Magyar Foci

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Más országokban is gépeznek, nem is kevesen. A fiatal generáció ilyen.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Érdekes ezt az érvet nem sokszor hangoztatják, amikor a támogatások mennyiségérõl van szó 😛
ressy14
Csakhogy fociban egymás után 90 percig, az amcsiban meg 10 másodpercre 2 percenként. De inkább zárjuk le a témát mert nem vezet sehova.
A magyar futball a legjobb sport a világon és kész! 😄

Dum spiro, spero.

ressy14
A fetrengést inkább sárgával kellene díjazni vagy azzal, hogy aki ápoltatja magát az 5 percig ne jöhessen vissza. Aztán meggondolnák, hogy megéri-e. De pl. Angliában, ahol javarészt nem színészek és latin gigolók játszanak, ott még elviselhetõ a fetrengések száma.

Dum spiro, spero.

[HUN]FaTaL
Húzd le magad te is. Hiszen megmondták, a Paks - Pápa focimeccs is jobb, mint a Veszprém - Szeged kézi. 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Sippie
ja, hogy te milyen hülye vagy, hogy egy magyar viszonylatban eredményesebb, ámde kevésbé népszerû sportot nézel... pfejj, tiszta szégyen
<#idiota>
talán még a HFL döntõn is kint voltál? mert az lenne ám csak az igazán ciki, unalmas amerikai foci meccsre kimenni, a rendkívül izgalmas mennyei bajnokság helyett <#zavart1>
DasIsFuck
ez jó lenne, csak akkor valszeg a hosszabítást vezetnék ki, ami azért szokott + izgalmakat hozni.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

ReszegKoldus
Pedig az óramegállítást például az európai fociban is nyugodtan bevezethetnék, legalább nem lenne értelme a fetrengésnek/idõhúzásnak... 😊

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

DasIsFuck
nem én hoztam fel, engem nem nagyon érdekel a kézi labda mint leírtam.

DasIsFuck
unalmas és tördelt.

az hogy vajon támadásonként sikerül-e gólig vinni az valahogy nem olyan izgalmas mint pl fociban egy támadás építés.
vagy hogy minden kontaktus megtöriu a játékot megintcsakegy olyan elem ami miatt érdektelenebb a sportág.

ReszegKoldus
Akkor én megérdemlem, mert legalább láttam pár sikert, amit a focistáktól nem 😄

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Sippie
egyébként most hogy is került ide a kézi?
Ja hogy kikaptak, meg most is... mégsem szidják õket 1 héten keresztül? Hát, mert rétegsportág 😉 míg a foci nem az, többen nézik õket, ezért többen is fikázzák... ennyi a trükk. Mindenki elégedett?
[HUN]FaTaL
Te még életedben nem láttál kézilabda meccset, ha szerinted nem izgalmas.

Sippie
<#wilting>
továbbra is fingodnincs... futójáték, passzjáték...aztamindenit. Itt meg van futójáték, és gól, meg néha bedobás. Na bumm, kb ilyen szinten írtad le.
DasIsFuck
tojáslabdás játékok közül ha már választhatnék rögbi, nem mintha bááremlyik lekötne különösebben.

ezek oylan réteg sportágak mint a vizi,kézi meg mittudomén milyen labdás játékok, míg a foci egy univerzális és minden tekintetben látványos sportág.
játék szépsége,izgalom,stílus minden tekintetben annyival flexibilisebb a többi ilyesfajta sportól,miközben jóval drámaibb és izgalmasabb a játék felépítése.
és nem utolsó sorban egyszerû.

még manapság ez a szar amit itthon focinak neveznek is messze népszerûbb mint azok a mindenki által szeretett sportok amikben olyan nagyon sikeresek is vagyunk...

ressy14
Nem egy meccset megnéztem már, mindegyiken futójáték, passzjáték, egy-két fumble vagy interception, pár punt, fieldgoal kísérlet és td utáni pontrúgás. Ebbõl áll az egész, ismételgetve 3 órán át, mindegyik play közben 2 perc szünettel, koncerttel, cheerleaderekkel, sörrel és virslivel. De fingomnincs, igazad van.
John Harbaugh vagy személyesen? Esetleg Meskó Zoli? Mert akkor elnézést.
Nem fikázom, csak leírtam miért nem lesz olyan sikeres Európában, mint overseas.

