32945
Magyar Foci
-
#23481 2002-ben a 15. az AS Monaco lett.
Akkor 25-27 éves védő (nem néztem hogy középső e, az én hibám :D) 3 volt a csapatban:
- José Karl Pierre-Fanfan: sport mendzsment diplomát szerzett meg valami tv-s szakértő lett :D
- Philippe Léonard: valami belga újságba írkált miután 2008-ban a rapid Bukarestből visszavonult
- Bruno Irles: AS Monaco B csapatának edzője 2011 óta.
csak hogy rendben legyenek a dolgok :D
3-ból 1 még a fociból él :D -
pinnacle #23480 háát az nettó fasság ( személyeskedés nélkül) :D
egyszeűen azért kap sok pénzt, mert sok pénz forog körülötte és ez az üzlet. :D
Senki nem ugatna és sokkal kevesebben fociznának ha teljesítménybér lenne és nem " órabér " :D
De nem sajnálom tőle, mert 30 éves koráig elbasz egy kisebb vagyont órára meg partira :D és 35 évesen neki több van 2 casio órával mint nekem :D csak közbe nekem van egy jövőm, neki meg a 0ról kezdheti.
Tiszt. a kivételnek :D -
sempronius18 #23479 Na ez fogós!!
Azt tudom mondani, ha itt nem fizetnék még őket akármilyen botlábúak is elmennének akár a Szerb, vagy a Román kettőbe is pár centtel magasabb pénzért.
A klubcsapatink pedig küzdenének a máltaiakkal. -
#23478 akkor meg mire ez a "30 éves koráig kell megkeresnie a pénzt, azé kap sokat" szöveg? :D -
sempronius18 #23477 Bizony melóznak ők.
Vagy a kevésbé értelmesebb szagért esetleg edzősködik. -
pinnacle #23476 hidd el a legtöbb focista ha vége a karriernek 3x évesen akkor elmegy dolgozni, vagy legalább vmit vállalkozik az értelmesebbje.
Mert nem hiszem, hogy a 2002-es francia elsőosztály 15 helyezett csapatának a középsővédője aki akkor volt 26 éves most is a fociból él :D -
sempronius18 #23475 Mondom én is, hogy az ETO parkot a benne lévő pláza menti meg. -
#23474 Hát Győrben ha csak a stadion lenne, akkor óriási bukó... tényleg egy nagyon szép és jó létesítmény, és csak a bajnokavatásra volt képes MAJDNEM megtelni... -
pinnacle #23473 Háát remélem legalább az önfenntartás meglesz minden új stadionnál, mert akkor elv. több pénzbe nem kerülne az államnak ill az adófizetőknek. De függ mindentől remélem egyszer eljutunk oda, hogy fontosabb dolgokra basszunk ki ennyi pénzt, ha már van. -
#23472 Hogy melyik a fair?
Valószínűleg egyik sem.
De ez sosem volt másképp, és nem is nagyon lesz, amíg a fociban ekkora pénzek mozognak világszinten... -
sempronius18 #23471 A pláza kihozza nullásra elvileg.
Plázába, még járnak a népek. :( -
#23470 A Győri stadionnak egyáltalán bejött ez az önellátóság? Az ETO park eléggé kong az ürességtől, legalábbis amikor arra jártam. Mondjuk tény hogy a város határán van kb. -
Gabe18 #23469 Mennyivel jobb annak aki az azt megelőző 15 évben is a szalag mellett állt. Könyörgöm, senki nem sajnálja tőle a pénzt, ha tudna úgy focizni hogy megérdemelje. Na de ha ő 15 évig focizik gyenge szinten, akkor nem értem azért neki miért kell meggazdagodni? 15 évig rúgja a labdát, keressen belőle annyit amiből megél úgy mint a nagy átlag, mert a teljesítménye is olyan. Ha meg nem, és ő a spíler, akkor hajrá keressen 10x annyit, senki nem fogja sajnálni. -
#23468 Nem valószínű az átlag 10k valóban, még nálunk is szép eredmény lenne az.
