Magyar Foci

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a ragozásba meg a javításba belehülyültem hogy meccsen nem élveztek...😊
durva azért ha két gyereket megölnek a zebrán kapnak ennyit...

azt nem értem egyedül hogy a stadionon belüli elkövetõk nagyját eddig is megtalálták volna ha akarták volna, erre huliganizmus szempontjából továbbra is a kis embereket találják meg, demonizálják õket, majd vasra verik.

Neki semmit, de Te jobban tennéd, ha nem kiragadnál részeket a mondandómból, hanem egészében néznéd amit leírtam! 😊

Tudod, hogy Fradi drukker vagyok, no meg azért ekkora marhaságokat még én sem írok le, szóval eleve nem értem, hogy miképpen tudsz olyat még csak feltételezni is rólam, hogy a Gera itthon nyújtott teljesítményét kritizáljam... 😊

Rossz napod volt?

www.smart-bus.hu

ressy14
ha továbbra sem megy, segítek, Gera és Dzsudzsák az ellenpélda Németh K.-ra.

Dum spiro, spero.

[HUN]FaTaL
Az egész mondatot olvasd már:

"Lásd Gera, Dzsudzsák vs Németh Krisztián"

http://goo.gl/gd6Zi5

banok
"...még azt a keveset sem láthatjuk tõlük, amit tudnak. Lásd Gera,..."
Mit kellett volna még mutatnia ahhoz, hogy Angliába menjen?

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

passatgt
indiai bajnokit érdemes egyszer megnézni, fél percenként van egy hanggránát

ressy14
(Egyébként a hanggránátnál és petárdánál nagyobb baromságot keresve sem tudna bevinni a szurkoló, durran egy nagyot aztán semmi látványos adaléka nincs a dolognak, esetenként szívinfarktust kapok a váratlansága miatt. Eddig kizárólag a fradi - zte meccs elõtti pokol imitációs koreonál láttam értelmét.)

Dum spiro, spero.

ressy14
A vendégszektorból repült be a cucc, arcról ismerem õket, hát nem mondanám huligánnak õket, inkább részegeknek 😄

Ha még akarsz találni beperelésre alkalmas személyeket, én felkeresném az öngyújtót árusító sarki bolt eladóját is, vagy egybõl bezáratnám az öngyújtógyárat.

Ezúton szeretnék elnézést kérni egész Miskolc lakosságától, hogy a szurkolóink miatt ment el a kedvük a meccsre járástól.

Dum spiro, spero.

Tuti jó lesz a magyar foci, a hírek szerint azok a diósgyõri huligánok akiket elítéltek a DVTK-Vidin történtek miatt, amúgy csákberényiek, ami erõsen Fejér megye 😄.

Amelyik a petárdát az üres szektorba dobta: két év felfüggesztettet,
aki tüzet adott a petárdához: egy év felfüggesztettet kapott.
milyen gyors tárgyalás és ítélet sitysuty. Kár hogy ezt a szigort sehol máshol nem lehet látni az országban. Lett volna egy harmadik akkor az már csoportosan elkövetett...

konklúzió: Egyértelmûen a fehérvári huligánok miatt nem tudtak a miskolci nagycsaládok élvezni a meccset.

DVTK helyében meg perelném az MTI-t mert nem DVTK szurkolók voltak az elítélt huligánok, ez aljas rágalom 😊

passatgt
Stopira a zöld-foki szigetek egyik erõssége <#idiota>

Én nem korlátoznám a számukat, csupán a minõségükre kéne valami fokmérõ minimumot felállítani. Ha élne az a szabály, hogy legalább 3 U21-s magyar játékos pályán van egy idõben, akkor engem az sem zavarna, ha a többi 8 játékos külföldi... feltéve, ha azok minõségi játékosok! Ha erre egy klubnak van pénze, hajrá...

Az lenne a lényeg, hogy a fiatal tehetségeknek itthon biztosítva legyen a játéklehetõség, és ne kerüljenek fillérekért külföldre még azelõtt, hogy itthon bármit is megmutattak volna magukból...

www.smart-bus.hu

ressy14
Inkább esetleg olyan szabályt lehetne behozni, hogy csak annyi idegenlégióst lehet szerzõdtetni, amennyi magyart abban az átigazolási szezonban szerzõdtettek.

Dum spiro, spero.

