Magyar Foci

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Cseheknek sincs normális nemzeti stadionja szégyellik is rendesen, de nem tudnak már egy évtizede megegyezni róla.
ressy14
Amúgy nekem az a véleményem, hogy az egyedüli tényleg szükséges stadionfejlesztés az ez, szégyen, hogy körülöttünk minden országban van egy komolyabb befogadóképességû nemzeti stadion csak nálunk omladozik a névadójához nem méltó romhalmaz. Szóval a közvélemény ezt inkább ne támadja, focimeccseken kívül koncertek, rendezvények lesznek benne lebonyolítva, és helyt ad nem egy sportágnak.

Dum spiro, spero.

ressy14
a 100 milliárdban benne van a terület teljes fejlesztése, kivéve a velodrome-ot.

Dum spiro, spero.

Egy évtized alatt szerintem is, de már most kezdik a negatív hangulatkeltést....
passatgt
Fradi asszem egy picit az volt, de legalább idõ elõtt kész lett mindegyik😊

+ mivel állami pénzbõl megy, a 90 milliárd az bruttó, szóval ennek a 30%-a visszajön.

+ egy esetleges BL döntõ rendezése(amire azért elég nagy esély lenne) a 2011-es Wembley döntõ becsült adatai szerint kb 60 millió euró hasznot hozott, ami 20(!) milliárd ft
+ egy EL döntõ
+ pár csoportmeccs valamelyik EB-n😊

Szóval pár év alatt gyakorlatilag megtérülne a beruházás

Nézd az ára pesszimista becslések szerint 100 milliárd lesz, a pozitív becslések szerint 90 milliárd, legyünk pesszimisták ez 310 millió Euro.

Az Arsenal stadionja kisebb 5000 fõvel és így is 420 millió Euróba került, vagy nézd meg a Varsói, vagy a Bukaresti stadiont, vagy a VB stadionokat ezekhez képest a mi "megalomán" stadionunk igen olcsó. Úgyhogy ha így megcsináljuk akkor jár a taps.

Most tudom, hogy úgyis az jön, hogy majd biztos túlköltekezünk, de a Loki és a Fradi pályán sem volt túlköltekezés.
passatgt
"a Skardelliék leadott digitális file-ok tulajdonságai között fellelhetõ volt a file készítõjének neve, akit jelen esetben úgy hívtak, hogy „Rendszergazda”. S ez visszaélésekre adhat okot." hahaha😄

ressy14
ha minden igaz két karéj lesz + vip és nem lesz benne egyszintes nagylelátó, de képlékeny a dolog, csak most ültek neki elemezgetni, talán még a forrás sincs elkülönítve a költségvetésbõl

Dum spiro, spero.

Ez is igaz, de azért, hogy hány karéj lesz, lesz e benne összefüggõ fal, mint a pool stadionjában a kop, vagy a Dortmund stadionjában a kapuk mögött azt jó volna tudni.
ressy14
a belsejérõl nem fog kiderülni semmi egészen a megépültéig, lásd. a loki stadion székmintázatát.

Dum spiro, spero.

Hú ebbõl a belsejérõl pont nem derül ki semmi. Mind1 csak a lelátókra beépített sörcsapoló legyen mint a Schalke stadionjában.
ressy14
Sok látványterv készült már az évekkel ezelõtti pályázatokra, de hivatalos kiviteli terv még nincs, a földtani vizsgálatokat most kezdték csak el csinálni. Az alapkoncepció Skardelli tervére épül. De ez csak koncepció, nem a végleges kinézet.

Dum spiro, spero.

Jajj 1000 bocs azt hittem már, hogy ez az új Puskás látványterve.
Azért van a kék hullámos minta, mert ez Lipcsének a városi stadionja, nem hiszem, hogy ott fogjuk játszani a válogatott meccseinket...
A székeknél miért van ez a kék hullámos dizájn.
Mintha a Miami Dolphins új stadionja lenne, nem egy magyar nemzeti aréna.
AnuluWork
Csak a Puskásban beépítik a karéjt is. 😊

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

AnuluWork
Kb.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Jó lenne Leonardo helyett akinek volt pár jó meccse a mennyeiben és már azt hiszi magáról, hogy többet megtehet, mint Messi vagy CR.
Közben Gera Zoli a fradival edzett:

DaemoonHunter
Hát ha valamire haladna elõre a magyar foci azt mondanám 2030, de mivel nem halad elõre: sose 😊 😄 Legalább is olyan ami ki is lenne használva...

Narxis
Kis 50 ezres.... te jó ég mikor lesz itt olyan? 😄 Ja talán majd a Puskás valamikor...

