32945
Magyar Foci
  • Effe88
    http://sportgeza.hu/futball/2013/05/04/diosgyor_debrecen_3_3/
  • Grenzjager
    azért a kelet-közép-európai új nagy milliárdosok mögött van valaki aki irányítja őket, különben nem lennének ott ahol vannak anyagilag. ettől még lehet a hobbijuk a foci, amire elpazarolna pár tíz milliárd forintot.
  • Grenzjager
    (off nem futball, de már nincs egy Széchenyi sem az országban)
  • ressy14
    Egyetértek, és én is így gondolom :D
  • Kaplan
    Az én úgy gondolom pedig rettentően sokszor szerepel ezekben a mondatokban, úgyhogy akár újra is leírhatnám, kicsit körültekintőbben a mondandómat!
  • Kaplan
    Nehéz megtalálni az egyensúlyt a szemellenző és a fröcsögés között. Én is inkább azt mondom, hogy meg kell próbálni elfogulatlanul, körültekintően beszélni ezekről a témákról. Sok mindent lehet hallani, olvasni, túl sok a behatás de alapvetően nem kell mindenbe belelátni a rosszat. Rombolni mindig könnyebb mint építeni.

Azt gondolom, hogy bár ténylegesen szép gesztus volna és meg is tehetné, hogy beleszáll mondjuk egy stadion építésébe x összeggel, az ő joga eldönteni. Jelenleg én is úgy gondolom, hogyha ilyen gazdag lennék azért megpróbálnék segíteni az embereknek ilyen-olyan területen. Én úgy gondolom, hogy egy pont után már nem lehet több és több pénzed, de lehet, hogy más a leányzó fekvése ha megérzed a pénz szagát. Egy szónak is száz a vége, megtehetnék de elvárni tőlük butaság. Ő pénzük, ők rendelkeznek felette.
  • ressy14
    1. A neten ezekről az emberekről számos botrányt találni, amik nem hiszem hogy csak lejárató kampányok lennének.

2. Csak hogy konkrét példát mondjak, Mr. Könyvboltos azért vállal szerepet a pécsi fociban, mert nem kis tartozása van Pécs önkormányzata felé. De Miskolcon is valami hasonló van a háttérben, ahogy a diósgyőr szurkolóktól hallottam.

Irigyellek, amiért ilyen higgadtan viszonyulsz hozzájuk, de szemellenző mögül biztosan szebb az élet :)
  • banok
    "Teljesen mindegy milyen forrás, azt beláthatnád, hogy ebből a top 100-as listából kevés az olyan, aki tisztességes úton gazdagodott volna meg."

Honnan tudod?

"És ebből a top 100-as listából vannak olyanok, akik "nem saját elhatározással" fektetnek a fociba (Leisztinger, Matyi Dezső)"

Akkor parancsra teszik? Ha igen kinek a parancsára?
  • ressy14
    Teljesen mindegy milyen forrás, azt beláthatnád, hogy ebből a top 100-as listából kevés az olyan, aki tisztességes úton gazdagodott volna meg.

Az meg hogy csak beszélnek a gazdagok róla, hogy de jó lenne ha több pénzt költenénk az ilyen-olyan dolgokra még nem fog történni semmi, mert ne a kisemberektől várják el, ha ők szó nélkül felveszik a többmilliós havi fizut.

És ebből a top 100-as listából vannak olyanok, akik "nem saját elhatározással" fektetnek a fociba (Leisztinger, Matyi Dezső).

Aztán lehet, hogy elveszi az emberek eszét a sok pénz, de engem ez nem veszélyeztet (se pénz, se ész) :D
  • banok
    Én azért nem venném készpénznek egy weboldal/pártlap állításait...
  • banok
    "Nem kötelessége de ez lenne a helyes út. Bár olyannak ezt hiába magyarázzuk akinek a csapata állami pénzen kap új stadiont..."

A kettő között, hogyan sikerült egy egyenest húznod?

És ressy14 nem klubstadionról beszélt hanem nemzeti stadionról tehát ha jó értelmeztem akkor arról, hogy a Puskást a magánvagyonából kéne feléppítetnie mert biztosan illegális úton tett szert a nagy vagyonára.
  • bakkerman
    ami így rögtön eszembe jut a cikk elolvasása után,hogy "a jó büdös kurva anyját"
  • Narxis
    Nem kötelessége de ez lenne a helyes út. Bár olyannak ezt hiába magyarázzuk akinek a csapata állami pénzen kap új stadiont...

