32945
Magyar Foci
  • Láma!
    Sevillaval szemben?:D
    oké hogy biszem-baszom La Liga, de ennyire ne nézzük már le:)
  • passatgt
    akkor a vidinek meglett volna simán a csoportkör:)
  • ressy14
    A Vidi meg a Sevillát kapta volna, ha nem balfaszkodnak és hozták volna a négy papírforma meccset.
  • passatgt
    Loki a Jablonec-el játszik ha továbbjut, ez simán verhető(tavaly 4-0-ra vertük őket - edzőmeccsen)

Utána még ha jól tudom van egy Playoff kör sajnos ahol lehet nagyon nehéz sorsolás, de nem lehetetlen a csoportkör egyáltalán azért
  • Solt
    Mert a névre rákeresés után ez jött ki elsőnek... ;)
  • [HUN]FaTaL
    Összértéket linkeltél, ebből következtettem. :)

"Az pedig, hogy melyik a jobb csapat, úgysem lehet tényszerűen eldönteni addig, amíg nem ütköznek egymásba! ;)"
    Ebben van igazság. :)
  • [HUN]FaTaL
    Sehol nem mondtam, hogy erősebb a Honvéd, gyengén játszottak ők is. Azt írtam, hogy annyira nem lettek lefocizva, mint a Győr (értsd: több kapura tartó lövésük volt).

A valóság az, hogy az összes magyar csapat leszerepelt eddig (a lokit kivéve), nulla volt mind.
  • [HUN]FaTaL
    Hogy jön ide a Honvéd?

Esetleg, ha elolvasnád miről volt szó.
  • dienesoft
    Fuuu de félrelinkeltem.. bocsi, szóval erre gondoltam.:)
  • dienesoft
    Ezt ajánlom egy kicsit azoknak, akiknek eszébe jutottak a régmúlt klubsikerei.

• ressy14
    Forfortú: Jegybevételek a tavalyi szezonban

A Ferencvárost leszámítva valamennyi NB I-es klubnak nemzetközi szereplésre van szüksége, hogy jelentősebb jegybevételre tegyen szert.
    Szomorú.
  • Solt
    Az a baj, hogy indokolatlanul lekezelő voltál. Elindultál egy szálon, nevezetesen, hogy a link arról szólt, hogy "az egyik összértéke nagyobb, ergo ők a jobbak", majd ennek a mentén kezdtél el vitázni. Viszont én ilyet nem mondtam, ez csak a te téves következtetésed volt...

Egy büdös szóval nem mondtam, hogy én nem átlagot számítok, de te már ezt tényként kezeled! :) Sőt, nekem pont az az egyértelmű, hogy átlagot számolunk, ezért nem is emeltem ki ezt! :)

Tény, hogy el lehet ferdíteni ebbe az irányba, mivel valóban nem emeltem ezt ki, de úgy vélem ez csak kizárólag szándék kérdése! Ha egy picit is feltételezed rólam, hogy nem vagyok sík hülye, akkor a téves következtetésed meg sem születik.

Fordított helyzetben én biztos nem a rosszabbik verziót feltételeztem volna rólad. No, de ezzel zárjuk is le, nincs gond... fogjuk fel úgy, hogy elbeszéltünk egymás mellett. :) Az pedig, hogy melyik a jobb csapat, úgysem lehet tényszerűen eldönteni addig, amíg nem ütköznek egymásba! ;)
  • Solt
    Én is szoktam nyers lenni, de előtte meggyőződöm róla, hogy a másik fél tényleg olyan dolgot mond, ami már túl mutat az értelmezés kérdésén.

