4108
  • Rodok
    nkprohun.atw.hu

Az oldal célja egy olyan közösség építése, amely szervezett módon, megfelelő magatartással játszik a játékkal.

Az egyestés versenyek mellett hosszabb bajnokságok szervezése a cél, versenynaptárral. Hosszabb, komolyabb versenyek, pit stop-ok, full mode, szankciók, statisztikák. Pontverseny, csapatverseny.

Olyanok jelentkezését várjuk, akik szívesen részt vennének egy kicsit komolyabb keretek közti versenyzésre, szórakozásra, illetve akik szervezettebb körülmények között is kipróbálnák magukat.

nkprohun.atw.hu
  • santibi
    kellene egy pálya link.
  • Rodok
    ma este SPA2010/ftarget nyílt server. Server name: nkprohun.atw.hu
  • Rodok
    ahogy összegyűlik elég ember. várom az új tagokat!
  • Nyilas Lehel
    hamarosan alatt mit kell érteni?
  • Rodok
    Sziasztok!

Magyar Profi liga hamarosan indul!

nkprohun.atw.hu
  • Ginger17
    Lehúzom a színeket a monitorról...
  • Alexease
    Igen, letezik. Megtanulsz 2-3 programnyelvet, atragsz nehany ezer oldal matek/fizika konyvet, es megirod magadnak teljesen ingyen, nehany ev alatt;)

Amugy annyira jo a program, es aranyaban annyira olcso, hogy szegyen nem megvenni, ha hasznalni akarod a teljes verziot...
  • Alexease
    5-10 perc alatt, orvovolhato lesz a problema;)
  • Ginger17
    Utoljára ilyen textúrákat a MicroProse féle GP3-ban láttam.
  • csige791
    Sajnos az eredeti készítő eladta a textúrákat egy GP2-es csapatnak akik a saját szimulátorukhoz használták fel őket, így ebbe a verzióba elvileg mások (talán Radiator Spring) által készített textúrák kerültek.

Legalábbis amikor még nyomon követtem a pálya készítését akkor ez volt az állás.
  • kiscody
    sziasztok
    csak akkor tudok fullal jáccani ha megveszem?
    vagy ltezik valami ellene?
    lécci valaki
    kössz
  • Ginger17
    http://simracing.hu/netkar_pro/netkar-pro-egy-kor-az-uj-imolai-palyan

...valószínűleg bennem van a hiba, de én még életemben nem láttam ennyi neonzöld fát egy pálya mellett - még tavasszal sem. Hogy erre miért nem lehet figyelni?!
  • csige791
    Hét én drukkolok mindnek, a verseny csak nekünk játékosoknak jó.
  • Alexease
    Igen, azon alapszik, azt vasarolta vissza Kaemmer;) Eleg jo alap, jol lett kitalalva, mar a GPL alatt is jol mukodott:D Elvileg/valszeg/talan jol el van szeparalva bene a fizika/net/grafika, igy kulon-kulon piszkalhatok, fejleszthetok.
    Ha a fobb reszek "fuggetlenek" a tobbitol, akkor a vegtelensegig fejlesztheto;)
  • csige791
    Én úgy tudom, hogy az iR NR2003 motoron alapszik, nem tudom viszont, hogy az mennyire jó alap. Tény, hogy nagyon jó game volt, de kérdés meddig fejleszthető.

A lényeg, hogy várni kell és figyelni. :D
  • lac coo
    http://www.origo.hu/auto/20111027-autodidaktak-kiprobaltuk-a-muegyetemistak-formaautojat.html
  • GPx8
    Szvsz. az rF2 fejlesztése a motor-licencek eladásából is rentábilis lesz, nem féltem őket...
  • SirAlo
    itt netkarba demoval csak a demo szervereket talalja meg a szerver kereso? Eddig minden szerver amit talalt a demo autoval futott es abbol is keves szerver van es szinte mind ures is:( pedig a demoval is tolnak par futamot naponta
  • lac coo
    százezer.. dobálom a kereszteket! :))
  • Alexease
    Igen, az LFS valahogy nagyon ki van talalva mukodesre;) Pikk-pakk az inditas utan mar lehet tolni, nem kell sokaig kattintgatni, varni, raadasul szinte mindent lehet meg a "palyan" is allitgatni, autonkent testreszabni az egeszet.

