32945
Magyar Foci
-
#23721 a román-osztrák-ukrán hármason kívül mindenkit előzünk nézőszámban, pedig a szerbek előrébb járnak -
#23720 Az egészségügy egyik kormány alatt sem fog nyugat európai színvonalra emelkedni, szóval ezen kár rugózni. Mi a büdös életben nem fogjuk elérni akárcsak Ausztria gazdaságát és életszínvonalát, akármit is hazudik az aktuális kormányunk. A munkanélküliség sem fog jelentősen változni.
Inkább legyen 10-szer drágább egészségbiztosítás, ha már menő az amcsikkal példálózni.
de ez már rohadtul off és jobb is ha lezárjuk a témát, egymást úgysem fogjuk meggyőzni -
#23719 "Szomorú az a tény, hogy a teljes 2012/13-as bajnokságot tekintve az élvonalbeli látogatottsága 2728 főre csökkent."
ez már aztán egy egész tömeg. -
sempronius18 #23718 Ukrán példád nem jó.
1998-ban a Dinamó BL elődöntős volt.
Lassan 10 éve, hogy a Shakhtar UEFA-t nyert, amúgy igazad van.
Csak gondoltam szólok mielőtt ő kötne bele.
Ráadásul sajnos nem hozzuk nézőszámban a régiós átlagot. Az kb a miénk duplája. Mondjuk, ha a beléptetéssel nem lenne ilyen nagy cirkusz szerintem elérnénk.
Ám az MLSZ szurkoló ellenes politikája más téma. -
#23717 1. Nézőszámilag a régiónk átlagát simán hozzuk. Ha példálózni akarsz ne az amcsikkal tedd, akik mind népességben, mind gazdaságilag hozzánk képest fényévekre járnak, hanem pl. az ukránokat. Ott is a béka segge alatt volt a foci ~ 10 évvel ezelőtt, aztán megjelentek a befektetői csoportok, elkezdték invesztálni a sok lóvét aztán meg lehet nézni ők ma hol járnak.
2. Ahhoz, hogy önfenntartó sportág legyen a foci, drasztikusan kellene emelkedni a színvonalnak.
3. Nem 2-3 ezer embernek tartják fenn a csapatokat, hanem ~ 1 millió fociszerető embernek.
4. Észak-Korea még hozzánk képest is messze abszurdabb ország.
5. VB-re nem most azonnal kell kijutni (mégha ez is az elvárás most), hanem amikor már az eddig befektetett pénzekből megerősödött utánpótlásképzésből kijön az a pár tehetséges fiatal, akire építeni lehet majd egy olyan válogatottat, akit nem aláznak meg az általad említett csapatok.
6. Márpedig az ország profitál is belőle, gondolom a stadionok nem maguktól épülnek.
Mutyi és sikkasztás nélkül itthon meg nem lehet semmit sem államilag építeni, ezzel újat nem mondtál. -
#23716 Erre nagyon egyszerű a válasz: mert még mindig a legnépszerűbb sportág itthon ami a legtöbb embert képes megmozgatni. -
sempronius18 #23715 Figyelj én egyet is értek veled ha jobban meg gondolom, de azért.
Bocs, de nem hiszem el, hogy valaki fél évet vár egy térdröntgenre. Pár éve apának is nekem is rögtön megcsinálták.
Szerintem annyi tulzó urban legend van ma az egészségüggyel kapcsolatban, hogy félelmetes.
Mondom ezt úgy, hogy mint említettem volt dolgom korházzal.
Szerintem a túlzás és a demagógia nem segíti az embert, de mind1. -
#23714 Minek? Miért? Miért kell pénzt tenni a profi futballba? Azon kívül, hogy mert szereted?
Mellesleg én már beletörődtem, hogy itt soha nem lesz piaci alapokon működő profi foci, ide nem fog jönni egy olaj sejk se. Itt vagy állami/önkormányzati pénz lesz visszaosztva mindenféle módon vagy semmi. Itt akkor lesz majd kapitalizmus ha létrejön az 1 millió új munkahely és ezt nem Fidesz fikázásból írom hanem komolyan gondolom. Mert ha itt lesz annyi új munkahely az azt jelenti, hogy beindult sőt virágzik a gazdaság tehát van annyi cég, nagyvállalat, multi stb. amiből csurranhat a magyar focinak is.
