36836
-
#32474 érdekesen állnak ott azok a zavarszűrő kondik -
#32473 én is a tápból ennyi után azt állapítottam meg gagyi lehet vagy régifajta
-
zoolee #32472 Kíváncsi vagyok rá nagyon. -
#32471 ja valahogy így -
zoolee #32470 AGGYAD AZOKAT A KÉPEKET!!!!! XD -
#32469 Nah srácok, köszi mindenkinek a tanácsokat!
Végül nem szaroztam, megcsináltam. Mini Pc-t összeraktam, egy órája működik hiba nélkül. Pofás kis plexi kocka, belül kék led, és iszonyú pici az egész. Sima alkaltrészekből, semmi trükk. Majd holnap teszek be képeket -
#32468 Meg lehet csinalni az elkepzelesedet,de nem igy interneten keresztul...
Akarmelyik tv szerelo megoldja fel ora alatt.
Jobb ha egy hozzaertovel csinaltatod! -
zoolee #32467 Télleg ne nyulj bele egy régi tápba, és tedd bele abba a gépbe, inkább vegyél egy 350 es FSP t, olcsó és jó...És persze kicsi...
De nem nagyon kéne feldarabolni a mostani tápod mert a földelés ha szar lesz akkor inditásnál lesül az egész..
Szóval ahogy maszka monnya vagyél inkább egy matx tápot és azt csak rakd bele a plexi házba...
És ha lehet a plexi háznak legyen valmi fém lába a földelés miatt, vagy csak valami kis pöcs az alján.:D -
#32466 A többség mindig téved. (Mark Twain)
Pont ez a gáz, hogy senki nem tud semmi pontosat, csak véleménye van a dologról. De egy fórumon nem hallottam tényeket, vagy műszaki alapú indoklást, csak azt, hogy ők fosnak belenyúlni. Persze megértem, ehhez a kérdéshez már némi villamssági ismeret is szükségeltetik. Egy jó gépet bárki össze tud rakni, fel tud tuningolni, annak a megválaszolására, hogy melyik a legjobb vétel CPU vagy vga szintén nem kell diploma, elég követni a szaksajtót. Na mind1, majd csak megoldom valahogy, azért kösz srácok! -
#32465 valszeg nem véletlenül mondja azt a többi ember se. -
#32464 azt tudom mondani tápba ne nyúkálj bele
még ha értesz hozzá akkor is óvatosan
nem tanácsos módolni főleg nem úgy hogy Plexivel
milyen tápod van
vegyél mATX-est az kicsi -
#32463 Egy 25*22centi alapterületű, 9cm magas mini pc-t építek plexiből, már nagyjából készen van, csak annak a buzi monitorcsati panelnak sehogy nincs hely...ezért kéne biztosra tudnom, hogy nem lesz-e gáz ha kivágom egyszerűen, vagy találjak-e vmi más megoldást.
Amúgy mindenhol csak ezt tudták mondani, hogy "vegyél rendes tápot", meg dobjad ki a geccibe" stb... -
#32462 táp kidob, vesz rendes, megtanul táphoz nem nyúlunk, ha kell már régen rossz -
#32461 Hi all!
Sziasztok!
Tápszakértők segítégét kérném!
Szeretném moddolni a tápom, és ennek kapcsán merült fel a következő pormléma: szeretném kidobni a monitor csatlakozót a tápból. A póver csati felett helyezkedik el, szarul néz ki. A póvercsatiból a piros és kék vezeték egy a monitorcsatihoz forrasztott panelba fut, ahol van pár tápköri alkatrész, és ennek a panelnak a másik oldaláról ismét indul egy piros és kék vezeték, ami egyenesen a táp nyákjához megy.
Kérdésem a következő: ha a póvercsatiból kiinduló piros és kék vezetéket elvágom a monitorcsatis panel előtt, majd a panelt és a moncsicsatit kihagyva egyenesen a táphoz viszem, működni fog a tápom? Nem ég le az egész?
Itt a kép: ( a sárga nyílnál volt odaforrasztva a monitorcsati)
Több topikban, más fórumokon is kérdeztem már, de senki nem tudta a válszt.
Előre is kösz a helpet! -
#32460 Olvass inkább vissza egy picit itt, vagy ha konkrét kérdésed van fordulj hozzánk. Esetleg tuningnet.hu. -
Dévids #32459 Csá!
Tudtok olyan honlapot ahol leírják az AMD Athlon X2-es procik tuningolását???? -
matya00007 #32458 3008 Mb-ot ír. nemtom. -
#32457 dxdiag futtatasba,es ott nezd meg. -
matya00007 #32456 A CPU-Z most 4096-at. Nem tudom mi a franc lehet, mindenesetre remélem oké lesz. Köszi nektek -
matya00007 #32455 Szia! Az a baj hogy a Vista is ennyit ír ki...
nemtom mi lehet... -
#32454 oprendszer? XP nem lát 4 giga ramot..... -
matya00007 #32453 Most néztem a biosban is System memory-ra csak
3008 MB-ot ír -
matya00007 #32452 Szia!
