32945
Magyar Foci
  • Verseghy
    Ha mindet elkapnák, akkor az egész nb1 az ifikből állna..:)
  • Narxis
    Minél mélyebbre ásnak annál több játékost fognak találni. Nagyon nem tesz jót ez a magyar foci helyzetének, de persze ezért nem szabad szemet hunyni felette, el kell kapni mindenkit.
  • Grenzjager
    Őrizetbe vettek egy FIFA-licences játékosügynököt Szarvason, a vádak szerint fogadási csalásokban vett részt. Két meccset is manipulált, összesen 19 ezer eurót fizetett ki három Siófok-játékosnak.
    A Magyar Labdarúgó-szövetség honlapján megtalálhatóak az MLSZ engedélyével rendelkező játékos-ügynökök.Közöttük K. Zsolt az egyetlen szarvasi címre bejelentkezett.
    A játékosügynököt a Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vették őrizetbe délután, majd házkutatást is tartottak nála, bizonyítékokat is lefoglaltak. K. Zsoltot ki is hallgatták, vallomásában tagadta az ellene felhozott vádakat.
    Az ügyészség vesztegetéssel gyanúsítja K. Zsoltot. Bizonyítékaik szerint háromszor is kísérletet tett játékosok lefizetésére.
    K. Zsolt a 2009. április 21-ei Honvéd - Siófok (2-2) Magyar Kupa elődöntő előtt kereste meg H. Gábort a Siófok FC labdarúgóját, hogy két vagy több játékostársát bevonva, legalább két góllal veszítsék el a meccset. K. Zsolt ezért fejenként 3-3 ezer eurót ígért.
    H. Gábor lakó- és csapattársát S. Lászlót és másik csapattársukat A. Attilát vonta be a manipulációba. A meccsre végül nem kötöttek fogadást K. Zsolték, így nem is fizettek.
    A 2009. április 25-ei Siófok-Kaposvár (2-5) bajnoki előtt azonban K. Zsolt ismét megkereste S. Lászlót és H. Gábort, és hasonló ajánlatot adott. A meccs előtt összesen 9000 eurót fizetett ki nekik, a pénzen A. Attilával osztoztak. A mérkőzésen a K. Zsolt által kívánt eredmény született.
    A Siófok 2009. május 23-án két góllal kikapott a ZTE-től is (5-3), K.Zsolt ismét az említett három játékost fizette le, ezúttal 10 ezer eurót adott nekik.
    Az ügyészség közleménye szerint A. Attila és S. László teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett. H. Gábor már korábban is gyanúsított volt, az ügyészség ezért az ő és K. Zsolt előzetes letartóztatását kéri a bíróságtól.
    (mti)

... szerintem nálunk akkor -1 csatár, nem mintha számítana, de akkor Oláhhal a Gyorskocsi utcai tippmix csapat erősödhet...
  • bakkerman
    tésztásköcsög megint kamuzik,szokásához híven
    " Nincsen búskomorság, zárdába vonulás, vagy ilyesmi. Nagyon sok visszautasíthatatlannak tűnő ajánlat van, 60-70-80 ezer euró per hó, de engem ez a része nem érdekel, és nem azért, mert annyira gazdag vagyok. Csak a pénzért biztosan nem ülök le sehova, maximum a szakmai örömeim beteljesüléséért."
  • karajjj
    az öreg murinnyóval nembírni :D
  • karajjj
    Egervári Sándor szövetségi kapitány az MTK-ba góllal visszatérő fiatal támadót hívta be a megsérülő Szabics Imre helyére.
  • Narxis

hehe most jutott eszembe, hogy 3-0-t tippeltem :)
  • szabii98
    csak 3at kapott a drága Újpest. J szektorból csodálni a meccset a legjobb :D
  • bakkerman
    jaja,Balajcza nagyot játszott,a többi 10 játékos fizetését egész nyugodtan odaadnám neki
  • commissioner
    na ott a harmadik!

így van, a mérkőzés legjobbja Balajcza!
  • Narxis
    Elképesztő. Ezt az Újpestet az eddig látottak alapján 5-0-ra kellene verni, némelyik megmozdulásukon már röhögtem, annyira szerencsétlenek. Balajcza pedig megkaphatja a többiek fizetését.
  • commissioner
    2-0
    millió helyzetből kettő... :D
  • commissioner
    1-0
    na végre, a millió helyzetből egy...
  • Narxis
    Úristen mekkora szar ez a Videoton. Már elnézést.
  • commissioner
    még a románnal se...
    Jelenleg 3 csapatuk az EL-ben, egy meg a BL-ben játszik. Hol vagyunk mi ehhez képest... :(
  • Odacsap77
    Német az még nem is lenne olyan óriási baj..

De az,hogy még egy osztrák, vagy még akár egy román(!) viszonnyal se.. na jó, utóbbival talán..

• ressy14
    felesleges is összehasonlítani a magyar meg a német viszonyokat. Évtizedekkel vagyunk csak lemaradva...
  • Odacsap77
    Itt nem csak arról van szó, hogy a szülőknek nincs pénzük..

Németországban egy harmad osztályú sőt, negyed osztályú csapatnak is van minimum 3-4 db edző pályájuk..

Én jelenleg is focizom, a diósgyőrben.