Viszont Debrecen környékén így szerintem ez a stadion lesz a legnagyobb nem fedett rendezvényhelyszín, szóval valószínűsítem hogy ha nem lesz meccs, eléggé be lesznek táblázva :) külföldi bandákat is könnyebb lesz oda hívni, mint egy sportcsarnokba. -
sempronius18 #23467 úgy, hogy maximum lehetnek annyian, ha 9000 fős stadionban kb 1500 hely le van zárva a vendégszurkolók miatt.
Vagyis rangadókon Fradi/Vidi lenne bőven több néző csak nem férnek el. -
#23466 azért az építőiparon kívül más is létezik ám ebben az országban.
Láma!: Én nem vonom kétségbe, de más 64 éves koráig dolgozik, és sok esetben keményebben mint egyes labdarúgók. Most akkor melyik a fair? -
pinnacle #23465 Ez mennyiben jelentheti azt, hogy egy 9ezres stadiont se töltenek meg fullra? de elfogadom egyébként. csak az átlag 10k akkor is nehezen lesz meg sztem huzamosabb ideig. -
Solt #23464 Ennyi!
Nálunk ez úgy néz ki, hogy focizzanak minimálbérért, nyerjenek VB-t, majd a komplett "aranycsapat" amint befejezte a pályafutását, menjen el vájárnak... -
#23463 jó de a vizilabdások nem fejelnek annyit! (kapufába...) :D -
sempronius18 #23462 A Loki 7000 átlagnézőszámhoz vedd hozzá, hogy 9000 a stadion befogadóképessége, amiből egy jó részt lezárnak a vendégszurkolók miatt. -
#23461 Azt is számold bele hogy kb mindegy hogy szerepelnek, az egyik legmodernebb stadion lesz itthon (nem tudom a győri mennyivel jobb/rosszabb), így jónéhány hónapig többen mennek ki, már csak az élmény miatt is, amit nem a foci fog okozni :D -
pinnacle #23460 Ezzel egyet is értek, csak erre is van ellenpélda. Vizilabdások ( nem a sikeresség bla bla miatt), ott is azért gyerekkortól kezdve edzések, versenyek, stb és mégis van köztük pár Dr. és egyéb végzettségű.
Focisták közül egyedül most Dr. Füzi Ákos ugrik be :D -
sempronius18 #23459 Hát Lengyelországban azért az EB stadionokon felül, stadiont kapott a Legia, a Wisla, a Gornik, a Jagellonia is, ezek általában, mind nagyobbak és multifunkcionálisabbak, mint a magyarok lesznek és ugye a mennyiség.
Szlovákiában és Csehországban szintén most indul egy építési hullám, úgyhogy egyáltalán nem leszünk mi nagy szám.
A Romániában most átadott stadionokat nem is említem...... -
pinnacle #23458 Gyorsan utánanéztem:
Loki átlagnézőszám 7000 körül. Stadion 20k. Gondolom a jegyek vmivel drágábbak lesznek mint most. Ez az idei kupaszereplés se dobja meg a nézőszámot gondolom. Szóval nem hiszem h. meglenne az 50%. Igaz tudom, nem ez az egyetlen bevétel, csak akkor is a krónikához tartozik. -
#23457 Azért azt remélem nem vonod kétségbe, és most nem védeni akarom falábú fiainkat, hogy ha te 35 évig (mert gyerekkorodtól kezdve) csinálsz valamit minden nap, és 15 éven át ezért még jól meg is fizetnek, akkor nem egyszerű egyik napról a másikra OKJ-s képzésre menni, és gyárban szalag mellett számolni a dobozokat.
ezzel nem azt mondom, hogy ők ne dolgozzanak mert focistáknak csúfolják őket, hanem azt, hogy senkinek sem egyszerű egy életvitelszerű tevékenységet csak úgy befejezni és belekezdeni egy homlokegyenest másikba. -
sempronius18 #23456 Amúgy az építőipari szakmunkásoknak, amihez orientálni akarod a labdarúgókat, pont az a szerencséje, hogy az állam beruház a stadionokra, különben munka nélkül tengődne a nagy részük, úgyhogy kétélű fegyver ez. -
pinnacle #23455 Fradinál a jegyeladás miatt plusz azért mégiscsak Budapesten van, plusz a népszerűség gondolom dob hozzá pénzt. De ez számítások szerint, hogy az újszerű állapotát megőrízze ez elég? Mármint úgy kérdezem, hogy pl. pesten ott a Sportcsarnok, a syma, az expo ahol azért vannak rendezvények koncertek, tehát nem lehet azt mondani, hogy egy fullos rendezvényhelyszín lenne és páratlan a vidéken.
