32945
Magyar Foci
  • ReszegKoldus
    Ha Amerikában lennénk, ebből a "minél kevesebben járjanak meccsre és még azokkal is szúrjunk ki, ahogy csak tudunk" sztoriból tuti készülne South Park epizód. :D
  • passatgt
    Szerintem egy online kártyás megoldás egyszerűbb, mint egy normál papírjegyes készpénzes fizetés, tehát amit én írtam, azzal bonyolultabb semmiképp nem lenne, sokkal kényelmesebb és gyorsabb. És a legfontosabb dolog nem is ez, hanem hogy egyszerűbben be lehessen menni, ha pl fradi szurkoló vagyok, ne kelljen már buszoznom vendékszurkolóként ute meccsre, hanem majd én szépen odamegyek, ahogy tudok és besétálok a vendégszektorba. Egyszerűen nem értem, hogy ez miért nem működik.
  • bakkerman
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    úgy írjátok itt a rendszereket mintha valaki a Fort Knoxba akarna bejutni...emberek,futballmeccsről van szó,ami egy alap dolog a modern világban évtizedek óta,az Operaházba egyszerűbb bejutni annál mint amilyen dolgokról ti beszéltek
  • passatgt
    Akár automatából megvehető lenne a jegy, bedugod a klubkártyát és a bankkártyádat a gépbe, kiválasztod meccset, kártyáról leemeli a pénzt és kész. Ugyanez neten keresztül vagy mobilon keresztül. Nem bonyolult.

A kártya pedig lehetett volna NFC-s, így amikor jegyet veszel, az a kártyára kerül rá virtuálisan, amikor be szeretnék menni, kártyát odaérintem a kapuhoz, ha van érvényes jegyem, akkor mehetek tovább, ha nincs, akkor még mindig ott van az automata és ha elfelejtettem venni, akkor megtehetem. Pénztár se kéne így, nincs sorbanállás stb... És bilibe lóg a kezem:)
  • ressy14
    Ja, mert a 66 éves Pista bácsi majd nyugdíjas kocka lévén két gta V között nekiáll jegyet venni a neten. Életszerű :D

Külföldön sincs a legtöbb helyen kártya, ide sem kell. Vagy legyen csak opcionális, ha van kedved kiváltod, ha nem, akkor álldogálsz a sorban 20 perceket, ha nincs bérleted. A rendetlenkedőket meg a biztonságiak/rendőrök szépen vezessék ki a bűncselekmény/szabálysértés elkövetése után azonnal. De ezt is úgy kellene kezdeni, hogy a szekusokat leellenőriznék, az összes biztonsági tag (beleértve a vezetőiket, tcs-t és a szőke f-t is) legyen köteles tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezni, a szurkoló csoportokkal/körökkel leülni tárgyalni, és aláíratni egy olyan dokumentumot, hogy csak akkor törlik el a kártyát, ha a szektorukban rendet tudnak tartani (nem balhézhatnak, ha valaki mégis nekiáll balhézni - akár csoporttag, akár nem, akkor beleegyeznek abba, hogy a rendőrök kivezetik, mindenféle ellenállás nélkül). Utóbbit, mondjuk egy 1-2 éves próbaidőre, aztán ha mégis van valami komolyabb (nem verbális) szabálysértés, akkor bevezetik a kártyát kötelező jelleggel. Viszont azt is csak 1 év után, időt nyerve a rendes kidolgozására, beszerzésére, marketingre, és rengeteg árusító hellyel. Ja és elég lenne csak egy kártya, mint kb az mlsz kártya, amibe a kód alapján lehetne beazonosítani a klubtagságot, ezáltal a kedvezményeket.
    De ez már annyira európai lenne, hogy itt elképzelhetetlen.
  • passatgt
    Nekem azzal nem lenne gond, hogy neten kell megvenni a jegyet, akár csinálhatnának mobilos appot is, de akkor a kártyát is lehessen így venni. Telefonnal lefényképezem személyimet, visszaigazolnak és tudok jegyet venni bármilyen meccsre. Utána pedig akkor és úgy mennék meccsre, ahogy akarok, nem csoportosan ide-oda szállítgatva, 1 kapun keresztül stb... Nem tudom felfogni, hogy ezen mi lenne olyan bonyolult. Ja és még egy fontos dolog, legyen egységes, az összes válogatott és nb1-es meccsre neten lehessen csak jegyet venni.
    Utoljára szerkesztette: passatgt, 2014.10.30. 17:32:37
  • bakkerman
    nekem mostmár kezd az a gyanúm lenni,hogy szánt szándékkal akarják ellehetetleníteni a meccsre járást,és tényleg az a végcél,hogy 600-an kallódjanak a nézőtereken. De hogy ebből kinek lesz nagy haszna (nyílván valakinek/kiknek jól kell ebből kijönni) azt nem tudom. Mi a fasznak épülnek a stadionok,meg építették meg az eddigieket,ha a futballért felelős szövetségnek az a szándéka,hogy ne járjanak a meccsekre?
  • Grenzjager
    MTK Budapest – Újpest FC vasárnapi bajnoki mérkőzésére (16:30, Bozsik Stadion)
    Csak a neten vehetsz jegyet, nyomtasd ki, parkolás nincs