Dum spiro, spero.

Sippie
<#wilting>
az nfl témát inkább hanyagold a jövõben... fingodnincs
LSSAHPAUL
Abba kell ölni amiben a gyerekek jól érzik magukat, és ha még betegek akkor is sírva kérik a szülõt hogy vigye el õket edzésre. Na most ugye fiuknál ott a foci, a lányoknál meg a kézi. Aki tud jobbat szoljon.
Mert az hogy már minden gyerek gépezik nem lesz jó, én csak kb 5-30-éves koromig fociztam, de 10 éve semmi és már gebedek elfele, akkor velük mi lesz??

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

a.carkey
Na várj! Amcsifocit olimpiába szánják pár év múlva. 😊

Egyébként meg tök igazad van.

Én még a nõi focival vagyok úgy, mint te a felsoroltakkal.

Gondoljatok bele! Anno a népstadionban százezren voltak a SZÚRon. Nálunk hasonlót más sportág nem tudott produkálni, hacsak az egy szem futam forma 1-et nem vesszük.

Érdekes elképzelés pl. a jégkorongba pénz ölés, mert talán még az meg tud mozgatni jópár embert, de pl. atlétikai eseményeken nem tolonganak az emberek, pedig máshol baromi népszerû, és az ráadásul még látványos is.

Szóval érdekes kérdés, hogy mibe is kell ölni manit és mi érdekli valójában az embereket.

A medve nem játék.

ressy14
Beleölhetnének akár 10-szer annyit is mint most, attól még ugyanolyan kevésbé látványos sportág lenne ez a kettõ. Ez nem a pénzen múlik. Az amcsifociba áramlik egy csomó pénz, mégsem fog itt Európában meghonosodni sosem, mert egy széttördelt és alapsémák ismételgetésén alapuló sportág. Mintha az igazi focin csak az lenne minden meccsen a játék, hogy kiviszem szélre és beadom középre.

Mondom mindezt úgy, hogy kifejezetten szeretem nézni a kézi és vízilabda válogatott VB, EB és olimpiai meccseit. De a büdös életben nem fogok megnézni egy német-francia kézimeccset, miközben fociban simán megnézem az összes meccset az EB-n és VB-n. És kevés olyan ember van, aki kézilabdából ugyanezt megcsinálja minden nagy tornán.

Dum spiro, spero.

a.carkey
Nõi kézilabda nézését én a folyamatos ígérgetés és a valóság még köszönõ viszonyban nem léte miatt hagytam abba. Nem mintha a foci nem ilyen lenne, de mégis más.

A medve nem játék.

Sippie
oké, több lóvét is ölnek bele mint a másik kettõbe.
DasIsFuck
mégis többen nézik mint mondjuk vizilabdát vagy kézilabdát.
ha csak nem ilyen haladás,paksok játszanak egymással én is inkább megnézem az mb1-et mint holmi kézilabdát...

Sippie
mert a foci az látványos itthon? ne vicceljünk már, labdakergetés kategória 😄
a.carkey
Aki nõi kézit néz, az meg is érdemli.

A medve nem játék.

Narxis
Pont egy hasonló sportot olvastam a samsunsportot csak ott az apuka el volt keseredve, hogy milyen rossz az utánpótlás mert mindig õ viszi a lányát kézilabda edzésre és látja nap mint nap... 😄

Jó nyilván egyik példa se általános csak pont ma olvastam és erre itt olvasok egy ugyanilyet ellenkezõ megállapítással... 😄

DasIsFuck
na de a férfi kézilabdaába nem állunk ennyire jól mint a nõibe.
ott még bl gyõzelemig sem jutott egy csapatunk sem, meg ott is tele vannak légióssal.
meg azt sem látoom amikor néha-néha elkapok egy magyar bajnokit,hogy akkora lenne a kézi iránt az érdeklõdés meg az egyéb terem sportok iránt mint azt szokták szajkózni.

