792
zene, hírek, egyebek
  • Kit--Kat
    Úhh az állatok rohattul jól nyomják:D
    Ja igen a 90valahányasra gondoltam.
  • smici
    sztem nem a mostanira gondolt :P
  • sz4bolcs
    A BP.-i fellépés kamu volt, kamu-jegyeket adtak el rá...
    Viszont haver mondta, Pécsen lesz Holywood rose mostanában..
  • Adelaide
    még nem igen találkoztam vele:) nem is biztos, hogy van...
  • sz4bolcs
    :-)))
  • Kit--Kat
    A budapesti fellépésükről nem tudtok valami videót?:)
  • sz4bolcs
    thx... emlékszem amikor föl le csipog a zongorával
  • smici
    November Rain
  • sz4bolcs
    Hali, melyik klip végén van, mikor Axl fölriad az ágyban a sötétben és egy pohár víz van mellette? Don't cry vs. November rain?
  • Adelaide
    asszem ezentúl nem bízok abban a feliratban...egy kicsit máshogy van kiírva, de ez jobb:) egyébként Axl úgy tudja ezt a részt énekelni/visítozni, ha nézem, mindig már a sírás határán állok. meg aztán a szemei...huh
  • sz4bolcs
    A Sweet Child bevezetőjének a Queen Sail away sweet sister-ét énekli Axl egy kis visítós kiegészítéssel, amúgy mindenkinek nagyon ajánlom az eredeti Queen számot, nagyon szép, egyszerű dal.

A gunsos változat:

Sail away sweet sister
    Sail across the sea
    Maybe you'll find somebody
    That will love you half as much as me
    My heart is always with you
    No matter what you do
    So sail away sweet sister
    Cause I'll always be in love with you

But let her be somebody else's queen
    I don't want to know about you
    Cuz too many others know what I mean
    And that's why I got to live without you

I'm in love with a girl
    Been talkin' about
    I'm in love with a girl
    That I can't live without
    I'm in love but it feels like
    I'm livin' it out
    I'm in love but I think I picked a Bad Time
    To be in love
  • Adelaide
    neeeeeem...ja de.:))) ááá, rég láttam:) szal akkor a knock-knock előtt van:)de mit énekel a PC előtt? nem emlékszem...meg kéne már néznem
  • sz4bolcs
    Az a knockin előtt van :-)
  • Kit--Kat
    Ehhe ez rávall:)))
  • Adelaide
    493: ööö...majd megnézem vmikor pontosan:) meg a sweet child előtt is énekel, azt imádom:)
    PC előtt az utolsó 2 sorra emlékszem (mert az többé-kevésbé értem is):
    'what you really looking for
    isn't even a break'
    az eleje meg vmi main lovers
    Knock-knock előtt nem is emlékszem, hogy énekelne vmit...közbe dumál mindenfélét, de előtte nem tudom

pff...nehezükre esett volna azt írni, hogy 'rockzenész'? de ezt már olvastam valahol régebben. hogy ezek mért pereskednek folyton...
  • McGrady
    manapság mindenki popzenész aki könnyűzenében zenél...
  • rezsofiz
    milyen popzenész? :|w
  • smici
    "A megvádolt popzenész ügyvédje szerint csupán félreértésről van szó."

WTF?!!?!??
  • ChevyG #494
    rossz Axl!
  • sz4bolcs
    És a para city, és knockin on heavens door introjában mit énekel bele? Annak is kíváncsi vagyok a szövegére. Mind2 számban van egy intro rész, és mind2ben rohadt mély hangon beleénekel. Azt is plz. :-)
  • Adelaide
    de ez volt kiírva:)))) bár enyhén kételkedek a felirat hitelességében, mert néha-de csak néha-vannak benne bakik...de az biztos, hogy ezt írták
  • sz4bolcs
    Köszike, hogy leírtad, fullra mint ha nem ezeket mondaná, csak részletek stimmelnek. Nem jön ki a ritmusra, pedig perfect ismerem ;-)
  • Adelaide
    na ez lenne az (már ha jól feliratozták):

I look a little bit shame
    With a real big mouth
    If you wanna know about Catherine
    If you won't want it out
    Get up 'cause
    I am standing on the corner
    Follow me and I'll remind you a lot
    And you're be hysteric, still again
    Mother fucker let me tell you about
    Something, if you fuck with me
    I fuck your mother, your sister
    'Til and your best friends
    And I lay a moment, put hand away
    And then pick it in
    I pull it out, I grab your face
    And put my cum in your mouth
    You're a queen's girl
    Don't cool
    I said queen's girl
    Cool
    And you got it