Hihetetlen ennyi baromságot.....
  • DasIsFuck
    A magyar Fossball
  • Grenzjager
  • LasDen #29726
    Véber György újabb sikeres időszakot tudhat maga után. Mehet vissza az nb2-be
  • LSSAHPAUL
    Amúgy tényleg így van :D
    Jó pár éve, megye2 meccsre szereztem nagy nehezen vuvuzellát, belefújtam 1-et, odajött hozzám egy konyakrekedt fószer és rendesen megfenyegetett ha mégegyszer belefújok akkor feldugja a ...-ba. Elég morci volt szal jó akkor maradjunk a szitkozódásnál.. nemsokára kapura lőtt az egyik hazai játékos kb 25m-ről, persze borzalmasra sikeredett, erő bolt benne és magasság meg pláne :D, megis jegyezte a rekedthangú hogy "mit gondoltál ki vagy te sztójcskov?? - többet nem is rugott kapura a srác :D ami volt önbizalma is tovaszállt. Na ez volt az utsó meccs amire kimentem :)
  • LasDen #29724
    jólvanhát, nem lehet mindenki egy dani alves :D
  • bakkerman
    ilyen megoldásokért a megye3-ban anyáznak a játékosnak pedig csak 2 zacskó szotyiért játszik
  • karajjj
    idézném korábbi önmagamat:

• passatgt
  • AnuluWork #29720
    Civilek voltak, és kész. Bármit is jelentsen az. ;)
  • Grenzjager
  • AnuluWork #29718
    Most mondta meg Császár is, hogy nem ultrák voltak akik ütöttek, hanem valami akciónyugger és társa.
  • AnuluWork #29717
    Honnan tudod, hogy tavaly hányan voltak bent ingyen jeggyel? Mert még a Chelsea ellen is voltak bent páran ingyééé. :D
  • ressy14
    Ingyenjeggyel, wow. A következő hazain lesznek megint 2 ezren. De ne legyen igazam. 2 hete miért nem voltak legalább fele ennyien? Hosszú távon nem lehet következtetést levonni egy meccsből. A szezon hátralevő meccsein is legyenek 6-8 ezren, és akkor tényleg elhiszem, hogy az ultrák miatt nincsenek nézők.
  • AnuluWork #29715
    Még Debrecenben is tele volt gyerekkel a stadion. Most miért mondasz ilyet! :D

Amúgy idén Debrecenben a fradi ellen 657el többen voltak kint, mint tavaly. :D

http://www.nemzetisport.hu/adatbank/labdarugas/nb_i/2013_2014/dvsc_teva-ferencvaros-2013_08_25

http://www.nemzetisport.hu/adatbank/labdarugas/nb_i/2014_2015/dvsc_teva-ferencvaros-2014_10_26
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2014.10.26. 21:22:30
  • AnuluWork #29714
    Ja értem, civilek. :D
  • ressy14
    Ha szerinted azok ultrák voltak, akkor nagyon nem vagy képben :D Segítek, ez már a baloldal tüntetése.
    De ha tényleg az ultrák miatt nincsenek családok a meccseken, akkor most hol voltak a hétvégi fordulóban, amikor a majomúrék nem voltak a stadionokban?
  • AnuluWork #29712
    Nem csoda, hogy majomúrék miatt nem mentek ki a családok. (lsd. hír tévé esete a csordaszellemmel pár perce).
  • sempronius18
    Ja persze a megyei edzősködést munka mellet gondolom, hogy megéri, heti 2 edzést levezényelsz hétköznap este + hétvégén meccs aztán irány a kocsma...:)
  • sempronius18
    Az UEFA B bőven jó nektek ilyen-olyan támogatásokkal + bér és nulla munkával megye 2-ben el lehet tenni havi netto 120-150K-t edzőként. Remélem nem sértelek meg ha feltételezem, hogy az neked igazán megemelné a költségvetésedet.

