32945
Magyar Foci
-
Grenzjager #21201 Idén játszott már például, de mérsékli Egervári hibáját, hogy csak a fehéroroszok ellen.
De bajnokságban finoman fogalmazva is gyatra.
Próbálkoztam csipkelődő humorraí, hogy olyan szar a Loki, hogy még Rudolf is beférne (aminek spec én nem örülök, mert Isten óvjon minket az MTK nemzetközi indulásától), Pölöskey után persze, ez a magyar futball valóság, csak lehet túl sértő, túl ironikus kritika volt a kép.
-
#21200 Melyik válogatott meccsen játszott utoljára? -
Grenzjager #21199 Nevezzük támadónak, remélem most jobb. -
#21198 Melyik meccsen volt ő a csatár? -
Grenzjager #21197 mikor volt utoljára formában Rudolf?
miért ő a válogatott csatár jelenleg? -
#21196 Ez a legalább 6 magyart a kezdőbe dolog egy faszság. Ha muszáj magyarokat berakni, akkor hiába nyúlnak a fiatalokhoz, nem lesz jobb a minőség. Ezzel csak az átlagéletkort tudod lejjebb szorítani, a fiatalok esetleg fejlődnek kicsit, a játék minősége viszont gyengébb lesz. Esetleg olyat lehetne behozni hogy legalább 2 vagy 3 magyar legyen a kezdőbe. De eleve a kereteknél is van már megkötés, hogy hány saját nevelésű és itthoni nevelésű játékosnak kell benne lennie a 25 fős keretben. -
#21195 Én ezzel így akkor se tudok egyetérteni. Ha van egy tehetséges srác az ifiben a kluboknál azt fel szokták hozni a nagyokhoz. Ha nagyon jó akkor is játszik egy szezont aztán viszik. A légiósok meg csak azért vannak itt mert olcsóbbak(kivéve a Vidi, ott szimplán jobbak).
Inkább az kellene, hogy legyen egy csapatban a pályán mindig legalább 6 magyar játékos de ezt nem fogják meglépni. Nagyon erős a klublobbi. -
Solt #21194 Focin belülre korlátozom, mert kizárólag a focira jellemző speciális helyzet alapján kell (kéne) intézkedni.
Egy tehetséges játékos 17-18 évesen simán befér egy NB1-s csapatba. (főleg, ha szabály van rá) Na most 50 meccs(számokon lehetne vitázni), az kb 2 szezon, vagyis 19-20 évesen adott neki a lehetőség, hogy továbbálljon, ha van kérője, mert a teljesítménye már indokolttá teszi ezt.
A játékos jobb lett, mert bármennyire is szidjuk a bajnokságunkat, még mindig jobban lehet itt meccsterheléssel fejlődni, mint valamelyik nagyobb klub ifjúsági csapatában.
A klub jobban járt, mert a játékos értéke is nő, így adott esetben jóval drágábban adhatja el, mintha bagóért elviszik tiniként. Ráadásul ugye havi szinten olcsóbb is, mint a "kész" játékos.
Mi nézők jobban jártunk, mert legalább a tehetséges magyar fiatalok itthon bontogatják a szárnyukat, és válhatnak jó játékossá...
Az egész korlátozással azt akarnám elérni, hogy a nálunk gazdagabb külföldi klubok ne vásárolhassák fel a fiatalokat bagóért, majd különböző ifi csapatokban, vagy kölcsönben a sokadik osztályban játszassák őket... Nekik ez nyilván jó, mert olcsón vesznek sok tehetséget, és, ha tízből egy bejön, már jó.
Nekünk viszont ez nem jó, mert a klubjaink kevesebbet keresnek rajta, sok játékosból semmi nem lesz, mi meg nézhetjük itthon a sok idegent, akik sok esetben egy dekával nem jobbak azoknál a magyaroknál, akik valamely csikó csapatban várják a csodát.
Ha lejár a szerződése, és nem akar hosszabbítani a klubjával, akkor itthon igazolhat máshova... mindegy, hogy hol lesz meg a meccsszáma, az a lényeg, hogy itthon megmutassa magát, letegyen valamit az asztalra mielőtt elmegy... -
#21193 Nem tudom miért szidja mindenki Rudolfot. Sérült volt, játékon kívül volt, nyílván nem lesz azonnal formában.
Bezzeg ilyenkor mindenki elfelejti a válogatott gólokat meg a BL selejtezőt. -
#21192 Az a baj, hogy a focin belülre korlátozod a dolgokat. Tetszik vagy sem, a profi sport olyan, mint egy bármilyen másik szakma. Nem korlátozhatsz senkit.
