32945
Magyar Foci
-
#10279 persze mert az akkori vezetés nem hagyta -
karajjj #10278 na már topik is nyílt neked, inkább ott osszad az észt... -
#10277 fáj az gazság igaz kedves vagy kedvetlen barátom? -
Solt #10276 Arany bogárkám... a Fradi az egyetlen csapat kis hazánkban, amelyik "önerejéből" soha nem végzett kieső helyen az NB1-ben! -
#10275 egyeseknél a hülyeség csak pár napig, másoknál egy egész életen át tart. -
#10274 egyeseknél a hullámvölgyek egészen az enbé kettőig és még egypár évi nebír feljutásig tart -
#10273 lófaszt....és még szép és nőies voltam...:D -
#10272 pillanatnyi üzemzavar -
#10271 miszerint a Loki épp leégni készül? :D Nem szégyenkezünk, elhiheted :D -
#10270 így van barátaim.nem kell szégyenkezni az igazságon -
#10269 és csak ugy ömlenek az emberek az 5-szörös bajnokot látni...:D -
#10268 ekkora múlttal? hogy lehetséges ez? :| -
#10267 :DD
pedig mekkora multja van:D
-
karajjj #10266 na már ég is a loki :D -
#10265 3:1 a Fradinak szvsz. -
#10264 tegnapig volt az:D
amugy hogy az eredeti kérdésre válaszoljak szerintem 2 góllal nyer a fradi, most ennyi különbséget érzek a 2 csapat között. -
#10263 lehullottak a levelek.....vagy legalábbis majd fognak :D új szezon új csapat....mint az fm-ben :D -
karajjj #10262 miért?:O elmúlt a nagy szerelem? -
#10261 voltam -
karajjj #10260 pedig te fradi szurkoló vagy :D -
#10259 álmodj királylány -
#10258 hagyjuk már -
karajjj #10257 na de először jön a mai meccs, attól mit vártok? :D -
karajjj #10256 szerintem most ki fognak kapni, sok a fiatal éretlen tacskó a csapatban, a fradinál meg alakul valami Prukner kezei alatt -
#10255 viszont kérdésemre nem kaptam választ...:D
szerintem a dózsa nyer :D -
#10254 akkor nyertem/tünk LasDennel -
#10253 így egyszerűbb nem?? :D
szerintem ez biztosabb....és ott van a foci is...:D -
#10252 semmi rosszat. nagyon messze vagyunk az anyázástól :D -
#10251 Wikipedia -> Újpesti Torna Egylet ->
"A korábban működő harminc szakosztályból ma már csak tizenhat működik.
Újpesti TE asztalitenisz szakosztály
Újpesti TE atlétikai szakosztály
Újpesti TE birkózó szakosztály
Újpesti TE evező szakosztály
Újpesti TE jégkorong szakosztály
Újpesti TE judo szakosztály
Újpesti TE kajak-kenu szakosztály
Újpesti TE karate szakosztály
Újpesti TE kerékpár szakosztály
Újpesti TE kézilabda szakosztály
Újpesti TE labdarúgó szakosztály (Újpest Football Club)
Újpesti TE lovasport szakosztály
Újpesti TE modellező szakosztály
Újpesti TE öttusa szakosztály
Újpesti TE röplabda szakosztály
Újpesti TE sí szakosztály
Újpesti TE sportlövő szakosztály
Újpesti TE súlyemelő szakosztály
Újpesti TE teke szakosztály
Újpesti TE tenisz szakosztály
Újpesti TE triatlon szakosztály
Újpesti TE torna szakosztály
Újpesti TE vívó szakosztály
Újpesti TE vízilabda-szakosztály"
Ezek szerint (bár a wikire csak mértékkel és óvatosan hivatkozunk) a futball szakosztály még hivatalosan az UTÉ-hoz tartozik, különben nem lenne benne ebben a felsorolásban. Szerintem :) Tehát nem váltak teljesen szét. -
#10250 mit indítottam el :D -
#10249 erről nem hallotam, de akkor utánanézek :) az nekem is megvan hogy 98-ban nevet kellett változtatniuk, de az egy dolog. jó öreg PNB :) -
karajjj #10248 értem persze, ezeket tudom is, de én eddig úgy tudtam hogy az újpestiek abszolút kiszálltak ebből és azért lett újpest FC -
#10247 különvált, mert a különböző szakosztályok teljesen autonóm működnek ma már,(mind irányításban mind szponzorációban elkülönülnek, ezért is beszélünk szakosztályvezetőről) de ettől még egy anyaegyesület tagja, aminek szintén van egy neve. Az Újpest logóján is ott virít az UTE, nem véletlenül. A Fradi sem FFC, vagyis Ferencvárosi Futball Club, hanem Torna club, ami egyrészt feltételezi több szakosztály meglétét, másrészt az alapítás éveiben uralkodó sportszemléletet (1880-1890-es évek!), amiben nem a futball játszotta a főszerepet, sokkal inkább az atlétika és más sikersportágaink.... Az MTK speciel 1888-ban alakult (Testgyakorlók ugye, ami megint gyűjtőfogalom), míg pl a Magyar labdarúgó-válogatott első mérkőzésére 1902-ben került sor. A tradícionális egyesületeink nem a futball miatt alakultak. Érted... :) -
karajjj #10246 én úgy tudtam, hogy már külön vált a focicsapat tőlük, de akkor ezek szerint nem -
#10245 A futball szakosztályé, jah. Vagy az újpesti jégkorongosok is Újpest Futball Club név alatt nyomják? -
karajjj #10244 a klub neve hivatalosan Újpest Futball Club 1998 óta -
#10243 A klub neve hivatalosan Újpesti Tornaegylet, vagyis UTE, de ezt bizonyára te is tudod. Tehát mit is rontott el a kolega? Ezek szerint a Fradi sem lehet FTC? Valamiről lemaradtam :O -
#10242 -
#10241 ute vagy újpest...ugyanaz...:D fateromnak meg dózsa....és..?? :D -
karajjj #10240 már 98 óta Újpest a nevük :D