Engem az zavar igazán, hogy míg anyámat aki tisztességesen dolgozik és fizeti a TB-t fél év várólistára teszik egy térdröntgen miatt és az egészségügyet feneketlen kútnak hívják pénzügyi szempontból addig valahogy a focinál ez senkit nem zavar sőt még győzködik is az embert, hogy meglásd majd évek múltán lesz nem egy hanem 2 BL csapatunk! Oszt' akkor mi van?
Nyilván nehéz egy fociszerető emberrel arról vitatkozni, hogy mennyi pénzt vagy egyéb más támogatást kapjon a magyar foci ugyanúgy ahogy nehéz egy orvossal ugyanerről az egészségügyben vagy egy tanárral az oktatásban vitatkozni. Mások a prioritások mindenkinél én ezt el is fogadom de attól még nem tetszik.
Egyetértek abban, hogy ezt a vitát nem kéne itt újra és újra előhozni amúgy se rajtunk múlik ez. -
sempronius18 #23713 Aha megegyeztünk demagóg barátom. -
#23712 Remélem ha lebetegszel is ez jár a fejedben, és a rendelő helyett majd a stadionba mész segítségért. Merthát nekem nincs kedvem a te ellátásodat fizetni, én meg majd nem megyek a loki stadionba. Na megegyeztünk? -
#23711 Áhh, azért csak bemásolom a mai Dakota közmondást, miszerint „A futball olyan, mint a bográcsgulyás. Folyamatosan teszünk bele, sosem veszünk ki, és a végén kész" -
sempronius18 #23710 Jó mondjuk kíváncsi vagyok, mikor adják el a telket és mennyiért, mert már évek óta árulják.
szerintem nyugtával dicsérjük a napot. -
#23709 fradi stadion nem lesz sok, mert az építtető a teljes költség 38%-át adóként befizeti, továbbá eladják a telket is, így a végére 3-4 milliárd ft körül jön ki -
sempronius18 #23708 Köss bele. A stadion építést támogató szurkolók biztosan fizetnek annyi adót ami a stadionhoz kell.
Adó alatt, meg nem csak az SZJA van ott hanem az ÁFA, iparűzési adó etc,
Szóval ha fogyaszt, még egy adócsaló is fizet adót.
Vedd úgy, hogy a te adód a korházakra, cigányokra megy el ha boldogabb vagy.
Én meg úgy veszem, hogy az enyém a loki stadionra. -
#23707 Abból az 1 millió Fradistából nem mind Magyarországon él egyébként. -
Solt #23706 Engem az zavar, hogy mindig van egy ilyen okos, aki egy sport topikba behozza ezt a rohadék politikát csak azért, mert velőből gyűlöli a vezírt... Menjenek a francba az indexre, vagy az utcára tüntetni... Ott hülyíthetik egymást a sok okossággal! -
#23705 Vagy hogy egyáltalán mennyi dolgozik. Kötve hiszem hogy a 3 millió dolgozó egyharmada fradista lenne. Vagy ha szurkol is a csapatnak, annyira már nem érdekli a dolog hogy saját pénzével támogassa, akkor meg teljesen mind1 arról fröcsögni hogy "az éééén adómból építsék csak!". -
sempronius18 #23704 Jó igaz, de szerintem, ha valaki tényleg igazi szurkoló akkor 3-4 év alatt, még a stadiont tervezték, ígérték, gyűjtöttek rá csak össze tud szedni 10000 Forintot.
Ám a lényegnél maradva 100%, hogy egy év alatt a Fradisták/Lokisták fizetnek annyi adót amiből röhögve kijön a stadion. -
#23703 Azért az se mellékes, hogy közülük mennyi tud erre 10000 forintot kiadni. -
sempronius18 #23702 Kiemeltem 2-t többre nincs energiám.
Ráadásul felesleges neki magyarázni.
Látszik, hogy elolvasott életében egy sport gazdaságról szóló cikket és máris tévedhetetlen szakértőnek gondolja magát. -
Solt #23701 Nem csak ott téved... Egy demagóg csúsztatás halmaz amit leír, tele fél igazságokkal. -
sempronius18 #23700 A Felcsúti nem az állam hanem magáncégek fizetik + TAO pénz. :):):)
Ma elmondta a vezér is.
Egyébként tényleg igaza van, csak az a baj, hogy azoknak a magáncégeknek a tulajai, mind FIDESZes káderek.
