4108
  • atenza
    Profilerben valahol a menüben keress olyat h "Combined pedals", a pipát vedd ki mellőle, így külön kezeli a féket és a gázt.
  • Nando911
    Van 1 Logitech Wingman Force Gp-m és nem tudom beállítani normálisan a pedálokat. Vagy ha nyomom a gázt akkor aa féket is nyomja és nem megyek sehova vagy nem nyomok smmit és magától nyomja a gázt.
    Vki segítsen pls.
  • cselt
    Hát pl mutathatná az utolsó szektor adatait.
  • lac coo
    A kijelző kapcsolóit nem lehet valahogy a kormányra rakni ?
  • Alexease
    Innen toltheto az osszes nKP addon palya: http://www.lastplace-racing.com/index.php

A netKar palyak osszesen 1.2GByte. Se savszelesseg, se tarhely. Nem hinnem, hogy egyszerre ~60 palyan akarsz autozni;) Szerintem, ami eppen kell, azt az egyet azert le lehet vadaszni. Ha nagyon nem talalod, szolj.
  • pointer4
    Alex, nem tudsz feltolni egy Fullos MapPackot? (netkar+pro) Eleve szopás egyesével mindet leszedni, illetve elég sok link halott az Emporiumon is.
    Az mind1 hányan játszák, ha mi jól elvagyunk vele :D
  • Alexease
    - Korozgetes utan ha kilepsz, akkor a ..\netKarPro\AIM\Telemetry_Dump.nkt file-ban lesznek az infok. Erdemes atnevezni, mert belepeskor ujra felulirja!
    - AIM hasznalata, kepekben:)

01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11
  • lac coo
    Aktuális kört hogyan is adná meg ?
  • cselt
    wow Na majd holnap megnézegetem, mára elég volt ennyi :)
  • Alexease
    Igen, ebben is "kulonleges", hogy a gyari AIM-ot integraltak bele. Amit a kormanyokon latsz, az nem csak disz, az olyan mint az igazi;) Ahoz a software innen toltheto: http://www.aim-sportline.com/index_eng.htm

(Amugy weboldalukon minden fent van:P)
  • cselt
    Van telemetria program is hozzá?
  • cselt
    Na ezt nem tudtam, hogy a kormányon lehet kapcsolgatni :D Már megérte a mai nap.

Azt tudom, hogy ott fenn lehet látni a helyezéseket, de az mindig csak a kör végén frissül. Bár több mint a semmi. Meg ez a boxból lógatott tábla is jó ötlet, csak mondjuk kár, hogy az előző kör adatait adja meg, nem az aktuálisat.
  • Alexease
    Az AIM teljesen liszenszelt, gyari cucc, meg a bootolasi ideje is stimmel az igazival:)) Ehez toltheto az AIM Telemetria software is.

Ebben a verzioban most nem, de amugy programozhato a kijelzo is (egyelore INI-filelal).
  • Alexease
    A helyezest fent a kepernyo tetejen latod.

Az idoket a kormanyon talalhato AIM-on:
    - jobboldali kapcsoloval: Best Lap, RPM, Battery, Speed
    - baloldali kapcsolo: Best Lap, Last Lap, Split
  • cselt
    Nekem mondjuk hiányzik egy kis hud, ami mutatja, hogy ki hányadik, meg a szektoridőket. Igaz ez sem realisztikus, de a valóságban ottvan a mérnök, aki ezeket az ember fülére mondja.
  • cselt
    Én is benne lennék valami hosszabb mókában :)
  • Alexease
    Ahoz mar elborult agy kell, hogy valaki ugy hasznalja:D Elhiszem, hogy tuti igazi versenyzok allitgattak be az autokat, meg az AIM (kijelzo) + telemetria is gyari, de azert megis csak "jatek":)))
  • Alexease
    Ennyiert tuti megeri.

Lehet hogy csak 4 auto van benne es mind formula, de kiautozva oket, nagyon kulonboznek. (*Errol lesz meg egy post:P)
    Raadasul jon az Abarth es jon majd a "hegyi auto":)

Palyabol egyelore 13 van, ami nKP minoseg es publikus (gyari+addon). De jon meg 1 gyari (15 nyomvonallal), jon majd a ~30 kilometeres hegyi palya, es egyelore nem publikus verzioban letezik mar BradsHatch, Monza, Zandvoort, Adelaide, Donington stb.