Meg ilyen úszás és hasonló anyámkínja sportok.
õszintén kit érdekelnek ezek a versenyzõkön kívül?
mert azon kívül, hogy hajrá szurkolunk neked mert magyar vagy és ennyi.
ezek nem látvány sportágak...ezeken nincs mit nézni, ne próbáljuk már meg elhitetni azt, hogy ezekben kitudja mennyi pénz van.

lennénk ott a téli sportokba,biatlion,sífutás,szánkózás,sielés vagy hasonlókba azok látványosak is ellentétbe a vizilabdával meg úszással...
tipikusan azokba a sportágakba vagyunk jók amik pont arra jók, hogy rádióba el lehessen sorolni a végeredményt meg hogy ki hol végzett, de megnézni nem kifejezetten szórakoztató.

ez már személyes vélemény, de nálam a kézilabda ott bukik meg ahol pl az amerikai foci is, rohadt sokat áll a játék.
Mindnen érintés fault,kismillió gól, sokszor lényegébe ellentámadásonként születik egy...
Kosárlabdát dettó nem tartom semmire pontosan ezekért...

Azért lássuk be, hogy nincs akkora verseny sem kéziben, mint fociban (vö. Paraguay, Ausztrália, Tunézia).
[HUN]FaTaL
Tavaly még semmi gond nem volt vele, hogy együtt játszottak. Egyszerûen Egervári szintû kapitányunk van.

Na, de ez nem ennek a topicnak a témája.

LSSAHPAUL
A kézilabda csak is amiatt áll jobban mint a foci mert az utánpótlás magyarországon talán a legjobb a világon, szal max utolérni tudnak minket, amit pl a brazilok meg is tettek. Nekem mindkét lányom heti 2 edzésre jár, ovodás koruktól kezdõdõen, holott egy szabolcsi kisvárosról van szó. Jah és ami a lényeg szeretik csinálni, a lenti szomszéd bánatára mert tegnap este 10ig pattogtatták a labdát😊 Szal ami a világ világ magyaroszágon a kézilabda világszínvonalú lesz, csak kapitány kvalitásától függ hol végzünk a világversenyeken, pl ettõl aki most van sem vagyok elájulva(a tegnapi meccsen pl: a második félidõben miért nem talált ki valamit a románok 2 beállós játékára, másik meg a vak is látja hogy Görbicz nincs összeszokva Tomorival, nem most kéne õket összeszokatni hanem egyszerre nem kéne mindkettõt játszatni szvsz, de mindegy)

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Sippie
talán olvass bele a kézi topikba is
[HUN]FaTaL
Meg a férfiaknál a rendszeres vb és bl szereplést. 😊

bakkerman
és azért még említsük meg a 3 szezon alatt 2 KEK,és 1 BL gyõzelmet

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

[HUN]FaTaL
Meg akkor, ha eljut a fociválogatott az EB-n az elõdöntõig.

[HUN]FaTaL
Tavaly elvertük õket az EB-n. A fociválogatott mikor is nyert utoljára ellenük?

Majd akkor térjünk vissza erre, ha nem ideiglenes kapitány lesz a kéziválogatott élén és a fociválogatott a VB csoportkörében kap ki a románoktól.

Narxis
Nem követem nagyon a kézit de ha jól emlékszem a kézis csajok igen szép eredményeket hoztak az elmúlt években. Amúgy meg ha megnézed olyan oldalakon ahol lehet kommentelni a híreket akkor láthatod, hogy kapnak hideget-meleget.

passatgt
nem is nagyon kell megverni õket, 5 góllal úgyse tudnánk (annyi kéne hogy ne 3-ok legyünk a csoportba), így nyugodtan lehet pihenni a spanyolokra

9csöves9
láttad ezen a vb-n a "gyenge" németeket? ezzel a tutyimutyi védekezéssel esélytelen, hogy megfogjuk az átlövõiket, ki fogunk kapni, nem hogy még öttel nyerjünk.