Az iR-ben rengeteg a liszensz, ami forditva is mukodhet, vagyis ha minden marka, reklamfelulet "ki van adva" (palyareklamok, autofestesek es -matricak stb.) akkor meg beveteluk is lehet belole.
    Raadasul, eleg sokat promoznak, sok helyen van berelheto/kiprobalhato szimulatoruk (mobil cucc, versenyrol versenyre jarnak), nem tudom, azok kozul mennyi a fizetos.
    De igazabol, trening programnak is terveztek, nem hiaba az a nehany alap auto es palya, ami az SCCA-ban is szerepel, es mivel USA-ban sok a versenyzo iskola, meg onnan is johet be penz.

De hosszutavra terveznek (ez a normalis), az europai szerverparkokat is most kezdik kiepiteni. Lehet szidni a grafikat vagy a hangokat, de az alapok nem annyira rosszak - sot. A grafikahoz hozzacsapnak nehany plusz shader-t meg 1-2 postprocess cuccot (a visszajatszasban a melysegelesseg mar eleg jo), aztan mar szinten is vannak. Persze, a dinamikus napszak es idojaras nagy falat, de ha jok az alapok (vagy jok lesznek az alapok: pl. gumik), akkor mar nem veszes, 2-3 even belul az is meg lesz;DDDD

A lenyeg, hogy nehany ev mulva, ilyen mennyisegu liszensszel, tartalommal, minoseggel, szerverekkel, rendszerrel, a rendszeres fejlesztessel es frissitessel, mar csak az ara lesz kerdeses a szim valasztasnal:)

De eppen emiatt (ara) nem lesz igazabol konkurenciaja mas programoknak (pl. nKP, rF2), mert hiaba lesz tokeletes, aki nem tud, nem akar ugy sem fog tobb tiz- vagy szazezret kiadni erte...
  • csige791
    LFS-ben azt is szerettem, hogy a játék indítása után (ikonra kattintás után) "hárommásodpercel" már hagytam el a boxutcát. :)

Sajnos túl kicsi a valódi szimes közösség ahhoz, megérje valóban vér szimet írni nekünk. iR-ben is rengeteg a kompromisszum és még így sem hiszem, hogy megéri nekik túlzottan anyagilag, pedig méreg drága a cucc.
  • Alexease
    Vezetesi elmenyre mar az eredeti nK is nagyon jo volt, 10 evvel ezelott;) Mar akkoriban megoldotta, hogy mar csak erzesre is teljesen mas volt minden autotipus, "vakon" meg lehetett momdani, eppen melyiket "vezeti" az ember.

Hogy az FVA-bol (vagy a mas produkcios munkaibol) mennyi jon be, nem tudom, de annyi elonye biztos van, hogy az ott szerzett tapasztalatokat, infokat, reszmunkakat fel tudja hasznalni az nKP-nel is;) Bar abbol uj engine nem lesz, de legalabb "ingyen" fejlodik az nKP is;) Pedig, szivesen fizetnek erte megegyszer 15-20 Eurot, ha valami nagyobb pakkot bele tudna dolgozni:) Ha mar csak kicsit lekoppintana az LFS/iR rendszert, mukodest, menuket, beallitasokat, lehetosegeket, mar jobb lehetne.
  • csige791
    Én úgyis a vezetési élmény alapján döntök, hogy mivel játszom. Régen évekig LFS-eztem. Megjött iR az LFS-hez képest brutál jó FFB-vel és nagyon jó Skip Barbival, azonnal neki estem, csakhogy Kunos lekoppintotta a brutal jó FFB-t meg megoldotta, hogy ne legyen minden autó mocskosul alul kormányozott így hamar váltottam is nkP-ra.

Csak azt mondom, hogy lehet it dx18-as graf vagy 200 darab licenszelt palya/autó ha nem múlják felül nkP vezetési élményét. Talán FVA-ból bejön egy kis zseton Kunosnak és azt bele tudja fektetni nkP-ba, de ne feledjük, hogy élnie is kell valamiből.
  • Alexease
    Az nKP-hez inkabb valami befekteto, tamogato kellene, hogy legyen penze at-ujrairni az engine-t.

Az LFS3-at passzolom, ott vagy nagyon keszul valami, vagy nagyon semmi...

Az iR tokeletes lehetne, de az uzletimodel, az eleg sok elofizeto, a rendszer miatt kicsi a mozgasteruk, nem lehet annyra kiserletezni, elsosorban, lehetoseg szerint, nulla hibaval, korrekten kell tartani a rendszert.