Köszi a gyors választ. Az Everest-ben (remélem jót nézek), a fizikai memóriánál 3007 Mb-ot ír. A Win rendszernél pedig 2.93 Gb-ot.
Nem tudom mi a baj, tuti jól tettem be , és próbáltam egyesével hátha az egyik rossz de nem. Ha 3 db Ram volt csak bent akkor is ennyit írt ki. -
#32451 Valamit nagyon benézhettél, szvsz szarul tetted bele az egyiket. Négy modul az sehogysem 3007Mb, ha 512est vettél kettőt, akkor is 3*1024=3072Mb-nak kellene lennie. -
matya00007 #32450 Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni a problémámom mert lassan megőrülök!
Adott egy ASUS p5B delux alaplap. Eddig 2 db 1GB-os 800 Mhz-es Kingmax ram-om volt. Ma vettem még 2 db ugyain ilyen ramot. Beraktam az alaplapba, az Everest látja is hogy 4 van , de mégis csak 3007 Mb ramot ír. Az alaplap könyvében az van, hogy a lap 8 Giga ramottámogat. Akkor most mi lehet a baj?
Előre is nagyon köszi -
#32449 ok. Danke! -
#32448 Hát ha a ram és az fsb ugyanazon órajelen fut, és nincs a ram alapból följebb osztva (szorozva) akkor igen. -
#32447 köszi!
akkor egyszerüen az fsb-t növelem aztán kész? -
#32446 élettartama, na... nem tartalma. Fáradok, sry -
#32445 Core-nál nincs HT, ami egyszerűsíti a helyzetet. DDR2 elég jól bírja a tuningot, de élettartalma jelentősen csökken. Hamar kinyiffan egy csúcsrajáratott DDR2, így azt javaslom, hogy CPU:DRAM arány 1:1 legyen, ha jól tudom alapból magasabb órajelen járatja a DDR2-őt az intel mint az fsb. -
#32444 most olvastam a phw-en, hogy 2,66Ghz-ről 3,3-3,4-ig simán elmegy gyárival. annál több nem is kell most sztem :)
csak hogy hogyan kell azt nem tudom?! -
tmisi #32443 Core2-höz nem értek, de az tuti, hogy a jó tuninghoz kell a szuper hűtés, szal gyárival esélytelen kiemelkedő eredményt elérni. -
#32442 HI!
Vettem az alábbi config-ot. A tesztek szerint rendkívül jól húzható a proci. Szerintetek gyári hűtéssel meddig birja?
Most akarok először felhúzni intel procit és nem tudom, hogy az amd HT állitásaihoz képest itt miket kell levenni\felvenni stb.
A ram amit vettem bele: 1066 ddr2, alapból 800 mhz-n menne és a tuning során, az órajellel szinkroba menne fel 1066 ig, vagy alapból ennyin megy? egyszóval fingom sincs! Segitsetek please!! -
#32441 Sempronoknak nem a hűtés szab határt. Amennyi pluszt ki tudsz hozni belőle, azt 99% elviszi a gyári hűtő is. Ha húzva nagyon melegedne (60 fok fölé menne), akkor érdemes elgondolkodni valami nagyobb hűtőn. -
szati87 #32440 Köszi!Még annyit szeretnék kérdezni, hogy egy nagyobb hűtővel nem lehetne-e még nyerni vmennyi Mhz-et? -
#32439 Ezek a samók bőven húzhatóak, egyedül az alaplap szab határt a tuningnak. Nem tudom milyen ramod van, de feltételezem stock 400as.
Tehát először is meg kell tudni, mennyit bír az alapalpod, aztán később ehhez belőni a procit. Tehát:
1.) Ram órajelét a biosban állítsd át 333MHz-er, vagy az FSB:DRAM ratoit állítsd 3/4-re. Ezzel eléred, hogy a ramod órajele ne emelkedjen 400MHz fölé.
2.) HT szorzót vedd vissza egyel. (HT órajel sem fog emelkedni)
3.) CPU szorzót tedd vissza 6-ra.
4.) FSB-t emeld meg 250MHz re.
-->> ha elindula cucc, SuperPI simán lefut, akkor a lapod bírja a strapát. Ha nem bootol, hibázik a teszt progi, akkor 10MHz-es lépésekben haladj visszafelé, amíg jó nem lesz.
Ha 250MHz-es FSB-vel fasza minden, akkor emeldd meg egy picit a chipset feszkóját, és próbáldd meg a 300as FSB-t. Ramot és procit és HT-t még visszább kell venned mint az előbb. Ha műxik akkor a proci szorzóját és feszkóját emelgesd, egészen addig amíg bírja. Ha szerencséd van, 8-as szorzó mellett, 300as FSB-vel fog menni a cumó, ami 2400MHz. -
szati87 #32438 Hy!2800+-os sempronom van abit kv8-as alaplapon.A vas 1600-on megy de szeretném valahogy feljebb húzni.Nem értek hozzá uh lécci segítsen valaki! -
zoolee #32437 4500 as az jó.. -
Bmx01 #32436 ehez mien procit ajánlanátok
asus 8600gt 256mb
kingmax ddr2 667 2x1024
én E2180 vagy E4500-at néztem hozzá
-
Solt #32435 Akkor kártya csere!