32945
Magyar Foci
-
#12799 A Premjer Ligából a topligákba
Azt sem lehet mondani, hogy aki Oroszországba szerződik, az kizárja magát az európai labdarúgás vérkeringéséből, a nagy sztárklubok semmivel sem ritkábban erősítenek a Premjer Ligából, mint a holland bajnokságból.
2006 óta összesen kilenc olyan futballista játszott az orosz élvonalban, akiért valamelyik topligás egyesület legalább tízmillió eurót adott ki, míg Hollandiából ugyanezen időszak alatt 12-en keltek el hasonló vételár felett.
Több kelet-európai labdarúgó számára az orosz bajnokság kifejezetten jó ugródeszkának bizonyult: Milos Krasic hat, Martin Skrtel és Nemanja Vidic négy, Branislav Ivanovic két évig pallérozódott a Premjer Ligában, míg egy nyugat-európai sztárklub le nem csapott rájuk.
Az orosz csapatok igazoltak több ismertebb focistát is. A Porto középhátvédje, Bruno Alves nem valamelyik topligát választotta, hanem a Zenitet; a Hoffenheim brazil középpályása, Carlos Eduardo a Rubin Kazanyba szerződött, és a Celtic skót szélsőjének, Aiden McGeadynek is temérdek angol ajánlata volt, mégis a Szpartak Moszkvához írt alá, akárcsak az Espanyol argentin bekkje, Nicolás Pareja. -
isi #12798 találkoztam vele csütörtökön ott nézte ahogy focizunk egy műfüves csarnokban... -
#12797 Azért azt nem szabad figyelmen kívűl hagyni, hogy még soha nem adtak ki enny pénzt magyar játékosért : 14 millió euró -
#12796 "Egy kiváló játékost veszítettünk el Balázs személyében, aki sokat tett a csapatunkért. Rengeteget fejlődött Eindhovenben, különösen Fred Rutten irányítása alatt, amelynek köszönhetően nemzetközi hírű csapatok is felfigyeltek rá. Várható volt, hogy hamarosan elhagy bennünket, csak a klubválasztása meglepő kicsit" - nyilatkozta a PSV honlapjának Marcel Brands, a holland klub technikai igazgatója. -
#12795 Egyébként én a Balázsra és többi viszonylag nagyobb nyugat-európai klubokra is dühös vagyok, mert csak védekezni kellett volna megtanítani és a vételára sem volt talán olyan magas. (bocsi a dupla posztért) -
#12794 egy újabb reménnyel kevesebbek vagyunk...:( -
Solt #12793 Egy büdös szót nem szólnék, ha nem nyilatkozta volna azokat, amiket! Amiatt is lett az egyik kedvencem, hogy jobban érdekelte az elmondottak alapján a játék, mint a pénz. Erre a pofánkba köp... -
Takezó #12792 De azért hozzátenném: Rudolf küzd a Lazióért, hogy ott küzdhessen a helyért olyanokkal, mint Klose vagy Rocchi. Dzsudzsák elmegy Mahacskalába, hogy olyanokkal játszhasson, mint a levezető Roberto Carlos meg az örökígéret Tardelli. Eddig mindig azt mondta, hogy őt a BL érdekli. Hm. Ne akarja már megmagyarázni, hogy ez nem kizárólag a pénzről szól.
Legalább már nem nehéz eldöntenem, hogy ki a kedvencem a válogatottból. -
Takezó #12791 :( Sok sikert neki ott. -
Solt #12790 Lesz még ebből cirkusz... nem lennék meglepve, ha a következő válogatott meccsen kapna rendesen verbálisan, ezen besértődne, majd lemondaná a válogatottságot... -
MitsuMishi #12789 Hivatalos -
#12788 nem,nem,jumurdzsák is dagesztánba akart menni,csak az akkor utazási lehetőségek(hiánya) nem tették ezt lehetővé számára -
#12787 dehá Jumurdzsák török volt és egerbe akart igazolni, de nem hagyták neki....nem értem a párhuzamot...:D -
#12786 Jumurdzsák picivel átlag alatti inteligenciával rendelkező magyar ember, amit itt leírtál neki eszébe nem jut, esetleg ha 3x elolvasná akkor értené meg, de mivel sajna úgynéz ki hogy kapzsi is, még ezen érvek ellenére is a kaukázust válassza. De még szerencse hogy Gera mindentéren jobb nála, ott az új ideál gyerekek számára. -
#12785 A Hamburg 5 milliót ajánlott, annyiért a PSV nem adja el. -
#12784 Jövőre a Szolnok miatt nem fog összejönni? Vagy a világváros mezőkövesd miatt? :) -
#12783 3. lett a szpari,beelőzött a mezőkövesd a végén. éljen éljen,de hálistennek paszabcsúcs meg ópusztakócs nem jött be elénk,mekkora felüdülés,csapassad sziky -
#12782 Lille és Hamburg biztos.