hát igen. arra a 3 sorra nem egészen úgy emlékeztem, ahogy igazából van:)
  • sz4bolcs
    thx :-) ha pontosabban megtudod pliz ird ide köszi
  • Adelaide
    hm...én meg sajnos nem írtam le, mikor néztem. megjegyezni meg nem sokat jegyeztem meg belőle. majd holnap elkérem nagynénéméktől a dvd-lejátszót, mert nekünk nincs:( gépen meg nem tudom megnézni, mer letörlődött az a program...de vmi catherine-ről beszélt, meg volt benne egy olyan rész, ami érdekes módon megmaradt bennem:))) olyasmi hogy: 'megb*szlak téged, az anyádat, a húgodat, a barátaidat...vagy valami hasonló:) de majd még megnézem:)
  • sz4bolcs
    nekem nincs meg dvd-n rocket queen, de a "rap" szöveg érdekelne :-)
  • Adelaide
    jéé...értem
    amit Axl rappel azt meg lehet nézni a koncin, ha beállítod, hogy feliratos legyen
    Jaja, a Don't damn me, az télleg qrvajó, én már régebben rájöttem! :P
    El is toom gitározni az eljét. :)
    Egyébként a szájgitár kb. így műxik (szemléletesen, érthetően):

1, Az erősítőt beleteszed egy sitteszsákba. (igazából persze nem, csak hogy érthető legyen)
    2, a zsák száját összefogod, és beledugsz egy vékony slaggot,locsolócsövet

ergó az erősítő által adott hang a csövön keresztül jut ki a nagyvilágba

3, a cső végét a szádba veszed, és mellé teszel egy mikrofont
    4, gitározol, az erősítő hangja belemegy a csőbe, a másik végén (ami a szádban van) kijön a hang, és ahogy tátogsz, változik a hang.

Ezt otthon úgy próblhatod ki, hogy a discmaned fülhalgatóját, ha ien pici, akor beleteszed a szádba (nem kell összenyálazni:)), és ahogy tátogsz, máshogy hallod a hangját.
    Kb. valahogy így műxik
  • sz4bolcs
    Fogalmam nincs, de érdekelne ez a szájgitár. Mi a lótúró van a szájánál, amikor nyomatja? Sokat találgattunk haverral, de még nem jöttünk rá mi lehet az. HELP
    És ha le tudod szedni a szöveget, azt amit Axl "rappel" azt is légyszi írd le! Thx

Amúgy találtam egy rohadt jó Rocket Queen élő felvétel verziót, ahol túlénekli az albumverziót. Reggelente arra kelek. + rájöttem legjobb szám a Don't damn me. Csak nem lehetett hozzá akkora showt csinál mint egy sweet childhoz, you could be minehoz, knockin on heavens doorhoz, de tartalmilag akkor is túlszárnyalja az összeset.
  • McGrady
    :D
  • Adelaide
    479: ez nem fair nagynéném igazán elvihetett volna magával (nem nézték volna hülyének egy 1 éves kisbabával, ááá)

ööö...igen, a hangszínváltót:) bár fogalmam sincs, mi az, de biztos ebből is látszik, mennyit értek a gityókhoz
  • McGrady
    lehet h átkapcsolta a hangszínváltót a gitáron
    Üdv. Azokat kérdeznék, akik látták a tókiói koncertfelvételt. Szal az érdekelne, hogy a Rocket Queen közben, miután Axl reppelt egyet, utána a Slash gitározik. Na amikor abahaggya a szájgitárt, kis ideig normál hangon emgy a gitárja, aztán hirtelen átvált torzítottra.
    Ezt hogyan csinálta? Mert szerintem pedált nem nyomott meg, mert később, más kameranézetből kimerevítettem a képet, és egy darab pedál nincs ott. (vagyis csak 1, de az a wah pedál).
    Szal hogyan válthatott át torzításra?
  • Lantee
    Én még azon szerencsések közé tartozom, aki '92-ben élőben láthatta őket a NÉPSTADIONBAN!!! 13 éves kis csicskák voltunk, de már ott csápoltunk haverommal a szakadó esőben, derekunkra kötött kockás ingben! Phúú...de jó is volt!
    A suli udvarán folyamatosan walkmannel a fejünkön énekeltünk, idióta haverom meg minden nap előadta az Axel féle pörgést....hehe.... :))
  • Adelaide
    már hogy ne lenne rajta?:) persze hogy rajta van

de ha én most elkezdeném sorolni a kedvenc részeimet, huh...de a legeslegjobb az, mikor Slash Gilbyvel gitározza a Wild Horsest, és Axl meg Duff odamegy énekelni:)))
  • sz4bolcs
    tokio
  • Adelaide
    melyik dvd-n?
  • sz4bolcs
    Ugye a dvd-n nincs rajta az Estranged, Rocket Queen, meg a jobb számok? Megvan ugyanez ripben (avi) ugyanez a felvétel, de minden szám rajta van, nem vágtak ki semmit. Amúgy para-city a durva, annak az elején slash úgy gitározik azon a dobozon, mint egy isten, nagyon jók a kamera beállítások.
  • sz4bolcs
    Amúgy ezen a tokio koncerten nagyon nem volt hangja. Találtam legjobb élő felvételek közt, egy élő rocket queent, az majdnem olyan mint az album verzió, sőt még rá is tesznek egy lapáttal, fenomenális.
  • sz4bolcs
    "I'm been here before..." (?)