32945
Magyar Foci
  • Solt
    Most akkor kell stadionokra költeni vagy sem?
  • DasIsFuck
    a győri tényleg csúnya.:(
  • Solt
    Nem bánom, hogy megszabadultunk szegénytől! :)
  • ReszegKoldus
    Nevetséges volt, kb lassított felvételben "vetődött" ki, hogy szép nyugodtan összeütközhessen a támadóval :D
  • Solt
    Hát az a 2. lila gól... :D Ranilovicnak azt a beadást simán el kellett volna csípnie... Egyébként tényleg egész jó kis meccs volt.
  • ReszegKoldus
    Na ez nem volt rossz meccs, bár jobb lett volna, ha a 85. perc körül már lefújják :D
  • Zenszkij
    "– Nagyon megbántam, amit tettem, és szeretném, ha a bíróság nem velem statuálna példát."

Keveslem az ítéletet.
  • a.carkey
    Szívbeteg?! :D Roki kártyája is van? :D
  • ReszegKoldus
    Három és fél évet kapott az újpesti focihuligán

Helyes. Amúgy ha szívbeteg minek dobál csatornafedőt? :D
  • [HUN]FaTaL
    De az.
  • LasDen #24111
    hmm...mea culpa :)
  • ressy14
    Monaco (monacóiul Munegu) hercegsége egy kis városállam, a világ második legkisebb országa.
  • LasDen #24109
    monaco nem ország :D
  • karajjj
    Egybként szerintem ezek a helyes utak, hogy nem nagyot építünk a jövőnek(mint ahogy már említették is itt előttem), hanem kicsi, egyszerű, szép, a funkciónak megfelel és legalább van!
  • a.carkey
    Szép lett.
    No igen, inkább ez, mint 14 milliárd kapavágás nélkül kormányzati negyed tervekre.
  • karajjj
    képek a kövesdi stadionról
  • a.carkey
    Funkcionalitásról és építészeti értékről írtál. Ezért hoztam fel Monacot.
  • ressy14
    azért monaco picit tehetősebb ország, mint a miénk :D
  • a.carkey
    Ott van Monaco. Mennyi is az átlagnézőszám a csapat stadionjához és az értékéhez mérten? :D

Nálunk hosszútávon kell gondolkodni! Ez nem Svédország, hogy funkcionálisan építkeznek. Pl. Stockholmban olyan metrót csináltak, hogy sziklafal belefúr, kimélyít, kivág, kibasz törmelék, sín bele, és kész a metró. És még szép is.

Nálunk mindig egy évezreddel előre terveznek, -1001 éves jótálással (átadják, már szét is esik), de van löszalagútunk a mesterséges dombban, viaduktunk a síkságon, 39 centis kilátónk az Alföldön, és egy funkció nélküli el nem készült kacsalábon forgó négyes metrónk jelenleg kb. 750-900 milliárdért, ami még mindig nincs átadva, de ha át lenne, észre se vennénk. És van egy Országházunk, jövőre már csak 199 képviselőnek úgy, hogy eredetileg egy Birodalom társországának lett tervezve több száz évre előre. :D
  • Solt
    Mondjuk Makovecz a gyengém, tehát elfogult vagyok... :))

Egyébként meg nem tetszik a stadionunk, viszont a "ronda, de a miénk" alapon elfogadom! :) No meg azért ekkora méretben már tényleg túlzás lenne jelenleg még csicsázni is... :)
  • ressy14
    Na akkor az új stadionotok nem lesz a kedvenced :D
  • Solt
    :D
  • Solt
    Szerintem pedig a kinézete is, fontos, hogy legyen stílusa is! :)
  • ressy14
    Egy stadiont szerintem a funkcionalitása minősít, nem pedig az építészeti értéke. Ilyen alapon a tieteket is lehetne 30 milliárdból építeni és egy stadionnál luxuscikként számon tartott anyagokból megvalósítani. Feltételezem, ha OV-hez semmi köze nem lenne a felcsúti arénának, ugyanilyen egyszerű gyufásdoboz épülne ott is, ha épülne ugyebár...
  • Grenzjager
    aztán kérdésre Szivics:
    "- Azt mondod, hogy viccelek, amikor a kapust csatárként emlegetem. De kérdem én tőled, amikor volt csatár, akkor volt gól? Ki lőtt gólt akkor?"

