Magyar Foci
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De konkretizáljuk már kicsit, ha olyan okos vagy. Mégis mennyi loki szurkoló van? 500ezer mondjuk? Ezek biztos mind lelkesen kifizetnék a 30ezret a loki stadionra, hiszen átlagban 4400-an kint tombolnak a meccseken. Ja hopp, itt már megdõlt az elméleted... inkább számoljunk a 4400-al, hiszen elég érdekes lenne elvárni azoktól akik ki se járnak a meccsre, hogy stadionba adjanak bele ugyebár. Több mint 3 millió fejenként, igen biztosan befizetnek ennyit 1 év alatt röhögve. Arról nem is beszélve, hogy az adózás nem úgy mûködik, hogy te beleadsz a stadionba, a többiek meg állnak minden mást amit te igénybe veszel, mint ahogy azt TE leírtad.
De vehetjük úgy is, hogy adója 1%-val támogathatja a stadion építést. Na szóljál ha befizettél 300 milliót az államnak a maradék 4399 haveroddal együtt 😉
Ezek a konkrét tények pubikám, nem az a sok baromság amiket te löktél a "HA"-val kezdõdõ mondataiddal.
A szomszédos országok tekintetében igazad van.
Dum spiro, spero.
Inkább legyen 10-szer drágább egészségbiztosítás, ha már menõ az amcsikkal példálózni.
de ez már rohadtul off és jobb is ha lezárjuk a témát, egymást úgysem fogjuk meggyõzni
Dum spiro, spero.
ez már aztán egy egész tömeg.
1998-ban a Dinamó BL elõdöntõs volt.
Lassan 10 éve, hogy a Shakhtar UEFA-t nyert, amúgy igazad van.
Csak gondoltam szólok mielõtt õ kötne bele.
Ráadásul sajnos nem hozzuk nézõszámban a régiós átlagot. Az kb a miénk duplája. Mondjuk, ha a beléptetéssel nem lenne ilyen nagy cirkusz szerintem elérnénk.
Ám az MLSZ szurkoló ellenes politikája más téma.
2. Ahhoz, hogy önfenntartó sportág legyen a foci, drasztikusan kellene emelkedni a színvonalnak.
3. Nem 2-3 ezer embernek tartják fenn a csapatokat, hanem ~ 1 millió fociszeretõ embernek.
4. Észak-Korea még hozzánk képest is messze abszurdabb ország.
5. VB-re nem most azonnal kell kijutni (mégha ez is az elvárás most), hanem amikor már az eddig befektetett pénzekbõl megerõsödött utánpótlásképzésbõl kijön az a pár tehetséges fiatal, akire építeni lehet majd egy olyan válogatottat, akit nem aláznak meg az általad említett csapatok.
6. Márpedig az ország profitál is belõle, gondolom a stadionok nem maguktól épülnek.
Mutyi és sikkasztás nélkül itthon meg nem lehet semmit sem államilag építeni, ezzel újat nem mondtál.
Dum spiro, spero.
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Bocs, de nem hiszem el, hogy valaki fél évet vár egy térdröntgenre. Pár éve apának is nekem is rögtön megcsinálták.
Szerintem annyi tulzó urban legend van ma az egészségüggyel kapcsolatban, hogy félelmetes.
Mondom ezt úgy, hogy mint említettem volt dolgom korházzal.
Szerintem a túlzás és a demagógia nem segíti az embert, de mind1.
Mellesleg én már beletörõdtem, hogy itt soha nem lesz piaci alapokon mûködõ profi foci, ide nem fog jönni egy olaj sejk se. Itt vagy állami/önkormányzati pénz lesz visszaosztva mindenféle módon vagy semmi. Itt akkor lesz majd kapitalizmus ha létrejön az 1 millió új munkahely és ezt nem Fidesz fikázásból írom hanem komolyan gondolom. Mert ha itt lesz annyi új munkahely az azt jelenti, hogy beindult sõt virágzik a gazdaság tehát van annyi cég, nagyvállalat, multi stb. amibõl csurranhat a magyar focinak is.
