32945
Magyar Foci
  • Densie
    A stadionok, helyszínek csak egy dolog, az igazi kihívás az infrastruktúra ami elvisel +2 millió embert a városban. Másrészt ha anyagilag úgyse térül meg, mi értelme rendezni? Hogy legyen egy 6-os metró amit az olimpia után veszteséges fenntartani?
  • passatgt
    Csak Budapest és környéke, ami nincs:
    Olympic Stadium - ilyenünk nincs, megnyitó mondjuk lehetne puskásban is
    North Greenwich Arena - nincs
    Earls Court Exhibition Centre - röplabdánk nincs
    All England Lawn Tennis and Croquet Club - nincs, de egy teniszstadion amúgy sem ártana...

Ami van:
    Aquatics Centre - pipa
    Basketball Arena - Papp László
    BMX Track - kisstadion felújítva
    Copper Box - Syma
    Velodrome - már épül
    Riverbank Arena - pl mtk stadionja
    Water Polo Arena - csomó van
    ExCeL - jégpalota, tüske csarnok
    Greenwich Park - kincsem park
    Royal Artillery Barracks - úgy tudom épül pesten valahol egy új sportlőtér
    Horse Guards Parade - margitszigeten Széchy Tamás medence szerintem ideiglenesen simán átalakítható
    Hyde Park & Lord's Cricket Ground - margitsziget
    Marathon Course - belvárosban lehet futkorászni
    Wembley Arena - tüske csarnok mondjuk
    Wembley Stadium - puskás
    Vitorlázás balatonon, országúti bicikli hungaroring mondjuk vagy akárhol, hegyi bringa bárhol budán
    Focistadionok vannak, más meg nincs a listában

Szóval lehetne még egy nagyobb nyitott kisméretű stadion teniszhez, egy fedett papplászló féleség, és atlétikához stadion.
    + ott van a bozsik stadion ami állítólag multifunckiós lesz, 100km-es körzetben meg van még két jó stadion, ami autópályával könnyen megközelíthető, győr és veszprém
  • sempronius18
    Azt tudom mondani, hogy tényleg nézd meg azt a linket amit ressy berakott meg olvasd el az ellenérveinket és ébredj fel az álmodból.

Aki olvassa ezt a fórumot az tudja, hogy én a Felcsútin kívül az összes sporttal kapcsolatos beruházást védem és támogatom, de ez az olimpia ötlet baromság.
    Már maga a pályázatra költött pénz kidobás, mert a NOB tagok nem hülyék és még egyszer nem fognak egy Athén szintű városnak olimpiát adni és még mi attól is el vagyunk maradva és ha még is nyernénk a pályázatot minden racionalitás ellenére akkor kezdődnének az igazi bajok....
    Utoljára szerkesztette: sempronius18, 2014.09.19. 18:26:03
  • bakkerman
    egy olimpiához betonbiztos lábakon álló gazdaság kell,az hogy most annyira nem hullámzik a szar a pofánkba,még mindig abban fürdünk,csak most picit jobb,de esély sincs egy olimpia rendezésre,de még egy foci VB-re se. Nézd meg milyen országok milyen városai/fővárosai buktak el az utóbbi olimpiáknál...pl.: Tokió...ne hasonlítsuk már Japánt Magyarországhoz,meg Tokiót Pesthez,ha ők nem feleltek meg,akkor mi meg fogunk?
  • ressy14
    Az olimpiai sportágak nagyobbik részének versenyeit egyetlen egy városban rendezik meg. Ez nem országos rendezvény.
    Ízlelgesd a londoni olimpiai helyszíneket, aztán ébredj fel az álmodból.
    Aztán kell egy teljes olimpiai falu, új reptér vagy terminál, jobb tömegközlekedés, szállodák, stb. Ha csak az infrastruktúrát nézed, ahhoz kell minimum 20 év, a rendezvény megtérülésére meg ne is számíts.
  • passatgt
    Londonban sem volt olyan sok cucc, 2 négyzetkilométeren rendezték meg a nagy részét az egész olimpiának. Papp lászló mellett van syma, veszprémben és győrben is kézliabdapálya, vizes részlegben telejsen jók vagyunk(vb is itt lesz 21-ben) kajak-kenu pipa, foci, kézilabda, röplabda, kosár pipa, épül a velodrom stb... igazából szerintem mindenre lehetne megoldást találni, vagy akár osztrákokkal közösen, ami nálnuk nincs az lesz náluk. Infrastruktúrát meg olimpia nélkül is fejleszteni kéne, az nem "extra" beruházás.
    Utoljára szerkesztette: passatgt, 2014.09.19. 17:44:17
  • Tyler1
    Ne röhögtess már. Pár dolog? Semmi nem adott jelenleg itt egy olimpia rendezéséhez. Meg rohadt nagy baromság is lenne, ezer milliárdokkal leterhelni a gazdaságot, ami biztos nem térülne meg nálunk, meg felépíteni a helyszíneket, amik ott is rohadnának el. Költségesebb, mint egy VB rendezés, és még attól is fényévekre van ez az ország.
  • sempronius18
    Az olimpiához kellene még vagy 5 olyan stadion, mint a Papp László, meg plusz 1-2 új Duna híd, meg 5-ös és 6-os metró és új terminálok Ferihegyre azokon kívül amit felsoroltál.
  • passatgt
    Bl és EL rendezés is kell, mellé jön az EB, az áfát levonjuk és kb vissza is jött az ára

