32945
Magyar Foci
-
sempronius18 #27401 Az igazi szurkoló úgyse ülve nézi a meccset nem? -
#27400 mégse, székezve csak egyik oldalon van -
#27399 Ez faszán néz ki -
sempronius18 #27398 Az tényleg nem szép, de nem az a lényeg csak, hogy lehessen benne EL elő-elő selejtezőt rendezni legalább, meg hogy legyenek normális kiszolgáló helységek és olcsó legyen.
A megtakarításból meg Sipiee-nek lehet venni lélegeztetőgépet, hogy ő se sírjon. -
#27397 ráadásul egy pláza tetejére épült, habár az építészt kiheréltem volna az oszlopok miatt. -
sempronius18 #27396 Ez a Vozdovaci tök jó ránézésre nem is drága. Elég lenne egy ilyen 3-4 csapatot kivéve a mennyei csapatoknak. -
#27395 Woudestein brit típusú stadion, ez ilyen. A lelátók fedettek.
Helmond Sport De Braak
Heesen Yachts Stadion
szintén, csak a google maps fentről nem friss, oldalról már jobban látni.
Jan Louwers Stadionnál a végén van az edzőpálya, azért nincs beépítve. Ilyen alapon Mezőkövesd sem állja meg a helyét! :D
-
#27394 FC Vozdovac, 5200 férőhely:
-
#27393 Princes Park, Dartford FC, Anglia, 4100 férőhely
-
#27392 Stadion Woudestein - nem körbefedett, csak szar találatokat mutat google képkereső
Helmond Sport De Braak és Heesen Yachts Stadion és Jan Louwers Stadion - csak 3 oldala van és sarkok üresek
Szóval én nem találok olyan maximum 5000-es stadiont, ami körbe van székezve és körben, kimaradás nélkül fedve van. Nem tudom elképzelni, hogy ez lenne a világon az első, de csak nem találok ilyet sehol...:)
A Custoias meg inkább egy remekmű:) -
#27391 Amit linkeltél, valamit:
Stadion Woudestein
Helmond Sport De Braak
Heesen Yachts Stadion
Jan Louwers Stadion
stb.
Ez ugyan nem teljesen körbefedett, de pofás és 5000 körüli, 90%ban fedett.
Estádio da Madeira
+1 Custoias Football Club, pillanatok alatt 800-ról 5000-re bővíthető :) -
#27390 ez nekem is tetszik, meccsen mintha pályán lennének a nézők oly közel vannak. -
#27389 Na ez jól néz ki! -
#27388 ha már holland stadionok,nálam ez a favorit,egyik kedvenc stadionom!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#27387 meg kell emelni körbe egy fallal:) -
#27386 hollandoknál ezt találtam csak -
#27385 wikipedia(1, 2) alapján végignéztem és nem találok még csak hasonlót sem -
#27384 Egy biztos, a kicsik közül a Puskás a legszebb. -
#27383 Spanyoloknál, portugáloknál vannak 4-5 ezresek, fullfedetten, meg a hollandoknál, egy-kettő a balti államokban. Egyik sem első osztály ugyan, de van pár.
-
#27382 Mezőkövesd :D
egyébként angliában tuti van egypár, de nem túl ésszerű egy 5 ezres stadiont 5-6 soros lelátókkal a pálya mind a 4 oldalán körbe építeni, mert a 10. sortól feljebb lehet csak normálisan látni szvsz. -
#27381 mikor kész lesz majd láthatatlanok lesznek az emberek a stadionba:D -
#27380 Valaki tud mondani körbe fedett 3-5e férőhelyes stadiont a felcsútin kívül, bárhol a világban? -
#27379 A 100+ meccset 20 évre értettem.
Egyébként a régebbi verzió szerint megmaradna a Puskás és mellé építenének egy teljesen új 60 ezres focistadiont, ebben az esetben megmaradna az atlétikai verseny rendezési lehetőség, kérdés mennyire lenne esztétikus egy bomladozó és egy vadiúj stadion egymástól 50 méterre. -
#27378 és még mindig csak 22,de már elzavarták azóta a Halitól is :D -
#27377 Meglepődnék, ha száznál több focimeccs lenne benne, különösen ha elkészül Debrecen, az Üllői út vagy amelyek most épültek vagy kerülnek átadásra.
