36836
  • MaSzKa
    érdekesen állnak ott azok a zavarszűrő kondik
  • MaSzKa
    én is a tápból ennyi után azt állapítottam meg gagyi lehet vagy régifajta
  • zoolee
    Kíváncsi vagyok rá nagyon.
  • MaSzKa
    ja valahogy így
  • zoolee
    AGGYAD AZOKAT A KÉPEKET!!!!! XD
  • Narancs
    Nah srácok, köszi mindenkinek a tanácsokat!
    Végül nem szaroztam, megcsináltam. Mini Pc-t összeraktam, egy órája működik hiba nélkül. Pofás kis plexi kocka, belül kék led, és iszonyú pici az egész. Sima alkaltrészekből, semmi trükk. Majd holnap teszek be képeket
  • barret
    Meg lehet csinalni az elkepzelesedet,de nem igy interneten keresztul...
    Akarmelyik tv szerelo megoldja fel ora alatt.
    Jobb ha egy hozzaertovel csinaltatod!
  • zoolee
    Télleg ne nyulj bele egy régi tápba, és tedd bele abba a gépbe, inkább vegyél egy 350 es FSP t, olcsó és jó...És persze kicsi...
    De nem nagyon kéne feldarabolni a mostani tápod mert a földelés ha szar lesz akkor inditásnál lesül az egész..
    Szóval ahogy maszka monnya vagyél inkább egy matx tápot és azt csak rakd bele a plexi házba...
    És ha lehet a plexi háznak legyen valmi fém lába a földelés miatt, vagy csak valami kis pöcs az alján.:D
  • Narancs
    A többség mindig téved. (Mark Twain)
    Pont ez a gáz, hogy senki nem tud semmi pontosat, csak véleménye van a dologról. De egy fórumon nem hallottam tényeket, vagy műszaki alapú indoklást, csak azt, hogy ők fosnak belenyúlni. Persze megértem, ehhez a kérdéshez már némi villamssági ismeret is szükségeltetik. Egy jó gépet bárki össze tud rakni, fel tud tuningolni, annak a megválaszolására, hogy melyik a legjobb vétel CPU vagy vga szintén nem kell diploma, elég követni a szaksajtót. Na mind1, majd csak megoldom valahogy, azért kösz srácok!
  • Punker
    valszeg nem véletlenül mondja azt a többi ember se.
  • MaSzKa
    azt tudom mondani tápba ne nyúkálj bele

még ha értesz hozzá akkor is óvatosan

nem tanácsos módolni főleg nem úgy hogy Plexivel

milyen tápod van

vegyél mATX-est az kicsi
  • Narancs
    Egy 25*22centi alapterületű, 9cm magas mini pc-t építek plexiből, már nagyjából készen van, csak annak a buzi monitorcsati panelnak sehogy nincs hely...ezért kéne biztosra tudnom, hogy nem lesz-e gáz ha kivágom egyszerűen, vagy találjak-e vmi más megoldást.
    Amúgy mindenhol csak ezt tudták mondani, hogy "vegyél rendes tápot", meg dobjad ki a geccibe" stb...
  • Punker
    táp kidob, vesz rendes, megtanul táphoz nem nyúlunk, ha kell már régen rossz
  • Narancs
    Hi all!
    Sziasztok!
    Tápszakértők segítégét kérném!
    Szeretném moddolni a tápom, és ennek kapcsán merült fel a következő pormléma: szeretném kidobni a monitor csatlakozót a tápból. A póver csati felett helyezkedik el, szarul néz ki. A póvercsatiból a piros és kék vezeték egy a monitorcsatihoz forrasztott panelba fut, ahol van pár tápköri alkatrész, és ennek a panelnak a másik oldaláról ismét indul egy piros és kék vezeték, ami egyenesen a táp nyákjához megy.
    Kérdésem a következő: ha a póvercsatiból kiinduló piros és kék vezetéket elvágom a monitorcsatis panel előtt, majd a panelt és a moncsicsatit kihagyva egyenesen a táphoz viszem, működni fog a tápom? Nem ég le az egész?

Itt a kép: ( a sárga nyílnál volt odaforrasztva a monitorcsati)

Több topikban, más fórumokon is kérdeztem már, de senki nem tudta a válszt.
    Előre is kösz a helpet!
  • Narancs
    Olvass inkább vissza egy picit itt, vagy ha konkrét kérdésed van fordulj hozzánk. Esetleg tuningnet.hu.
  • Dévids
    Csá!
    Tudtok olyan honlapot ahol leírják az AMD Athlon X2-es procik tuningolását????
  • matya00007
    3008 Mb-ot ír. nemtom.
  • barret
    dxdiag futtatasba,es ott nezd meg.
  • matya00007
    A CPU-Z most 4096-at. Nem tudom mi a franc lehet, mindenesetre remélem oké lesz. Köszi nektek
  • matya00007
    Szia! Az a baj hogy a Vista is ennyit ír ki...
    nemtom mi lehet...
  • Punker
    oprendszer? XP nem lát 4 giga ramot.....
  • matya00007
    Most néztem a biosban is System memory-ra csak
    3008 MB-ot ír
  • matya00007
    Szia!
    Köszi a gyors választ. Az Everest-ben (remélem jót nézek), a fizikai memóriánál 3007 Mb-ot ír. A Win rendszernél pedig 2.93 Gb-ot.
    Nem tudom mi a baj, tuti jól tettem be , és próbáltam egyesével hátha az egyik rossz de nem. Ha 3 db Ram volt csak bent akkor is ennyit írt ki.
  • Narancs
    Valamit nagyon benézhettél, szvsz szarul tetted bele az egyiket. Négy modul az sehogysem 3007Mb, ha 512est vettél kettőt, akkor is 3*1024=3072Mb-nak kellene lennie.
  • matya00007
    Sziasztok!
    Remélem tudtok segíteni a problémámom mert lassan megőrülök!