Nekünk összesen 2db foci pálya jut 10 korosztályra.. na itt kezdődnek a problémák.. az meg hogy néha úgy edzünk hogy pálya sincs.. na Németországban kicsit másabbak a körülmények..sokkal profibb az utánpótlás kezelés..
  • bakkerman
    igen,ezzel asszem le is zárhatjuk ezt az eszmefuttatást,sajnos :S
  • pinnacle
    németeknél 10-ből 9-nek a családi és anyagi helyzete BIZTOS ( nem gazdag, biztos). Nem kell elmennie dolgozni, nem kell lemondania a különféle gyerektornák részvételéről, mert éppen nincs meg az a pár euro ami nevezési díjként kéne. Otthon nyugodt környezet fogadja és nem az a full bizonytalanság ami itthon 10ből 5nek.

• bakkerman
    németeknél 10 nagyon tehetséges gyerekből 8 bekerül a rendszerbe,belőlük 5-6 biztosan bundesliga játékos lesz,itthon 10 nagyon tehetséges játékosból 1-2 betud kerülni valamelyik akadémiára,4-5 elfocizgat valami helyi egyesületben,a többi pedig elkallódik.
  • karajjj
    szerintem van baj az akadémiákkal is bőven, mert apu pici fiát inkább felveszik, mint a nincstelen parasztgyereket, mert apu bömössel hozza a picifiát és fizeti a súlyos pénzeket, pedig a gyereket még lelátóra se lenne szabad engedni, annyira tehetségtelen (ezt egy akadémiás edzőtől hallottam)
  • LasDen #15057
    de nem az akadémiákkal van a baj...focizni tudó srácok kerülnek elő a világ más részein szóval nem ez itt a probléma...szar a képzés...
  • karajjj
    focizni ő is a szarostelepen tanult meg gyerekkorában, vagy nézd meg honnan jött Puskás, Pelé, Maradona, Zidane, vagy sorolhatnék még száz másik nevet is, lehet akármilyen akadémiánk, ha a gyerekek a foci helyett a számítógépet nyomják

egyszer olvastam, hogy valamelyik focistánk anno a háború alatt a pincében tanult meg dekázni egy rongylabdával, mikor fölöttük az oroszok rommá lőtték Pestet, hol van már ez a játékszeretet?
  • LasDen #15055
    maradjunk a 13-nál....:D
  • Láma!
    11 volt amikor leigazolták:)
  • karajjj
    13 vagy 14 volt, ahogy leigazolta a barca, azért az a fociban nem igazán gyerek már
  • Láma!
    Messi honnan jött?
    lehet hogy szegény családból de kisgyerek kora óta világszinvonalú edzésmunkát végzett, aminek látjuk az eredményét.
    nagyon is számit hogy hol fejlödik egy-egy gyerek.
  • karajjj
    hülyeség, a legtöbb istenként tisztelt focista szinte mind a szarból, mocsokból emelkedett ki
    a focistákat nem akadémián kell képezni
  • bakkerman
    van egy okosság,hogy "ki hova születik"...nagyon sok olyan játékosunk van,aki képességei alapján megérdemelne egy nyugati erős klubot,de alapból hendikeppel indultak,mert Magyarországra születtek...mostanában nem bírom Dzsudzsákot,nálam leírta magát egy életre,de megkockáztatom,hogyha nem ide születik,hanem akármelyik nyugati országba,ezzel a tehetséggel,de már kiskorától kezdve világszínvonalon edzhetett volna,akkor aranylabda top50-ben lenne...ez merész kijelentés,de higyjétek el,sokat számít az,ki hova születik,milyen kúltúrába,MILYEN LEHETŐSÉGEKKEL!
  • LSSAHPAUL
    Emléxem mikor az u21 vbén kiütötték olaszországot, az ellenfélnél volt egy balotelli nevü csóka, aki sokkal szarabbul játszott mint Németh, és meglehet nézni hogy a 2 játékosnak hogy sikerült az élete, sajnálom a Krisztiánt, de nem csak a sérülés miatt történt ez hanem mert lenézik a magyar focistákat külföldön.. talán hamarabb lekellett volna lépnie egy kissebb csapatba ahova befér.
  • ressy14
    De az itthon maradt fiatalokra is csak jószerint Dzsudzsák a pozitív példa. Több nagyon nem jut eszembe.
  • Grenzjager
    Szalai?
    VfB, Real Madrid-hoz képest
    de épüljön fel max
    ő legmaximálisabb ellenpélda....

Koman, még küzdhet, de...
    Filkor, Futács, Gulácsi kb mint NémethK
  • ressy14
    jó ellenpélda erre Szalai. Egyébként itthon se jó, külföldön se jó, ha ott nőnek fel. Nem jó sehol.
  • Grenzjager
    szal ennyit a 21-22 év alattiakról akik korán kerültek külföldre
  • karajjj
    szerintem azért nem kértek, mert tudták hogy úgyse lesz pénz az újra :D
  • passatgt
    "A korábbi terv az volt, hogy a Puskás Ferenc Stadion bontását az október 11-én rendezett, finnek elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt követően megkezdik, ám kiderült, addigra még nem kértek bontási engedélyt az illetékesek."

Magyarország...:D
  • LasDen #15042
    nb1-be elférne de nem több...sose tartottam olyan nagy reménynek mint sokan mások...
  • passatgt
    vidi vagy gőr teljesen jó lenne, mindkét csapat kezd alakulni, 2-3 év és talán lesz belőlük egy stabil el csapat
  • karajjj
    ez a komment üt:

futball10
    Van egy mondás: Rászorult a tót a húgyos körtére. Na ez ide psszol