forma azért Szivics
  • Solt
    Na azért ezt a low budget gyufásdobozt ne hasonlítsd már egy Makovecz féle stadionhoz! :)
  • passatgt
    minnél több férőhely van, annál olcsóbban jön ki szákszámra leosztva, pl az a cég aki a lenti stadiont csinálta, csinálta ezt is:

25e férőhely, ugyanúgy parkolóval, mindennel, 5 milliárd
  • ressy14
    Ja, csak székszámra leosztva a felcsúti 2,7-szer drágább, mint az általad mutatott angol, pedig itt olcsóbban ki is lehet hozni.
    De mindegy, a lényeg, hogy épüljenek, és lehetőleg majd nálunk is :D
  • passatgt
    *3,8 milliárd
    parkoló ott is van azért elég sok, 3 vagy 4 parkoló + egy vip parkoló is lesz, kb 250 hely összesen. Amit lent mutattam, ott 670 parkoló van, szóval arányaiban stimmel
  • ressy14
    Ezzel szemben Felcsúton az állambácsi a bőkezű támogatók építenek egy 3500-as stadiont komolyabb parkoló és út nélkül 8 milliárd Ft-ért. Feel the difference.

Egyébként Miskolcon az új lelátót ha jól emlékszem 300 millió Ft-ért építették, olyanból 4 minden oldalra és kész egy mutatós stadion, mindenféle fa tető és giccshalom nélkül.
  • Blum
    Es azert megiscsak jobban nez ki,mint az a Felcsutra tervezett giccsparade. Legalabbis ennek inkabb futball-stadion formaja van.
  • passatgt
    ez pl 10e férőhely, lehet bővíteni ha szükséges sarkokat beépítve, akkor 11600, ez angliában van, parkolóval, étterem minden szokásos cuccal, a pályához vezető új úttal egyben 4 milliárd ft, itthon lehet olcsóbbra kijönne, mondjuk 3 milliárd, ami nem egy olyan vészes összeg állami szinten
  • passatgt
    Ilyenek teljesen jók lennének mindenkinek:

• ReszegKoldus
    MTK stadionról nem is beszélve, két oldalt mobillelátóval (egyik oldalon a 37-es villamos, másikon az 1-es)
  • ressy14
    Nekem az bajom vele, hogy félkész. Hasonló arénát lehet volna építeni helyette mint mondjuk a liláknál, a két kapu mögött meg röhejes mobillelátó van. Ha építenének oda 1-1 db 20 soros beton lelátót, nem is kell befedni, akkor azt mondom oké. Szomorú, hogy jövő tavaszig a legfejlettebb stadion az eto park az országban. Kivéve a paksi katlant, azt a barszelóna is megirigyelné.
  • Zenszkij
    Igen, és a győrit nem is említettem. A győri stadion speciel nekem tetszik.
  • szabii98
    +Vidi stadiont is átépítik jövőre :)
  • Zenszkij
    Hacsak az angol alsóbb osztályokat nézzük, akkor meg is van a tökéletes példa. Legtöbb ilyen mobil stadion, mégis minőségi, jó hangulatú arénák.
  • passatgt
    ilyen szintű stadion elég lenne mindenhova kb, 5-10e férőhely, körben fedett, futópálya nélkül
  • Zenszkij
    Szép, kulturált pályának tűnik. Valahol nem baj az, ha nem libalegelőkön játszanak az NB1-ben. Ha megnézzük, azért az Újpestnek is aránylag új stadionja van. Most kap egyet a Fradi, Mezőkövesd, DVSC, Felcsút. A színház úgy tűnik meglesz. Most már csak a színészek dolga, hogy hozzák a színvonalat. Nem kérek sokat, elég lesz a 90-es évek elejének fociját visszavarázsolni.