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Végülis egy 14 ezres stadion egy kategória a BL döntõ megrendezésre is alkalmas 60 ezresre tervezett Puskással így meg is állja a helyét az összehasonlítás.
ReszegKoldus
90-100 milliárdból épülhet az új Puskás-stadion

így már nem tûnik soknak a 9 milliárd se 😄

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

DaemoonHunter
Egy ilyen videóra abból kiindulva, hogy egy profi grafikus designer akár többmilliós nagyságrend is lehet szerintem idehaza nagyon kicsi az esély... akármelyik stadionhoz(talán még az új puskáshoz se lesz). Az az összeg inkább zsebbe kerül a jónépnek meg jó az ócsóbb is.

A Cuibain kívül az egyiket sem 0-ról építették de nem is azt említette a fórumtárs.

Az az igazság, hogy az új magyar stadionok olcsók......
OFF:

The Etihad Stadium Expansion Plans

Szerintem nagyon otletes. Volt valami hasonlo video valamelyik ujonnan epult magyar stadionrol?

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

DaemoonHunter
Akkor csak félre értettem no problem igy 😊

passatgt
csak a fradi/loki stadion miatt mondtam, hogy sok, azok picivel többek volt mint ez, de ott nulláról építették és nagyobbak is😊

DaemoonHunter
Brazíliába egy "kis" 50 ezres a vb re került olyan 55 milliárd körüli összegbe. Szóval annyira még így sem sok 😊

passatgt
Vidi stadion:
"A fõépületet megtartva, a jelenlegi földlelátót elbontjuk és egy négyoldalú, fedett, 14 ezer fõ befogadóképességû, a kor igényeinek megfelelõ stadiont alakítunk ki."

9 milliárd lesz. Azért tûnik soknak, mert infrastruktúra fejlesztés is lesz a környéken.

DaemoonHunter
Kell a tiszta lé, fele megy zsebre a haverok közt, maradékból meg kijön pár frissensült "sztár", úgy is csapatépítés van. Klub meg le van szarva, adósság úgy is lesz, a tiszta pénz meg mindennél többet ér.

LasDen
de minden nap ezt lehet olvasni. X megyezett Y-nal. X megyezett Z-vel. K megegyezett Y-nal. Folyamat ilyen hírek jönnek, de aztán a végére oda van írva, hogy még a klubbal meg kell egyezni....szûnmalom.

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

passatgt
lehet besic ügynöke megegyezett a fradival, hogy nyugodtan kereshet neki csapatot X összeg felett, és akkor mehet, így legalább lesz pénz a Chelsea-re

azt nem értem, hogy írhatják, hogy Besic megegyezett a valenciával, ha a fradival még nem is tárgyaltak, ez elvileg tilos...
passatgt
Besic -> Valencia

Leonardo is elmegy, pavlovic se lesz, egyre csak gyengül a fradi sajnos

passatgt
ennyi pénzt elbaszni rá, hihetetlen... nyitómeccsre a debrecen stadion is megtelt, pedig csak egy sima öregfiúk gálameccs volt, ami pénzbe mndjuk pont nem került...

megvárom azért még az utazó keretet meg a jegyárat, elvileg Pastore, meg Ibra megy, aztán majd eldöntöm, hogy mi legyen
passatgt
zs csapat fog játszani valszeg, szóval annyira nem lesz érdekes😊

igen olvastam, de attól még érdekel, Graz mellet lesz, nincs olyan messze
ressy14
ausztriában lesz

Dum spiro, spero.

DaemoonHunter
Tetszik az iróniád 😄
Igazából most kiütközött két kultúra különbsége(laza brazilos, és fullkomoly németes) aminek ez lett a vége. Hiányozni fog, de profi kluboknál ez nem fér bele.

Narxis
<#eljen>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

LSSAHPAUL
Leonardót se nagyon fogja játszatni, egy szaros késés miatt. Igenis jogában áll Leónak azt csináljon amit akar, a seggit kinyalhatná az edzõi stáb minden meccs elõtt, mert pontokat hoz a csapatnak, a nézõknek meg focit, egyedül az egész nb1-ben. Szal még az mlsz is kinyalhatná a seggit, meg a bírók, ha csak megkisérlik felrugni már sárgát kéne adni, szarni le az idióta magyart hogy majd összegyüllik neki a sárga és nem tud játszani, szivességet tesz vele mindenkinek 😄

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

kéne menni nem?
bakkerman
elsõ forduló rögtön keleti rangadóval indul,Debrecen-Nyíregy 😊 már számolja a napokat vissza a város 😊

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

ressy14
4-edszerre is megverjük õket 😄

Dum spiro, spero.

passatgt
vidi-psg edzõmeccs lesz majd