Engem az zavar igazán, hogy míg anyámat aki tisztességesen dolgozik és fizeti a TB-t fél év várólistára teszik egy térdröntgen miatt és az egészségügyet feneketlen kútnak hívják pénzügyi szempontból addig valahogy a focinál ez senkit nem zavar sõt még gyõzködik is az embert, hogy meglásd majd évek múltán lesz nem egy hanem 2 BL csapatunk! Oszt' akkor mi van?
Nyilván nehéz egy fociszeretõ emberrel arról vitatkozni, hogy mennyi pénzt vagy egyéb más támogatást kapjon a magyar foci ugyanúgy ahogy nehéz egy orvossal ugyanerrõl az egészségügyben vagy egy tanárral az oktatásban vitatkozni. Mások a prioritások mindenkinél én ezt el is fogadom de attól még nem tetszik.
Egyetértek abban, hogy ezt a vitát nem kéne itt újra és újra elõhozni amúgy se rajtunk múlik ez.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
szerintem nyugtával dicsérjük a napot.
Adó alatt, meg nem csak az SZJA van ott hanem az ÁFA, iparûzési adó etc,
Szóval ha fogyaszt, még egy adócsaló is fizet adót.
Vedd úgy, hogy a te adód a korházakra, cigányokra megy el ha boldogabb vagy.
Én meg úgy veszem, hogy az enyém a loki stadionra.
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
www.smart-bus.hu
Ám a lényegnél maradva 100%, hogy egy év alatt a Fradisták/Lokisták fizetnek annyi adót amibõl röhögve kijön a stadion.
Ráadásul felesleges neki magyarázni.
Látszik, hogy elolvasott életében egy sport gazdaságról szóló cikket és máris tévedhetetlen szakértõnek gondolja magát.
www.smart-bus.hu
Ma elmondta a vezér is.
Egyébként tényleg igaza van, csak az a baj, hogy azoknak a magáncégeknek a tulajai, mind FIDESZes káderek.
Fradi/Loki szurkoló, meg tényleg van annyi, hogy õk összerakják a stadionjukra valót.
Kár, hogy ennyit írsz mert sorban a nagy része hülyeség.
Az államcsõdöt meg csak az EU/IMF hiteleknek köszönhetõen kerülték el.
www.smart-bus.hu
Idáig a zavarosban halászás, lenyúlás, stb ment, pont ezért vagyunk ilyen mélyen! Most már egyértelmûen jobb úton vagyunk, de 2-3 év alatt nem fog csoda történni... Évtizedek romboló munkáját nem lehet pár év alatt rendbehozni.
www.smart-bus.hu
2. A Real Madrid, Barcelona fémjelezte La Ligát összehasonlítani az NB1.-el minimum nem fair.
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Jó, egyrõl egészen biztosan én is! 😊)
www.smart-bus.hu
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
www.smart-bus.hu
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Dum spiro, spero.
Sok dolog van, amit én is kritizálok a jelenlegi vezetéssel kapcsolatban, de a sport egészét nem kis pénzzel támogatják, ami szerintem abszolút pozitív.
Dum spiro, spero.
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Mert pl. engem az amúgy "sipolós sport"-nak becézett vízilabda pontosan annyira érdekel hogy onnan tudtam hogy megnyertük, hogy amíg épp egy filmet néztem, a közeli kocsmából kiszûrõdõ és a 4. emeletre felhallatszó hangokra lettem figyelmes:
-Na most már megnyertül!
-Dehogy, még bármi lehet...
-Nem, mondom, most már megnyertük!
Aztán rövidesen egy össznépi zsivaj hallatszott, gondolom akkor lett vége.
Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.
Hanem eladásból élnek. Meg kéne oldani, hogy ezeknek a csapatoknak legyen értelme szurkolni folyamatosan, ne pedig ha jó a csapat akkor egybõl szétkapják a nyáron
www.smart-bus.hu