az fsb-t 170 alatt hagyom pl:169-en akkor jó a multi és nem fagy ki.
Mi lehet a probléma? ja és igy felhuzva 1,7 v feszültséget adtam, mivel az alap fesz.: 1,6 v
Lehet hogy ujra kéne rakni a windowst??
Elõre is köszi a segítséget. 😊
Köv. a problémám:
2200+-os sempronom van melynek alap órajele 1500Mhz, fsb 166 mhh, és gondoltam felhuzom. Fsb-t 177 növeltem, tökéletesen megy windowsban , viszont bármely Játék multijában egybõl lefagy a gép, viszont single-ben tökéletesen megy. Túlmelegedés sztem nem jöhet szóba mivel 45-49 C°os.
Ha az fsb-t 170 alatt hagyom pl:169-en akkor jó a multi és nem fagy ki.
Mi lehet a probléma? ja és igy felhuzva 1,7 v feszültséget adtam, mivel az alap fesz.: 1,6 v
Lehet hogy ujra kéne rakni a windowst??
Elõre is köszi a segítséget. 😊
Amúgy a GPU elvileg tudhat akár 500 körüli frekit is (ventivel), de könnyen tönkrevághatod a túlmelegedés miatt.
Ezt a kártyát már nem éri meg felhúzni, hacsak nem valami nagyon régi játékra használod...
Egyébként meg 5-10MHz-enként kezd el húzni elõbb a memóriát, addíg amíg hibátlanul megy, utána pedig a GPU-t. fejbõl nem tudhatjuk mi sem, hogy mit bír a kártyád, meg eléggé öreg kártya, ilyen már alig van néhány fanatikusnak 😛
Egyébként meg 5-10MHz-enként kezd el húzni elõbb a memóriát, addíg amíg hibátlanul megy, utána pedig a GPU-t. fejbõl nem tudhatjuk mi sem, hogy mit bír a kártyád, meg eléggé öreg kártya, ilyen már alig van néhány fanatikusnak 😛
biztonságosan
Figylem fejlesztés történt!Asus P5B premium Intel Core 2 Duo e6420 Gainward Bliss 8800gts 320mb Kingston 2Gb 800mhz CL5 120Gb vinyó Pioneer DVD -író és olvasó
Szerintetek egy Ati Radeon 9600se passzív hûtésû 324Mhz-es kártyát meddig lehet felhúzni?
Figylem fejlesztés történt!Asus P5B premium Intel Core 2 Duo e6420 Gainward Bliss 8800gts 320mb Kingston 2Gb 800mhz CL5 120Gb vinyó Pioneer DVD -író és olvasó
Sztem adj neki óvatosan 0,02 volt ot..
Ha a win beboot ol, és a 3dmark lemegy, akkor kicsit instabil a rendszer, és ezt az a +0,02 volt megoldja reményeim szerint.
Ha meg nem, akkor sikerült egy qrva szar chipes procit kifognod..
De ezt nemhiszem.
Ha a win beboot ol, és a 3dmark lemegy, akkor kicsit instabil a rendszer, és ezt az a +0,02 volt megoldja reményeim szerint.
Ha meg nem, akkor sikerült egy qrva szar chipes procit kifognod..
De ezt nemhiszem.
Hát, mert az egy sz@r..
gef 6200 az irodai gépekbe jó..😊
Talán még LFS ezésre, de azt se nagyon...
gef 6200 az irodai gépekbe jó..😊
Talán még LFS ezésre, de azt se nagyon...
szasztok!
Van nekem egy GF6200 as karim és mikor szeretném emelni a GPU órajelét nem engedi se a memória órajelet. miért?
Van nekem egy GF6200 as karim és mikor szeretném emelni a GPU órajelét nem engedi se a memória órajelet. miért?
AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64
Köszi megerõsítetted az elgondolásomat!
hát szerintem ennyi emeléshez már feszültséget is kellett volna állítani. ott lehet a hiba
Sziasztok van egy c2d e6600-as processzorom. Pár napja próbáltam picit gyorsítani rajta 3000mhz-re húztam. Lefutattam a 3dmark06-ot az még végigment, de utána elkezdtem játszani a colin mcrae dirt-el annál viszont már lefagyott a gépem. Csak az fsb emeltem 333-ra. Azt gondoltam volna hogy ezt azért jobban lehet húzni.
Nos...
Gamera/tuningra 1 értelmûen az Intel...
A proci nagyon jó választás.
Az intel szinte minimális hõemelkedéssel éri el azt a határt, hogy pl a e6300 az majdnem 3,2 ghz -et bÍr gyári hûtéssel..(fsb emeléssel..)
Gamera/tuningra 1 értelmûen az Intel...
A proci nagyon jó választás.
Az intel szinte minimális hõemelkedéssel éri el azt a határt, hogy pl a e6300 az majdnem 3,2 ghz -et bÍr gyári hûtéssel..(fsb emeléssel..)
Sziasztok!
Gép vásárlásán töröm a fejem de tanácstalan vagyok!
AMD vs. Intel. Melyikek bírják jobban a tuningot? Mivel járok jobban?
Konkrétan Intel e6420 v AMD 5600+
Gép vásárlásán töröm a fejem de tanácstalan vagyok!
AMD vs. Intel. Melyikek bírják jobban a tuningot? Mivel járok jobban?
Konkrétan Intel e6420 v AMD 5600+
Kölcsön kéne kérni egy procit hozzá, mondjuk egy sempron is megfelelne, vagypedig alaplapot elviszed boltba és fizetsz egy biosfrissítést.
ja és tetézendõ a dolog msi alaplap k9n sli platinum ésnem ismeri fel a bios a 5600+ x2 amd-t ccsak biosfrissítésután de nem tudok biost frissíteni amíg nem frissítettem fel😊
mekkora mi ez valami zsákutca
amíg nemismeri fel a procit system halted van és nem tudok flopyról sem bebootolni
mekkora mi ez valami zsákutca
amíg nemismeri fel a procit system halted van és nem tudok flopyról sem bebootolni
öszi Akuma én is erre gondoltam pláne hogy másik géppel is kiprószáltam és ott sem indul a venti.
pff....