Fradi/Loki szurkoló, meg tényleg van annyi, hogy ők összerakják a stadionjukra valót. -
#23699 Na akkor tessék csinálni egy pénzalapot, ahova befizethetik a 10ezrüket, meg a felcsútiak, meg a debreceniek. Kiváncsi vagyok úgy mennyi gyűlne össze :D -
#23698 Biztos vannak, én nem vagyok köztük :) -
sempronius18 #23697 Ha tényleg van 1 millió Fradi szurkoló, mint mondják elég ha fejenként 10000 Ft-al hozzájárulnak.......... -
sempronius18 #23696 Észak-Koreai férfi válogatott egyszer volt kint nagytornán az utóbbi 50 évben, amúgy ázsiából nekünk többször is menne.
Kár, hogy ennyit írsz mert sorban a nagy része hülyeség. -
#23695 Vigyázz miket irogatsz, itt vannak páran akik 2 millió forintot se fizettek be még adó formájában, de megmondják hogy az ő pénzükből épülhet 10 milliárdos stadion ám! -
sempronius18 #23694 Ott tévedsz, hogy a Spanyol állam rengeteget költ a focira sokkal többet, mint a magyar.
Az államcsődöt meg csak az EU/IMF hiteleknek köszönhetően kerülték el. -
#23693 Vele nekem semmi bajom. -
Warden #23692 Az azért ugye megvan hogy néző számilag a magyar foci is kb a béka ülepe alatt van?(a színvonalról ne is beszéljünk) Esetleg az is hogy normális ország nem támogatja a profi sportot semmilyen szinten, mert az üzlet ha megy akkor örül a tulaj ha nem akkor eladja.Teszem azt a buta ámerikában úgy van pl kosárlabdában ha a néző szám nem éri el a 18k-t akkor letiltják a tv meccseket, ha 15k alá megy akkor meg el lehet költöztetni a csapatot(persze nagy ország telik rá jah és nézik is és ez érvényes minden sportra más számokkal).Tudomásul kell(ene) venni hogy 2-3 ezer embernek felesleges csapatot fent tartani mi több most per pillanat az un "profi" foci is teljesen felesleges.Észak Koreában is jól menő állami business a foci ki is kerülnek nagy tornákra aztán jót perecelnek, az edző meg megy kicsit bányászkodni.Gondolj már bele reálisan, hogy egy vb-re kijutva mennyire aláznák szarrá a nagy öntudatod, teszem azt egy Nigéria-Paraguay-japán-magyar csoportban? Valóban a gólkülönbség döntene és 10-12 gólt kapni nem annyira egészséges.Persze nem jutunk ki ilyen rangos tornára de lesz a faluban szép makettasztal a kert végiben a birtokon.Na ezt teszik most kb meg a haverocknak egy kis zsebpénz de hogy te vagy az ország ebböl nem profitál az 7szentség. -
Solt #23691 Szerintem nem Tellerre gondolt... Hanem mondjuk imre kertészre. :) -
#23690 Vannak akik sokra tartják a hidrogénbombát is... -
Solt #23689 A népszerűsége miatt még a magyar fociban is van pénz, csupán normális, átlátható körülményeket kell teremteni.
Idáig a zavarosban halászás, lenyúlás, stb ment, pont ezért vagyunk ilyen mélyen! Most már egyértelműen jobb úton vagyunk, de 2-3 év alatt nem fog csoda történni... Évtizedek romboló munkáját nem lehet pár év alatt rendbehozni. -
#23688 1. A spanyol gazdaság sokkal nagyobb, sokkal nagyobb cégekkel (lásd pl. a Telefonica) - még most is pedig most nagy a córesz arrafelé.
2. A Real Madrid, Barcelona fémjelezte La Ligát összehasonlítani az NB1.-el minimum nem fair. -
#23687 Nem* -
#23686 Mem, meg Zomboriról és Bognárról sem mondanék le, szerintem ők is Nobel-díjasok :D -
Solt #23685 :D
Jó, egyről egészen biztosan én is! :)) -
Zenszkij #23684 Csak nem Détárira gondolsz? A nevében kikérem magamnak -
#23683 Hát én bizonyos Nobel díjasokról stbről nagyon szívesen lemondok... -
Solt #23682 A divaton kívül mi indokolja azt, hogy így lenézitek a saját nemzeteteket? Mert a tények inkább azt indokolnák, hogy büszkék legyünk rá... Lásd lélekszámra vetítve a Nobel díjasok, neves fizikusok, matematikusok, olimpiai érmesek, világbajnoki érmesek számát.