32945
Magyar Foci
  • geo91
    senki sem mondta, hogy egyik pillanatról a másikra lesz változás, javulás...
    ez ugyanúgy egy hosszabb folyamat marad, csak kicsit megrövidül.
  • Livius
    Nézd ezzel még semmivel sem lesz hírtelen jobb a magyar labdarúgás. Ha majd arról beszélünk hogy 2-3 évente mindig van BL résztvevő, és Európa ligában minidg van egy csapat aki valameddig elmenetel, akkor beszélhetünk arról hogy a mi focink is javúl egyre jobban. Ez a DVSC siker arra jó hogy felébredjenek a magyar klubbok, hogy meg van az esély arra hogy európában szerepeljünk, és a legvonzobb az hogy most már könnyebben. Nem kaphatunk Arsenált, meg A. Madridot a selejtezőben. Ez azt kéne hogy eredméynezze hogy egyre többen beszálnának üzletileg a magyar labdarúgásba, és egyre jobb lenne a bajnokság, ebben a szempontból jó a DVSC sikere viszont. Én ennek örülök a legjobban.
  • geo91
  • karajjj
    írd meg, szívesen elolvasom
  • Matthew Prosac
    azt hiszem éjjel írok egy hosszabb szösszenetet arról hogy miért jó ez minden magyar csapatnak és miért nincs egyetlenegy negatívuma se.
  • karajjj
    én mindig akartam, viszont apám balszerencsés pályafutása miatt soha nem támogatott... de ez egy másik történet, viszont az tuti, hogy ha valaha is lesz fiam, akkor a KBSC-ben fog játszani...
  • Livius
    Ahoz hogy a magyar foci jobb legyen ahoz pedig a DVSC kevés és a pénze, ez rajtunk múlik, konkrétan azon hogy majd a 6 éves srácodat leviszed e focizni, hogy profi labdarúgó legyen vagy hagyod hogy XBOX360-ozzon a szobában. Én személy szerint olyan osztályba jártam ahol 32 főből egyedűl én voltam aki Egyesületben játszottam. Azért ez gáz hogy ha itthon a gyerekek ilyen sokan akarnak labdarúgok lenni.
  • geo91
    gondoltuk, hogy nem komolyan írtad...
  • Matthew Prosac
    ez természetesen Gabe18nak és Isinek szólt
  • Livius
    Sorry későn van már, legalább örűljönk annak hogy ezzek e reformal már nem szarnak minket is re, és meg kell még ragadni ezt a lehetőséget a BL-hez többször is. És szerintem nem kell 14 évet várnuk BL-csapathoz megint ha ez a rendszer sokáig megy majd. 3 év és szerintem megint lesz olyan magyar bajnok csapat aki letudja érni ezt.
  • geo91
    fiktív focihírekbe nyomd, ott ez viccesebb... :DDDD
  • Matthew Prosac
    leesett, teljesen jogos.
    innentől kezdve a Lokinak nincs sok választása: vagy szétosztja a pénzt a magyar klubcsapatok között, vagy visszaküldi az UEFA-tól kapott honoráriumot a feladónak, azzal a megjegyzéssel hogy "nem lenne fair átvennünk, sry" a tvjogdíjpénzeket a mancs alapítvány kapja, a Loki nem vásárol be, nagynehezen a dobogón végez, a jövőévi kupaküzdelmek második körében pedig búcsúztatja a Szatyor Heszbollah. de a lelkük az rendben lesz, mert milyen dolog lett volna már kihasználni azt a pénzügyi és szakmai előnyt, amit kemény munkával kiharcoltak maguknak.
  • karajjj
    abban pedig igazat adok, hogy nem valószínű, hogy idén bajnok lesz a Loki, viszont hosszútávon nagyot profitálnak a dologból
  • karajjj
    2009/2010-es szezon ;)
  • Livius
    Én értem a kritikádat. És részben eggyet is értek hogy ilyen sok pénz sok mindenre jó. De egy valamit gondolj el, szerinted 2008/2009-es idényben bajnok lesz a DVSC? Szerintem Nem valószínű. Már most van egy halom elhalasztott mecsük nem fogják tüdővel bírni ezt az idényt. Mostantól egy fél évig heti minimum 2 meccsük lesz. Ez igen szokatlan itthon. És a BL ben meg nem sétáló focivan mint a ligakupában. Ez az idény csodálatos lesz számukra az biztos, de fizikailag nagyon kemény is, ha bajnokok akarnak lenni.
    A másik amire próbálsz rávilágítani, szerintem sokan a nagy boldogságtól még nem is látják, hát most leírnám. Szóval szerintem az egész siker ami van köszönhető Platininek. ha nincs ez az egész UEFA reform hogy utolsó selejtező körben bajnokok a bajnokokkal, nem bajnokok a nem bajnokokkal játszanak akkor sajnos most is csak sokan a TV-ből néznénk a Bl-t nem a lelátón. Tavalyi rendszer szerint minimum egy Celtic-et kapott volna a DVSC és nem egy Levski-t. Szóval csókolgassuk Platini kezét aki ezzel a kelet európai labdarúgást akarja feljebb hozni, mert ennek köszönhetjük ezt. A MAN U ellen kiesett DVSC is volt ennyire jó, de hát nem ilyen volt a sorosolás.
  • karajjj
    viszont arra nem gondolsz, hogy esetleg több szurkoló megy ki majd a meccsekre, ami azért nem éppen hátrány, meg nőtt ezáltal az UEFA quóciensünk is, ami szintén nem hátrány és ez nem csak a Lokinak hasznos, hanem az összes magyar csapatnak...
