36836
  • zoolee
    Nem, nemjó, oda minimum egy 8600 GT kellene..
  • Solt
    Szerinted E6300 mellé a 7600GT jó párosítás?
  • barret
    Ha a Crysis miatt akarod csak,akkor ne teddd. Neked inkabb egy videokartyat kellene venned!
    Akkora videokartya ugysincs a piacon,amit a procid ne tudna maxra hajtani :D
  • skyli991
    Sziasztok, elsősorban a Crysis miatt szeretném húzni a procimat core 2 duo e6850 3gh-ről feljebb. A kérdésem, hogy erre a legjobb program erre a systool? és ha igen, akkor hogy csináljam úgy. hogy ne tegyek kárt benne. Ilyet még sose csináltam, és játéknak drága lenne elrontani.Help please
  • Narancs
    Köszi a helpet!
    Megfordítva is próbáltam, de semmi. A lapról nem világít:(
    5Voltra kötve azonnal elkezd égni, csak nem akartam ezért külön adni neki egy 5voltos ágat a zalman elosztóról.

Lenne egy másik kérdésem is: Kicsit moddolnám a tápom kinézetét, az most lénegtelen hogyan, majd úgyis teszek be képeket ;)
    Az lenne a gondom, hogy a külön monitor csatit ki akarom szedni, tök felesleges és más kerülne a helyére. Na most a power csatiról a kék és piros vezeték egy panelhoz fut, itt több elektro cumó van, innen ágazik le a moncsi csatija a panel egyik oldaláról. A másik oldaláról meg fut tovább a kék és piros.

Mi lenne, ha egyszerűen elvágnám a kék&piros vezetékeketa moncsicsatis panel előtt, majd egyszerűen összekötném a panel után. Így a power csatitól a két vezeték egyenesen a táphoz futna, nem tenne kitérőt a moncsicsati felé. Meg lehetne oldani ezt ilyen egyszerűen szerintetek?
  • MaSzKa
  • barret
    Lehet ennyit tud a videokartya es mar hibazik? (Tulhuzott videokartya is fagyast okoz)
    Probald kisebb lepesekben huzni,es jegyezd mennyin megy hibatlanul.
  • fsgh
    Sziasztok! Kezdő tuningoló lennék:P és lenne 1 problémám...Fent van az ATITool és a 7600GT-et probánám húzni egy picit.

De ha rányomok a Find max core/memory akkor elkezdi csinálni de mind a 2-nél lefagy és jraindul...akkor probáltam kézzel húzni (alap C:560 M:700) C:600-ra és M:750-re aztán Set Clock hogy beálítodjon aztán rányomtam a Show 3d view-re és lefagyott a gép:S szal hogy lehet tuningolni hogy ne fagyon le állandóan!? vagy csak nálam van a hiba? Amúgy a VGA-m hőmérséklete alapból a Windowsba 50fok szal nem sok
  • Bmx01
    no sikeresen feljebhúztam az fsb-t
    a proci 3.2Ghz volt lett 3.5Ghz amúgy egy zalman 9500 hűtőv van rajta
    a ram 220Mhz volt lett 290Mhz
  • barret
    A ramokat eleg jol lehet huzni.
    Ha van egy kis szerencsed,menni fog 800 korul is :)
    Nem kell hozza borda.
    A lenyeg,hogy az alaplapodon beallithato legyen a fsb.
  • zoolee
    NM, ezért van a topik.
    SRY a helyesírási hibákért, siettem..
  • Bmx01
    Köszönöm a választ.
  • zoolee
    Fogod, bemész a bios ba és az fsb t elkezdet 5-10 mhz n ként feltolni, így a proci órajele is nő, de csak külön a memó házásának nincs értelme...
    Közbe tesztelsz orthossal prime95 tel 3dmark kal..stbstb..minden 50-100 mhz utánn 10-20 percet..Figyelj a hőfokokra is...everestel mérd.

