32945
Magyar Foci
  • ReszegKoldus
    Látszik le vagyok maradva, pedig tuti ez nem mindig volt így, már ami a honvéd stadionját illeti.
  • dave9004
    oda sose engednek szurkolókat a vendégszektor miatt
    Angyalföldön viszont még a hazaiakat se oda ahol itt a kispest ultrák vannak, ha kiemelt kockázatú.
  • ReszegKoldus
    Azt jól látom, hogy ott őrzik a rendőrök meg biztonsági emberek az üres szektorokat? Vagy az az egész oldal direkt azért van üresen hagyva, mert így látszik a Honvéd FC felirat? :D
  • Solt
    Csupán nyomatékosítottam, hogy ez nem csak ránk jellemző, illetve, hogy a kampányt nem a szurkolók intézik...

Ezzel az egésszel kapcsolatban elégé kettősek az érzéseim... egyrészről, ha fekete lennék, nekem is szarul esne, ha banánnal dobálnának, vagy, ha "huhognának".

Másrészről viszont azt kell mondjam, hogy a zrikálás, az ellenfél hergelése a játék része. Mindenkit ott találnak meg, ahol a legsebezhetőbb, amire a leginkább ugrik, ami fáj neki. A basztatásnak ez a lényege! A négert a színével, a cigányt, zsidót a származásával, a románt a szőrös talpával, a Szanyót a zselé fejével, a Lipcseit meg a ló fejével ugyebár.

Ha kimész egy megye sokadik osztályú meccsre, akkor teljesen alap, hogy az ellenfél játékosait folyamatosan a lehető legtrágárabb szavakkal hergelik... ennek az a lényege, hogy kizökkentsék a koncentrálásból, feldühítsék, hogy szabálytalankodjon, stb. Nem értek egyet vele, és azonosulni sem tudok ezzel, viszont ez ellen küzdeni elég szélmalom harc.
  • dave9004
    lehet számolni a huhogást a jegyzőkönyv ma megtelik :D
    eddig 3-4 volt
  • dave9004
    végén egy kis fikusz a szájábafolyik
  • Takezó
    szerencsétlen riporter :DD
  • passatgt
    nagyon erősen felvette a versenyt détárival:D
  • Narxis
  • bakkerman
    nem lesz belőle semmi
  • banok
    Az, hogy UEFA tagok vagyunk...
  • ReszegKoldus
    Valami fogyatékos a Siófok-DVTK meccsen azt kiabálta elég hosszú ideig, ha jól értettem, hogy "kapuuus kapuuus hülyegyereeek", ezért is jár majd bünti? Percekig nyomta
  • Láma!
    Egy szerintem normális nézőponttal lehetne. Nyilván most az mlsz "szabályai" szerint nem lehet:)
  • DasIsFuck
    de elvileg hivatalosan is megerősítették a vezetők a schalkénál.
  • Grenzjager
    tegnap még Inter volt :)))))))))) szerintem májusra a Barca is felfigyel.
  • ressy14
    mint az Arsenalba tavaly? :D
  • ressy14
    hát azért amikor a miskolciakat cigányozzák, a debrecenieket parasztozzák vagy amikor az mtk szurkolóit zsidózzák (elég meggyőzően),az kirekesztő megnyilvánulásnak minősíthető, és olykor rasszizmusnak is akár.
  • DasIsFuck
    olvastam, hogy ha a Schalkénál lesz bl indulás akkor leigazolják Szalait.
  • Grenzjager
    ergo az MTK szurkolóit lehet 5 másodpercnél tovább zsidózni? nem hinném...
  • Láma!
    A vendég szurkolóknak senki se szidja a bőrszínét vagy a vallását. Ez nem is került szóba eddig. Heccelik egymást, igen cigányoznak, de valószínüleg a "szenvedő" táborban a cigányok száma a 0-hoz közelit. Nem azért szidják őket mert cigányok ( = rasszizmus), hanem annak hívják őket majd felszólítják bizonyos cselekedetre :D

Nem kórusban szól a mocskos cigányok a romaválogatott elleni meccsen, vagy épp az Izrael elleni meccsen a mocskos zsidók. Ez már kimerítené a rasszizmus/antiszemitizmus/kirekesztés akárminek hívjuk dolgot.