Atlétika pedig szerintem nem volt, hogy ne legyen minden évben. Ráadásul ez a központi versenypálya is, hisz alig van igazi atlétikai pálya. Meglepődnék, ha elhagynák. -
#27376 az lesz az, akkora arca van, ökölbe szorul a kezem ha közelről muatják -
#27375 nem az ex-kaposvári hülyegyerek? Aki ivott meg kurvázott meg ilyenek,már 20 évesen? -
#27374 ez a Kulcsár a Pápában kicsoda amúgy? Mit keres az NB1-ben egyáltalán?:D -
#27373 Nem lesz benne futópálya, talán jobb is, mert amúgy is csak 20 évenként lenne egy atlétikai verseny, amire kíváncsi lenne 20 ezer néző, de a többi 100-nál is több foci meccsen csak rontaná a hangulatot és a meccsélményt a pályától messze lévő lelátók.
Olimpiát kizárt, hogy 50 éven beül rendeznénk, mennénk a görögök után, szóval nincs is szükség egy 70 ezer fős atlétikai stadionra.
Egyébként az eredeti tervekből pár elemet át lehetne menteni az új stadionba is, mert a felépülése óta csak félkész volt mindig is.
És ésszerűbb lenne a mostanit lebontani és a helyére egy teljesen újat felépíteni, mondjuk elhúzható tetővel, így nem tűnne összecsapottnak.
A korábbi hsz-edre válaszolva pedig kizártnak tartom, hogy a felcsútihoz hasonló stílusút lehetne ekkora méretben építeni, már csak a faszerkezet miatt sem, és elég megalománnak tűnne, ami inkább a nyugat-ázsiai régió újgazdag országaira jellemző, semmiféleképp sem Magyarországra. -
#27372 én meg remélem, hogy nem átlátszó emberek lesznek, mert így elég gáz -
#27371 Én nem örülnék, ha a régit alapjait tartanák meg, de annak se, ha valami überdurva, gigamega csak focipálya épülne. Mert ez nem egy klub futbalstadionja lesz, hanem tkp. egy magyar sportlétesítmény, ahol atlétikától a fociig mindent meg kell hogy lehessen rendezni. -
#27370 Az alapkoncepció a Skandelli György féle pályázatra épül, stadion a stadionban projekt.
építészfórum.hu 2012-es cikke
-
#27369 Igen, pont ezt próbáltam én is leírni, csak lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam. Végre valami egyedi stadion ami nem egy 'sima' üvegkatlan! -
#27368 Má' bocs de mi a franc az a patásfóbia? :D -
#27367 engem a stade louisra emlékeztet. ahhoz hasonló -
#27366 Lehet, hogy a Puskás stadion felújítása majd hasonló lesz. Tudtommal a 2007-es terveket elemzik, ami van, nem a végleges. -
#27365 Nekem sincs semmi bajom vele. Mondjuk patásfóbiám sincs. A 4es metrónál hatalmas üvegfelületű állomás lejáratokat, és szocreál állomásbelsőket terveztek meg. Az üveget tisztítani kell, és egy hét után pl. a Bikás park már totál dzsuva volt, belsőnek meg ott a stockholmi metró: minimáldizájn, bele az adott sziklába. Pl. Buda alatt adta magát a lehetőség, így nem is értem, hogy lett belőle az, ami. -
#27364 nekemis bejön ez a dizájn,szerintem nagyon "magyaros",ha már lehet ilyet használni egy stadionnál,és még nyugaton se látni ennyire egyedi stadionokat. Ha ezt két mérettel nagyobba építik meg,25-30 ezer férőhellyel,szerintem egész európa a csodájára járna egy ilyen stadionnak. -
#27363 nekem pont azért tetszik, mert eltér az unalmas stadion sablonoktól.
így 2014-re már kezdenek unalmasak lenni az ilyen üvegpalota katlanok.
Persze mivel lényegébe egy utánpótlás akadémiának épült így ott jóval megengedhetőbbek az ilyen egyedi szárnypróbálgatások, de én szívesen venném, ha közép és angy európai klubboknál is lenne némi egyediség a stadionok építésébe és nem ugyan azt építenék folyamatosan.
Én pl egy 17-18. századi vár/palota stílusú dizájnt választanék, fasza kis turista látványosságot is lehetne belőle csinálni,múzeumot is lehet berendezni mellé.
Neuschwansteini kastély stílusába képzelném el.:) -
#27362 Szerintem azért a metróval semmi probléma nincsen. Nekem a felcsúti stadion is nagyon tetszik. Új, modern, kifogástalan. Ez a "templomos" stílus nem szokványos de szerintem egészen egyedi. A Fradi stadion nyilván közelebb áll a szívemhez de az egy fokkal egyszerűbb, tipikus stadion formát visz.
Én csak megpróbálok örülni a stadionoknak és nem keresni mindenhol a csomót.