A felsoroltak közül csak Vinícius nem volt válogatott...

Az igazán kiemelkedõ idegenlégiósok döntõ többsége szerepelt legalább valamely korosztályos válogatottban. Nyilván van pár kivétel, de nem ez a jellemzõ.

www.smart-bus.hu

ressy14
egy légiós minõségét nem feltétlen az dönti el, hogy játszott-e valaha valamelyik korosztályos válogatottban.

Csak a mi példánkon, Caneira-n és Bozsovicson kívül nem hiszem, hogy lenne valamelyiknek is legalább 1 válogatottbeli meccse, pedig javarészt minõségibbek a magyar játékosoknál (Oliveira, Vinicius, Stopira, stb.)

Dum spiro, spero.

Beszéltük anno amikor Varga távozott, hogy ezzel a Loki aláírta a szar szereplését... így is lett. Õ volt a motor abban a csapatban. Elõre is jó volt, meg védekezésben is. Ilyen figurát pótlás nélkül kivenni a csapatból öngyilkosság... tele vannak kreatív játékosokkal, csak éppen védekezni nem tud egyik sem a középpályán... a védelmük meg vicc kategória. Remélem észbe kapnak...

www.smart-bus.hu

Felhozzák, de nem igazán gyakorlat az, hogy játszassák is rendszeresen. Nem sok 21 év alatti magyar tehetséget találsz a csapatokban. Az igaz, hogy a magyar játékosok egy része drága, de a fiatalok nem tartoznak ezek közé. Mondjuk az tény, hogy az utóbbi pár évben azért bátrabban nyúlnak hozzájuk...

Szerintem azzal, hogy csak olyan külföldi jöhetne, aki legalább korosztályos válogatott volt, elég rendesen megcsappanna az idegenlégiósok száma! 😊

www.smart-bus.hu

Narxis
😄DD

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

passatgt
vidi ellen nem volt olyan rossz, kezd azért belelendülni

bakkerman
még a végén megsajnálom,hogy évi 400 millió helyett csak 200-at tud belerakni a klubba a vagyonából

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Nagy a baj Debrecenben. Amióta a nyerõgépek biznicnek vége azóta nincsenek nagyon bevételei Szima cégeinek.

most lehet én vagyok a hülye, de mai napig nem értem, hogy miért kellett nekik Pölö... 😄
Narxis
Akkor meg maradjon így ahogy van. Az a legjobb.

Idén játszott már például, de mérsékli Egervári hibáját, hogy csak a fehéroroszok ellen.
De bajnokságban finoman fogalmazva is gyatra.
Próbálkoztam csipkelõdõ humorraí, hogy olyan szar a Loki, hogy még Rudolf is beférne (aminek spec én nem örülök, mert Isten óvjon minket az MTK nemzetközi indulásától), Pölöskey után persze, ez a magyar futball valóság, csak lehet túl sértõ, túl ironikus kritika volt a kép.

[HUN]FaTaL
Melyik válogatott meccsen játszott utoljára?

Nevezzük támadónak, remélem most jobb.

[HUN]FaTaL
Melyik meccsen volt õ a csatár?

mikor volt utoljára formában Rudolf?
miért õ a válogatott csatár jelenleg?

ressy14
Ez a legalább 6 magyart a kezdõbe dolog egy faszság. Ha muszáj magyarokat berakni, akkor hiába nyúlnak a fiatalokhoz, nem lesz jobb a minõség. Ezzel csak az átlagéletkort tudod lejjebb szorítani, a fiatalok esetleg fejlõdnek kicsit, a játék minõsége viszont gyengébb lesz. Esetleg olyat lehetne behozni hogy legalább 2 vagy 3 magyar legyen a kezdõbe. De eleve a kereteknél is van már megkötés, hogy hány saját nevelésû és itthoni nevelésû játékosnak kell benne lennie a 25 fõs keretben.

Dum spiro, spero.

Narxis
Én ezzel így akkor se tudok egyetérteni. Ha van egy tehetséges srác az ifiben a kluboknál azt fel szokták hozni a nagyokhoz. Ha nagyon jó akkor is játszik egy szezont aztán viszik. A légiósok meg csak azért vannak itt mert olcsóbbak(kivéve a Vidi, ott szimplán jobbak).

Inkább az kellene, hogy legyen egy csapatban a pályán mindig legalább 6 magyar játékos de ezt nem fogják meglépni. Nagyon erõs a klublobbi.

