32945
Magyar Foci
  • banok
    Gera gól az FA-kupában
  • banok
    az se lenne rossz.
  • bakkerman
    hát igen,a magyar foci olyan szerencsés helyzetben van,hogy ennél már nincs lentebb,így akár egy valag pénzt is beletehetne az összes klub az utánptólásba,nemzetközi rendszerek alapján,esetleg külföldi klubokkal együttműködve,mörfi törvénye alapján 10-12 év múlva lehetne olyan válogatottunk mint egy szerb vagy egy horvát,a bajnokságunk meg felfejlődhetne olyan holland szintre
  • karajjj
    ja aha
  • Grenzjager
    tavaly márciusban indult a DVSC akadémia(dvsc.hu), persze magyar szinten nagyon jó az utánpótlásuk, az akadémiai intézmény nélkül is.
  • banok
    én nem hallottam róla

FA-Cup
    Bogdán kezdő a Boltonban, Gera padon ül, Kovács János kezdő a Herefordban, Gyepes padon se
  • karajjj
    azt tudom, hogy dolgoznak rajta, de van már akadémia gimis képzéssel meg meg korosztályos csapatokkal?
  • banok
    Állítólag a BL pénz jelentős részét arra költötték. De a Videoton is egy valag pénzt fektet az akadémiájába. Remélem 10 év múlva fosni fogjuk a nemzetközi szintű játékosokat mint most pl. Szerbia vagy Horvátország.
  • karajjj
    miért a lokinak va már akadémiája?
  • IXEMGabeo
    honnan tudod?
  • barnuska665
    sehol nincs a Loki akadémiához képest
  • IXEMGabeo
    ez totálisan igaz..
  • IXEMGabeo
    Honvédban kiépült már a Hemingway féle akadémia, annak idő kell még...
  • geo91
    ja, ez a másik.
  • banok
    Másrészről kényszerből hoznak külföldieket a magyar klubok mert a magyar játékosok irreálisan magas fizetést kérnek.
  • paly90
    már kirúgták
  • Grenzjager
    Priskin a tarcsival edz, de még jól járhat, mert Roy Keane-t rúghatják ki az Ipswich Town-ból (kieső helyen állnak),s akkor új edzőnél nullázza magát-.
  • karajjj
    és ott a pont

azért szokták ezeket a hosszabb szerződéseket kötni, mert ha véletlenül rábukkannak egy tehetségesebb játékosra, akkor nehogymár ingyen vigye félév után egy nagyobb csapat
  • LasDen #11261
    attól függ mennyi pénzér adja el a 2-t és mennyit fizet a többi után...ha a 2 eladás fedezi a többit, addig nincs gond...:D
  • bakkerman
    kikukázik 10 légióst,egyenként 2-3 éves szerződéssel,ebből 4-et elküld fél év után,4-et 1 év után,kettőt pedig el tud adni külföldre. Azaz 8 ember után fizet a semmire,2 ember után meg kapja az átigazolási díjat. Szerintem ez sehogyse jó üzlet
  • Grenzjager
    én csak arra céloztam hogy nálunk és nálatok is vannak rohadt gyenge légiósok

S tény a Hemipapa előtt még ezerszer rosszabb volt a helyzet a Bozsikban légiós terén.
  • geo91
    diego, abraham és benjamin ment eddig el komoly pénzekért.

aztán a továbbszerződésükből is profitálhat a csapat, abraham tours-ba igazolásának szerződésében az is benne van, hogy ha továbbadják, az összeg 20%-a a miénk.
  • geo91
    a honvédül a tudodkid...

én sem vagyok rá büszke, hogy tele vagyunk légiósokkal, de még évek kellenek, hogy beérjen az akadémia... mert hemipapa amellett, hogy bagóért légiósokat igazol, komoly pénzeket öl a magyar futball akadémiába. (ez az egyetlen kb. ami miatt tisztelem.) pár év és nem lesz szükség ennyi légiósra a csapatban. többen már most kezdtek beépülni a nagycsapatba az akadémiából: hidi patrik, sós márkó, vólent roland...
  • Grenzjager
    Diegót akartam írni
    Diego és Abraham
    és ok benji
  • karajjj
    egyébként meg ebből próbálnak profitálni, hogy kukáznak mások szemetében, aztán hátha mégis lesz egy értékelhető játékos köztük
  • karajjj
    a Benji gyereket is jól el tudták passzolni
  • Grenzjager
    Ok, Honvédnál most Hemmipapa alatt bejött a Genito és Abraham, honvédszintű játékhoz és gazdaságilag is.
  • Grenzjager
    Győri cimbik mesélték, hogy Tarsoly egyébként tényleg törekszik arra hogy magyar legyen s emberi jól figyelik a határontúli magyarokat is:
    már angolszászoknál: Priskin(Révkomárom), de ETO-nál:az ex-mtkás Szabó Óttó (pozsony-dunaszerdhely), Sánta András (brassói), Berde István (sepsiszentgyörgy)
    rajtuk kívül az egész keretben még Magyarországról
    Fehér Z. Kiss M, Völgyi, Tokody, Koltai s az összes mind légiós (ez az durva, amit nem értek hogy ilyenkor a győri szurkolók "jelezhetnének" ha nem lenne okés szerintük, nem egy-két fő 7számjegyű havi alap fizuval. De a magyarázat: most, még olcsóbb egy külföldi mint a hazai, pl alapbér, s amíg dől a lé (???? - EL meccsek, Kink) az ETO-hoz) addig azt az ifi bázisra nyomják.

