Magyar Foci

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Háát remélem legalább az önfenntartás meglesz minden új stadionnál, mert akkor elv. több pénzbe nem kerülne az államnak ill az adófizetõknek. De függ mindentõl remélem egyszer eljutunk oda, hogy fontosabb dolgokra basszunk ki ennyi pénzt, ha már van.

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

Láma!
Hogy melyik a fair?
Valószínûleg egyik sem.
De ez sosem volt másképp, és nem is nagyon lesz, amíg a fociban ekkora pénzek mozognak világszinten...

A pláza kihozza nullásra elvileg.

Plázába, még járnak a népek. 😞
Sippie
A Gyõri stadionnak egyáltalán bejött ez az önellátóság? Az ETO park eléggé kong az ürességtõl, legalábbis amikor arra jártam. Mondjuk tény hogy a város határán van kb.
Mennyivel jobb annak aki az azt megelõzõ 15 évben is a szalag mellett állt. Könyörgöm, senki nem sajnálja tõle a pénzt, ha tudna úgy focizni hogy megérdemelje. Na de ha õ 15 évig focizik gyenge szinten, akkor nem értem azért neki miért kell meggazdagodni? 15 évig rúgja a labdát, keressen belõle annyit amibõl megél úgy mint a nagy átlag, mert a teljesítménye is olyan. Ha meg nem, és õ a spíler, akkor hajrá keressen 10x annyit, senki nem fogja sajnálni.

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

Láma!
Nem valószínû az átlag 10k valóban, még nálunk is szép eredmény lenne az.

Viszont Debrecen környékén így szerintem ez a stadion lesz a legnagyobb nem fedett rendezvényhelyszín, szóval valószínûsítem hogy ha nem lesz meccs, eléggé be lesznek táblázva 😊 külföldi bandákat is könnyebb lesz oda hívni, mint egy sportcsarnokba.

úgy, hogy maximum lehetnek annyian, ha 9000 fõs stadionban kb 1500 hely le van zárva a vendégszurkolók miatt.

Vagyis rangadókon Fradi/Vidi lenne bõven több nézõ csak nem férnek el.
Sippie
azért az építõiparon kívül más is létezik ám ebben az országban.

Láma!: Én nem vonom kétségbe, de más 64 éves koráig dolgozik, és sok esetben keményebben mint egyes labdarúgók. Most akkor melyik a fair?
Ez mennyiben jelentheti azt, hogy egy 9ezres stadiont se töltenek meg fullra? de elfogadom egyébként. csak az átlag 10k akkor is nehezen lesz meg sztem huzamosabb ideig.

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

Ennyi!

Nálunk ez úgy néz ki, hogy focizzanak minimálbérért, nyerjenek VB-t, majd a komplett "aranycsapat" amint befejezte a pályafutását, menjen el vájárnak...

www.smart-bus.hu

Láma!
jó de a vizilabdások nem fejelnek annyit! (kapufába...) 😄

A Loki 7000 átlagnézõszámhoz vedd hozzá, hogy 9000 a stadion befogadóképessége, amibõl egy jó részt lezárnak a vendégszurkolók miatt.
Láma!
Azt is számold bele hogy kb mindegy hogy szerepelnek, az egyik legmodernebb stadion lesz itthon (nem tudom a gyõri mennyivel jobb/rosszabb), így jónéhány hónapig többen mennek ki, már csak az élmény miatt is, amit nem a foci fog okozni 😄

Ezzel egyet is értek, csak erre is van ellenpélda. Vizilabdások ( nem a sikeresség bla bla miatt), ott is azért gyerekkortól kezdve edzések, versenyek, stb és mégis van köztük pár Dr. és egyéb végzettségû.

Focisták közül egyedül most Dr. Füzi Ákos ugrik be 😄

Hát Lengyelországban azért az EB stadionokon felül, stadiont kapott a Legia, a Wisla, a Gornik, a Jagellonia is, ezek általában, mind nagyobbak és multifunkcionálisabbak, mint a magyarok lesznek és ugye a mennyiség.

Szlovákiában és Csehországban szintén most indul egy építési hullám, úgyhogy egyáltalán nem leszünk mi nagy szám.
A Romániában most átadott stadionokat nem is említem......
Gyorsan utánanéztem:

Loki átlagnézõszám 7000 körül. Stadion 20k. Gondolom a jegyek vmivel drágábbak lesznek mint most. Ez az idei kupaszereplés se dobja meg a nézõszámot gondolom. Szóval nem hiszem h. meglenne az 50%. Igaz tudom, nem ez az egyetlen bevétel, csak akkor is a krónikához tartozik.