Van a kettő közt különbség szerintem.
  • ReszegKoldus
    Én épp ezért tartom hülyeségnek ezt a kampányt, mert különbséget tesz ilyesmik között és bemutatja milyen szörnyű ez a huhogás (makogás), na bumm, engem meg az "zavar", amikor azt éneklik például, hogy "Fradista cigányok"...
  • ressy14
    Ez is rendben van, de akkor a játékost miért ne lehetne? Ha mondjuk a vendég szurkolók bőrszínét vagy vallását szidják, akkor a játékos mitől különb?

na mindegy, nem értem.
  • Láma!
    Az mlsz szerint büntetendő ha a hangosbemondó bemondatja a gólszerző nevét a közönséggel, mert ezis büntetési tétel volt az Eger elleni meccsünk után.
    Szóval nem szeretnék abból kiindulni hogy az mlsz szerint mi micsoda, mer még nekik sincs sok fogalmuk róla.
    Az hogy játékost bőrszín/vallás/nemzeti hovatartozás miatt nem kezdünk ki, nálam alapkövetelmény.
    De hogy az ellenfél szurkolóit se lehet heccelni, szidni az vicc... :)
  • ressy14
    az mlsz szerint pedig egyenlő, pl. Diók megbüntetése a cigányozásért ellenünk.

Az addig oké, hogy meccsenként 1-2 szidalmazó rigmus elhangzik a biszem-baszom ligákban is, de nem a meccs 60%-ában, és főleg nem egy olyan csapat ellen, akinek köze sincs a meccshez.

Félre ne érts, ugyanúgy megvetem a vidistákat is, mert rájuk is jellemző ez a következő meccs ellenfelét előre szidni mentalitás.
  • ReszegKoldus
    Erről az jut eszembe, amikor ganxsta zolival foglalkoztak régen, hogy milyen trágár szövegei vannak, ő meg mondta, hogy ez pl az amcsi rappereknél is így van, csak azt nem értik ezért nem tűnik fel :D

• ressy14
    Ligakupa döntő jövőhét szerdán 17:30-kor.

A kezdési időpontok kapcsán a Versenybizottságnak figyelembe kellett vennie az UEFA szabályozását, miszerint kiemelt BL-napokon a szövetségek csak abban az esetben rendezhetnek mérkőzéseket, ha garantált azok befejezése fél órával az európai kupameccsek kezdete előtt.

Mi a fasz közünk van a BL-hez?
  • Láma!
    Az hogy fa*szopó liláznak, vidista sz*pd le az orbánoznak, vagy kispesti cig*nyoznak, az nem keverendő össze a kampány céljával, ami a rasszizmus, kirekesztés ellen szól. Azaz pl huhogás játékosoknak, vagy a pályán jelen lévő bevallottan roma játékos szidása, vagy mondjuk bevallottan meleg játékos szidása.

A szurkolótáborok bárhol a világon szidják, heccelik egymást (Angliában, Olaszban, mindenhol. az hogy az ismerőseid nem értik azokat a rigmusokat, még nem jelenti azt hogy ott nincs ilyen).

Heccelés nem egyenlő rasszizmus.
  • dave9004
    gáz. mindegyik sajnos :(
  • ressy14
    Hol írtam, hogy csak a zöldekre jellemző? Csak kissé fals dolog a klubotoktól ilyen dolog miatt kampányolni, amikor a fradi szurkolótábora a huhogást kivéve minden lehetséges módon - elsősorban rasszista - gyakorolja ezt a jelenlévő vendégcsapat szurkolói felé, és az aktuális meccshez abszolút nem kapcsolódó csapatok felé is (lásd FTC - Siófok - faszszopó lilák, kispesti cigányok, és a többi).

Most akkor vagy tegyenek rendet a fradi szurkolók között is, és vonuljanak le a pályáról, ha rasszista megnyilvánulásokat hallanak, ahogy azt az edzőtök ígérte, vagy hagyják abba az álszent kampányukat, ami így számomra nevetségesen hat.