Vagy hogy gondolod hogy nem igazolhat külföldre? És ha lejár a szerződése mit csinálsz? Kötelező meghosszabbítani vagy mi? Az oké, hogy 18 alatt ne lehessen, de 18 felett nem hiszem, hogy lehetne korlátozni. -
#21191 Volt már ilyen, nekem nem hiányzik :D -
Solt #21190 De könnyen elfelejtődik, hogy amikor jó formában volt, akkor mennyit köszönhettek, köszönhettünk neki... :S Úgy nem szeretem az ilyet... :( -
#21189 hát ha Pölő befér, akkor ki nem? :D -
Solt #21188 Igazad van, konkrétan az első nem tartalmazza, de az szerintem evidens, hogy ezzel a szigorítással azokat akartam védeni, akik értékei lehetnek a magyar labdarúgásnak, és nem azokat akik 25 évesen még nem jutottak el 50 meccsig... :)
Így van, ellenpélda is van, de ez elenyésző... Nézd végig, hogy az elmúlt években hány olyan játékos ment ki, akikből semmi nem lett, itthon viszont jó lett volna látni őket, mert emelték volna a színvonalat, és nem a szerb tucatlégiósokat kellett volna bámulni helyettük! :)
-
Grenzjager #21187 -
#21186 Egyébként az mlsz kezdhette volna úgy a magyar foci korszerűsítését, hogy a kamerarendszerre és beléptetőkapura fordított pénzt a pályák felújítására fordítja, többször kellett meccset elhalasztani a pályák alkalmatlansága miatt, mint amennyi balhé történt az utóbbi ~ 5 évben. De remélem valamelyik mlsz vezető zsebe jól járt...
Plusz ez már sportgazdaság, de az idetelepülő nagy multi cégeket kötelezném arra, hogy ha már adókedvezményeket kapnak, akkor költsenek a magyar sportra is. Egy csodaszép példa a dunaújvárosi Hankook gumigyár, ami ahelyett hogy a haldokló újvárosi focicsapatot támogatná, a megye 3-ban létrehoz egy csapatot és azt pénzeli.
Jó dolog, hogy beszélünk ilyenekről, de semmi értelme, mert ugyanilyen fos szinten lesz a focink 30 év múlva is. -
Solt #21185 Hogy lehet egy futballistát egy orvoshoz hasonlítani? Meg úgy általában, ha nem találsz valamivel párhuzamot, akkor már minden hülyeség?
Gondold végig, hogy amit leírtam, az kinek lenne jó, és kinek lenne rossz. Ha a néző, játékos, klub hármasából találsz valakit, akinek a javaslatom káros lenne, akkor valószínűleg másképpen látjuk a labdarúgást. -
#21184 Az első hozzászólásod nem tartalmazta, hogy a fiatalokat korlátozná.
Egyébként ellenpélda is van pl. Szalai, aki szintén nem játszott NB1-es meccset. :) -
#21183 Zárjuk le a határokat, az összes idegenlégióst kirugdalni az országból, a Barca utánpótlás képzéséből 10 edzőt idehozni, 20 éven belül ütős bajnokságunk lesz. Az egyik megyénket eladjuk valamelyik országnak (mondjuk szatmárt - bocs bakkerman), abból a zséből felépítünk 10 stadiont, nem nagyot csak 10 ezreseket.
Addig a válogatottat beszüntetjük és a BL és EL selejtező helyeket is visszamondjuk a juefánál. Cserébe kérjük hogy 20 év múlva 10 magyar csapat indulhasson a bl-ben.
Problem? -
Solt #21182 "Ne vicceljünk már. :D Elkallódnak, most se játszanak."
Az elkallódnak nekem azt jelzi, hogy te is, úgy mint én, a fiatalokról beszélsz! Na most az a játékos, aki egy olyan szabály mellett, hogy 3 U21-s játékosnak pályán kell lennie, 25 éves korára nem rendelkezik 50 NB-s mérkőzéssel, az felőlem oda megy ahova akar... az osztrák ötöd osztályban biztos szeretettel várják...
Más kérdés, hogy nálam a 25 éves labdarúgó nem a fiatal tehetség kategóriája. Én meg ugye a fiatal tehetségekről beszélek, és azok védelmében, érdekében írtam amit írtam... -
#21181 vicc ez a debrecen idén -
#21180 Mondj már mégegy szakmát ahol meg van szabva. Vagy egy orvos se menjen, ha még nem volt 50 műtétje? Mert ez kb. ugyanaz :D -
#21179 +1
mindenki oda megy ahova akar, tud
-
#21178 De miért ne menjen, ha van aki elvigye és itthon csak a padot koptatja (mert azt koptatja, ha 25 évesen nincs 50 meccse)? Kit érdekel? -
Solt #21177 Eleinte biztos, de később szerintem nem... Ráadásul talán ennyi hiány poszt sem lenne a válogatottban! :) -
Solt #21176 Kérlek szépen, olvasd el mégegyszer mit írtam. -
Solt #21175 Így van, és ezt most is tartom! Aki itthon nem volt képes 50 alkalommal bekerülni egy NB1-s csapatba, az ne akarjon külföldre menni.
