32945
Magyar Foci
  • banok
    Németh Krisztián gól
  • sempronius18
    Egyértelmű, hogy ugyanannyit érnek azok az eredmények egy olyan sportágban amit kb 8-9 országban ismernek (vízilabda), mint fociban ami kb 200-ból 150 országban a legnépszerűbb sportág.

A te logikád alapján, ha én alakítanák egy új sportágat pl távolba köpés és ott vetélytársak alapján híján világbajnok lennék, akkor nekem kellene kapni a legtöbb támogatást........
  • Sippie
    egyértelmű, hogy a foci kapja a legtöbb támogatást... meg is érdemlik, hiszen eredmények is vannak dögivel, a népszerűség mellett.
  • ressy14
    [URL=http://cink.hu/az-ultrak-helyere-gyerekeket-ultetett-be-a-juve-azt-i-1475732003]A Juvenál nem jött be a "trágár felnőttek helyett gyerekek" program :D[/URL]
  • a.carkey
    Vagy ő a tulaj fia. Ennyi csajt nem hagyhatott ki. :)
  • ReszegKoldus
    az biztos még 12 év alatti :D
  • a.carkey
    Van ott egy kékpólós faszi. :)
  • ReszegKoldus
    A török bajnokságban listavezető Fenerbahce extrém eszközzel próbálja kiirtani a trágárságot a csapat hazai meccseiről.

Mekkora baromság..de azért itt ez érdekes lenne :D
  • Narxis
    Más országokban is gépeznek, nem is kevesen. A fiatal generáció ilyen.
  • Densie
    Érdekes ezt az érvet nem sokszor hangoztatják, amikor a támogatások mennyiségéről van szó :P
  • ressy14
    Csakhogy fociban egymás után 90 percig, az amcsiban meg 10 másodpercre 2 percenként. De inkább zárjuk le a témát mert nem vezet sehova.
    A magyar futball a legjobb sport a világon és kész! :D
  • ressy14
    A fetrengést inkább sárgával kellene díjazni vagy azzal, hogy aki ápoltatja magát az 5 percig ne jöhessen vissza. Aztán meggondolnák, hogy megéri-e. De pl. Angliában, ahol javarészt nem színészek és latin gigolók játszanak, ott még elviselhető a fetrengések száma.
  • [HUN]FaTaL
    Húzd le magad te is. Hiszen megmondták, a Paks - Pápa focimeccs is jobb, mint a Veszprém - Szeged kézi. :D
  • Sippie
    ja, hogy te milyen hülye vagy, hogy egy magyar viszonylatban eredményesebb, ámde kevésbé népszerű sportot nézel... pfejj, tiszta szégyen

talán még a HFL döntőn is kint voltál? mert az lenne ám csak az igazán ciki, unalmas amerikai foci meccsre kimenni, a rendkívül izgalmas mennyei bajnokság helyett
  • DasIsFuck
    ez jó lenne, csak akkor valszeg a hosszabítást vezetnék ki, ami azért szokott + izgalmakat hozni.
  • ReszegKoldus
    Pedig az óramegállítást például az európai fociban is nyugodtan bevezethetnék, legalább nem lenne értelme a fetrengésnek/időhúzásnak... :)
  • DasIsFuck
    nem én hoztam fel, engem nem nagyon érdekel a kézi labda mint leírtam.
  • DasIsFuck
    unalmas és tördelt.

az hogy vajon támadásonként sikerül-e gólig vinni az valahogy nem olyan izgalmas mint pl fociban egy támadás építés.
    vagy hogy minden kontaktus megtöriu a játékot megintcsakegy olyan elem ami miatt érdektelenebb a sportág.
  • ReszegKoldus
    Akkor én megérdemlem, mert legalább láttam pár sikert, amit a focistáktól nem :D
  • Sippie
    egyébként most hogy is került ide a kézi?
    Ja hogy kikaptak, meg most is... mégsem szidják őket 1 héten keresztül? Hát, mert rétegsportág ;) míg a foci nem az, többen nézik őket, ezért többen is fikázzák... ennyi a trükk. Mindenki elégedett?
  • [HUN]FaTaL
    Te még életedben nem láttál kézilabda meccset, ha szerinted nem izgalmas.
  • Sippie

továbbra is fingodnincs... futójáték, passzjáték...aztamindenit. Itt meg van futójáték, és gól, meg néha bedobás. Na bumm, kb ilyen szinten írtad le.
  • DasIsFuck
    tojáslabdás játékok közül ha már választhatnék rögbi, nem mintha bááremlyik lekötne különösebben.