A CARS-t nem tudom, egyelore az elejen van, abbol meg barmi lehet.

Az rF2 valszeg jo lesz, dolgoznak rajta mar jonehany eve, van tapasztalatuk, ismerik az igenyeket, es van sok mellekes forras, bevetel, tapasztalat is (Pro, Event), amibol tudjak mit erdemes beepiteni.

Az rF2 rendszer es az uzleti modell igazabol csak ugy mukodhete normalisan, ha valami iR szeru lenne. Csak egyszer fizetos az alapcsomag, havi dij nelkul, ne adjanak szervereket hozza, de csak beregisztralt, fizetett, online inditassal legyen hasznalhato (warez hasznalhatosag kizarva).
    Igy kozben napi szinten tudjak update-elni, pathc-elni is.

Igazabol, annak aki komolyan hasznalja, evente egyszer meg az is beleferhetne, 15-25$-ert, hogy kapna egy nagyobb full update-et hozza, extrakkal, es esetleg liszenszelt plusz cuccokkal (bar ezeknek nem sok jelentoseguk lesz ha modolhato, de ha korrekt, jo minosegu, akkor azert nem art ha van).

Ha mindenki folyamatosan friss, hasznalhato, korrekten mukodo programra vagyik, azt csak penzbol lehet elovarazsolni;) Igy marad az evente uj program, teljes arert, rokabor-szinten, vagy az eves minimal dij, de folyamatos fejlesztessel.
  • lac coo
    moddolhatóság miatt rf2 nehezen ad el bármit is :)
  • csige791
    Hatalmas verseny lesz a közeljövőben szim kategóriában. nKP, rF2, LFS S3, C.A.R.S., iR

Jelenleg nKP a best nálam, meglátjuk mit hoz a jövő. A legjobb az volna ha Kunos becsatlakozna a CARS fejlesztők közé.

Ahogy nézem iR lóf*sz, szarrá reklámozott gumija annyit sem tud mint amit LFS S1 tudott 10 éve, rF2 re kíváncsi leszek, LFS S3 lehet el sem készül, C.A.R.S meg eddig kellemes meglepetés, kérdés milyen árakon akarják előadni a cuccot mert ha iR témában gondolkoznak akkor az felejtős, ráadásul hallottam olyan pletykákat, hogy rF2 is koppintani akarja az "üzleti" modellt.
  • Alexease
    Piszkalgattam egy kisit...;)

Van jonehany olyan gumi is, ami nincs hasznalva, pl.: 1955, BR_F1, 1967, 1979, GP2, BMW-Michelin, nascar, pajero stb. Kicserelgettem oket, nagy kulonbseget nem ereztem (valszeg csak tesztek), raadasul 3D-s cucc sincs hozzajuk;)

De bizakodasra adhat okot, hogy Kunos vagy csak tesztelget, vagy keszul is valami meg az nKP-hez:)
  • bardocz
    Köszi, megvan. Mindjárt más így az egész:)
  • Alexease
    Minden autonal kulon-kulon, a garazsban, a setup ful alatt.
  • bardocz
    Demoban hol tudom kikapcsolni az automata kuplugnot, meg ilyen hülyeségeket? Sehol sem találom.
  • csige791

Ebből meg is tudnál élni...
  • GPx8
    Ez tök(!) jó! :)
  • Alexease
  • lac coo
    OFF.:
    Most faragtam gyerekeknek bicskával , kár hogy nem volt több idő rá :

• lac coo
    hú, ez nehéz :)))
    Igaziból elég jól vezetek, de itt már vagy 3 váltót nyírtam ki :))))

egyébként mennyire bírja ez a váltó , most ilyen két újjal váltok mintha üvegből lenne, mennyire esik ez szanaszét ha kicsit vadulok vele ? :)))
  • lac coo
    Kösz !
  • Alexease
    Minden autonal kulon-kulon, a garazsban, a setup ful alatt.
  • lac coo
    no, hál istennek csak sikerült új kulcsot kapnom :)))
    azt szeretném megtudni,hol lehet kikapcsolni az automata kuplungot, úgy kipróbálnám már végre a G27 h váltóval, de nem jövök rá ...
  • Jamirofan89
    Állítottam guminyomást,toe-t,camber-t,leültettem,megemeltem.Kilóméterre pontosan 187 a vége...