De pl. a Lokinál van akkora nézőszám és a többi bevétel elég?
van erre vmi számolás amit közzétettek? Vagy vmi minimális garancia h. 10 év múlva, ha kimek egy lokimecsre, nem egy lepukkanó stadionba megyek? -
#23454 40-50 évesen is el lehet menni OKJ képzesekre, fél-egy éves képzesekre. De ha büdös a munka, végülis így is meg lehet magyarázni. -
#23453 Azokhoz képest nem, egyáltalán nem.
Ezek új létesítmények lesznek, a kornak megfelelő és a pénzügyi keretekhez mérten legmodernebbek. A lengyelek ugye az EB-re most építettek új stadionokat, szerintem azokkal egy szinten lesznek ezek is, csak kisebbek. -
sempronius18 #23452 A Lengyelekhez képest igen xar lesz.
A Szlovákokkal (Új Slovan stadion ami épül és Trnavai stadion szintén)
A Csehekkel (Pilzen, Ostrava, Brnó) egál. -
sempronius18 #23451 A magyar stadionok általában önkormányzati tulajdonok, amiért a klubb, vagy fizet bérleti, díjat, vagy nem.
Illetve a fenntartást változó, hogy ki fizeti.
Egyébként a bevétel bizony a jegyekből, illetve az eladott nem olcsó reklámfelületből és a VIP páholyok bérbeadásából van.
a loki stadion a reklámfelület bérbadása és félházás kihasználtság esetén önfentartó lenne, felette nyereséges. -
#23450 Kezük lábuk van, végzettségük nincs :) -
pinnacle #23449 Nem örülnék, mert tisztába vagyok vele h. már kiadás megvolt és az csak további kiadás. Akkor módosítom annyiba, hogy már " kivan fizetve ", ergo az a pénz már " bukó". -
#23448 Önnfenntartó a leírtakon kívül még a stadionban lévő üzletek, éttermek bevételeiből, bérleti díjaiból stb. Plusz a csapat esetleges nemzetközi szereplése esetén ugye a magasabb jegyeladás tv-s jogok, stb.
Fradinál a stadiont megkapja a klub teljesen, gondolom Lokinál is. -
#23447 ennyi :D Nyugodtan elmehet utána targoncázni, vagy jómunkásembernek. -
Solt #23446 Rendezvények, konferenciák, koncertek, shop, szálloda, jegyeladás, ilyenek. A Fradi stadionjának a kis filmjében ragozzák ezt, ha jól emlékszem. -
pinnacle #23445 Lengyel, cseh, osztrák, szlovák stadionokhoz képest " szar " lesz a loki, fradi stb stadion? -
Gabe18 #23444 Erre valaki egyszer megkérdezte hogy, "miért utána már nincs kezük-lábuk hogy dolgozzanak valamit?" -
sempronius18 #23443 Amúgy, ha visszabontják az hihetetlenül jó lenne, mert a kiadás, már megtörtént, de esély nincs, hogy megtérüljön, ráadásul a bontás is sok pénzbe kerül.
személyeskedni fogok megint, de te roppant okos, vagy ha a bontásnak örülnél... -
pinnacle #23442 Amúgy egy kérdés. Egy stadion mitől számolva önfenntartó? Jegyeladás, esetleg szponzor, rendezvények bérleti díjon kivül van vmi?
Vagy ha az állam akár tao-s pénzből ad a stadionfenntartásra az is önfenntartás?
Tehát könyvelési trükkökkel önfenntartható egy stadion papiron?
Plusz külföldön pl a Juve stadionja totál magántulajdon nem? Ehhez képest a magyar stadionok h. vannak?