Én nem arról a képrõl beszélek amit mutattál, henem megnéztem azt a hûtõt amit mondtál, és láthatóan elfér.
Én nem arról a képrõl beszélek amit mutattál, henem megnéztem azt a hûtõt amit mondtál, és láthatóan elfér.
Akkor vidd vissza, hogy cseréljék ki...
figyu igazából minden elindul a gép is csak a táp venti nem
Ha rossz a kapcsoló, akkor húzd le a power kábelt, és fogj meg egy rotling ceruzát és a tompa végét érintsd hozzá (vagy lapos csavarhúzót). Ekkor zárul az áramkör és bekapcsol a számítógép 😊
Mûködnie kell vele. Remélhetõleg a házban alátetted a mûanyag alátéteket, távtartókat!!! Ha nem, akkor zárlatosra csináltad az alaplapot, így egy biztonsági rendszer megakadályozza, hogy bekapcsold a gépet! Ha betetted rendesen, és az alaplap hátoldala nem ér le sehol, akkor még az lehetséges, hogy rosszul kötötted be a kapcsolót, vagypedig eleve tönkre van menve a kapcsoló. Apámnál épp az utóbbi volt a helyzet.
Sziasztok
Van egy K9n sli platinum alaplapom meg egy chieftec 500w os aktív pfc-s atx 2.0 compatibilis tápom.
A probléma a követekezõ az alaplap tudomásom szerint sima atx, és ha mindent bekötök a tápból amit csak lehet az alaplapra a 24 pines csatit a 4 pines kocka csatit meg egy sima tápcsatit is fel kell nyomni az alaplapra, és a tápom ventillátora nem indul el.
nekem van egy kicsit régebbi chieftec tápom is azon van külön táp ventillátor vezeték is amit a deszkára fel kell nyomni...na ezen nincs olyan vezeték.
Lehet nem kompatibilis az alaplap meg a táp?
VAgy szar a táp?
Légyszíves segítsetek ...
Van egy K9n sli platinum alaplapom meg egy chieftec 500w os aktív pfc-s atx 2.0 compatibilis tápom.
A probléma a követekezõ az alaplap tudomásom szerint sima atx, és ha mindent bekötök a tápból amit csak lehet az alaplapra a 24 pines csatit a 4 pines kocka csatit meg egy sima tápcsatit is fel kell nyomni az alaplapra, és a tápom ventillátora nem indul el.
nekem van egy kicsit régebbi chieftec tápom is azon van külön táp ventillátor vezeték is amit a deszkára fel kell nyomni...na ezen nincs olyan vezeték.
Lehet nem kompatibilis az alaplap meg a táp?
VAgy szar a táp?
Légyszíves segítsetek ...
Hmm. Szerintem én se vagyok vak. Csak épp a 2. bekezdés nem függ össze az elsõ kérdésemmel, mert a link képein másféle hûtõt tesznek rá (ami épp csak hogy référt) 😊
Igen, láthatóen elfér, nem sokkal szélesedik a foglalat mellé, és amúgy is kerek.
Akad esetleg itt olyan aki egy Coolermaster Hyer TX hûtõt egy Gigabyte GA-P35-DS4, DQ6 esetleg GA-P965-DS4/DQ6 (lényegében hasonló kiépítésûek, de azért nem egyformák) alaplapon használ vagy egyéb forrásból tudja hogy elfér-e ez a hûtõ az alaplapra hõcsövelt FET-ek hûtõbordáitól?
És látott már valaki ilyesmit? képek
Nem értek ezen a nyelven, csak sok jó kép volt a lapról a méretek tanulmányozására..., nade ezek hülyék, viccbõl pakolnak 2 8800GTX-et is az inteles deszkára, vagy nemhivatalosan mégis tud SLI-t a P35-ös chipset?
És még egy hülye kérdés ami felötlött bennem így gépvásárlás elõtt:
Core2 Duo konfigokban az alaplapra 4 vagy 8 tûs tápkábelt kell dugni a procihoz? Illetve ha van egy 420W-os Chieftech tápom aminek csak 4-tûs csatlakozója van akkor ahhoz elég venni egy elosztót vagy muszály leszek tápot cserélni?
És látott már valaki ilyesmit? képek
Nem értek ezen a nyelven, csak sok jó kép volt a lapról a méretek tanulmányozására..., nade ezek hülyék, viccbõl pakolnak 2 8800GTX-et is az inteles deszkára, vagy nemhivatalosan mégis tud SLI-t a P35-ös chipset?
És még egy hülye kérdés ami felötlött bennem így gépvásárlás elõtt:
Core2 Duo konfigokban az alaplapra 4 vagy 8 tûs tápkábelt kell dugni a procihoz? Illetve ha van egy 420W-os Chieftech tápom aminek csak 4-tûs csatlakozója van akkor ahhoz elég venni egy elosztót vagy muszály leszek tápot cserélni?
Én addÍg húztam a d cerkám gyári hûtéssel,semmi több..nem dicsexem..
Nameg remélem most nem azzal fogsz dicsekedni, hogy neked 3,2GHz-es a celeronod alapból 😄DD
Jah, nem egy tuning alaplap, a szemetek nem olyat adtak, pedig kemény 13 ezerbe került 😛
höm...
Jól lárom, hogy csak 2,56 ghz a proci??..XD
Jól lárom, hogy csak 2,56 ghz a proci??..XD