Igaz, hogy nagyon kevesen hasznaljak, de:
    - egyedul is elvezetes autozni vele:PPP
    - keves szerver van, de ha van valami, akkor valszeg normalis futamokat lehet menni, nincs LFS/ISI public kaosz
    - ha itt is oszze jon 5-6 ember, azert lehet tolni neha

• lac coo
    A full mod az tud érdekes leni :))))))egyszer kipróbáltam...volna de megláttam vagy 1,5 óra szerelési időt.... :P
  • Alexease
    De eleve mar az egesz rendszer "elvetemult":)

Egyreszt van a FullMod, amiben minden garazs ido (gumi szereles, felfuggesztes allitas, tankolas stb.) ugyan annyi ideig tart, mint az igazi. Vagyis, egy laza felfuggesztes allitasra, lehet hogy 2-3 orat kell varni, amire ki tud menni az ember a garazsbol:) Ha osszetori az autot, bukta:DDDDDD

A szerver beallitas hasonlo.
    Meg lehet (elvileg) csinalni, hogy penteken delelott inditjak a szervert, es vasarnap delutanig, valos idoben fut, ilyen session beallitasokkal (ex has, nem tudom az F1 idobeosztasat:P):
    - Prac wait: 0 ora, prac race: 1 ora
    - Prac wait: 2 ora, prac race: 1 ora
    - Prac wait: 4 ora, prac race: 1 ora
    - Qual wait: 20 ora, qual race: 1 ora, minlaps: 1, maxlaps: 10
    - Prac wait: 20 ora, prac race: 1 ora
    - Race wait: 2 ora, race race: 2 ora, min/maxlaps: 20
  • lac coo
    Én benne lennék egy 30 körösbe, tankolással stb !
    Hétvégén .
    És persze próbálja minél több ember megvenni-most igazán megéri 5000 Ft-ért...-mert vannak még nagyon jó autók benne, gyorsabb pályákra !
  • Alexease
    Ezzel jo versenyeket lehet(ne) menni, mert nagyon jol erezni a gumit, a felfuggesztest, jo az FFB..., mukodesre ez olyan "autos":) Mar kinezetre is, pl. a cockpit - bar lehet hogy masodlagos -, de megis valahogy mas.

Csak mashogy kell hozza allni, mert itt konnyen serul az auto (logikus:P), le lehet daralni a gumikat, ossze lehet koszolni, nem eri meg azonnal kockaztatni, mint mas progiban. Foleg hosszabb versenyeknel (20-30 kor).
  • lac coo
    Így gondoltam én is . Nem fogunk látni 1:1-et soha ! :))))
  • Alexease
    Lehet itt durva idoket tolni, de akkora aranyban nem, mert itt kicsit mashogy szamolja a gumit, aerot stb.
  • lac coo
    De itt tuti nem lehet ufo módjára menni ! :)))
    elég szívatós a pálya, lehet menni több kanyarban teljesen más nyomvonalon, attól függően hogyan akarod megközelíteni a következő kanyart .
    De nagyon nem lehet vadulni mert könnyen megsántul a kerék :)))
    Én az elején megfogtam kicsit a betont célegyenesben, győztem tekerni egész versenyen :))))
  • cselt
    Huh nagyon jó kis futamot nyomtunk így hirtelen. Tök jól lehet versenyezni ezekkel a kis kocsikkal. Nagyon tetszik. Lassan talán kezdem megtanulni a pályát is meg a kocsit is.
  • Alexease
    Ebbol meg 1-2 masodpercet le lehet faragni, csak el kellene talalni a beallitast;)
  • lac coo
    Ha jól láttam leggyorsabb kört futottál, 1:07,1-el !!! :D
  • lac coo
    Alex sikeresen rendberakta a szervert, úgyhogy most már nyugodtan lehet jönni, minden szépen működik !
  • Alexease
    A passwordot, admint, szerver nevet ne felejtsd el atirni:L)
  • Alexease
    Ezt probald meg, ugy nez ki hibas volt, es mivel (egyelore) kiszedtek a bovitett beallitasi lehetosegeket, igy elbaltazza:)))

