Magyar Foci

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#eljen>

www.smart-bus.hu

dave9004
Ezt a Rossi-Moniz-Gomes hármast remélem sokáig látjuk még itthon edzõsködni.
valami újat hoznak be épp a fociba és eddig nekem tetszik.
ReszegKoldus
Ezek a kézfájós honvéd légiósok 😄

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

dave9004
5mp a megszakításhoz kell nem?
sztem ettõl büntetnek majd
5 másodpercig mehet huhogás (lásd most Kispest), nem gond az MLSZ szerint, ez annyira szép, hogy 4.9 másodpercig már nem is lehetsz jogilag verbálisan rasszista az MLSZ szerint 😄😄😄😄

ReszegKoldus

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Mert az elõbbibõl lehet politikai tõkét kovácsolni.

www.smart-bus.hu

Nekem nem kenyerem... 😄 Egyébként azt tudod, hogy miért "huhognak"?

www.smart-bus.hu

ReszegKoldus
Semmivel, legalábbis engem semmivel se háborít fel jobban az elõbbi, mint az utóbbi, valamiért mégis az elõbbivel vannak elfoglalva.

Zenszkij
akkor huhogj, mint egy bagoly 😄

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Nem, mert azt nem hallja senki, és ezért értelme sem lenne. A büdös nigger mennyivel rosszabb, mint a "lófejû geci"

www.smart-bus.hu

Zenszkij
ha engedik a huhogást, akkor legközelebb már menni fog a büdös n...erezés is, van egy határ, otthon se huhogunk a tv elõtt

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

ReszegKoldus
Látszik le vagyok maradva, pedig tuti ez nem mindig volt így, már ami a honvéd stadionját illeti.

dave9004
oda sose engednek szurkolókat a vendégszektor miatt
Angyalföldön viszont még a hazaiakat se oda ahol itt a kispest ultrák vannak, ha kiemelt kockázatú.
ReszegKoldus
Azt jól látom, hogy ott õrzik a rendõrök meg biztonsági emberek az üres szektorokat? Vagy az az egész oldal direkt azért van üresen hagyva, mert így látszik a Honvéd FC felirat? 😄

Csupán nyomatékosítottam, hogy ez nem csak ránk jellemzõ, illetve, hogy a kampányt nem a szurkolók intézik...

Ezzel az egésszel kapcsolatban elégé kettõsek az érzéseim... egyrészrõl, ha fekete lennék, nekem is szarul esne, ha banánnal dobálnának, vagy, ha "huhognának".

Másrészrõl viszont azt kell mondjam, hogy a zrikálás, az ellenfél hergelése a játék része. Mindenkit ott találnak meg, ahol a legsebezhetõbb, amire a leginkább ugrik, ami fáj neki. A basztatásnak ez a lényege! A négert a színével, a cigányt, zsidót a származásával, a románt a szõrös talpával, a Szanyót a zselé fejével, a Lipcseit meg a ló fejével ugyebár.

Ha kimész egy megye sokadik osztályú meccsre, akkor teljesen alap, hogy az ellenfél játékosait folyamatosan a lehetõ legtrágárabb szavakkal hergelik... ennek az a lényege, hogy kizökkentsék a koncentrálásból, feldühítsék, hogy szabálytalankodjon, stb. Nem értek egyet vele, és azonosulni sem tudok ezzel, viszont ez ellen küzdeni elég szélmalom harc.

www.smart-bus.hu

dave9004
lehet számolni a huhogást a jegyzõkönyv ma megtelik 😄
eddig 3-4 volt
dave9004
végén egy kis fikusz a szájábafolyik <#szomoru2>
szerencsétlen riporter 😄D
passatgt
nagyon erõsen felvette a versenyt détárival😄

Narxis

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

bakkerman
nem lesz belõle semmi

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

banok
Az, hogy UEFA tagok vagyunk...

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

ReszegKoldus
Valami fogyatékos a Siófok-DVTK meccsen azt kiabálta elég hosszú ideig, ha jól értettem, hogy "kapuuus kapuuus hülyegyereeek", ezért is jár majd bünti? Percekig nyomta <#idiota>

Láma!
Egy szerintem normális nézõponttal lehetne. Nyilván most az mlsz "szabályai" szerint nem lehet😊

DasIsFuck
de elvileg hivatalosan is megerõsítették a vezetõk a schalkénál.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

tegnap még Inter volt 😊))))))))) szerintem májusra a Barca is felfigyel.

ressy14
mint az Arsenalba tavaly? 😄

Dum spiro, spero.

ressy14
hát azért amikor a miskolciakat cigányozzák, a debrecenieket parasztozzák vagy amikor az mtk szurkolóit zsidózzák (elég meggyõzõen),az kirekesztõ megnyilvánulásnak minõsíthetõ, és olykor rasszizmusnak is akár.