ezek oylan réteg sportágak mint a vizi,kézi meg mittudomén milyen labdás játékok, míg a foci egy univerzális és minden tekintetben látványos sportág.
    játék szépsége,izgalom,stílus minden tekintetben annyival flexibilisebb a többi ilyesfajta sportól,miközben jóval drámaibb és izgalmasabb a játék felépítése.
    és nem utolsó sorban egyszerű.

még manapság ez a szar amit itthon focinak neveznek is messze népszerűbb mint azok a mindenki által szeretett sportok amikben olyan nagyon sikeresek is vagyunk...

• ressy14
    Nem egy meccset megnéztem már, mindegyiken futójáték, passzjáték, egy-két fumble vagy interception, pár punt, fieldgoal kísérlet és td utáni pontrúgás. Ebből áll az egész, ismételgetve 3 órán át, mindegyik play közben 2 perc szünettel, koncerttel, cheerleaderekkel, sörrel és virslivel. De fingomnincs, igazad van.
    John Harbaugh vagy személyesen? Esetleg Meskó Zoli? Mert akkor elnézést.
    Nem fikázom, csak leírtam miért nem lesz olyan sikeres Európában, mint overseas.
  • Sippie

az nfl témát inkább hanyagold a jövőben... fingodnincs
  • LSSAHPAUL
    Abba kell ölni amiben a gyerekek jól érzik magukat, és ha még betegek akkor is sírva kérik a szülőt hogy vigye el őket edzésre. Na most ugye fiuknál ott a foci, a lányoknál meg a kézi. Aki tud jobbat szoljon.
    Mert az hogy már minden gyerek gépezik nem lesz jó, én csak kb 5-30-éves koromig fociztam, de 10 éve semmi és már gebedek elfele, akkor velük mi lesz??
  • a.carkey
    Na várj! Amcsifocit olimpiába szánják pár év múlva. :)

Egyébként meg tök igazad van.

Én még a női focival vagyok úgy, mint te a felsoroltakkal.

Gondoljatok bele! Anno a népstadionban százezren voltak a SZÚRon. Nálunk hasonlót más sportág nem tudott produkálni, hacsak az egy szem futam forma 1-et nem vesszük.

Érdekes elképzelés pl. a jégkorongba pénz ölés, mert talán még az meg tud mozgatni jópár embert, de pl. atlétikai eseményeken nem tolonganak az emberek, pedig máshol baromi népszerű, és az ráadásul még látványos is.

Szóval érdekes kérdés, hogy mibe is kell ölni manit és mi érdekli valójában az embereket.
  • ressy14
    Beleölhetnének akár 10-szer annyit is mint most, attól még ugyanolyan kevésbé látványos sportág lenne ez a kettő. Ez nem a pénzen múlik. Az amcsifociba áramlik egy csomó pénz, mégsem fog itt Európában meghonosodni sosem, mert egy széttördelt és alapsémák ismételgetésén alapuló sportág. Mintha az igazi focin csak az lenne minden meccsen a játék, hogy kiviszem szélre és beadom középre.