A Honvédot már híres, a managerek már röhögnek a név hallatán. A Honvédot (főleg Hemmi papa előtt Pini vagyki) az elmúlt 10 évben mindig jól besz*patták a légiósokkal (erre nincs jobb szó, mint a torkos olyan a híre :P) a csúcs amikor 7 vagy 8 mozambikit igazoltak, ebből Genito és Miro tudta mi az a labda).

A Fradinál nálunk meg vagy angolszász nyomásra jöttek, vagy mi is kezdünk "honvédülni" ....
  • karajjj
    nem b csapatban játszott?
  • Grenzjager
    hát kb...
    s Verón meg azt kérdezhette a szerződésének aláírása után, hogy ezer vagy akár 3000 Verón Fradi mezt adnak majd el ......
  • bakkerman
    kiváncsi lennék ez a Jani Verón gyerek mennyit keresett,gyakorlatilag eljárt az edzésekre,meg néha fennt üllt az Albertban és nézte a meccset...és ezek a kutyaütők kapna 2-3 éves szerződést,amit persze felbontanak jobb esetben 1 év után,alap esetben 6 hónap után,és kapja a végkielégitést...:SS
  • Grenzjager
    a cikk szerintem közvetlenül kapcsolódik a topikhoz, mert íme egy ok, amiért a magyar labdarúgás alig fejlődik (már egyáltalán fejlődésnek tekinthetjük az elmúlt éveket?, végülis igen, persze hangyafa**nyi fejlődés volt a 2009-hez képest...)

Kinek az érdeke Magyarországon, hogy olyan játékosokat szerződtessen, akiket előtte soha nem látott tétmeccsen és a magyar fiatalok elől veszik el a lehetőséget. A Győri ETO FC-nél ezt máshogy látják...

A Győri ETO FC, a Ferencváros és a Budapest Honvéd FC jár az élen a haszontalan, megélhetés labdarúgók NB I-be szerződtetésében. A hasznavehetetlen légiósok szerződtetésében a Győri ETO FC áll az élen a Monicomp Ligában.

Győr: Carlos Marinelli (argentin) 2/0, Juan Ignacio Briones (argentin) 1/0, Djordijc Cetkovics (montengerói) 5/0, Ji-Paraná Marques (brazil) 6/0, Jarmo Ahjupera (észt) 1/0, Lasha Totadze (grúz) 1/0

Ferencváros: Iván Garcia Labrado (spanyol) 0/0, Iani Martin Verón (argentin) 0/0, Frank Wiafe Danquah (holland) 0/0

Honvéd: Alfi Conteh-Lacalle (Sierra Leone-i) 7/0, Jovica Stokics (bosnyák) 1/0, Gary Tavars (francia) 1/0

A számok az NB I-es meccsek/gólok számát jelölik.
    (nyugathir.hu)
  • paly90
    kicsit off de azért picit idetartozik:
    http://www.civishir.hu/sport/labdarugas/szazmillios-karteritest-iteltek-meg-egy-focistanak-debrecenben/0105132045
  • karajjj
    hát azért Szalai se volt csavargó
  • banok
    Priskint kitették az Ipswichből a hírek szerint.
  • barnuska665
    Balázs az év játékosa maradjunk ennyiben.a többi csavargó meg sem közelítette a tudását
  • bakkerman
    mondjuk nem véletlen,hogy azóta már füveseknél van próbagémen :)
  • passatgt
    hát mondjuk akkor volt mire nagyképűnek lenni nem?:)
    amúgy újpesten ő volt az egyik valamirevaló játékos, eléggé megérezhetik a hiányát tavasszal
  • IXEMGabeo
    akkor se szimpatikus gyerek...rohadt nagyképű volt a Fradi meccs után (6-0)... pedig átlagban minden Magyar focistát bírom, de őt nem igazán...
  • Csesza