Focin belülre korlátozom, mert kizárólag a focira jellemzõ speciális helyzet alapján kell (kéne) intézkedni.

Egy tehetséges játékos 17-18 évesen simán befér egy NB1-s csapatba. (fõleg, ha szabály van rá) Na most 50 meccs(számokon lehetne vitázni), az kb 2 szezon, vagyis 19-20 évesen adott neki a lehetõség, hogy továbbálljon, ha van kérõje, mert a teljesítménye már indokolttá teszi ezt.

A játékos jobb lett, mert bármennyire is szidjuk a bajnokságunkat, még mindig jobban lehet itt meccsterheléssel fejlõdni, mint valamelyik nagyobb klub ifjúsági csapatában.

A klub jobban járt, mert a játékos értéke is nõ, így adott esetben jóval drágábban adhatja el, mintha bagóért elviszik tiniként. Ráadásul ugye havi szinten olcsóbb is, mint a "kész" játékos.

Mi nézõk jobban jártunk, mert legalább a tehetséges magyar fiatalok itthon bontogatják a szárnyukat, és válhatnak jó játékossá...

Az egész korlátozással azt akarnám elérni, hogy a nálunk gazdagabb külföldi klubok ne vásárolhassák fel a fiatalokat bagóért, majd különbözõ ifi csapatokban, vagy kölcsönben a sokadik osztályban játszassák õket... Nekik ez nyilván jó, mert olcsón vesznek sok tehetséget, és, ha tízbõl egy bejön, már jó.

Nekünk viszont ez nem jó, mert a klubjaink kevesebbet keresnek rajta, sok játékosból semmi nem lesz, mi meg nézhetjük itthon a sok idegent, akik sok esetben egy dekával nem jobbak azoknál a magyaroknál, akik valamely csikó csapatban várják a csodát.

Ha lejár a szerzõdése, és nem akar hosszabbítani a klubjával, akkor itthon igazolhat máshova... mindegy, hogy hol lesz meg a meccsszáma, az a lényeg, hogy itthon megmutassa magát, letegyen valamit az asztalra mielõtt elmegy...

www.smart-bus.hu

[HUN]FaTaL
Nem tudom miért szidja mindenki Rudolfot. Sérült volt, játékon kívül volt, nyílván nem lesz azonnal formában.

Bezzeg ilyenkor mindenki elfelejti a válogatott gólokat meg a BL selejtezõt.

[HUN]FaTaL
Az a baj, hogy a focin belülre korlátozod a dolgokat. Tetszik vagy sem, a profi sport olyan, mint egy bármilyen másik szakma. Nem korlátozhatsz senkit.

Vagy hogy gondolod hogy nem igazolhat külföldre? És ha lejár a szerzõdése mit csinálsz? Kötelezõ meghosszabbítani vagy mi? Az oké, hogy 18 alatt ne lehessen, de 18 felett nem hiszem, hogy lehetne korlátozni.

ReszegKoldus
Volt már ilyen, nekem nem hiányzik 😄

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

De könnyen elfelejtõdik, hogy amikor jó formában volt, akkor mennyit köszönhettek, köszönhettünk neki... :S Úgy nem szeretem az ilyet... 😞

www.smart-bus.hu

ressy14
hát ha Pölõ befér, akkor ki nem? 😄

Dum spiro, spero.

Igazad van, konkrétan az elsõ nem tartalmazza, de az szerintem evidens, hogy ezzel a szigorítással azokat akartam védeni, akik értékei lehetnek a magyar labdarúgásnak, és nem azokat akik 25 évesen még nem jutottak el 50 meccsig... 😊

Így van, ellenpélda is van, de ez elenyészõ... Nézd végig, hogy az elmúlt években hány olyan játékos ment ki, akikbõl semmi nem lett, itthon viszont jó lett volna látni õket, mert emelték volna a színvonalat, és nem a szerb tucatlégiósokat kellett volna bámulni helyettük! 😊

www.smart-bus.hu

ressy14
Egyébként az mlsz kezdhette volna úgy a magyar foci korszerûsítését, hogy a kamerarendszerre és beléptetõkapura fordított pénzt a pályák felújítására fordítja, többször kellett meccset elhalasztani a pályák alkalmatlansága miatt, mint amennyi balhé történt az utóbbi ~ 5 évben. De remélem valamelyik mlsz vezetõ zsebe jól járt...