Viszont én azt mondom a Lille is jó lett volna, és nem most mondom, amikor bajnokok lettek, hanem mondtam akkor amikor szóba került. A francia bajnokság évek óta roppant kiegyensúlyozott, nagyon nagy a verseny, és új közeg lett volna neki, ahol ha megint megmutatja hogy felfele lóg ki, akkor bármi lehetett volna belőle... -
#12781 Egyébként az már kiderült, hogy a Lille-en kívül volt más komoly érdeklődő? Nyilván a PSV is jól járt ezzel (az Anzsin kívül), mert később ennyiért nem tudták volna eladni. Hozzáteszem szerintem is élete legnagyobb hibáját követte el...:( -
#12780 "Nem olyan játékos vagyok, akinek az a célja, hogy kétmillió euró fölött keressen. Én spanyol vagy olasz csapatban játszanék szívesen, csak azért nem mennék el Törökországba, hogy ne legyenek anyagi gondjaim – Dzsudzsák Balázs, 2010 július."
innentől kezdve nem értem azokat akik nem értik hogy a magunkfajta miért akad ki.
ez a gyerek az elmúlt 20 év legnagyobb tehetsége, és a magyar focidrukker évtizedek óta várta hogy legyen egy ilyen játékosunk, ha már a válogatott, klubcsapatok nem érnek el semmit. Ő egy kicsit javíthatott volna a magyar foci általános helyzetén, már most példakép volt rengeteg gyerek előtt, és érdemes lenne megnézni hogy vajon hány kicsi kezdett el miatta focizni. Ha egy szem előtt levő klubba ment volna, esetleg egy nagy klubba, az még több gyereket vonzott volna be az utánpótlásba, és annak a hosszútávú hatásait nem kell ecsetelni itt senki előtt. A mai tizenéves generációknak nincsenek sportoló példaképei, mint annak idején Puskás, Albert, Nyilasi és sorolhatnám... Nincs akiért elkezdjenek focizni, és azt mondják, olyan akarok lenni mint Ő! Dzsudzsákban megvan/megvolt ez lehetőség, ezzel az igazolással azonban ebből a szempontból mindenképpen hibázott.
És ha emiatt a karrierjének annyi, és emiatt 5000-10.000 gyerekkel (a köv pl 10 évet nézve) kevesebb kezd el focizni, amiatt kevesebb lesz a tehetség, az újabb Gera, Dzsudzsák megtalálásának lehetősége. És ezen a ponton érint engem, titeket is a dolog, mert nem mindegy hogy a korosztályos, később a felnőtt válogatott milyen eredményeket ér el. Ha mindegy lenne, nem lennétek ebben a topikban. Viszont akárki akármit mondd, ahol jó a foci ott jobb az élet, olyan kultúrákat tekintve ahol a focinak hagyománya van. Nem feltétlenül gazdaságilag, munkanélküliség terén jobb, de az embereknek az esetleges rossz körülmények között van mibe kapaszkodni, nézzétek csak meg mi volt amikor a spanyolok megnyerték a vb-t...
Balázs a már-már elkölthetetlenül sok pénzt választotta az esetleges halhatatlanság helyett, és ilyet nem csinálnak mások, csak a kurvák.
Bocs, hogy kicsit hosszú lett. -
#12779 – Valahol a Nyírségben nyalogatja még a sebeit?
– Nem. Rómában, orvosi vizsgálaton.