[CONFIGURATION]
    PORT=9500
    BANDWIDTH=300
    MODE=2
    MAXCLIENTS=8
    ACCEPTVERSION=110
    NAME=HUN test
    TRACK=newbury
    CONFIGURATION=2006 Layout
    CAR=Formula1600;
    PASSWORD=
    ADMIN=XXXXX
    REGISTER=1
    MULTIPORT=0
    LOOP=1
    WINNERBALLAST=0
    FRONTTIRE=
    REARTIRE=
    FULLMODE=0
    SESSIONS=2

[SESSION0]
    NAME=QUALIFY
    TYPE=1
    ESCMODE=0
    MINLAPS=0
    MAXLAPS=0
    RACELAPS=3
    VALIDPERC=100
    SESTIME=10
    WAITTIME=0
    ACCEPTNEW=1

[SESSION1]
    NAME=RACE
    TYPE=2
    ESCMODE=0
    MINLAPS=0
    MAXLAPS=0
    RACELAPS=10
    VALIDPERC=100
    SESTIME=20
    WAITTIME=60
    ACCEPTNEW=1

[ENTRYLIST]
    ENTRIES=0
    USEFORGRID=0
  • lac coo
    Mi van akkor, ha quali-nál a racelapot nullára rakom, lehet az a baja , hogy vannak akik nem teljesítik ...
  • Alexease
    Enne a versenyinditasi-gondnak tobb oka is lehet:
    - vagy a kozponti szervernek, amit most piszkaltak, koze van hozza, es hulyen, keson jelez vissza
    - vagy netKar Special logika:)

Elvileg egy iditasi fazis ugy nez ki, hogy:
    - qual pre (visszaszamol)
    - qual x korrel, de osszesen x ideig
    - race pre (visszaszamol)
    - race x korrel, de osszesen x ideig

Ha leptetem (next ses) akkor a kovetkezo pre-ig lep es visszaszamol. Ha ott nyomok start ses-t, akkor kevesebb lesz a visszaszamolas, de meg szamol, es utana indit.
    A restar lehet, hogy nem az egesz futomot inditja ujra, hanem csak az eppen futo sessiont (ami lehet a visszaszamolas is):)))

Persze, nem biztos, de az tuti, hogy ilyet epeszu ember nem talal ki:DDD Latszik, hogy Japanban elo zenesz volt a ficko:DDDD
  • lac coo
    Jelszó : solyom
  • lac coo
    Ez tagnapi , asszem ...

[CONFIGURATION]
    PORT=9500
    BANDWIDTH=300
    MODE=2
    MAXCLIENTS=8
    ACCEPTVERSION=110
    NAME=HUN test
    TRACK=newbury
    CONFIGURATION=2006 Layout
    CAR=Formula1600;
    PASSWORD=
    ADMIN=XXXXX
    REGISTER=1
    MULTIPORT=0
    LOOP=1
    WINNERBALLAST=0
    FRONTTIRE=
    REARTIRE=
    FULLMODE=0
    SESSIONS=2

[SESSION0]
    NAME=QUALIFY
    TYPE=2
    ESCMODE=0
    MINLAPS=0
    MAXLAPS=0
    RACELAPS=5
    VALIDPERC=100
    SESTIME=15
    WAITTIME=30
    ACCEPTNEW=1

[SESSION1]
    NAME=RACE
    TYPE=1
    ESCMODE=0
    MINLAPS=0
    MAXLAPS=0
    RACELAPS=5
    VALIDPERC=100
    SESTIME=60
    WAITTIME=120
    ACCEPTNEW=1

[ENTRYLIST]
    ENTRIES=0
    USEFORGRID=0
  • lac coo
    OK.
    De tegnap mitol ment szépen ????
  • Alexease
    Probald atmasolni a nkservercfg_test.ini-be is, talan azt (is) hasznalja (beta, vagyis test):))
  • Alexease
    Neha belassul, valszeg a kulfoldi linkek miatt, valszeg volt valami adatatviteli bug;)
  • lac coo
    Igen
  • cselt
    Hát vannak bajok. Van amikor nem látom azt amit a chatbe írok, nem mindig indul el rendesen a verseny, vagy nincs go to grid gomb és a végén ledobott connection losttal.
    Ej de kár, hogy nincs valami normális kezelőfelület, mert a fizika az nagyon ottvan. :)