Láma!
Azért azt remélem nem vonod kétségbe, és most nem védeni akarom falábú fiainkat, hogy ha te 35 évig (mert gyerekkorodtól kezdve) csinálsz valamit minden nap, és 15 éven át ezért még jól meg is fizetnek, akkor nem egyszerû egyik napról a másikra OKJ-s képzésre menni, és gyárban szalag mellett számolni a dobozokat.

ezzel nem azt mondom, hogy õk ne dolgozzanak mert focistáknak csúfolják õket, hanem azt, hogy senkinek sem egyszerû egy életvitelszerû tevékenységet csak úgy befejezni és belekezdeni egy homlokegyenest másikba.

Amúgy az építõipari szakmunkásoknak, amihez orientálni akarod a labdarúgókat, pont az a szerencséje, hogy az állam beruház a stadionokra, különben munka nélkül tengõdne a nagy részük, úgyhogy kétélû fegyver ez.
Fradinál a jegyeladás miatt plusz azért mégiscsak Budapesten van, plusz a népszerûség gondolom dob hozzá pénzt. De ez számítások szerint, hogy az újszerû állapotát megõrízze ez elég? Mármint úgy kérdezem, hogy pl. pesten ott a Sportcsarnok, a syma, az expo ahol azért vannak rendezvények koncertek, tehát nem lehet azt mondani, hogy egy fullos rendezvényhelyszín lenne és páratlan a vidéken.

De pl. a Lokinál van akkora nézõszám és a többi bevétel elég?
van erre vmi számolás amit közzétettek? Vagy vmi minimális garancia h. 10 év múlva, ha kimek egy lokimecsre, nem egy lepukkanó stadionba megyek?

Sippie
40-50 évesen is el lehet menni OKJ képzesekre, fél-egy éves képzesekre. De ha büdös a munka, végülis így is meg lehet magyarázni.
Láma!
Azokhoz képest nem, egyáltalán nem.
Ezek új létesítmények lesznek, a kornak megfelelõ és a pénzügyi keretekhez mérten legmodernebbek. A lengyelek ugye az EB-re most építettek új stadionokat, szerintem azokkal egy szinten lesznek ezek is, csak kisebbek.

A Lengyelekhez képest igen xar lesz.

A Szlovákokkal (Új Slovan stadion ami épül és Trnavai stadion szintén)

A Csehekkel (Pilzen, Ostrava, Brnó) egál.
A magyar stadionok általában önkormányzati tulajdonok, amiért a klubb, vagy fizet bérleti, díjat, vagy nem.
Illetve a fenntartást változó, hogy ki fizeti.

Egyébként a bevétel bizony a jegyekbõl, illetve az eladott nem olcsó reklámfelületbõl és a VIP páholyok bérbeadásából van.
a loki stadion a reklámfelület bérbadása és félházás kihasználtság esetén önfentartó lenne, felette nyereséges.
Láma!
Kezük lábuk van, végzettségük nincs 😊

Nem örülnék, mert tisztába vagyok vele h. már kiadás megvolt és az csak további kiadás. Akkor módosítom annyiba, hogy már " kivan fizetve ", ergo az a pénz már " bukó".

Láma!
Önnfenntartó a leírtakon kívül még a stadionban lévõ üzletek, éttermek bevételeibõl, bérleti díjaiból stb. Plusz a csapat esetleges nemzetközi szereplése esetén ugye a magasabb jegyeladás tv-s jogok, stb.

Fradinál a stadiont megkapja a klub teljesen, gondolom Lokinál is.

Sippie
ennyi 😄 Nyugodtan elmehet utána targoncázni, vagy jómunkásembernek.
Rendezvények, konferenciák, koncertek, shop, szálloda, jegyeladás, ilyenek. A Fradi stadionjának a kis filmjében ragozzák ezt, ha jól emlékszem.

www.smart-bus.hu

Lengyel, cseh, osztrák, szlovák stadionokhoz képest " szar " lesz a loki, fradi stb stadion?

Erre valaki egyszer megkérdezte hogy, "miért utána már nincs kezük-lábuk hogy dolgozzanak valamit?"

Amúgy, ha visszabontják az hihetetlenül jó lenne, mert a kiadás, már megtörtént, de esély nincs, hogy megtérüljön, ráadásul a bontás is sok pénzbe kerül.

személyeskedni fogok megint, de te roppant okos, vagy ha a bontásnak örülnél...
Amúgy egy kérdés. Egy stadion mitõl számolva önfenntartó? Jegyeladás, esetleg szponzor, rendezvények bérleti díjon kivül van vmi?
Vagy ha az állam akár tao-s pénzbõl ad a stadionfenntartásra az is önfenntartás?
Tehát könyvelési trükkökkel önfenntartható egy stadion papiron?