Egyébként sosem értettem miért nem lehet szitkozódás mentesen szurkolni, vagy legalábbis a meccs jó részében. Amikor fociszerető ismerősökkel időnként nézünk MB1-es meccseket TV-n, az elsők között jegyzik meg, hogy milyen csürhe bagázs ez, amelyik így viselkedik, pedig aztán ők sem álszent jókisfiúk.
  • Grenzjager
    Az MTK-FTC azért megdobta az átlaguk. De nyilván az Újpest és a Honvéd elleni meccsük is:)
  • ReszegKoldus
    MTK-nál az a két 0 csak véletlenül került oda gondolom :D
  • Grenzjager
    Szép volt MLSZ!
    Én még bevezetném a maximum két hónapos erkölcsi bizonyítvány hiteles másolatának benyújtását a szurkolói kártyákhoz, a teljes arcfelismerő inrás rendszer kiépítését a stadionkban, valamint lennének meccsek délelőtt is.

De már megint a gonosz és egész Európát megrémisztő magyar huligánok miatt tart ott minden ahol van...

Átlagnézőszámok az NB I-ben

Ferencváros: tavaly 5900, idén 5700 = -200
    Debrecen: tavaly 7300, idén 4600 = -2700
    Diósgyőr: tavaly 7800, idén 5700 = -2100
    Újpest: tavaly 3900, idén 3100 = -800
    Videoton: tavaly 4100, idén 3000 = -1100
    Haladás: tavaly 5400, idén 4100 = -1300
    Kecskemét: tavaly 2900, idén 2000 = -900
    Kaposvár: tavaly 3200, idén 2900 = -300
    Győr: tavaly 4500, idén 3500 = -1000
    Siófok: tavaly 2300, idén 1000 = - 1300
    Pápa: tavaly 1600, idén 1000 = -600
    Honvéd: tavaly 2400, idén: 1600 = -800
    Pécs: tavaly 3300, idén 2300 = - 1000
    Paks: tavaly 2100, idén 1200 = - 900
    Vasas: tavaly 2600, idén NB II...
    Zalaegerszeg: tavaly 3000, idén NB II...
    Eger: tavaly NB II, idén 450
    MTK: tavaly NB II, idén 1600
  • Solt
  • szabii98
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

ezt inkább csak spoilerben :D:D
  • dave9004
    köv évadban ez az egész olyannyira fog feledésbe merülni a szabállyal együtt, hogy öröm lesz nézni.
    Mint régebben a könyöklésért egyből piros. vmelyik vb-n divat volt :D
    most már csak ejnye-bejnye :D(tudom nem szurkolós téma, de ez is úgy lesz elfeledve, ahogy az volt :D)
  • Solt
    Nem a tábor kampányol, ha feltűnt volna... emellett pedig ne csinálj úgy, mintha gusztustalan beszólásai csak a Fradi tábornak lennének...
  • ReszegKoldus
    A Fradi-Eger meccs büntetésénél még ilyen is szerepelt a többi marhaság mellett, hogy "A hangosbemondó folyamatosan a pályakorláton belül tartózkodott, a gólokat követően buzdította a hazai szurkolókat." :D
  • Solt
    Mi ezzel a gond? Féltik őket, így Napot csalogató "mantrákat" mormolnak. Tökéletesen illik a kampányba... a legszebb példája, hogy kiállunk egy kisebbség érdekéért. Már, ha kisebbségnek számítanak arra felé...
  • Grenzjager
    Amit megspórolunk az 1 millás keretből a Kispest meccsen azt majd elköltjük Miskolcon :)
  • dave9004
    ;)
    NS-ben olvastam ,hogy Fradi meccsen nem hallott az újság szerkesztője semmi sértőt.
    a Pécs meccsén külön kis helyen leírták, hogy rasszisták voltak de nem folyamatosan 5mp-ig így nem kellett félbeszakítani, de majd fizetniük kell az fix. Így volt leírva, ha jól tudom a jegyzőkönyvbe még azt is belevették, hogy félmeztelenül szurkolt pár pécsi...