Ráadásul a valóság az, hogy ezek a követelményeket, csak nb2-ig tartják be de ott is vannak kiskapuk megyeiben 10%-nak sincs papírja, de minek is valjuk be őszintén.
    A kölyök csapatokhoz meg úgy fogják lasszóval az edzőket.
  • LasDen #29709
    Uefa Pro nélkül meg szart sem ér az egész. Mondjuk én már lehet az orvosin megbuknék :D
  • bakkerman
    itt vannak a szintek
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Megye 3-4: MLSZ "D" + OKJ
    Megye 2: UEFA "B" + OKJ
    NB3: UEFA "B" + OKJ + továbbképzés évente
    NB2: UEFA "A" + OKJ + továbbképzés évente
    NB1: UEFA "PRO" + OKJ + továbbképzés évente

civil ember játékoskarrier nélkül maximum az UEFA "B"-ig juthat el,mert attól fentebb már az UEFA "A" licenszhez elég erősen figyelembe veszik a játékos múltat,és az eddigi munkaadó klubjaidtól/klubodtól az ajánlást/ajánlásokat. És persze addig is jópár százezret már beleöltél a dologba,nem beszélve arról hogy csak a fővárosban lehet elmenni az órákra,és a vizsgákra,ami ugye sok utazás = pénz. Persze ha valaki nagyon tehetséges,és megyei szinten vagy NB3-ban tud kiemelkedő eredményt elérni,és elkerül egy NB2-es csapathoz akkor ott már lehet fizetnék a következő licenszet,ki tudja...
  • LasDen #29707
    nincs rá 2 millió forintom..
  • sempronius18
    Ha nem vagytok 80 és a halál között edzők még lehettek hajrá.
  • bakkerman
    ahogy öregszem és egyre többet dolgozom egyre inkább erre a megállapításra jutok...
  • LasDen #29704
    focistának kellett volna menni. vagy edzőnek...
  • bakkerman
    és várjál még mert mivan ha kihúzza a tavaszt a Honvédnál? Akkor már csak 1-2 lépés egy Fradi vagy Vidi szintű klub kispadja :D
  • sempronius18
    Ez a komoly itt felfelé buknak az emberek.
  • ressy14
    a válogatottal 100%-os mérleget ért el, nem csodálom, hogy kapkodnak érte.
  • bakkerman
    nyereményed 1 kiló keksz

kemény 6 napig volt munkanélküli,amit a Szparitól kapott pár százezres végkielégitést meg teheti félre karácsonyi ajándékokra,novemberbe már a Honvéd tejel neki. Ez az élet!
    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2014.10.26. 13:04:50
  • ressy14
    Az RBD-nek 200-250 tagja van. A szektorukban 300-400 ember azért mindig összejön (kivéve esőben ), nagyobb rangadókon a 800 is (Fradi, EL meccsek). De hogy ennyiből mennyi az ultra, az relatív. Nem is hinném, hogy ez most lényeges kérdés lenne, mert a bojkottal és a tüntetéssel sok magát nem ultrának tartó szurkoló is egyetért.

Egyébként érdekes tény, hogy a tegnapi Vidi meccsre mindenféle adatmegadás nélkül be lehetett menni ingyen, pedig ezt az mlsz szabályai tiltják. Hirtelen nem lett fontos a beazonosíthatóság.

A felcsút meccsen egyébként 600-800 néző a reális, mert félház messze nem volt, talán negyed sem. Kíváncsi leszek Debrecenben hányan mennek ki ingyenjeggyel, és hány fradista lesz a vendégben. 5000 hazai + 200 vendég a tippem.

Ha az utcán odamennél 10 random módon kiválasztott emberhez, azok fele szerintem nem is nézne focit, 1 mondaná azt, hogy nincs kedvenc csapata, 3 mondana külföldi topcsapatot, 1 pedig magyart.
  • sempronius18
    Simán meglenne az 10/10 is csak kérdezőbiztos kérdése.

Amúgy MTK-nál magasabb az átlagnézőszám, mint a Honvédnál, tudom ezt úgyis ráfogják a szexuálisan férfiak felé orientálódó Hemingway-re, de akkor is.;)
  • bakkerman
    a maradék kettő meg tartózkodik,de nekik is Kanta poszter feszít a hűtőn