A cél az kellene, hogy legyen, hogy egyre kevesebb közpénz és egyre több magánvagyon vándoroljon a honi futballba. Még maga Csányi nyilatkozta az MLSZ elnöki kinevezésekor, hogy szeretne egy önfenntartó, önellátó szervezetet, "közeget" létrehozni. Ez nem populizmus, ez józan ész.
  • banok
    Ti tényleg azt gondoljátok akinek vagyona van annak kötelessége azt szétszórni? Látom dívik a populizmus...
  • ressy14
    Egyébként OV is saját zsebből épített fel egy akadémiát a semmiből, pedig anyagi megtérülése 20 év alatt sem lesz.

Ha már csak úgy Csányi nem ajánl fel egy stadiont az MLSZ-nek, akkor építtethetne úgy is, hogy az államtól megkapja a telket okosba' , felhúzza saját pénzből a stadiont, aztán nyit egy céget amely fenntartja, és az mlsz szép összegért kölcsönzi.

De tényleg mindegy, mert örülhetünk, hogy a felcsúti ramszesz egyáltalán épít 3 stadiont (loki, fradi, felcsút). A Puskásból nem lesz semmi.
  • ressy14
    pont ezt akartam írni én is :D

most már tisztán látszik, hogy a nyilas - fasiszta kispest szukolók miatt nem mentek eddig családok honvéd meccsre, de most csak úgy özönlenek :D
  • Effe88
    milyen jó hangulat lett a honvéd pályán:)
    hemi ezt akarta hát megkapta:)
  • ressy14
    Miből és hogyan lett milliárdos - Csányi Sándor

Igen, szívesen lemondanék a vagyonom egy részéről egy nemes cél érdekében, ha már az életkörülményeim a tökéletest is túlszárnyalják. Olyan nagy mennyiségű pénzről beszélünk, amiből csak az 1/4-éd felajánlva nem süllyednék vissza a pórnép közé, esetleg a Forbes listáján lejjebb csúszok. Az utódaim pedig így is vállalkozások tucatjait fogják örökölni.
  • Narxis
    Mert miért ne építhetne? Nehogy már azt kelljen neked megmagyarázni, hogy miért kelljen.

Am. nyilván nem fog, kár is ezen rugózni.
  • Effe88
    pedig ha játszott volna
    húhú
    tuti lőtt volna vagy 3 gólt ő is
  • Effe88
  • banok
    "mert becsületesen nem tudott volna így meggazdagodni"

Honnan tudod?

"Ha meg már eleget ártott az országnak"

Ártott? Miben?

"Én az ő helyében szívesen áldoznék pár milliárdot a saját vagyonomból"

Aha persze. Erre mondják, hogy kibicnek semmi se drága...
  • passatgt
    "Rudolf Gergely csapata utolsó edzésén nyaksérülést szenvedett, emiatt nem tudta ma vállalni a játékot. Holnap vizsgálják meg alaposabban a támadó sérülését. "

:D

amúgy jó meccs lehetett, 3-3
  • ressy14
    Irigy biztos nem vagyok rá, mert becsületesen nem tudott volna így meggazdagodni. Ha meg már eleget ártott az országnak (akár csak a felső 10 ezer) illene valamit visszaforgatnia, ha lenne bőr az arcán.

Én az ő helyében szívesen áldoznék pár milliárdot a saját vagyonomból (főleg ha nem lenne miatta tiszta a lelkiismeretem), de úgy látszik a kapitalista világban a lelkiismeret szó már nem létezik, sajnos én mégis ilyen vagyok.
  • DasIsFuck
    amíg a csapat neve eger addig elég sok.
  • banok
    Ennél demagógabb hozzászólást vérhugyozás árán sem tudtál volna írni. Miért kéne Csányinak a magánvagyonából stadiont építenie? Az ilyen hozzászólások semmi másról nem szólnak mint az irigységről.

