Magyar Foci

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Láma!
azt hittem kevesebb túristánk van, tényleg túloztam.
viszont akkor kb azz éves szám hatoda jönne. hidd el azt is megérezné a belváros... és nem a bevételekre gondolok.

az infrastruktúra fejlesztése azért extra beruházás, mert eddig is szükség lett volna rá olimpa ide vagy oda, és mégsem készül, vagy csak ilyen 1 lépés előre 2 hátra típusú.
plusz a sok építkezés évekre bénítaná meg az amúgy sem gördülékenyen üzemelő várost. arról nem is beszélve, hogy vajon elkészülnénk e időre, ismerve a honi alvállalkozónak alvállalkozója kapcsolatrendszerű építőipart.

lehetne mindent okosan csinálni, csak a tapasztalat mutatja azt, hogy nekünk az nem megy😊
jó lenne egy olimpia persze, csak egyelőre több hátrányát látom mint előnyét.

passatgt
Igen, csak ahogy lentebb is írtam, az infrastruktúra fejlesztése olimpia nélkül is szükséges, ez nem extra beruházás.
1 évben KSH szerint 3.500.000 turista van Budapesten, és ez csak az a szám, ami hotelekben alszik. Londonban ahogy lent is írtam, 600e turista volt az olimpia idején. Szóval eléggé túlzó becslés és még közel sincs😊

Szerintem ami nagyon nagy beruházást igényel, az az olimpiai falu. De ezt is lehet okosan csinálni. Végén átalakítani lakóházakká, lebontani ami felesleges stb..., londonban is így csinálják.

Jim Morrison
A gyirmót-szolnok meccsen jó volt a szervezés..

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Láma!
"vannak járulékos költségek" - legalább 1 új metró, full villamos/buszhálózat felújítása, nem kevés szálloda építése, úthálózat felújítása, reptérre/ről közlekedés megolása, soroljam még?😊 néhány hét alatt több ember fordulna meg itt, mint máskor egy évben (lehet túlzó becslés, de szerintem közel van).

"okos szervezéssel/tervezéssel" - ez itt magyarhon, utoljára mikor láttál valamit ami okos szervezés/tervezés eredménye volt?😊

passatgt
Olimpiai falura gondolsz? Más nem nagyon van. Persze vannak járulékos költségek és nem lenne olcsó még így sem, de egyáltalán nem kivitelezhetetlen és okos szervezéssel/tervezéssel szerintem megoldható. Bár utóbbi pont nem a mi politikánkra jellemző😊

[HUN]FaTaL
Az a baj, hogy még mindig nem érted, hogy egy olimpia nem csak sportlétesítményekből áll.

http://goo.gl/gd6Zi5

passatgt
Londonban a legelőn futottak? A maratoni számokhoz pedig nem néhány hét kell, hanem néhány nap(3) és abból 2 vasárnap van, amikor Budapesten amúgy is minden szirszarért lezárják a fél belvárost. Lásd most hétvégén az autómentes nap.

A hozzászólást meg remélem végigolvastad, 3 dolog kellene ami új, abból 2 amúgy is kellene, mert nincs(atlétika és teniszpálya), tehát nem felesleges létesítmény. A görögök teljesen feleslegesen építkeztek.

[HUN]FaTaL
"Marathon Course - belvárosban lehet futkorászni "

Persze, lezárni a belvárost néhány hétre, mi az. Te teljesen beteg vagy 😄 Attól, hogy olimpia lenne attól még dolgozni kell járni és kell közlekedni.

Arról nem beszélve, hogy kb. belerokkanna a gazdaság egy olimpiába. A görögöknél is rohad egy csomó létesítmény a 2004-es olimpia óta, kb. gazdasági csőd.

http://goo.gl/gd6Zi5

dave9004
idő után belátják és beszüntetik a kártyázást, mert megbukik épp most.
de idő kell 1-2 év. Lengyelben is meg fogják szüntetni elvileg mert ott se vált be.
a.carkey
Nem mennek meccsre? Több marad az otthoni kasszában.

A medve nem játék.

ressy14
Sehova. Üdvözöllek Magyarországon.

Dum spiro, spero.

bakkerman
nem olvastam...de most ebből ki fog ki jönni győztesen? Szerintem ennek a dolognak nem lesz nyertese,max vesztese,az eddig is a szarkupacon fekvő magyar foci...basszus végre vannak ilyen szép stadionjaink,és akkor meg megy a durci egyik oldalon,a cseszegetés a másik oldalon,hova vezet ez

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

LasDen
ilyen a magyar futball. Bár a trash műsorokat szerető közönség éppenséggel meg van, de nem akarnak rátalálni az nb1-re...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

dave9004
Loki ultrák is bojkottálnak ha nem olvastad.
bakkerman
a címvédő csilivili otthonában kb 2 zacskó szotyinyi néző előtt csak annyit lehet hallani,hogy "hajrá lilák"...zsinórban második hazai bajnokin marad ekkora szégyenbe a debrecen
Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2014.09.21. 19:15:30

Zenszkij
szerinted?

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

ressy14
te most trollkodsz vagy síkhülye vagy. remélem az előbbi

Dum spiro, spero.