Egyébként valamelyik nap azon gondolkoztam, hogy lassan minden adott egy olimpiához:) Pár dolog van csak amire nem lenne normális hely, baseball, gyeplabda és a hasonló sportok, de gondolom valamelyik stadion simán átalakítható lenne ideiglenesen, hogy ezek is menjenek. Meg ugye nagy atlétikai stadionunk nincs, lehet ezért jobb ötlet lett volna meghagyni puskást és azt felújítani atlétikai stadionnak.
    Utoljára szerkesztette: passatgt, 2014.09.19. 17:09:46
  • sempronius18
    Megint telhetetlen vagyok, de ha már ilyen nagy lesz a Puskás akkor BL döntőre kell pályázni a vele. A gipsy stadion nincs 60 ezres ezért ott nem is lehet BL döntőt rendezni csak EL-t, de a miénk meg fog felelni annak a kívánalomnak is.
  • LasDen #29486
    ha 2021-ben megkapjuk, akkor az nem az EB miatt lesz....:D
  • bakkerman
    ha tényleg lemennek szépen a meccsek az új Puskásban,és elégedett lesz az UEFA,akkor lehet hogy az azutáni 2-3 évben kapunk egy EL döntőt...nem lehet tudni,az új bukaresti aréna is megkapta az EL döntőt rögtön az átadás után 1 évvel,mérne kaphatnánk meg mi is tegyük fel 2021-ben?
  • Kaplan
    Nem a fejlődés, előrelépés elhanyagolásáról beszélek. Hanem arról, hogy ennyi próbálkozás után, végre ránk is mosolyogtak az Istenek, de még ez sem elég. A következő alkalommal meg lehet lépni egy BL, EL döntőt, vagy egy olyan pozíciót amit Te is mondtál. :)
  • sempronius18
    Jó hát most ha valaki eléri a tökéletes megelégedettség állapotát amikor nem akar már többet jobbat, akkor tulajdonképpen halottnak mondható. :)
  • Kaplan
    "De most igazán kaphatunk volna a negyeddöntőt a másik 3 helyett is. Nem lesz gyengébb a mi stadionunk azoknál se na mind1." Ne legyünk már telhetetlenek. :)
  • sempronius18
    Most is sok mani van ott nem az a lényeg. Az EB olyan késői szakaszában szívás lesz annak a két csapatnak akinek már eleve fáradtan Bakiba kell utaznia.