  • Tyler1
    *ami
  • Tyler1
    nem Debrecen szurkolónak kell lenni hanem egy magyar csapat szurkolója aki a BL-ben küzd!
  • Gabe18
    Hát Isi kolléga elég nyersen fejezte ki magát,de azért venném a bátorságot hogy részben egyetértsek vele.
    Mert mint rivális csapat szurkolója nem érzek késztetést hogy a Debrecen sikerének tapsikoljak.
    Ha a Magyar Válogatott elér valami eredményt (végre),azt én szívből meg fogom tapsolni,de had ne kelljen már hirtelen Debrecen szurkolóvá avanzsálnom csak mert most ők elértek egy sikert.Ami ráadásul,ahogy Isi is rámutatott,a többi magyar csapatot igen nehéz helyzetbe fogja hozni ami a bajnokságot illeti a következő években.Már ha okosan használják fel a pénzt.
    Ez persze nem HIBÁJA a Debrecennek,hiszen mindenki ezért játszik hogy bajnok legye,nemzetközi porond,sok pénz,stb...
  • geo91
    köszi
  • karajjj
    Gázszer
  • karajjj
    Stadlerék
  • geo91
    utóbbi kettőnek vágom a történetét, hanyatlását. az első hármat összefoglalnátok pár szóban?
  • Matthew Prosac
    Csepel, Gázszer, Stadler, Dunaferr, Sopron, folytathatjuk :)
  • karajjj
    ja hogy a Diósgyőrről már ne is beszéljünk... :D de most nagyon csodálkozok rajtuk, a semmiből milyen jó kis csapatot raktak össze
  • Tyler1
    minden csapat pénzhiánnyal küzd! addig pedig nem lesz színvonal míg ilyen esetek történnek! és persze az ilyenre meg baszik a minisztérium!
  • karajjj
    egyedül a győri edzőt, Bekvalacot sajnálom... ott lett volna olyan csapat, ami most felvenné a vidivel meg a lokival is a versenyt, csak gondolom beleunt a szarságba, mert nagyon nem akart maradni
  • geo91
    nagyon bírom a palóc tájszólását. :DDD
  • geo91
    igen, ha kap időt, szerintem ő is viheti valamire.
  • karajjj
    Sisa Tibi bácsi viszont jó lesz, remélem, hogy hagyják dolgozni
  • karajjj
    saját tapasztalatom elég friss, Barcikán most szállt ki az Egri Téglagyár tulajdonosa (asszem még az övé) a csapatot működtető kft vezetéséből és ha hiszitek, ha nem, 2 játékos maradt a 18 fős keretből, mert közölték velük, hogy dolgozni is kéne a foci mellett, mert nem tudnak annyit fizetni nekik... így most a volt barcikaiak alkotják a csaptot, akiket visszahoztak a környékbeli NBIII-as meg megyeI-es csapatból, ennyit ér a hűség...
  • geo91
    nekem nem volt vele bajom. volt egy (igaz hosszú) hullámvölgye, szerintem kijött volna belőle...
  • karajjj
    lolmár, tavaly márciusban, mikor ittvolt Barcikán a Honvéd, a pesti szurkolók áttörték a kerítést, aztán a kispad mögött ordították, hogy Supka takarodj...
  • Tyler1
    hát jah sajnos a pénzhiány a gond! senki sem fektet bele, mert nem éri meg senkinek! itt egy komolyabb tőkeinjekció kellene az egész sportnak, meg egy normális sportminiszter aki nem saját zsebére játszana hanem próbálna tenni vmit az egészért!
  • geo91
    jól indult egészen addig amíg supka volt az edző, aztán hullámvölgybe került, erre hammigway kirúgta... (közös megegyezéssel szerződést bontottak... )
  • karajjj
    az a gond mostanában, hogy aki pénzt is fektet bele, egy idő rájön, hogy kár pocsékolni a pénzét... egyedül a Hammingway bácsit tisztelem mert ő a Honvédnál bizony komolyan gondolta az elképzeléseit, most tényleg itt a nagy lehetőség a Loki előtt, ha ügyesen gazdálkodnak, lehet még belőle nagyot alkotni
  • Matthew Prosac
    hiányozni fogsz
  • Tyler1
    detto :D
    sztem a magyar foci egy vicc a rendszerváltás óta! csak a botrányok jellemzik! és mára senkinek nem szívügye h kivezesse a focit a gödörből, persze van aki próbál tenni érte és van aki csak ígér, de változás nincs! az arany csapat idején virágzott a futball-élet itthon! mindeki szerette, nem volt rá rossz szó! Igaz egy olyan rendszer irányította, amely Puskást diszidálásra kényszerítette de mindenki tudta hol van Magyarország és olyan országok fostak tölünk akik azóta töretlenül a foci élmezőnyébe tartoznak...
    Itt egy új lehetőség ideje, nemzetközi porondon egy magyar klubcsapat, és a válogatott is a küszöbön áll! És talán a debreceni siker erőt ad a válogatottnak is h kihúzza ezeket a kurva nehéz utolsó köröket és esélyünk legyen végre ismét kijutni a VB-re!
  • karajjj
    na ez a beszéd!
  • rooney8
    Én se vagyok nagy magyar foci szerető (sőt... :) ), de ez azért nagy szó. És még ha nem is szeretem a magyar focit, büszke vagyok a Debrecenre és meg is fogom nézni z összes BL meccsét...