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...

ressy14
Tehát a kézisek papírforma meccset sem tudnak megnyerni, de fociban meg elvárjuk a lehetetlent? A csajoknak javítani is könnyebb a kb. azonos erõsségû németek ellen, mi meg (mármint a közvélemény, nem mi itt a fórumon) szinte elkönyveltük, hogy Hollandiát ütjük idegenben.

Dum spiro, spero.

ReszegKoldus
azért nem árt megjegyezni azt se, hogy a kézilabda nem az a sportág, ahol már vagy 30 éve nem sikerült megverni a románokat még barátságos meccsen se, nemhogy tétmeccsen...
pl. tavalyi EB-n is sikerült

Nem tették fel, nekünk nem volt választásunk, hogy Európa vagy Ázsia, de ha õk igent mondanak Európára máris megjelennek, mint plusz riválisok.
Valahogy így gondoltam.
bakkerman
csak idén a kézilabda rajongók már kaptak egy BL gyõzelmet a Gyõrtõl...a futball rajongók mit kaptak 1986 volt óta a magyar futballtól? 1 Fradi,meg egy Loki BL csoportkört,1 Vidi EL csoportkört,meg szintén Loki EL csoportkört. A válogatottat meg említeni se érdemes.

Off
Nincs ott akkora tragédia, ha 5-el verjük a szintén gyenge Németeket csoportelsõk vagyunk, ha kikapunk akkor is 3.-ként megyünk tovább a csoport másodikok közül akiket kaphatunk meg nincs verhetetlen.

Nem tudom miért kell túldrámázni ezeket a Román meccseket.
bakkerman
nem hiszem,hogy ezt a kérdés feltették a KÖZÉP EURÓPAI Magyarországnak is 😊

DasIsFuck
mert hazángkba olyan népszerû a kézilabda, hogy ihajj.
hát milyen jók vagyunk benne, miért nem oda költjük a sok pénzt akkor...
nem tudom vajon nézõszámba hogy áll a magyar kézi bajnokság?
mert többen nem igen vannak sztem mint egy átlag mb1-es meccsen.
vagy olyan sokan követik a tv-be?

bakkerman
tanulságos,interjú Bölönivel,hogy miért is nem lehet õ a következõ kapitány

az MLSZ-nek báb kell,nem egy olyan kapitány,aki megbolygatná az állóvízet. Remélem sikerül a tervük,és hoznak egy ugyanolyan rángatható bábot mint volt a faszrajzoló,és továbbra se jutunk ki sehova. Elõbb utóbb ezek a férgek,akik a magyar futballban tevékenykednek úgyis meghalnak,és csak bízhatunk abban,hogy a helyüket már tenni akaró,cselekvõképes emberek veszik át. Az a 20-30 év már hamar elrepül.

ressy14
kicsit off, de:

Nem igen hallom, vagy látom ahogy szidják a kézis csajokat, miután egy rohadt fontos meccsen, rendkívül szarul játszva kikaptak a gyengébb románoktól, és eléggé megnehezítve a dolgukat a vb további részében. A szeptemberi meccs után meg egy hétig ment a fika és gyûlöletbeszéd.
Úgy látszik, jobb ha a szõröstalpúakkal nem játszunk többet sportmérkõzést.

Dum spiro, spero.

Mikor felbomlott a SZU az összes volt tagállamnak felajánlotta az UEFA a csatlakozást, vagyis Üzbegisztánnak, Türkmenisztánnak is, csak õk Ázsiát választották.

Ergo csak egy döntés kérdése volt, hogy csapataink nem a Szamarkanddal játszanak az EL -4. selejtezõkörében. 😊
a.carkey
Na ja.

Most mondhatnám, hogy szupererõs magyar csapatoktól veszik el a helyet a pénzért európai nem európaiak, de nem teszem. 😊

A medve nem játék.

ressy14
Vagy akár pár Észak-afrikai ország csapata is, pl. Egyiptom, Marokkó, Tunézia.

Dum spiro, spero.