Dum spiro, spero.

DasIsFuck
olvastam, hogy ha a Schalkénál lesz bl indulás akkor leigazolják Szalait.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

ergo az MTK szurkolóit lehet 5 másodpercnél tovább zsidózni? nem hinném...

Láma!
A vendég szurkolóknak senki se szidja a bõrszínét vagy a vallását. Ez nem is került szóba eddig. Heccelik egymást, igen cigányoznak, de valószínüleg a "szenvedõ" táborban a cigányok száma a 0-hoz közelit. Nem azért szidják õket mert cigányok ( = rasszizmus), hanem annak hívják õket majd felszólítják bizonyos cselekedetre 😄

Nem kórusban szól a mocskos cigányok a romaválogatott elleni meccsen, vagy épp az Izrael elleni meccsen a mocskos zsidók. Ez már kimerítené a rasszizmus/antiszemitizmus/kirekesztés akárminek hívjuk dolgot.

Van a kettõ közt különbség szerintem.

ReszegKoldus
Én épp ezért tartom hülyeségnek ezt a kampányt, mert különbséget tesz ilyesmik között és bemutatja milyen szörnyû ez a huhogás (makogás), na bumm, engem meg az "zavar", amikor azt éneklik például, hogy "Fradista cigányok"...

ressy14
Ez is rendben van, de akkor a játékost miért ne lehetne? Ha mondjuk a vendég szurkolók bõrszínét vagy vallását szidják, akkor a játékos mitõl különb?

na mindegy, nem értem.

Dum spiro, spero.

Láma!
Az mlsz szerint büntetendõ ha a hangosbemondó bemondatja a gólszerzõ nevét a közönséggel, mert ezis büntetési tétel volt az Eger elleni meccsünk után.
Szóval nem szeretnék abból kiindulni hogy az mlsz szerint mi micsoda, mer még nekik sincs sok fogalmuk róla.
Az hogy játékost bõrszín/vallás/nemzeti hovatartozás miatt nem kezdünk ki, nálam alapkövetelmény.
De hogy az ellenfél szurkolóit se lehet heccelni, szidni az vicc... 😊

ressy14
az mlsz szerint pedig egyenlõ, pl. Diók megbüntetése a cigányozásért ellenünk.

Az addig oké, hogy meccsenként 1-2 szidalmazó rigmus elhangzik a biszem-baszom ligákban is, de nem a meccs 60%-ában, és fõleg nem egy olyan csapat ellen, akinek köze sincs a meccshez.

Félre ne érts, ugyanúgy megvetem a vidistákat is, mert rájuk is jellemzõ ez a következõ meccs ellenfelét elõre szidni mentalitás.

Dum spiro, spero.

ReszegKoldus
Errõl az jut eszembe, amikor ganxsta zolival foglalkoztak régen, hogy milyen trágár szövegei vannak, õ meg mondta, hogy ez pl az amcsi rappereknél is így van, csak azt nem értik ezért nem tûnik fel 😄

ressy14
Ligakupa döntõ jövõhét szerdán 17:30-kor.

A kezdési idõpontok kapcsán a Versenybizottságnak figyelembe kellett vennie az UEFA szabályozását, miszerint kiemelt BL-napokon a szövetségek csak abban az esetben rendezhetnek mérkõzéseket, ha garantált azok befejezése fél órával az európai kupameccsek kezdete elõtt.

Mi a fasz közünk van a BL-hez?

Dum spiro, spero.

Láma!
Az hogy fa*szopó liláznak, vidista sz*pd le az orbánoznak, vagy kispesti cig*nyoznak, az nem keverendõ össze a kampány céljával, ami a rasszizmus, kirekesztés ellen szól. Azaz pl huhogás játékosoknak, vagy a pályán jelen lévõ bevallottan roma játékos szidása, vagy mondjuk bevallottan meleg játékos szidása.

A szurkolótáborok bárhol a világon szidják, heccelik egymást (Angliában, Olaszban, mindenhol. az hogy az ismerõseid nem értik azokat a rigmusokat, még nem jelenti azt hogy ott nincs ilyen).