Plusz külföldön pl a Juve stadionja totál magántulajdon nem? Ehhez képest a magyar stadionok h. vannak?

Két 20 000 Stadion, még nagyon nem közép-európai szint.
Nézz körül......
A Loki fogja fizetni, vagyis Szima, vagy a következõ tulaj, még bírja.

Mondjuk Sima nyithat, majd a pletykák szerint kaszinót, úgyhogy nem lesz baj..
munkahelyeket teremtene és szociális hálóként fogná fel a mélyszegényeket 😄

A kórházhoz még annyit, hogy nem 3. világbeli ez igaz, de nem is közép-európai, ami ha azt nézzük h. legalább közép európai minõségû stadiont akarunk, akkor gáz. A vita marad parttalan, sõt az ellentábor nyer, mert épül és nem hiszem, hogy visszabontják.

Jogos... egyébként kb egyetértek az eszmefuttatással, van benne valami.

www.smart-bus.hu

Na még ezzel egyet is tudok érteni.

Csak mondjuk, ha kevés a pénz elmennek, majd a Román másodosztályba, vagy a simlisebbje Bwinezik.
Az a baj, hogy nekik 30-35 éves korukig kell megalapozni a jövõjüket.
Sippie
hát reméljük is hogy az lesz, különben a fenntartását is fizethetik az adófizetõk.
Láma!
Én nem számolnám bele, de most mindenki beleszámolja, mert még nem volt telekeladás, ergo csak kiadási oldalon jelentkezik az összeg😊

De egyébként nekem még nem is a stadionokkal van az igazi bajom.
Hanem hogy egy NB1-es labdarúgó, aki európai szinten ér annyit amit most láthattunk, az horribilis pénzt keres ezzel. Tehát nekem ez a felháborító, hogy ezek a játékosok hónap végén/elején elballagnak a kasszához, és felveszik a pénzeiket minden gond nélkül. Ezért...

A személyeskedés kölcsönös..
Sajnos a vitánk is parttalan, szerintem a legnagyobb magyar csapatoknak van értelme stadiont építeni, szerinted nem ennyi.
A kórházas példában lehet igazad is, de nagyon nem jellemzõ és nem olyan 3. világbeli a helyzet ahogy sokan látattják.
Angol emigránsok mondják, hogy itt bizony jobb az orvosi ellátás, mint kint... Kitudja mi az igazság........

Egyébként a tervek szerint a loki stadion is önfentartó lesz....
Mor3llo
a hullámvasút visszaforogna az iparba....😊
csak ott a MÉH telep tolná vissza a vérkeringésbe a befektetett pénzt
if u know what i mean 😄

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Láma!
Nem mondtam hogy nem jut. Nem vagyok naiv😊

De legalább nem úgy jut, hogy közben semmi sem történik. Közben felépül 2 stadion,ahol nem csak meccseket, hanem pl Lokinál atlétikai rendezvényeket, vagy bármelyikben koncerteket, egyéb rendezvényeket lehet szervezni.

Sippie
ehhez van szellemi kapacitása itt egyeseknek, tényeket közölni nem tud, magyarázni azt nagyon jól.
imádom, mikor azt kéne mondani, hogy ja igen, akkor ebben igazad van és ez kurvagáz akkor jön a személyeskedés 😄

Ne veszekedjetek! Nézzétek inkább a Sport1-et. Most egyenlített a Real Madrid a Fradi ellen.

Itt nem kormánypártiságról van szó, hanem egy mentalitás típusról! Ha gyõzelem van mindenki a mennyekben, ha vereség, akkor minden szar, és mindenre megy a köpködés. Rettenetesen szánalmas.

A Fradi stadiont ne számold bele, mert a telek értékesítésbõl ( vagy mibõl ) visszaveszik a lóvét, a stadion meg a tervek szerint önfenntartó lesz.

www.smart-bus.hu

Sippie
abból a 20 milliárdból biztos 1 fillér se jut a sógornak/rokonnak/komának/jóbarátnak.
Ez a 20 milliárd is haver/sógor kombónak megy nagyrészt 😄 nincsenek képzelgéseim se, hogy ha nem ide költenének akkor menne kórháznak stb. Csak mivel erre basszák el ezt fikázom, ha hullámvasutat csinálnának az Avason 20 milliárdért azt is ekézném, mert felesleges. Pedig párezer embert az is szórakoztatna. 😄