– Ne hülyéskedjen...!
– Hoppá, sikerült beugratnom!
jóarc:D -
#12778 Rudolf tárgyal a Lazioval! Ezt ő maga is megerősítette (mármint hogy a 2 klub tárgyal róla...) -
#12777 "Mondjuk úgy, hogy ott az állam nem ellopta, hanem a NÉPRE KÖLTÖTTE a pénzt, amivel adósságba mentek, nem úgy lett az egész állam csődbe"
Remélem érzed, hogy ez mese habbal :D
Romániában minimum akkora a korrupció mint nálunk, de inkább nagyobb. Hogy egy közeli példát említsek :) -
Odacsap77 #12776 Tudod hogy lehet hogy jó kedve van a többi országoknak, akik sokkal nagyobb csődben vannak?
Mondjuk úgy, hogy ott az állam nem ellopta, hanem a NÉPRE KÖLTÖTTE a pénzt, amivel adósságba mentek, nem úgy lett az egész állam csődbe, hogy mindenki csak ellopott, hanem túl sokat adott (lásd görögország stb.) -
#12775 Ennek az az oka, hogy a magyar örökké elégedetlen. Ha ez a cikk igaz, akkor hogy lehet, hogy nálunk jóval szarabb helyzetben lévő országokban is jobb a kedve az embereknek?
a foci nem növeli hosszútávon a jókedvet, főleg, hogy szerintem nálunk talán az emberek felét ha érdekli, de az is lehet, hogy még ennél is alacsonyabb ez a szám. -
Takezó #12774 Ha talán ez nincs is így, de nem is a gazdaság számít, hanem az emberek jókedve. -
#12773 írország gazdaságlilag épp a bedőlésben van...elég szar a helyzet arra.... -
Takezó #12772 A fociöröm igenis fontos. És nem is keveseknek. -
#12771 Belgiumot sem mondanám miniállamnak. De ott van pl. Írország, ott sem túl erős a foci és a gazdaságuk nem rossz. De hozhatnám példának akár Japánt, Kínát meg még egy rakás másik országot, ahol nincs foci de van jó gazdaság. Ne csak Európán belül gondolkodj.
Szóval nyugodtan kijelenthetjük, hogy a focinak nem sok köze van a gazdasághoz, lényegében semmi. -
#12770 svájcon és egyéb miniországokon/államokon kívül nem tudsz olyat mondani ahol ne lennének ilyen problémák, de összességében azért mindegiyk előrébb áll mint mi, én szívesen élnék egy olyan szar gazdaságban, mint ami az olaszoknál van mondjuk:) -
#12769 Főleg Spanyolban, ahol nagyobb a munkanélküliség, mint itt ugye?:D
Esetleg Argentínában vagy Brazíliában is jó ugye?:D
És Olaszország sem Európa gazdasági nagyhatalma... -
#12768 Ez szerintem sokkal összetettebb dolog és túlmutat Dzsudzsákon. :) -
#12767 pedig így van, nyilván nem Dzsudzsák egymaga fogja ezt eldönteni, de sok kicsi sokra megy:)
Nézzétek meg, ahol jó foci vagy bármilyen sport van, ott a gazdaság is jó:) -
#12766 Ha ez így van, akkor 33 évesen gyorsan ledobok 30 kilót és elkezdek edzeni mint az állat és ezt az utat végigjárom a kenyérért és a népért! -
#12765 Látod! Ez a lényeg!!!! -
#12764 Szerintem ezt ő is csak poénnak szánta. Remélem. -
#12763 Persze :DDD
Vizionálj még ilyen baromságokat kérlek :DDD -
#12762 igen
Több nyugateurópai ismeri meg Magyarországot, fellendül a turizmus, több bevétel lesz az országban, javul a gazdaság -> olcsóbb a kenyér -
#12761 Nem befolyásolja. Olcsóbb lesz a kenyér ha Liverpoolba igazol? -
#12760 Mondjuk ha kvázi élettani hatást nézünk akkor elég, hogy is mondjam.. khm, vicces, hogy ez a Dzsudzsák-ügy valakinek bármilyen mértékben is befolyásolhatja az életét. :)