Heccelés nem egyenlõ rasszizmus.

dave9004
gáz. mindegyik sajnos 😞
ressy14
Hol írtam, hogy csak a zöldekre jellemzõ? Csak kissé fals dolog a klubotoktól ilyen dolog miatt kampányolni, amikor a fradi szurkolótábora a huhogást kivéve minden lehetséges módon - elsõsorban rasszista - gyakorolja ezt a jelenlévõ vendégcsapat szurkolói felé, és az aktuális meccshez abszolút nem kapcsolódó csapatok felé is (lásd FTC - Siófok - faszszopó lilák, kispesti cigányok, és a többi).

Most akkor vagy tegyenek rendet a fradi szurkolók között is, és vonuljanak le a pályáról, ha rasszista megnyilvánulásokat hallanak, ahogy azt az edzõtök ígérte, vagy hagyják abba az álszent kampányukat, ami így számomra nevetségesen hat.

Egyébként sosem értettem miért nem lehet szitkozódás mentesen szurkolni, vagy legalábbis a meccs jó részében. Amikor fociszeretõ ismerõsökkel idõnként nézünk MB1-es meccseket TV-n, az elsõk között jegyzik meg, hogy milyen csürhe bagázs ez, amelyik így viselkedik, pedig aztán õk sem álszent jókisfiúk.

Dum spiro, spero.

Az MTK-FTC azért megdobta az átlaguk. De nyilván az Újpest és a Honvéd elleni meccsük is😊

ReszegKoldus
MTK-nál az a két 0 csak véletlenül került oda gondolom 😄

Szép volt MLSZ!
Én még bevezetném a maximum két hónapos erkölcsi bizonyítvány hiteles másolatának benyújtását a szurkolói kártyákhoz, a teljes arcfelismerõ inrás rendszer kiépítését a stadionkban, valamint lennének meccsek délelõtt is.

De már megint a gonosz és egész Európát megrémisztõ magyar huligánok miatt tart ott minden ahol van...

Átlagnézõszámok az NB I-ben

Ferencváros: tavaly 5900, idén 5700 = -200
Debrecen: tavaly 7300, idén 4600 = -2700
Diósgyõr: tavaly 7800, idén 5700 = -2100
Újpest: tavaly 3900, idén 3100 = -800
Videoton: tavaly 4100, idén 3000 = -1100
Haladás: tavaly 5400, idén 4100 = -1300
Kecskemét: tavaly 2900, idén 2000 = -900
Kaposvár: tavaly 3200, idén 2900 = -300
Gyõr: tavaly 4500, idén 3500 = -1000
Siófok: tavaly 2300, idén 1000 = - 1300
Pápa: tavaly 1600, idén 1000 = -600
Honvéd: tavaly 2400, idén: 1600 = -800
Pécs: tavaly 3300, idén 2300 = - 1000
Paks: tavaly 2100, idén 1200 = - 900
Vasas: tavaly 2600, idén NB II...
Zalaegerszeg: tavaly 3000, idén NB II...
Eger: tavaly NB II, idén 450
MTK: tavaly NB II, idén 1600

<#zavart1>

www.smart-bus.hu

szabii98
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

ezt inkább csak spoilerben 😄😄 <#idiota>

I met God. She's black

dave9004
köv évadban ez az egész olyannyira fog feledésbe merülni a szabállyal együtt, hogy öröm lesz nézni.
Mint régebben a könyöklésért egybõl piros. vmelyik vb-n divat volt 😄
most már csak ejnye-bejnye 😄(tudom nem szurkolós téma, de ez is úgy lesz elfeledve, ahogy az volt 😄)
Nem a tábor kampányol, ha feltûnt volna... emellett pedig ne csinálj úgy, mintha gusztustalan beszólásai csak a Fradi tábornak lennének...

www.smart-bus.hu

ReszegKoldus
A Fradi-Eger meccs büntetésénél még ilyen is szerepelt a többi marhaság mellett, hogy "A hangosbemondó folyamatosan a pályakorláton belül tartózkodott, a gólokat követõen buzdította a hazai szurkolókat." 😄

Mi ezzel a gond? Féltik õket, így Napot csalogató "mantrákat" mormolnak. Tökéletesen illik a kampányba... a legszebb példája, hogy kiállunk egy kisebbség érdekéért. Már, ha kisebbségnek számítanak arra felé...

www.smart-bus.hu