A Brazil példa csak arra utalt, hogy korlátozás máshol is van. -
#21174 mégis hány meccs megy egyszerre olaszországban, franciában, vagy angolban is akár.
Nekem pl nincs kedvem TV-ben megnézni az Eger-MTK-t meg ilyen noname meccseket, amikre az megy ki aki szurkol nekik vagy még az se.
Akik szurkolnak nekik meg max helyiek.
Egy évben 1-2x elég ha ilyen csapatokat lát az ember nagyok ellen max.
-
#21173 Mindenhol ahol piacgazdaság van a tv-k határozzák meg (nagyrészt) a meccsek kezdési időpontjait. -
#21172 szánalmas meccs, szánalmas góllal, nyilván a pápa ma nyer :D
vicc -
#21171 előbb emeltetném a nézőszámot.
Bunda, TV visszaszorításával.
Péntek-szombat és kedd-szerda meccsek
-->értelmes időben, ha mindenki győzelemre menne, jönne néző is fixen.
jobb csapatokra most is kimenne több, ha a szövetség nem a szurkolók ellen lenne. Szarjuk már le a családokat. Ha nők nem szeretik a focit miért őket akarjuk folyton kint meg a gyerekeket, akik 12-15 éves korukig le se szarják?
Hú de sokminden kellene, hogy jobb legyen. Kicsit több pénz. nem sok, csak mondjuk a mostani duplája.
Amint több néző lenne az feldobná a meccsek színvonalát is ez tény.
ehhez min 3 év kellene és nem impotens vezetők.
Egyelőre lehetetlen.
Mos az van, hogy a tv megmondja mikor lehetnek meccsek, MLSZ benyal a tv-nek, biztosítják, hogy senki se menjen ki, hogy tv-ben nézzék. most itt járunk -
#21170 vezet a pápa:D -
#21169 igazad van, de akkor is nehezebb lenne :) -
#21168 igen, de ha 1-2 éven keresztül erre lennének kényszerítve akkor a 3. évre kénytelenek lennének beleszokni az új rendszerbe.
Ahogy az emberek alkalmazkodnak egy adott rendszerhez így ezek a klubbok is azt tennék, akár szeretnék akár nem.
ha meg már megszoknák akkor az nemzetközi szintéren se jelentene akkora hátrányt a többi európai csapathoz képest. -
#21167 amíg itthon a kupákban a 2.-3. csapatok játszanak, amíg a heti két meccset játszó csapat "mekkora hajtásban van meg terhelésben" addig itt nem lesz több forduló, több meccs és jobb színvonal.
Heti 1 meccsen se tudnak normálisan focizni, akkor heti kettőn meg pláne fos mindenki.
Mostantól meg már a TV irányítja a fordulók lebonyolítását, látszik mennyire szar is lett. -
#21166 Gera keveset mutatott itthon? Te hol voltál 2000-2004 között mert nem itthon az fix. -
#21165 18 év alatti ne is igazoljon sehova, nem is erről beszéltem. De te sehol nem írtad ezt, csak azt, hogy akinek nincs 50 meccse az nem megy sehova. -
#21164 A legjobb magyar csapatok lehetnéneka z első osztályba azzal többet érne a liga, mint hogy az ilyen siófok,egerek közreműködésével.
Lehetne több meccses szisztémába is rendezni a ligát majd rájátszás és hasonló rendszerekbe.
játszana 4X egymással a 2 csapat az egy 8 csapatos bajnokságba 32 fordulót jelentene.
és színvonalasabb lenne, ha vidik,fradik,debrecenek játszanának hétről hétre, min az egrek meg siófokok. -
Solt #21163 De, kötelezővé kell, mert így, hogy nem kötelező, nem merik játszatni... helyette jönnek a kutyaütő "kész" külföldi játékosok. Így ez megszűnne.
Arról nem is beszélve, hogy sehol a világon nincs olyan, hogy a 21-23 éves játékos még csak "tehetség"! Egy tehetség már 17-19 évesen stabil kezdő lehetne... A meccsrutin a legfontosabb egy játékos fejlődésében!
Jelenleg a tehetségnek kikiáltott játékost eladják bagóért külföldre, ahol javarészt semmi nem lesz belőlük, plusz még azt a keveset sem láthatjuk tőlük, amit tudnak. Lásd Gera, Dzsudzsák vs Németh Krisztián esete... Nem volt felemelő a Gera meg a Dzsudzsák játékát itthon is nézni?
A Brazilok sem véletlenül találták ki, hogy 18 év alatti nem igazolhat külföldre! -
#21162 tehát szerinted csak annak a módszernek van legitimitása amit már máshol is alkalmaznak?
Csak az országok elég specifikus attribútumokkal rendelkeznek így nem feltételn fog ugyan az működni itt mint ami működött angliába pl.