Mondom mindezt úgy, hogy kifejezetten szeretem nézni a kézi és vízilabda válogatott VB, EB és olimpiai meccseit. De a büdös életben nem fogok megnézni egy német-francia kézimeccset, miközben fociban simán megnézem az összes meccset az EB-n és VB-n. És kevés olyan ember van, aki kézilabdából ugyanezt megcsinálja minden nagy tornán.
  • a.carkey
    Női kézilabda nézését én a folyamatos ígérgetés és a valóság még köszönő viszonyban nem léte miatt hagytam abba. Nem mintha a foci nem ilyen lenne, de mégis más.
  • Sippie
    oké, több lóvét is ölnek bele mint a másik kettőbe.
  • DasIsFuck
    mégis többen nézik mint mondjuk vizilabdát vagy kézilabdát.
    ha csak nem ilyen haladás,paksok játszanak egymással én is inkább megnézem az mb1-et mint holmi kézilabdát...
  • Sippie
    mert a foci az látványos itthon? ne vicceljünk már, labdakergetés kategória :D
  • a.carkey
    Aki női kézit néz, az meg is érdemli.
  • Narxis
    Pont egy hasonló sportot olvastam a samsunsportot csak ott az apuka el volt keseredve, hogy milyen rossz az utánpótlás mert mindig ő viszi a lányát kézilabda edzésre és látja nap mint nap... :D

Jó nyilván egyik példa se általános csak pont ma olvastam és erre itt olvasok egy ugyanilyet ellenkező megállapítással... :D
  • DasIsFuck
    na de a férfi kézilabdaába nem állunk ennyire jól mint a nőibe.
    ott még bl győzelemig sem jutott egy csapatunk sem, meg ott is tele vannak légióssal.
    meg azt sem látoom amikor néha-néha elkapok egy magyar bajnokit,hogy akkora lenne a kézi iránt az érdeklődés meg az egyéb terem sportok iránt mint azt szokták szajkózni.

Meg ilyen úszás és hasonló anyámkínja sportok.
    őszintén kit érdekelnek ezek a versenyzőkön kívül?
    mert azon kívül, hogy hajrá szurkolunk neked mert magyar vagy és ennyi.
    ezek nem látvány sportágak...ezeken nincs mit nézni, ne próbáljuk már meg elhitetni azt, hogy ezekben kitudja mennyi pénz van.

lennénk ott a téli sportokba,biatlion,sífutás,szánkózás,sielés vagy hasonlókba azok látványosak is ellentétbe a vizilabdával meg úszással...
    tipikusan azokba a sportágakba vagyunk jók amik pont arra jók, hogy rádióba el lehessen sorolni a végeredményt meg hogy ki hol végzett, de megnézni nem kifejezetten szórakoztató.

ez már személyes vélemény, de nálam a kézilabda ott bukik meg ahol pl az amerikai foci is, rohadt sokat áll a játék.
    Mindnen érintés fault,kismillió gól, sokszor lényegébe ellentámadásonként születik egy...
    Kosárlabdát dettó nem tartom semmire pontosan ezekért...
  • Takezó
    Azért lássuk be, hogy nincs akkora verseny sem kéziben, mint fociban (vö. Paraguay, Ausztrália, Tunézia).
  • [HUN]FaTaL
    Tavaly még semmi gond nem volt vele, hogy együtt játszottak. Egyszerűen Egervári szintű kapitányunk van.

Na, de ez nem ennek a topicnak a témája.
  • LSSAHPAUL
    A kézilabda csak is amiatt áll jobban mint a foci mert az utánpótlás magyarországon talán a legjobb a világon, szal max utolérni tudnak minket, amit pl a brazilok meg is tettek. Nekem mindkét lányom heti 2 edzésre jár, ovodás koruktól kezdődően, holott egy szabolcsi kisvárosról van szó. Jah és ami a lényeg szeretik csinálni, a lenti szomszéd bánatára mert tegnap este 10ig pattogtatták a labdát:) Szal ami a világ világ magyaroszágon a kézilabda világszínvonalú lesz, csak kapitány kvalitásától függ hol végzünk a világversenyeken, pl ettől aki most van sem vagyok elájulva(a tegnapi meccsen pl: a második félidőben miért nem talált ki valamit a románok 2 beállós játékára, másik meg a vak is látja hogy Görbicz nincs összeszokva Tomorival, nem most kéne őket összeszokatni hanem egyszerre nem kéne mindkettőt játszatni szvsz, de mindegy)
  • Sippie
    talán olvass bele a kézi topikba is
  • [HUN]FaTaL
    Meg a férfiaknál a rendszeres vb és bl szereplést. :)