Az MTK-ról meg annyit, hogy lehet (sőt nem lehet - tény), hogy kevés szurkolójuk jár meccsre de ez még megannyi csapatról elmondható itthon - sajnos. Az MTK a magyar futball egyik legpatinánsabb, legnagyobb múltú klubja. És örülök, hogy feljutottak mert helyük van az első osztályban. Az Újpestet rühellem mint a szart de nekik sem kívánom, hogy megszűnjenek - különbn hogy lennének derbik... XD
  • Grenzjager
    érthető az egriek reakciója...

mert végül is mi köze van az Eger FC-nek Eger városához? Szerintem mára már semmi. Kár volt feljutniuk.
  • DasIsFuck
    eger és a szurkolói...lol
    a meccseiken kb 10-an szoktak kint lenni, de azt se egerbe játsszák.
  • Grenzjager
    nem éppen úgy történtek a dolgok ahogy az angolszász kutya telesírta a médiát...

végül is elmondható, hogy mindenhol a szurkolókat nézik hülyének, és sehol sem becsülik meg őket Magyarországon.
  • ressy14
    akkor kapjon egy milliárdos fizetési csekket :D
  • Effe88

hát ja
    de ezek az emberek nem szeretnek adni, csak kapni
  • Grenzjager
    És azon csodálkozom, hogy Csányi az utolsó két évben 35md-dal növelte a vagyonát. És furcsa ahogy Tarsoly "le van gatyásodva", nyilván az 50 milliárdos ETO park építése is lehúzta, de nem hiszem hogy a Questor,nb1.hu és társai ennyire szarul menne neki.
  • Sippie
    annyira azért nem fontos neki.
  • ressy14
    (pi)csányi felépíthetett volna már egy nemzeti stadion saját zsebből is, ha ennyire fontos neki a magyar foci.
  • Grenzjager
    na így szebb a kép, látszik hogy jó biznic az MB1
    A LEGGAZDAGABB MAGYAROK 2013-AS LISTÁJÁN SZEREPLŐ „FUTBALLVEZÉREK"
    1. Csányi Sándor (MLSZ-elnök) 135 milliárd forint
    4. Várszegi Gábor (az MTK labdarúgócsapatának volt tulajdonosa) 110
    5. Demján Sándor (korábbi ligaelnök) 90
    8. Leisztinger Tamás (a DVTK többségi tulajdonosa) 77
    28. Révész Bálint (a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa) 20
    42. Ináncsy Miklós (az FTC korábbi elnöke) 13.3
    48. Jámbor János (a Vasas és az Egri FC labdarúgócsapatának volt tulajdonosa) 12.5
    55. Matyi Dezső (a Pécsi MFC tulajdonosa) 10.9
    58. Garancsi István (a Videoton tulajdonosa) 10.4
    64. Horváth Ferenc és Ernő (a Gyirmót FC tulajdonosai) 9.8
    76. Tarsoly Csaba (a Győri ETO tulajdonosa) 7.9
  • ressy14
    mármint a bérlet árával támogatják a csapatot :D
  • ReszegKoldus
    Azzal támogatják a csapatot, hogy nem mennek ki, érdekes taktika :)
    Biztos mert úgyis csak törni-zúzni mennének ki és nem akarják, hogy miattuk kelljen büntetést fizetni :D
  • ressy14
    Egy mtk ne szűnjön meg. A 2. legsikeresebb magyar klub, a pápának is ennyi szurkolója van, növekedni egyik sem fog, ha ráadásul segíti a hazai játékosképzést, akkor még egy plusz pont. Csak ha odaérnek a dobogóra, akkor az EL-ben ne úgy menjenek ki a pályára, hogy egy kazah pásztorcsapat ellen sem próbálnak meg továbbjutni.

Egy urban legend szerint egyébként nekik 5 ezer bérletesük van (a kiválasztott nép tagjai közül), csak éppen nem járnak meccsre, mert ezzel támogatják a csapatot.
  • sempronius18
    Siránkozni ilyenek miatt, eddig csak Hemingvéj úr siránkozott tavaly a szezon végén.
  • sempronius18
    Amúgy az MLSZ-t sem értem emiatt a szabályozás miatt. Volt szerencsém tavaly kint lenni egy Dortmund-Nürnbergen és végig ment a schaize 04 a Dortmundi tábortól.
    Nálunk az MLSZ ezért már bezáratna a mai időkben egy stadiont, Németországba meg a meccsélmény része.