32945
Magyar Foci
  • sempronius18
    Két 20 000 Stadion, még nagyon nem közép-európai szint.
    Nézz körül......
  • sempronius18
    A Loki fogja fizetni, vagyis Szima, vagy a következő tulaj, még bírja.

Mondjuk Sima nyithat, majd a pletykák szerint kaszinót, úgyhogy nem lesz baj..
  • pinnacle
    munkahelyeket teremtene és szociális hálóként fogná fel a mélyszegényeket :D
  • pinnacle
    A kórházhoz még annyit, hogy nem 3. világbeli ez igaz, de nem is közép-európai, ami ha azt nézzük h. legalább közép európai minőségű stadiont akarunk, akkor gáz. A vita marad parttalan, sőt az ellentábor nyer, mert épül és nem hiszem, hogy visszabontják.

• Solt
    Jogos... egyébként kb egyetértek az eszmefuttatással, van benne valami.
  • sempronius18
    Na még ezzel egyet is tudok érteni.

Csak mondjuk, ha kevés a pénz elmennek, majd a Román másodosztályba, vagy a simlisebbje Bwinezik.
    Az a baj, hogy nekik 30-35 éves korukig kell megalapozni a jövőjüket.
  • Sippie
    hát reméljük is hogy az lesz, különben a fenntartását is fizethetik az adófizetők.
  • Láma!
    Én nem számolnám bele, de most mindenki beleszámolja, mert még nem volt telekeladás, ergo csak kiadási oldalon jelentkezik az összeg:)
  • Gabe18
    De egyébként nekem még nem is a stadionokkal van az igazi bajom.
    Hanem hogy egy NB1-es labdarúgó, aki európai szinten ér annyit amit most láthattunk, az horribilis pénzt keres ezzel. Tehát nekem ez a felháborító, hogy ezek a játékosok hónap végén/elején elballagnak a kasszához, és felveszik a pénzeiket minden gond nélkül. Ezért...
  • sempronius18
    A személyeskedés kölcsönös..
    Sajnos a vitánk is parttalan, szerintem a legnagyobb magyar csapatoknak van értelme stadiont építeni, szerinted nem ennyi.
    A kórházas példában lehet igazad is, de nagyon nem jellemző és nem olyan 3. világbeli a helyzet ahogy sokan látattják.
    Angol emigránsok mondják, hogy itt bizony jobb az orvosi ellátás, mint kint... Kitudja mi az igazság........

Egyébként a tervek szerint a loki stadion is önfentartó lesz....
  • Mor3llo
    a hullámvasút visszaforogna az iparba....:)
    csak ott a MÉH telep tolná vissza a vérkeringésbe a befektetett pénzt
    if u know what i mean :D
  • Láma!
    Nem mondtam hogy nem jut. Nem vagyok naiv:)

De legalább nem úgy jut, hogy közben semmi sem történik. Közben felépül 2 stadion,ahol nem csak meccseket, hanem pl Lokinál atlétikai rendezvényeket, vagy bármelyikben koncerteket, egyéb rendezvényeket lehet szervezni.
  • Sippie
    ehhez van szellemi kapacitása itt egyeseknek, tényeket közölni nem tud, magyarázni azt nagyon jól.
  • pinnacle
    imádom, mikor azt kéne mondani, hogy ja igen, akkor ebben igazad van és ez kurvagáz akkor jön a személyeskedés :D
  • commissioner
    Ne veszekedjetek! Nézzétek inkább a Sport1-et. Most egyenlített a Real Madrid a Fradi ellen.
  • Solt
    Itt nem kormánypártiságról van szó, hanem egy mentalitás típusról! Ha győzelem van mindenki a mennyekben, ha vereség, akkor minden szar, és mindenre megy a köpködés. Rettenetesen szánalmas.

A Fradi stadiont ne számold bele, mert a telek értékesítésből ( vagy miből ) visszaveszik a lóvét, a stadion meg a tervek szerint önfenntartó lesz.
  • Sippie
    abból a 20 milliárdból biztos 1 fillér se jut a sógornak/rokonnak/komának/jóbarátnak.
  • pinnacle
    Ez a 20 milliárd is haver/sógor kombónak megy nagyrészt :D nincsenek képzelgéseim se, hogy ha nem ide költenének akkor menne kórháznak stb. Csak mivel erre basszák el ezt fikázom, ha hullámvasutat csinálnának az Avason 20 milliárdért azt is ekézném, mert felesleges. Pedig párezer embert az is szórakoztatna. :D
  • sempronius18
    Na ezzel nem is tudok vitatkozni....

Jó is volt mikor híd épült az alföldre.
  • sempronius18
    Jó mondjuk a CBA, meg a közgép gondolom nem állami utasításra segíti őket. XD

Indítsanak egyébként keresztes hadjáratot a Felcsúti stadion ellen azt támogatom, mert faluba minek, de Loki, Fradi és Népstadionra igenis szükség van.

pinnacle, te meg azt hazudsz amit akarsz......
  • pinnacle
    jó:D
    mandulaműtétnél hülyén néznék ki egyszál pöcsben :D pedig pár éve még kaptam faszás kockás hálócuccot :D
  • Solt
    Még mindig nem én tehetek róla, hogy nem megy a szövegértelmezés. Ne rám haragudj ezért... Megkaptál minden infót, sajnálom, ha nem érted, de ennél többet nem tehetek.