Nekem totál egyértelmű volt, hogy egy csapat értékének a megállapításánál nem a mennyiség, hanem a minőség, vagyis az átlag ár a mérvadó. Ha nem ferdíted el afelé, hogy többen vannak, ergo jobbak, akkor most nem lenne miről beszélni! :)

A Győrnek azért főleg az elején voltak jó pillanatai, míg a Honvéd gyakorlatilag csak kergette a labdát a kiállításig, és még utána is csak vergődött... A visszavágókon majd kiderül, hogy jól gondolom-e! :)

Szerintem egyáltalán nem röhejes, hogy erősebb lenne a Vojvodina mint a Maccabi! A Vojvodinánál vannak erősebb csapatok a szerb bajnokságban, míg a Maccabi az izraeli bajnokságot fölényesen nyerte, ergo a helyezések alapján nem igazán lehetne összemérni a két bajnokság erejét! Ha hasonlítani akarnánk a két bajnokságot, akkor a két bajnokkal kéne indulni... Ráadásul szerintem a szerb bajnokság erősebb mint az izraeli.

Szóval a lényeg, hogy, ha esetleg nincs is igazam és mondjuk egy párharcban alul maradna a Vojvodina, azért akkora különbség mint amit sugallsz, biztos, hogy nincs!

• ressy14
    A honvédnak helyzete is alig volt, a Leonardo a Vojvodinában meg kifejezetten ügyes volt, és szétfutotta a honvéd védelmét.
  • COOLancs
    Ha emberelőnyben 70 percig nem tudnak egyetlen gólt se rúgni, akkor ne is akarjanak tovább jutni.

• Zenszkij
    Áh nem erősebb, igazad van, 10 emberrel 2-0ra győztek, de jobb a Honvéd. Ne legyél már szemellenzős Bognár Gyuri bammeg.
  • bakkerman
    maradt a loki..azért ez kurvagáz,hogy augusztusra jó esetben 1 csapat lesz
  • [HUN]FaTaL
    "A stílusom ilyen, eddig is ilyen volt. :)"

Egyébként nem tudom mi volt akkora baj, nem személyeskedtem, csak leírtam, hogy szerintem a szempontok amik alapján összehasonlítod a két csapatot, marhaság, mert nem átlagot számoltál, csak megnézted a csapatok összegét.

Na mindegy, bocs, ha túl nyers voltam.
  • [HUN]FaTaL
    A stílusom ilyen, eddig is ilyen volt. :)

Sehol nem említettél átlagot, csak belinkelted az összértéket. A mutatott játék alapján pedig továbbra is azt mondom, hogy a két csapat nem 1 szint. A Maccabi gyakorlatilag lefocizta a Győrnek, a mai meccsen azért nem ezt láttam, csak azt, hogy két buta hiba miatt kikapott a Honvéd (és nem ezt éreztem az első 20 percben sem, amikor 11 ember volt a pályán mindkét oldalon).

Attól függ szint alatt mit értesz. Osztálykülönbség valóban nincs a két csapat között, de hogy a Vojvodina erősebb lenne az röhejes, már csak azért is mert az egyik az EL-be selejtezik, a másik a BL-be. És az izraeli bajnokság semmivel nem gyengébb, mint a szerb.
  • Solt
    Ez sem igazán objektív, mivel nem mindegy, hogy milyen bajnokságból jutnak ki a kupákba...

No meg annyira nem érdekel a dolog, inkább a stílus zavart.
  • commissioner
    Az objektív módszer ennek a kérdésnek az eldöntésére, ha összevetitek a csapatokat a rangsor és az eredményeik alapján:

UEFA Club coefficients

FK Vojvodina in European football

Maccabi Tel Aviv F.C. in European football
  • Solt
    Belinkeltem, hogy lásd, kb egál a két csapat értéke! Igaz, hogy a Vojvodinának nagyobb a kerete, de átlagértéket tekintve kb egál van, lásd #23171! Amikor átlagot tekintve ennyire azonos értékű kereteket hasonlítunk össze, akkor az a megállapítás, hogy a "két csapat nem egy szint" nem állja meg a helyét! Nyilván nem csak a keret értéke szabja meg, hogy adott csapat milyen játékerőt képvisel, de kiindulási alapnak kiváló!

