32945
Magyar Foci
  • Grenzjager
    +a sok néző mind felelős, hogy jelenlétéével zavarta a magyar játékosokat.
  • COOLancs
    Mészöly mester megint bizonyította szakértelmét, most már igazán visszamehetne kukát tologatni.
  • passatgt
    Személyi kérdésekről is döntött az MLSZ elnöksége az utánpótlás képzés megkezdett reformjának folytatása érdekében. A program előrehaladásának ellenőrzésére az Elnökség nevében az újonnan kinevezett sportigazgató, Kovács Ferenc kapott felhatalmazást. A sportigazgatót ebben a felelősségében az általa vezetett Utánpótlás Tanácsadó Testület segíti (a testület tagjai Dárdai Pál, Garami József, Herczeg András és Tamási Zsolt). A testület folyamatosan felügyeli és ellenőrzi a reform megvalósulását, és szükség esetén kezdeményezi az Elnökség döntését. A reform három pillére a régiós felelősségű utánpótlás központok szakmai irányítása, a korosztályos válogatottak versenyeztetése, valamint a labdarúgás egészségügyi központ kialakítása, amely Telkiben kerül felállításra, és amely a korosztályos válogatottak teljesítmény növelésének támogatása mellett a regionális UP központ labdarúgás egészségügyi kritérium rendszerét is kidolgozza, illetve ellenőrzi.
  • Jakuza1
    Mar megint az a franya eso, a balszerencse, a teszta, a meleg, a rosszul vagott gyep fosztotta meg fiataljainkat a gyozelemtol.
    Allitolag...
  • Unreal1942
    Képzelheted mi lesz ezekből, ha a VB bronzot szerző fiataljaink is kb szart sem értek.
  • sempronius18
    Kint voltam tegnap a Loki meccsen a helyszínről jó volt a hangulat is adta voltunk is vagy 12-13 ezren csak UEFA kapja be, mert kupameccseken már nem lehet sört kérni.
    Amúgy a Loki gyenge volt, de így is ha a csatárok koncentrálnak lehetett volna ez sima 4-0. A BATE ellen több kell akkor is ha gyengültek ők is.

U19-et nem láttam de durva mennyire elrontották ezek szerint ezt a korosztályt. 2 éve ugyanezek a srácok önerőből lettek volna kint az EB-n a Belgák előtt, csak a zöld asztalnál volt ez másképp ma meg........
  • LasDen #28715
    a 8-1-hez képest 2 góllal javultunk...
  • Gabe18
    1-6?

És hát fiatal barátaim, ez a jövő! Még több stadiont, még több akadémiát, hiszen az előrelépés megkérdőjelezhetetlen...
  • COOLancs
    A loki megint nagyon gólerős Ha engedik őket felgyalogolni a 16-osig akkor is csak elbénázzák a ziccereket. Remélem megvan még valahol Kulibali telszáma, mert különben ez a lófityma teljesítmény nem lesz elég a boriszék ellen.
  • Kaplan
    Ahogy láttam ezt a két meccset, egy másodpercig nem volt reális esélyünk pontszerzésre.
  • DaemoonHunter
    Majd úgy is jön valami szép kifogás, a portugálok régóta dolgoznak a focijukon, mi meg csak most kezdtük a "komoly" munkát, ekkora különbség alaphangon is van - mondják majd a fejesek.
    Izrael ellen nyögvenyelősen nyerünk(remélem kikapunk ott is csak kijózanítólag) aztán majd jön a szöveg hogy végül is előrelépés van.
  • DasIsFuck
  • Coral Springs
    Mekkora focit játszik a Debrecen te jó ég, visszahozzák a magyar foci becsületét.
  • Coral Springs
    Úgy tűnik a bírói hibák nem csak a VB sajátossága volt.
  • Shep
    Ezek a magyar 19-esek, haláli gyengék. Ha ők a jövő akkor asszem a következő 28 évben sem lesz értelmes eredményünk.
  • Kaplan
    Hihetetlen, hogy a Loki 135 perc alatt nem tudott egy árva gólt bekotorni az ír fél profiknak. Nem gondoltam volna... Az U19 meg, azt hagyjuk is. A népszerűsítésre szolgáló "Te nevezed magad szurkolónak" kampány eléggé vérlázító. Még akkor is hatalmas öngól lenne ha világverő csapatunk lenne, így meg, le se merem írni... Nulla önazonosság, arrogancia 100%, de mire?
  • passatgt
    Priskin -> Győr