Plusz ez már sportgazdaság, de az idetelepülõ nagy multi cégeket kötelezném arra, hogy ha már adókedvezményeket kapnak, akkor költsenek a magyar sportra is. Egy csodaszép példa a dunaújvárosi Hankook gumigyár, ami ahelyett hogy a haldokló újvárosi focicsapatot támogatná, a megye 3-ban létrehoz egy csapatot és azt pénzeli.

Jó dolog, hogy beszélünk ilyenekrõl, de semmi értelme, mert ugyanilyen fos szinten lesz a focink 30 év múlva is.

Dum spiro, spero.

Hogy lehet egy futballistát egy orvoshoz hasonlítani? Meg úgy általában, ha nem találsz valamivel párhuzamot, akkor már minden hülyeség?

Gondold végig, hogy amit leírtam, az kinek lenne jó, és kinek lenne rossz. Ha a nézõ, játékos, klub hármasából találsz valakit, akinek a javaslatom káros lenne, akkor valószínûleg másképpen látjuk a labdarúgást.

www.smart-bus.hu

[HUN]FaTaL
Az elsõ hozzászólásod nem tartalmazta, hogy a fiatalokat korlátozná.

Egyébként ellenpélda is van pl. Szalai, aki szintén nem játszott NB1-es meccset. 😊

ressy14
Zárjuk le a határokat, az összes idegenlégióst kirugdalni az országból, a Barca utánpótlás képzésébõl 10 edzõt idehozni, 20 éven belül ütõs bajnokságunk lesz. Az egyik megyénket eladjuk valamelyik országnak (mondjuk szatmárt - bocs bakkerman), abból a zsébõl felépítünk 10 stadiont, nem nagyot csak 10 ezreseket.

Addig a válogatottat beszüntetjük és a BL és EL selejtezõ helyeket is visszamondjuk a juefánál. Cserébe kérjük hogy 20 év múlva 10 magyar csapat indulhasson a bl-ben.

Problem?

Dum spiro, spero.

"Ne vicceljünk már. 😄 Elkallódnak, most se játszanak."

Az elkallódnak nekem azt jelzi, hogy te is, úgy mint én, a fiatalokról beszélsz! Na most az a játékos, aki egy olyan szabály mellett, hogy 3 U21-s játékosnak pályán kell lennie, 25 éves korára nem rendelkezik 50 NB-s mérkõzéssel, az felõlem oda megy ahova akar... az osztrák ötöd osztályban biztos szeretettel várják...

Más kérdés, hogy nálam a 25 éves labdarúgó nem a fiatal tehetség kategóriája. Én meg ugye a fiatal tehetségekrõl beszélek, és azok védelmében, érdekében írtam amit írtam...

www.smart-bus.hu

bakkerman
vicc ez a debrecen idén

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

[HUN]FaTaL
Mondj már mégegy szakmát ahol meg van szabva. Vagy egy orvos se menjen, ha még nem volt 50 mûtétje? Mert ez kb. ugyanaz 😄

Effe88
+1
mindenki oda megy ahova akar, tud

[HUN]FaTaL
De miért ne menjen, ha van aki elvigye és itthon csak a padot koptatja (mert azt koptatja, ha 25 évesen nincs 50 meccse)? Kit érdekel?

Eleinte biztos, de késõbb szerintem nem... Ráadásul talán ennyi hiány poszt sem lenne a válogatottban! 😊

www.smart-bus.hu

Kérlek szépen, olvasd el mégegyszer mit írtam.

www.smart-bus.hu

Így van, és ezt most is tartom! Aki itthon nem volt képes 50 alkalommal bekerülni egy NB1-s csapatba, az ne akarjon külföldre menni.

A Brazil példa csak arra utalt, hogy korlátozás máshol is van.

www.smart-bus.hu

dave9004
mégis hány meccs megy egyszerre olaszországban, franciában, vagy angolban is akár.
Nekem pl nincs kedvem TV-ben megnézni az Eger-MTK-t meg ilyen noname meccseket, amikre az megy ki aki szurkol nekik vagy még az se.
Akik szurkolnak nekik meg max helyiek.
Egy évben 1-2x elég ha ilyen csapatokat lát az ember nagyok ellen max.