Most még egyszer szólj be valami vagányat, aztán zárjuk le, mert fárasztó, és unalmas is.
  • Láma!
    Most nem azért de úgy látom itt van 2-3 megrögzött kormánypárti, és a többiek, akik meg zsigerből szaroznak mindent ami kormánypárti.

Namost, épül 2 stadion állami pénzből összesen kb 20 milliárdért. Lenne jobb helye a pénznek? Lenne. És a kritizálóktól kérdezem, ez a kormány ha nem erre költené ezt, akkor szerintetek oda menne ahova kéne, és nem haver/sógor/jóbarátnak? Ne legyetek már ennyire demagógok... Szidtok valamit, de tudjátok hogy ha nem ez lenne, akkor sem lenne jobb a helyzet semmivel pl a kórházakban...
  • passatgt
    a felcsúti stadion egy része taos pénz, nagyobb része meg támogatók által öszedobott(mol,otp,közgép,cba,stb)
  • pinnacle
    Páromat mütötték de gondolom ez nem elég közeli neked, hiszen ő akár hazudhatott is :D

A svéd példához: Ismétlem, nem az a bajom, hogy épít, hanem h. ilyen helyzetben, most, totál feleslegesen. A svéd kormánynak gondolom nincsen olyan gazdasági problémái mint nekünk.
  • Sippie
    Isten ments, hogy ilyen buta legyek mint te. Az okoskodásodat semmivel nem tudtad még egyszer sem alátámasztani, innentől kezdve hiteltelen amit fröcsögsz.
  • Takezó
    Még durvább, a kórházakban meztelenül műtenek :D
  • sempronius18
    A Vidi shame, de a Győr, Picipest, Loki pont nem állami pénzből fut.

A Lokinál a stadiont most nem nézem, de az mindenhol állami segítséggel épül.
  • Láma!
    "Nekem senki ne mondja hogy ez a produkció világszinten, megér ennyit."

Mennyi az az ennyi?
  • sempronius18
    Gondolom a nőgyógyász dolgot hallotad valakitől, akinek az ismerőse látta.

Én is voltam sajnos korház környékén nem rég és szar a helyzet, de nem annyira, ahogy a sok okos mondja.
  • Solt
    Örülnél, ha csak egy percre is a helyemben lehetnél. Műveld magad, rád fér.
  • Gabe18
    Nekem felesleges a politikai dumádat belekeverni, mert egyik se érdekel egy cseppet se.
    Egyszerűen a foci szempontjából mondom, ez ami itt megy, nem érdemel semmilyen (de főleg nem ekkora) támogatást. Minden klub éljen meg magából. De ez nonszensz.
    Mert ha bravúrnak, kiemelkedőnek vesszük hogy egy Videoton bejut az EL-be, akkor az pont akkora minusz amikor ez a Videoton kiesik az első selejtezőben. És akkor kb kijön az, hogy átlagosan arra vagyunk jók hogy 1-2 selejtezőkört megyünk, és annyi. Nekem senki ne mondja hogy ez a produkció világszinten, megér ennyit.
  • ReszegKoldus
    Egyébként se kell feltétlenül csoportkörbe jutni, ugye van amikor elég "feljutni" a másodosztályból egy új stadionhoz :)
  • sempronius18
    Emelik a tétet mások is, még többet invesztálnak bele, a foci ilyen hatalmas a verseny a többiek évről-évre fejlődnek.

Egyébként olyat mondok, hogy a szívedhez kapsz.
    Nem Norvégia hanem Svédország, de a Svéd kormány most épített 290 millió Euróért a kiesés ellen küzdő Djurgardennek egy 30 000-s stadiont, hogy kultúráltan tudjanak a szurkolók meccsre járni és tovább tudjanak fejlődni.
  • Sippie
    A helyedben csöndben maradnék, de nagyon.
  • Sippie
    És miért nekünk kell finanszírozni azt a csapatot, áruld már el?
    Kinek a hibája hogy a BL-ért kapott lóvét szarul fektették be? Csapatot kellett volna építeni, hogy állandó csoportkörös legyen fix 10 milla euroért évente. És akkor saját magának vehetné a stadionokat, akadémiákat tonnaszámra. Helyette megy az istenítésük hogy micsoda hatalmas eredményt értek el...
  • Solt
    Én nem találom olyan viccesnek azt amit művelsz, A helyedben szégyellném magam, de nagyon.
  • pinnacle
    Kedden, Vácon. Nőgyógyászaton. Nem dobálózok fasságokkal.

Az a pár tizmilliárd helyrerakhatna jópár dolgot azért. Máshova is költenek totál feleslegesen, de most itt a Magyar Foci topikba erről szól ezért ez van felhozva.

• Láma!
    Azt azért vegyük figyelembe, hogy ha egy magyar csapat EL/BL csoportkörbe jut, akkor ott már nagyon nehéz megtartani a játékosokat, hogy azok jövőre is elérjenek hasonló dolgokat.
  • Sippie
    Köszönjük Emese.
    Értelmes kommentet azt hiszem hiába várunk tőled, az utóbbi napokban megmutattad, hogy te mennyire értessz bármihez is :DDDDDD