Magyar Foci

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jakuza1
Semmi gond, van meg lejjebb.
Par ev mulva meg le is gyoznek minket idegenben.
Akkor meg az sem lett megemlitve, hogy a ciprus verte ezeket valami 7-el es meg golt sem rugtak, valami 4 merkozes alatt.
Persze mi megsegitjuk a szegeny szeretetremelto gibraltari sracokat, hiszen nem lehet, hogy egy kis sikerelmenyuk ne legyen, mert akkora az orszaguk, hogy gyorsan leigazoltak par atutazo turistat, mert egy valogatottra valo focistat amugy nem tudnanak kiallitani, annyian elnek ott.

szégyen, széttörném mindegyik ájfonját, aztán egy lábujjat is.

Zenszkij
300-600 fõs merítési lehetõség 😄 😄

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

ressy14
A magyar labdarúgás vége: Gibraltár ifijeit sem tudjuk megverni

"Újabb mélypontot ért el a magyar futball, amikor U18-as válogatottunk szerda este 2-2-es döntetlent ért el Gibraltár ellen."

<#csodalk>

Dum spiro, spero.

Láma!
fradimob cikk, kéretik nagyon erõs fenntartásokkal kezelni...

passatgt
beton azért remélem festve lesz, így elég gáz(bár ha kiszárad lehet egyszínû lesz)

DaemoonHunter
2 kép olyan mintha valami játékból lenne kiollózva 😄 pes legújabb részébõl pl.

ReszegKoldus
a bogárnyelõ is ezen a véleményen van 😊

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Ha jól tudom az új Fradi stadiont egy külföldi cég fogja üzemeltetni.
ressy14
Lehet látni, nálunk is így van a megoldva, csak a vaskorlát nem olyan magas, de ellehet látni a beton fölött, nem tudom mit hisztiztek. 😄
Sõt sok esetben jobb is így, mert van hova a sört, mert nálunk még lehajthatós tálcák is vannak az újságírók miatt 😄

Inkább az a nagyobb baj, hogy az állóhelyes szektorok mellett lévõ ülõ szektorok tetején nem lehet majd látni az állva szurkoló emberek miatt. Amire Kubi is válaszolt.

Dum spiro, spero.

bakkerman
aztakurva,ez igen. Akik letették oda a székeket,egyiknek se fordult meg a fejében,hogy ráüljön,és kipróbálja,hogy mit lehet onnan látni?? Ha meg nem adnak oda jegyet,akkor minek székezik le?

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

passatgt
Valóban, kicsit csalóka a kép, a másik képen már jobb a helyzet. Ettõl függetlenül lehetett volna 15-20 centivel kisebb a fal, az a kis túlnyúlás az oldalsó falhoz képest tök felesleges szerintem

ressy14
El lehet látni a beton korlát fölött. Az 1 m magas + 20-30 cm fémkorlát toldás, egy átlagos ember szemmagassága ülve meg 125 cm.
Ilyen hibákkal az engedélyezési tervet el sem fogadták volna.

Dum spiro, spero.

passatgt
Ha tetszik, ha nem, ez azért odabasz😊

Narxis
Vagy csinálhatnának kis ablakokat.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

ressy14
de ezen a képen is egyértelmûen látszik:

Dum spiro, spero.

ressy14
Miért, ott is 80 cm a minimum sormélység, semmivel sem kevesebb, mint egy sorral feljebb. A betonkorlát nem a sor szélére ül rá, hanem konzolosan terhel. Nézd meg a terveken.

Dum spiro, spero.

Zenszkij
úbazdmeg...mégiscsak Magyarország LOOOL

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

passatgt

[HUN]FaTaL
Tervezésbõl ötös <#taps>

http://goo.gl/gd6Zi5

passatgt

Az a fal mögötti pár szék nyugodtan kivehetõ...😊

passatgt

passatgt
nem

pláza nem lesz mellé?
Narxis
Lecsúszott a lábáról... 😊)

Narxis

a.carkey
Nem lehet, hogy ez az elsõ meccsre vonatkozik? A Fradi nem lehet ilyen hülye.

A medve nem játék.

LasDen
ha ingyen lenne, akkor sem mennék meccsre 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

ressy14
"A klubnál úgy gondolják, hogy 2500-3000 forint lenne a legolcsóbb belépõ, és azt a szurkolók ki fogják fizetni, hiszen egy szép, új stadionban lesznek. A 2500-3000 forintos ultrajegyek mellé 4000-5000 forintos oldallelátós jegyár várható."

Ilyen árakkal még kevesebben lesznek, mint most. Egyáltalán mi a tökömért emelnék az árakat, nem a klub pénzébõl épült.
Az 1400 Ft-os árakat is meg fogják kerülni, errõl kétségem sincs.
Nem baj, majd a fradisták mennek inkább felcsút meccsre, utazással, sörrel, kajával együtt is olcsóbb lesz. 😄

Dum spiro, spero.

passatgt
igen, de másik ágon, ugyanis a kupagyõzelem elõkelõbb, mint a bajnokság 2. helyezése

[HUN]FaTaL
Zseniális megfogalmazás. De a bajnokság ezüstérmese egyébként is az EL-ben indul 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

passatgt
vagyis bocs, ha a debrecen nyeri a kupát, akkor a bajnokságból jön az EL indulási jog, nem az kupa 2. helyezettjére fog szállni:

"Az UEFA szabályozása és az MLSZ bajnoki kiírása alapján, amennyiben ugyanaz a csapat a magyar bajnok és a Magyar Kupa gyõztese, a bajnokság ezüstérmese veheti át a kupagyõztes Európa Liga-indulási jogát"

szóval a kupa 2. helyezettje le van szarva

passatgt
EL versenykiírásból:

"if the club which is not admitted is the winner of the domestic cup, it is replaced by the domestic cup runner-up, unless the latter does not fulfil
-the admission criteria or has already qualified for the UEFA Champions League or UEFA Europa League, in which cases the club is replaced by the next best-placed club in the top domestic league championship;"

Tehát ha az Újpest megnyeri a kupát, de nem indulhat, a Debrecen lenne helyette, de mivel õ már kvalifikált a BL-ba, a bajnokságban a következõ legjobb helyen lévõ csapat kvalifikál

Ha Debrecen nyer, fordítva is ue a helyzet

passatgt
nem vagyok benne biztos, de szerintem a bajnoki helyezés fog számítani

Pluskast

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

dave9004
talán az, akit a nyertes kiejtett utoljára, és persze nincs épp kizárva
ha rsszul tudom, akkor sry.
Elnézést a tudatlanságomért, de van egy dolog amit nem értek. A mai Magyar Kupa (Loki-Diósgyõr) után, a Loki kb. a döntõbe jutott. A másik ágon az MTK és a Dózsa meccsel. HA a Loki tényleges a döntõbe jut (és megnyeri az elsõ osztályt), amire nagy az esély, a másik ágon egy nagyon gyenge (hazai szinten is) csapat kerül be. Viszont úgy tudom, hogy a Újpestet eltiltották a nemzetközi kupáktól. HA az Újpest jut a döntõbe mi alapján dõl el az EL indulás?
DaemoonHunter
Én azt egy szóval sem mondtam hogy ettõl a szakmai dolgok javulnának, nyilvánvaló hogy nem, de mint keret, illetve mint háttér teljesen adott, még akár az újításra is. Az más kérdés hogy az irányvonal amit kitûztek az mlsz nél jó vagy sem(úgy tûnik nem), de az biztos, hogy nagyon nagy összegeket fektetnek most az edzõképzésbe, és az akadémiákba is.

a.carkey
Picit más világ van.

A medve nem játék.

Narxis
Az Újpest kapott új stadiont az elsõ Fidesz kormány alatt aztán elég sokáig kellett várni egy külföldi befektetõre és most se nevezném hízelgõnek a játékosállományukat, se az edzõjüket. A magyar edzõk összezárnak ha akarnak.

Akkor meg ki lehet baszni a stadionokat a kukába vagy nem kell várni fejlõdést.

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

a.carkey
Nem jön libalegelõbe komoly edzõ, csak valami belterjes magyar észosztó.

A medve nem játék.

bakkerman
Mit ne mondjak,gyönyörû kis ékszerdoboz lett

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Nekem az is a bajom, hogy egybõl a leglátványosabb, legdrágább, legmegosztóbb dologgal kezdte az egész bagázs a foci javítását.

Edzések milyenségén, hozzáálláson, szakmai tudáson ez a rakat stadion se fog változtatni. El lehetett volna ezt a pénzt költeni egy olyan edzési rendszerhez hasonlóra mint az Ajax vagy akár a Salzburg. Idehívni olyan edzõket ( nem feltétlen vezetõedzõre értem csak. Egész stábokat) akik változást hozhatnak.

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

passatgt
szerintem a megfelelõ szintû játéktér is minõségbeli emelkedést fog hozni, sokkal szebben lehet játszani egy olyan pályán, ahol 2 méteres passzoknál nem kezd el pattogni a labda...

a.carkey
Itt írod a lényeget:

"Valamivel vonzóbb egy olyan klubot pénzelni ahol megvan a korszerû infrastruktúra"

Itt nem "fillérekrõl" van szó, mint a kilencvenes években! Nagyon sok mani kerülHET a fociba.

A medve nem játék.

Az önellátás szerintem:

Kiadás:
- fenntartás,fejlesztés,hiteltörlesztés ( ha van ).

Bevétel:
- szponzor(névadás), bérbeadás(koncert,esküvõ,kolbászevõverseny),jegybevétel,

Ami kimarad ( ha van): bérleti díj.

Ennek kéne nullszaldósnak lenni, hogy a stadion ne legyen veszteséges, ezáltal a klub se.

Narxis
Azért a Debrecennek már igen csak kijárt egy új stadion, elég szégyen volt, hogy mindig máshol kellett selejtezõt játszaniuk. A felcsútit is könnyebben fogadom el ha tényleg ilyen multifunkciós lesz és U válogatottak is játszhatnak benne. Amit tényleg nem értek, hogy ez hogy kapcsolódik az önellátáshoz. Valamivel vonzóbb egy olyan klubot pénzelni ahol megvan a korszerû infrastruktúra de azért szerintem nem véletlen, hogy összetehetjük a 2 kezünket ha jön egy ilyen Duchâtelet féle szerencselovag, hogy fiókcsapatot csináljon valamelyik magyar klubból.

De mondom, ha valaki elmagyarázza nekem ezt az önellátás dolgot akkor én elolvasom vagy elirányít egy ezt taglaló cikkhez az is jó.

Az önellátás és a többi pénzügyi dolog egy nagy lufi.
Nem véletlen, hogy a debrecenieknek se sikerült találni egyetlen egy üzemeltetõt se. Pedig elvileg mijó pénz van ebben... A klubokat ilyen-olyan módon birtokló kft-k se akarták ezt bevállalni.

Elhiszem, hogy szép és jó, de olyan érzésem van, hogy egy-kettõ az akasztói stadion szintjére fog süllyedni.

Narxis
Ezt a stadionépítéssel összefüggõ önellátást kifejthetnéd. Mitõl lesz "önellátó" az a klub amelyik új stadiont kap? Így vonzóbb lesz belekalapozni a pénzt a klubba vagy hogy?