De most igazán kaphatunk volna a negyeddöntőt a másik 3 helyett is. Nem lesz gyengébb a mi stadionunk azoknál se na mind1.
  • a.carkey
    Bakuban 2020ra annyi mani lesz, hogy gondolták megelőlegezik nekik a negyeddöntőt. :)
  • sempronius18
    Én azért kicsit elégedetlen vagyok. Egy ilyen nagy és modern stadionnal a többi negyeddöntő helyszínt elnézve simán kaphattunk volna mi is negyeddöntőt.
  • Kaplan
    Figyeld meg, ez lesz a kulcs. Innentől kezdve szárnyalunk. :D Szánalmasak azok a válogatottak akik így jutottak ki, pfejj...
  • bakkerman
    egyébként milyen durva már,hogy mire sikerült az országnak eljutni addig hogy EB-t rendezzen (még ha csak 1 városban is),addigra már nem lesz résztvevő automatikusan a rendező ország :DDDD
  • a.carkey
    Mottó:

• a.carkey
    Nana! Ezt még a görögök se tették meg! :D
  • a.carkey
    Vajon hányan fognak a nagytudású, übergigaliberáldemokrata, világ legnagyobb tudósait adó Európából Bukarestben leszállni Budapest helyett? :D
  • Kaplan
    Nagyon örülök, azért ez már legalább valami. A legnagyobb öröm ezzel kapcsolatban, hogy ezzel biztossá vált, felépítik az új Puskást. Ez az igazi győzelem, annyi év huzavonáját követően. Maga a rendezési jog már csak hab a tortán, ha ügyesek vagyunk, hosszútávon nagyon jót tehet az idegenforgalmunknak.
  • LasDen #29472
    Nem. Rendezünk 4 meccset, aztán lebontjuk a stadiont és mindenki haza megy...
  • a.carkey
    El se hiszem. Egyébként akkor most mi is van? Alanyi jogon kijutunk, vagy mifene? :D
  • LasDen #29470
    Megkaptuk. Én azt hittem Bukarest után már nem adják ide, de mégis. Jöhet a hurrá hangulat. Van megint miért élni...:D
  • a.carkey
    Nyolcaddöntő és három csoportmeccs lesz a Puskás Ferenc Stadionban.
  • bakkerman
    szerintem is
  • Kaplan
    Szerintem ez most meglesz, de nem akarom elkiabálni.
  • bakkerman
    ma dől el,hogy házigazda lehet-e Budapest a 2020-as EB-n.
    Sikeres pályázat esetén három csoportmeccset és egy nyolcad- vagy negyeddöntő-mérkőzést játszanak a tervek szerint 2018-ra felépülő Puskás Ferenc Stadionban.
  • sempronius18
    Na hogy valami sportértékű hír is legyen Dzsudzsák az EL-ben a Pana ellen gólpassz + kapufa a csapata nyert.
  • sempronius18
    Egyébként köszönjétek a Sportgézának ezt a paraszt Bajnert meg az ő aranytollú újságírójának.

Az mutatta be először úgy Bajnert a "köpködjük a magyar labdarúgást minden logika nélkül" rovatában, mint az embert akit a csúnya buta magyar utánpótlás edzők eltanácsoltak a futballtól, de ő a maga kezébe vette a sorsát elment külföldre és ott rájöttek, hogy igazából egy klasszis és ma már Lewandovski retteg, hogy kiszorítja a Dortmundból.

Persze itt az is elhangzott, hogy Bajnernek millió ajánlata van a PL-ből, de ő a Dortmundba látja a jövőt, mert Klopp számol vele meg a magyar foci xar.

Persze akkor még ismeretlenül az nso szakértő olvasói elkezdték isteníteni, meg ide is belinkelte valaki a cikket, hogy "itt hűde megmondta igaza van a srácnak". Azóta a szurkolók rájöttek, hogy ő csak egy álomvilágban élő bohóc, de ő azóta is a sportgézán leírt klasszisnak gondolja magát.
  • Narxis
    Addig kéne ütni amíg lélegzik.
  • Narxis
    tyűűű
  • Jim Morrison
    azok csak tüntetnek
  • LasDen #29460
    aminek az oldalán egy hatalmas kamion pót vagy lakókocsi van :D
  • sempronius18
    Ő már letette a névjegyét külföldön 2009 óta középcsatárként 14 gól te pedig igenis irigy vagy rá.
  • geo91
    mint egy hatalmas, lyukas pingpongasztal
  • DaemoonHunter
    Eléggé sikerült elrejteni benne a kreativitást.