Tettem egy kijelentést, amit tartok most is. A Honvéd ellenfele a legerősebb a 4 kupaindulónk közül. Ha erre te azt mondod, hogy szerinted nem, mert a Maccabi a jobb csapat, akkor még azt mondom oké, ez a te véleményed... de az a kijelentés, hogy a két csapat "nem egy szint", enyhén szólva butaság, és akkor ezek után még te írod, hogy én ne vicceljek.

Tehát összefoglalva: A link annak szólt, hogy nem egy szint a két csapat! De, körülbelül egy szint a két csapat, és akkor innentől lehetne elkezdeni arról beszélni, hogy a látottak alapján csapatként melyik működhet jobban. Erre mondom én, hogy a látottak alapján a Vojvodina, és ez a visszavágón tartok tőle ki is fog domborodni a Honvéd kárára.

Az, hogy melyik a jobb csapat lehet vélekedés kérdése. Az, hogy a két csapat egy szint, az pedig tény kérdés.

( Egyébként pedig stílus... nem hiszem, hogy bármiben is előrébb mozdítja a párbeszédet az, ha a másik mondandóját fals irányba forgatod (#23175) és komplett hülyeségnek nevezed. Előbb azt a verziót kéne megvizsgálni, hogy esetleg te nem értesz valamit belőle. Ha valami nem megy át, kérdezz vissza. Egyszerűbb, és sokkal korrektebb eljárás is. )
  • [HUN]FaTaL
    Belinkelted a trasfermarktot ahol a csapat összeértékét a játékosok értékének összege adja. Ez egyrészt semmit nem mond egy csapat tudásáról ráadásul a vojvodina keretében 10-zel több játékos van. Akkor ez alapján mitől erősebb csapat? Ráadásul a mutatott játék alapján sem gondolom ezt (a tegnapi és a mai meccsből kiindulva).
  • Solt
    Nem hülyeség, csak nem érted. Nagy különbség.
  • [HUN]FaTaL
    Nem vagyok szőke, komplett hülyeség, amit levezettél, pláne a transfermarkt alapján.
  • Solt
    Ne legyél ennyire szőke.
  • [HUN]FaTaL
    Ja, remek, 35 játékos többet ér mint 25 => jobb csapat. :D
  • Solt
    Azért jelzi egy klub általános értékét. Nyilván nem csak ez számít, de jó fokmérő.
  • [HUN]FaTaL
    Jó akkor nézd az egyének sum értékét. Nem jelent semmit, lásd a Real Madridot 2002 óta. De akár nézheted a Manchester Cityt is, amelyik avval a kerettel még a csoportkörből sem jutott tovább egyszer sem a BL-ben.
  • Solt
    Ne gondold... azt nézd, hogy kb egál az értékük, játékerőben pedig jobbak mint a Maccabi. Majd meglátod a visszavágón, amikor teljes létszámban lesznek.
  • passatgt
    vojvodina 0,42
    maccabi 0,47

/ user
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem sem, nézd már meg melyik érték hány játékosból tevődik össze. Vagy gondolom szerinted nem számít, hogy a Vojvodinának 10-zel több játékos van a keretében :D
  • Solt
    Nem játszották le őket 10 emberrel... egy buta egyéni hiba miatt rúgtak egy gólt. Ez a lejátszás?

• ressy14
    hagyjad már a bayernt, hasonlóan szopnának, mint a celic niksic
  • Zenszkij
    Bognár Gyuri hallja is amit mond? Gyurikám de benyalsz, ne aggódj nem leszel Honvéd mutyiedző.
  • Zenszkij
    nagy égés ez, a világverő Vojvodina 10 emberrel lejátszotta a Kispestet

mit csinálna ezekkel egy Bayern?
  • Narxis
    Elfáradtak. Kivette belőlük az energiát az emberelőny.
  • passatgt
    szerintem jobb lenne, ha kiesne a loki is és idén nem kell ezzel a nemzetközösdivel kínlódni:D
  • Zenszkij
    azért mertem bizton állítani hogy velem is ez lenne az állás, mert lehet kapufára ment volna :D :D
  • ReszegKoldus
    Múlt héten sejtettem, hogy ellövöldözték az összes góljukat :D