Németh meg jöhetne a vidibe, reménykedek:)
  • bakkerman
    Rudolfnak már mindegy,ahogy kiégett szegény már egy ifiből érkező csatárpalántától is lehetne félnivalója :D
  • sempronius18
    Szerintem nem kell Rudolfnak félnie sőt még igazolni is kell majd valakit és tolhatja a Győr a 4 csatáros játékot mint az aranycsapat aztán a magyar foci megint nagy lesz.
  • karajjj
    Priskin Győrbe igazolt :D reszkess Rudolf! :D
  • Sippie
    mindenki nyugodjon le a picsába!

vannak stadionjaink... majd lesz foci is.
    ;)
  • DaemoonHunter
    Én csak arról mondhatok infót amit látok leírva. Több oldalon is kintvan hogy a postásnál dolgozik, meg 2-3 videón a csatornáján ahogy beugróként(2-3 hónappal ezelőtt) mesélte a stíluselméletét a fiataloknak edzésen...

Egyébként valóban jó hallgatni hogy olyan tök egyértelműen látja a dolgokat, néha túlzóan is. Pl a bírókról a futballban alkotott szerepükhöz kapcsolódó véleményével sokszor nem értek egyet.

• sempronius18
    Hát én úgy tudom, hogy mikor Monizt kinevezték megkapta Ferenczi a teljes utánpótlást, aztán most azután hogy a haverját elküldték őt is lefokozták-e nem tudom.

Sajnálnám mert szép és hangzatos dolgokat mond ezért lennék kíváncsi hogy mennyire tudja a gyakorlatba átültetni.
  • sempronius18
    Akkor mi a megoldás két szelet száraz kenyér meg két pohár víz napi adag mellet zavarjuk ki őket a pályára és amelyik átalkodik nem mosolyogni kapni 50 botütést, ha nem köszöni meg kirúgjuk? XD
  • DaemoonHunter
    Ha már sikerült kiválasztani szóval tehetséges, szereti a focit, akkor csak elb*szni lehet. Ebben kellene sokat fejlődni még. Kellene...
  • DaemoonHunter
    Én úgy tudom Attila a Postásnál edzősködik a kicsiknél, a Fradinál pedig csak mint óraadó(kb beugró) szinten kap meghívást néha. De javíts ki ha tévedek.
  • bakkerman
    itthon amint pénzt adsz annak a tehetséges magyar ifistának a kezébe,meghal benne valami
  • DaemoonHunter
    Nyugaton ez is máshogy megy. A futball iránti szeretetet nem beléjük verik, még Németországban sem, hanem kiválasztják azokat akik szeretnek, imádnak futballozni, és nem csak hobbiként tekintenek rá. Kb ez is megbukott itthon a leírtak alapján, hiszen kiválasztási rendszer sincs, vagy legalább is nagyon kezdetleges. Csak ezután nevelnek, alázat, fegyelem stb.
  • sempronius18
    Ázsia kupán ott lennénk 20 éven belül is én állítom.
  • bakkerman
    legfőképpen fejben kéne összerakni a mai 16-17 éves fobbalistákat,beléjük kell verni az alázatot,a fegyelmet,a futball iránti szeretetet,és akkor 32 éven belül ott leszünk egy VB vagy EB-n. Vagy egy Copa American.
  • sempronius18
    Ferenci Attila azért már megkapta a lehetőséget a Fradinál. Kíváncsian várom, hogy 3-4 év múlva milyen játékosok kerülnek ki a kezei alól.
  • DaemoonHunter
    Egyébként az a durva hogy valamit kiemeljek az elemzésből:
    - Kevés klub rendelkezik formalizált labdarúgó filozófiával, általában a játékfilozófia több eleme is megtalálható akadémiai szinten.