Adott egy ASUS p5B delux alaplap. Eddig 2 db 1GB-os 800 Mhz-es Kingmax ram-om volt. Ma vettem még 2 db ugyain ilyen ramot. Beraktam az alaplapba, az Everest látja is hogy 4 van , de mégis csak 3007 Mb ramot ír. Az alaplap könyvében az van, hogy a lap 8 Giga ramottámogat. Akkor most mi lehet a baj?
    Előre is nagyon köszi
  • Col Andrew
    ok. Danke!
  • Narancs
    Hát ha a ram és az fsb ugyanazon órajelen fut, és nincs a ram alapból följebb osztva (szorozva) akkor igen.
  • Col Andrew
    köszi!

akkor egyszerüen az fsb-t növelem aztán kész?
  • Narancs
    élettartama, na... nem tartalma. Fáradok, sry
  • Narancs
    Core-nál nincs HT, ami egyszerűsíti a helyzetet. DDR2 elég jól bírja a tuningot, de élettartalma jelentősen csökken. Hamar kinyiffan egy csúcsrajáratott DDR2, így azt javaslom, hogy CPU:DRAM arány 1:1 legyen, ha jól tudom alapból magasabb órajelen járatja a DDR2-őt az intel mint az fsb.
  • Col Andrew
    most olvastam a phw-en, hogy 2,66Ghz-ről 3,3-3,4-ig simán elmegy gyárival. annál több nem is kell most sztem :)

csak hogy hogyan kell azt nem tudom?!
  • tmisi
    Core2-höz nem értek, de az tuti, hogy a jó tuninghoz kell a szuper hűtés, szal gyárival esélytelen kiemelkedő eredményt elérni.
  • Col Andrew
    HI!

Vettem az alábbi config-ot. A tesztek szerint rendkívül jól húzható a proci. Szerintetek gyári hűtéssel meddig birja?
    Most akarok először felhúzni intel procit és nem tudom, hogy az amd HT állitásaihoz képest itt miket kell levenni\felvenni stb.
    A ram amit vettem bele: 1066 ddr2, alapból 800 mhz-n menne és a tuning során, az órajellel szinkroba menne fel 1066 ig, vagy alapból ennyin megy? egyszóval fingom sincs! Segitsetek please!!
  • Narancs
    Sempronoknak nem a hűtés szab határt. Amennyi pluszt ki tudsz hozni belőle, azt 99% elviszi a gyári hűtő is. Ha húzva nagyon melegedne (60 fok fölé menne), akkor érdemes elgondolkodni valami nagyobb hűtőn.
  • szati87
    Köszi!Még annyit szeretnék kérdezni, hogy egy nagyobb hűtővel nem lehetne-e még nyerni vmennyi Mhz-et?
  • Narancs
    Ezek a samók bőven húzhatóak, egyedül az alaplap szab határt a tuningnak. Nem tudom milyen ramod van, de feltételezem stock 400as.
    Tehát először is meg kell tudni, mennyit bír az alapalpod, aztán később ehhez belőni a procit. Tehát:
    1.) Ram órajelét a biosban állítsd át 333MHz-er, vagy az FSB:DRAM ratoit állítsd 3/4-re. Ezzel eléred, hogy a ramod órajele ne emelkedjen 400MHz fölé.
    2.) HT szorzót vedd vissza egyel. (HT órajel sem fog emelkedni)
    3.) CPU szorzót tedd vissza 6-ra.
    4.) FSB-t emeld meg 250MHz re.
    -->> ha elindula cucc, SuperPI simán lefut, akkor a lapod bírja a strapát. Ha nem bootol, hibázik a teszt progi, akkor 10MHz-es lépésekben haladj visszafelé, amíg jó nem lesz.

Ha 250MHz-es FSB-vel fasza minden, akkor emeldd meg egy picit a chipset feszkóját, és próbáldd meg a 300as FSB-t. Ramot és procit és HT-t még visszább kell venned mint az előbb. Ha műxik akkor a proci szorzóját és feszkóját emelgesd, egészen addig amíg bírja. Ha szerencséd van, 8-as szorzó mellett, 300as FSB-vel fog menni a cumó, ami 2400MHz.
  • szati87
    Hy!2800+-os sempronom van abit kv8-as alaplapon.A vas 1600-on megy de szeretném valahogy feljebb húzni.Nem értek hozzá uh lécci segítsen valaki!
  • zoolee
    4500 as az jó..
  • Bmx01
    ehez mien procit ajánlanátok
    asus 8600gt 256mb
    kingmax ddr2 667 2x1024
    én E2180 vagy E4500-at néztem hozzá
  • Solt
    Akkor kártya csere!