Jól játszott a Dózsa <#eljen>

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

Zenszkij
nincs mit ezen szégyellni, félnek az ultrák az újpestiektől, hang az van, de ha ki kell állni már fürdős kislányokká válnak <#action>

bakkerman

DaemoonHunter
*Fradinál is úgy tűnik folyik egy ilyesfajta következetes munka, ami szerintem meg fog mutatkozni, bár náluk nem értem mi van az utánpótlással, hirtelen nem tudok mondani olyan sok stabil beépült ifit...

DaemoonHunter
Ezt én is észrevettem. Egy rossz kameraállás teljesen el tudja rontani az összképet...

A vidi több szempontból is előnyben van. Latinos vonalat visznek ezer éve, ilyen olyan minőségben, de az biztos, hogy mindig tudnak építkezni az elődök munkájára. Most kezd kijönni a gyümölcse, ami nemzetközi szinten még mindig gyatra lenne :S
Várom már a Fradi - Vidit 😊

passatgt
azt azért hozzátenném, hogy ezen a pályán játszani nem nagyon lehetett, konkrétan 5 méterre nem lehetett úgy passzolni, hogy ne pattogjon össze vissza a labda... rossz volt nézni. Meg olyan, mintha kisebb lenne a pálya a többihez képest😄

dave9004
osztom én is.
Jól játszanak, náluk van a labda, nyilvánvaló, hogy az ellenfélnél jönnek majd a szabálytalanságok, lapok ha nincs náluk a labda.
Egyelőre nincs ellenfele a Vidinek, legalábbis nem látok olyan csapatot ami hosszútávon tartani tudná velük a lépést. Talán a Győr...de még ők se
DaemoonHunter
+1

A vidi próbál kreatív passzolgatós focit játszani, amit sokan nem nagyon tudnak kezelni úgy tűnik, és átmennek hentelésbe ellenük. Ez kb a 2. kiállításnál már töknyilvánvaló volt.

ressy14
lol, megint mindenki összefogott a fradi ellen?
kiállítások nélkül is vertük volna ezt a szar halit, arról meg nem mi tehetünk, ha favágó focit játszanak.

Dum spiro, spero.

Zenszkij
a vezetés kiadta az ukázt, idén a Fideszotonnak kel bajnoknak lennie, nevetséges
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.09.20. 22:05:25

DaemoonHunter
Hát ez most betalált 😊
Nagyon jó írás!!

LasDen
"A fizetés és a hatalom különböző, egy a közös, az érdek: a rendszerbe nem szivároghat be valódi tudás. Mert akkor nekik végük."
A magyar futball halott és élvezi

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

passatgt
hali szurkolók: Állítsd ki! Állítsd ki! 😄

bakkerman
remélem ők zúgnak ki a dunaújváros mellett

ressy14
hát ha pároslábbal csúszkálnak be méterekről ne is csodálkozzanak, kifejezetten unszimpatikusan játszik a hali

Dum spiro, spero.

passatgt
piroslapokkal ebben a szezonban is jól állunk

a.carkey
"Fődet rááá!" keményebb verzió:

<#idiota>

A medve nem játék.

Jim Morrison
de én leginkább csak gyirmót meccsre járok... 😄 akartam még puskás akadémiára szurkolói kártyát, de csak 1et lehet igényelni :'(

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

LasDen
már most ott toporognak a stadionok előtt...

Sippie
akkor már tényleg 10ezrek lesznek kint a meccseken? 😄
passatgt
nagysárgrend nem stimmel, londoni olimpián 590e turista volt

Ebben nem értek egyet Veled. Szerintem nem mindegy, hogy Tokió 35 milliós lakosságához hozzácsapsz egy hónapra +2 milliót, vagy Budapesten egy hónapra megduplázzuk a "lakosságot". Az EB mérkőzések rendezése és a 2021 (nem vagyok biztos a dátumban) vizes VB rendezése mindenesetre jó főpróba az igazán komoly rendezvények előtt. Magyarország és Budapest szerintem jelenleg se gazdaságilag, se infrastrukturálisan nem alkalmas olimpia vagy foci vb rendezésére. Mindenesetre a "makettekkel próbálok EB-t rendezni" vonalon már sikeresen túlléptünk (azért egy EB szereplésnek jobban örülnék akármelyik ország is legyen a házigazda).
ressy14

Dum spiro, spero.

Jim Morrison
yéy, végre kézhez kaptam a szurkolói kártyám :3

passatgt
szerintem a világon nincs 1 olyan város, amelynek az infrastruktúrája gond nélkül elbírja az olimpia idején lévő embertömeget, bármit is csinálsz. Fejleszteni pedig olimpia nélkül is kell. A londoni olimpia megtérült, 53 millió font pluszban lettek a végére(wikipedia szerint) és a kínai olimpia is hasznot termelt. Ezen felül a turizmus / publicitás által valószínűleg nehezen mérhető, de biztosan pozitív hatásai vannak.
Utoljára szerkesztette: passatgt, 2014.09.19. 18:54:35

A stadionok, helyszínek csak egy dolog, az igazi kihívás az infrastruktúra ami elvisel +2 millió embert a városban. Másrészt ha anyagilag úgyse térül meg, mi értelme rendezni? Hogy legyen egy 6-os metró amit az olimpia után veszteséges fenntartani?
passatgt
Csak Budapest és környéke, ami nincs:
Olympic Stadium - ilyenünk nincs, megnyitó mondjuk lehetne puskásban is
North Greenwich Arena - nincs
Earls Court Exhibition Centre - röplabdánk nincs
All England Lawn Tennis and Croquet Club - nincs, de egy teniszstadion amúgy sem ártana...