Ferenczi "sokak által pokolra küldött" Attila ezer éve ezt rizsázza könyveket is írt róla. Ha ezt valaki nem tudja felfogni eddig, akkor ezután miért lenne változás?
  • DaemoonHunter
    Az a baj hogy hiába lesz koncepció, mármint a megoldásra(hasonlóan pl egy IMF általihoz(csak a példa kedvéért) a következő lépés úgy is az lesz hogy nem lesz aki betartassa). Ezzel megint el fog menni 8-10 év és megint nem leszünk sehol. Sajnos ez idehaza elég valós vízió.
  • sempronius18
    Na ezzel nagyon egyetértek ez a lényeg pont.
  • LasDen #28687
    tudod, veled ellentétben a belga cég nem csak azt mondja meg, hogy szar, hanem, hogy mi a szar, hogyan, hol, miként lehetne javítani rajta.
  • COOLancs
    Szóval szar a magyar rendszer? Hát én ezt ingyen mindenféle Double Penetration audit nélkül is megmondtam ezelőtt 10 évvel!!! Ahelyett hogy a sok pióca az MLSZben rendszert vinne a dolgokba, egységes képzés, teljesítmény elvárás lenne, gyak mindenki azt csinál amit akar, a pénzek elosztása úgyis pofára megy.
  • sempronius18
    Én mocskosul nem sajnálom őket a szurkolói lebaszás miatt....nem is ezt írtam.
  • LSSAHPAUL
    Azért ne essünk túl a ló másik oldalára, nehogy már sajnáljuk őket a szurkolói lebaszás miatt, egy olyan országban ahol egy szaros ultrahangos vizsgálatra 3 hónapot kell várni.
    Nincs abban a helyzetben az ország hogy kurva sok pénzt belebaszunk aztán ilyen fos játékkal jöjjenek elő, mint az utánpótlás, mint a felnőtt válogatott, az nb1 meg teljesen nevetségesen túl van fizetve, ha pariban vagyunk a máltaikkal és az északírekkel, akkor pariban legyen a fizu is, és igen munka után essenek be a mi focistáink is az európa liga meccsre. És akkor nem lesz bekiabálás hogy kurva gyenge, meg sírás az ilyen fórumokon, mert tudjuk hogy ennyi jár..
  • sempronius18
    Na látod ez igaz. Voltak nekünk már ideáljaink az Angolok aztán a Franciák, majd a Hollandok most a Németek meg a Belgák.

Aztán építkezünk folyamatosan ha véletlenül jó irányba is mennénk az sohasem derül ki mert mindenki türelmetlen és ha nincs rögtön eredmény akkor változást akar felhagyva azzal ami talán jó is volt.
    Így aztán egységes koncepció tényleg nincs úgy nem fogunk fejlődni ha kétévente mindig mindent újra akarunk kezdeni súlyosbítva a mégis mindig állandó magyar szakmával.

Neves sikeres és ambiciózus külföldi utánpótlás edző amire sok tucatra lenne szükséges meg tényleg nem fog ide jönni hosszú évekre csak sok-sok pénzért pedig már így is sokallják sokan ami az focira megy.

Egy adat a Németek az elmúlt 10 évben 500 millió Eurót öltek az utánpótlásba az 150 milliárd Ft több mint 10 Loki stadion, aztán ha Algéria ellen máshogy pattan egy szöglet a sok szagértő a Németek újjabb csődjéről írna.
  • Narxis
    Én teljesen tisztában vagyok azzal, hogy ha holnap gyökeres változás történne a magyar fociban annak nem jövő héten lenne meg a gyümölcse. De kb. mióta megy már ez a hülyítés? Persze, hogy nincs türelem. Most honnan tudjuk, hogy mikor jó a változás ha annak 10 év múlva lesz eredménye? Honnan tudjuk, hogy ha idehoznak 10 belga edzőt az nem-e a hazájában bukott edző?

Nem is látunk a színfalak mögé, na nem mintha sok beleszólásunk lenne.