Hűtő nem nagyon kell, az anyimeimek amik 800 asok nem melexenek annyira, eddíg még nem tuningoltam őket, mert még nagyon friss XD meg most amíg nincsen gond a sebességgel addíg nem fogom...
  • Bmx01
    nekem ááá dehogy
    én kérdeztem normálisan te + elkezdtél itt parasztkodni a tyúkokkal + .....
  • NeoMaN
    Írni nem tudsz magyarul és még neked áll feljebb?
    :)))))))))
  • Bmx01
    látom te nagyon vágod
    kb az IQ-d is annyi lehet ahány választ adtál
  • NeoMaN
    1. Kiveszed a gépből.
    2. Madzagot rákötsz.
    3. Válladon átdobod a madzagot, és kimész az utcára /földútra, csatorna mellé/.
    4. Elindulsz előre és húzod magad után.
    5. Közben anyád ordít neked, hogy kezd el a tyúkot kopasztani.
  • Bmx01
    ddr2 kingmax 2x1g mars 667Mhz-es ramot lehet e húzni és + éri e ?
    ha lehet, hogy lehet húzni ?
    kell hoozá borda, vagy nem ?
  • zoolee
    Sztem fordítva kötötted be....
  • barret
    Valoban 5 volt koruli fesz kell neki...De ellenallas nelkul ki fogja a szemedet egetni...
    De sztem az alaplaprol kellene hogy vilagitson.
    1,5 volt korul van a nyitofeszultsege.
    Biztos forditva kototted be :)
  • csabika6630
    ASUS P4P8X alaplapom van. Sztem azért ez nem annyira gagyi. (persze a saját kategóriájába).
  • Inquisitor
    Csak nagyon olcsó vagy "márkás" gépbe való lapokon nem állítható. Véletlenül (ha nema eniekbe tartozik a tiéd) nem GigaByte lapod van, mert ott a Bios beállítások egy része csak a Control + F1 megnyomása után lesz látható?
  • Inquisitor
    Gondolom az tiszta, hogy a LED működési elve miatt ha fordítva van bekötve már nem működik? Próbáltad megfordítani?
  • Narancs
    Hellász!
    LED témában kérném a tanácsotokat!
    Volt egy kék ledes öngyufám, kiszereltem belőle a ledet, és beforrasztottam a kaki zöld power led helyére de sajna nem működik...:(
    Mit ronthattam el? Ránézésre jóval nagyobb mint a gyári, lehet több kakaó kéne neki? Esetleg 5V molexról? Hogy tudnám megoldani?
    Előre is köszi a helpet!
  • Narancs
    az is lehet sajnos...
  • csabika6630
    Sajnos nem találtam meg a biosba ezt a funkciót.
    Az nem lehet hogy nem lehet beállítani ennél az alaplapnál?
  • Narancs
    Ez zsír srácok, kösz a választ!
    Fűrészből csomó fajta van itthon, akkor azzal nem lesz gond ;)
  • barret
    fureszelni erdemes.Az a legjobb...Ovatosan nyugisan:)
    Nem nekirohanni dekopirral max fordulaton :D
    Aprofogu fureszlap eleg is hozza.Meg keret sem kell ha vekony a plexi.
  • mycso
    fűrész + sziloplaszt vagy 2oldalas ragasztó, attól függ mit akarsz vele.
  • csabika6630
    Oké kösz megnézem.
    Amúgy mi suliba dekopíral vágtunk plexit de sztem nem az a legmegfelelőbb eszköz rá. :)
  • Narancs
    FSB/RAM vagy CPU/RAM ratio, ilysemit keress, és állíts a ram értéket magasabb osztóra mint a prociét. Pl alapesetben 3/3, de ezt állítsd át 3/4-re és okés lesz. Ramot amúgy azért szokták visszafogni, mert gyári 400as ramon nem sokat lehet tuningolni. Persze van kivétel, nekem pl 580-on ment egy mezei Kingston Value, de ez kurvaritka.
  • csabika6630
    Hello régebben írtam hogy tuningolnám a procimat mert gyengus.
    Hallottam hogy úgy szokták hogy a 400mhz-es ram órajelet visszaállítják 333 ra és utána húzzák az FSB-t.
    Ezt hogy kell csinálni? Mert a biosba sehol se láttam olyan menüpontot ahol engedné állígatni a ram órajelét.

Ha az FSB-t felhúzom mondjuk 200-ról 250 re akkor mennyire teszek rosszat a ramnak?
    Jah és hol lehet megnézni a CPU default volt szükségletét?
  • Narancs
    Ja, néha visszanézek
    De most lenne konkrét kérdésem is: szerintetek plexit mivel érdemes vágni és ragasztani?
    Előre is kösz a helpet!
  • barret
    Nem igen jon ki annyibol sztem.
    Alaplap,proci,memo,videokartya Es lehet hogy tapegyseg is kell uj.
    Probalj bele szerezni procit,es memoriat.Olcsobban meguszod.
  • MrLATEX
    nemtudom lehet nevetséges lesz de én olyan 40-45 nél többet nem akarok rászánni tehát tudnál(tok) vmiféle proci ram alaplap combinácikoat mondani 1 kb-i árral????
  • MrLATEX
    kössz szépen, és mondjuk ha vennék bele egy procit nemtom lehet amd-is vagy az jobb?? nah végülis mind1 az érdekelne igazán h mennyibe lenne nekem kb egy középkatergóriás proci (gondolom alaplappal együtt kéne) + 1 giga ram kb????????
  • barret
    Huzhatod ha tudod,de nem lesz sok eredmenye...
    Igaz tesztprogramokkal merheto lesz.Ahhoz a videokartyahoz egy sokkal izmosabb proci kellene.egy 2.8-as pentium kb.
    Es a mai vilagban 1 giga ram a minimum kovetelmeny.Memoval sztem is jobban jarnal.
  • MrLATEX
    hello épp ez a gond h nem naon akarok rá zstont költeni mert csak egy két hétig használom toom h nemdrágák a RAM-ok de vmi alternatív megoldásra golndoltam és mért nem ajánlatos húzni a procit, ez még érdekelne???
  • barret
    Nekem 2600-as Bartonom volt,az ment 2200 mhz-en stabilan.
    Igaz nem neztem meg a maxot,hogy mit lehet kihozni belole.
  • Nufy
    Helló!
    Mivel celeron nem ajánlom a húzúsát, de viszont egy 512-es, vagy 1gb-os memóriát belevehetnél, és akkor nem lesz semmi gond, észre lehet majd venni a külömbséget, és most a memóriák se túl drágák