Ami van:
Aquatics Centre - pipa
Basketball Arena - Papp László
BMX Track - kisstadion felújítva
Copper Box - Syma
Velodrome - már épül
Riverbank Arena - pl mtk stadionja
Water Polo Arena - csomó van
ExCeL - jégpalota, tüske csarnok
Greenwich Park - kincsem park
Royal Artillery Barracks - úgy tudom épül pesten valahol egy új sportlőtér
Horse Guards Parade - margitszigeten Széchy Tamás medence szerintem ideiglenesen simán átalakítható
Hyde Park & Lord's Cricket Ground - margitsziget
Marathon Course - belvárosban lehet futkorászni
Wembley Arena - tüske csarnok mondjuk
Wembley Stadium - puskás
Vitorlázás balatonon, országúti bicikli hungaroring mondjuk vagy akárhol, hegyi bringa bárhol budán
Focistadionok vannak, más meg nincs a listában

Szóval lehetne még egy nagyobb nyitott kisméretű stadion teniszhez, egy fedett papplászló féleség, és atlétikához stadion.
+ ott van a bozsik stadion ami állítólag multifunckiós lesz, 100km-es körzetben meg van még két jó stadion, ami autópályával könnyen megközelíthető, győr és veszprém

Azt tudom mondani, hogy tényleg nézd meg azt a linket amit ressy berakott meg olvasd el az ellenérveinket és ébredj fel az álmodból.

Aki olvassa ezt a fórumot az tudja, hogy én a Felcsútin kívül az összes sporttal kapcsolatos beruházást védem és támogatom, de ez az olimpia ötlet baromság.
Már maga a pályázatra költött pénz kidobás, mert a NOB tagok nem hülyék és még egyszer nem fognak egy Athén szintű városnak olimpiát adni és még mi attól is el vagyunk maradva és ha még is nyernénk a pályázatot minden racionalitás ellenére akkor kezdődnének az igazi bajok....
Utoljára szerkesztette: sempronius18, 2014.09.19. 18:26:03
bakkerman
egy olimpiához betonbiztos lábakon álló gazdaság kell,az hogy most annyira nem hullámzik a szar a pofánkba,még mindig abban fürdünk,csak most picit jobb,de esély sincs egy olimpia rendezésre,de még egy foci VB-re se. Nézd meg milyen országok milyen városai/fővárosai buktak el az utóbbi olimpiáknál...pl.: Tokió...ne hasonlítsuk már Japánt Magyarországhoz,meg Tokiót Pesthez,ha ők nem feleltek meg,akkor mi meg fogunk?

ressy14
Az olimpiai sportágak nagyobbik részének versenyeit egyetlen egy városban rendezik meg. Ez nem országos rendezvény.
Ízlelgesd a londoni olimpiai helyszíneket, aztán ébredj fel az álmodból.
Aztán kell egy teljes olimpiai falu, új reptér vagy terminál, jobb tömegközlekedés, szállodák, stb. Ha csak az infrastruktúrát nézed, ahhoz kell minimum 20 év, a rendezvény megtérülésére meg ne is számíts.

Dum spiro, spero.

passatgt
Londonban sem volt olyan sok cucc, 2 négyzetkilométeren rendezték meg a nagy részét az egész olimpiának. Papp lászló mellett van syma, veszprémben és győrben is kézliabdapálya, vizes részlegben telejsen jók vagyunk(vb is itt lesz 21-ben) kajak-kenu pipa, foci, kézilabda, röplabda, kosár pipa, épül a velodrom stb... igazából szerintem mindenre lehetne megoldást találni, vagy akár osztrákokkal közösen, ami nálnuk nincs az lesz náluk. Infrastruktúrát meg olimpia nélkül is fejleszteni kéne, az nem "extra" beruházás.
Utoljára szerkesztette: passatgt, 2014.09.19. 17:44:17

Tyler1
Ne röhögtess már. Pár dolog? Semmi nem adott jelenleg itt egy olimpia rendezéséhez. Meg rohadt nagy baromság is lenne, ezer milliárdokkal leterhelni a gazdaságot, ami biztos nem térülne meg nálunk, meg felépíteni a helyszíneket, amik ott is rohadnának el. Költségesebb, mint egy VB rendezés, és még attól is fényévekre van ez az ország.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Az olimpiához kellene még vagy 5 olyan stadion, mint a Papp László, meg plusz 1-2 új Duna híd, meg 5-ös és 6-os metró és új terminálok Ferihegyre azokon kívül amit felsoroltál.