netKar Pro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alex, de ebbe a zaxxon metódusba elvileg csak GE-be kijelöljük az utat, kimentjük kmlbe(és abba igy nincs is magassági adat), aztán egy honlapról lehet leszedni magassági fájlokat .hgt, valami srtm data vagy mi. Vannak hozzá dokumentumok is de nemtaláltam benne leírást arra hogy mennyire pontosak az adatok.

http://dds.cr.usgs.gov/srtm/version1/

Illetve scriptekkel csinálunk négyzetrácsokat. Majd ezt a négyzetrácsot feltöltjük adatokkal, ebbõl lesz a domborzat, az utat is feltölti, aztán ezt összemahinálja, meg finomitgatja meshlabbal meg egyéb progikkal.

csige791
Még talán Flight Simulator fórumon olvastam, hogy van valami jóval pontosabb cucc mint a google. De már nem tudom, hogy mi volt az.

Egyébként én nem akarok valódi pályát csinálni. Csak csinálok egy fantázia pályát, BTB-ben és azt bejutattni valahogy nK-ba.

Egyébként ha már valódi pályát akarnék akkor Oschersleben-t csinálnám meg.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Alexease
Csak az a gond, hogy a GoogleMap magassagadatai europaban igencsak pontatlanok😉 Nehany eve en is probaltam (SketchUp -> MAX) atpakolni, de az az ~50-100 meteres pontossag eleg maceras egy versenypalyan.😊 Persze alapnak jo, de utana mindenkeppen tobb honap amig lesz belole valami hasznalhato. "Egyszerubb" lenne engedelyt szerezni az rF-verziotol😉
b-type
Nem tom mekkora segítség:
"
Hey Attilio

I think the best way to import Google earth data is to use bob's track builder. http://www.bobstrackbuilder.net/
I think it's best to get the pro version so you can export to rFactor, because there are tools to deal with rFactor to 3ds max etc.

There is an article here on how to import google earth data in .KML format to bobs track builder.
http://www.nogripracing.com/forum/showthread.php?p=694036

To summarise...
Basically you map out your path on Google earth. Don't put points too close together as you will get spikes in height. Also don't complete the loop, leave a small gap between the last point and the first point.
Then save place as .KML file to desktop or wherever. Then use http://www.gpsvisualizer.com/elevation and load the .KML you have created into that and add height and save as .GPX.

You can then use 3d.route builder, http://hybridgeotools.com/html/downloads.html (demo is free) to import the .GPX file.
Note you can only export upto 500 points with free version.
You then press ctrl+A to select all and go to route-altitude-update from geotool.
This will open it up in Google earth and check heights. When you have done that you have the option to smooth if you would like. to take out any dips or spikes.Then export as .KML again.

Import into Bobs track builder. Select all samples and closed circuit. and there you go

From BTB you can output it to rFactor, then using isi tools max plugin or 3dsim ed you can import to 3ds max or just convert to .3ds format.

Hope this helps
"

http://rsracing.forumotion.com/your-projects-f20/my-first-beta-track-t366.htm

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Hát a BTB(pro) az csak RFactorba, RBRbe és Racerbe valamint x fileba tud kimenteni. (a BTBevo meg a Simbin játék formátumokba.)

Szóval csak úgy lehet hogy kimenteni valamelyik játékba és azt beimportálni valamelyik modellezõbe amibõl ki lehet menteni.
Én nemtudom pontosan hogyan lehet NKproba rakni, de asszem 3d studió maxal lehet.
-Vagy rfactorba kell kimenteni és gmtimporterrel maxba behozni,
-vagy x fájlba és valami jó max X importerrel megnyitni,
-vagy racerbe kimenteni a dof fájlokat behozni Zmodelerbe és onnan átrakni maxba.
A 3 közül szerintem az elsõ a legegyszerübb.

csige791
tudom, hogy nem Nürburgring van a képen. Azt egy késõbbi hozzászólásban olvastam.
Tegnap elkezdtem szórakozni ezzel a BTB-vel. Elég egyszerûnek tûnik. Csak a Racer van fent a gépemen amivel kitudtam próbálni a pályámat, de az meg elég gagyi.

tudja valaki, hogy hogy lehet berakni nK-ba a BTB-s pályákat ?

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Zaxonn metódus.
BTB kell hozzá meg 1-2 progi. Gondolom kimenti Rfactorba majd onnan importálja maxba. De a képeken nem nürburgring van, hanem valami spanyol út. Amugy ha Google Earthbe ki van jelölgetve az útvonal akkor szerintem fél óra alatt bent van BTBbe a vonalvezetés, illetve a domborzat.

csige791
De most találtak valami programot, amivel a magassági adatokból kb 1 nap alatt meglehet csinálni bármilyen pályának a vonal vezetését.

kép1
kép2

"Is a powerful tool to take into account, the time to make this "base" track is about 2-4h of working "

fórum bejegyzés

Alexease
Jonehany eve mar lattam kepeket nKP-s Nord-rol, bar nem tudom, mennyire voltak komolyak...
csige791
Egy érdekes bejegyzésre leltem az egyik nK fórumon:
"Today I'm getting altitude data from Nurburgring, the green hell. And I'm exited how easy is. Also it is a hard work to put good textures, objects and details, but this part can be done in "any" editor, but the base that I'm talking if you try to do manually, can you take several months "

Azaz valaki nekiállt Nordshilfe-nek.

Penge88
Hali. Köv futamra csatlakozom. Addigra lemegy minden. 😊

Thank God, I\'m a Lada owner!

csige791

pointer4
helyes 😄
b-type
..hát lehet hogy szünet van, de így kapásból megjött a mail 😊)

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

pointer4
Nyári szünet idényben support igény, hehhe <#vigyor2><#hawaii>
b-type
hát én pont ma küldtem egy lecseszõ levelet a NK support-nak <#zavart1>
ez már a harmadik napja hogy várom az új kódom...nem is értem, oké hogy lassan folyik a víz a NK háza táján, de ezen a téren ne p'csöljenek.
A leghokibb dolgokra perceken belül jön a mail, ...ezt a három napot nem vágom..
be vagyok pöccenve picit..

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Máté94
Egy kormányt, és egy játékot veszel nekem és elküldöd akkor szívesen😄
csige791
Véget ért Donington GP Prequal. Igen szoros a mezõny. Elsõ 15 versenyzõ 0.9-en belül van egymáshoz képest. Nekem megint a B csoport jött össze, 3 tizeden múlott. 1.212 -re vagyok az elsõtõl, ami ezzel a verdával kb. az én szintem, szóval elégedett vagyok. Valaki esetleg nem akar csatlakozni köv. futamtól?
prequal

b-type
<#integet2>
Sajna nincs meg a régi verzió ezen a gépemen (talán már sehol sem 😞 )
Még kicsit tábori az elrendezés...lábujjheggyel érem el a pedálokat.
De hétvégére összefésülök valami kényelmesebbet.
Elég macerás volt belõni a kormányt...kicsit még szöszölnöm kell vele, pl. ugye állítani lehet a tengelyek (fék/gáz/kuplung) kezdetét és végét, de kicsit gyorsan szalad, nem tetszik még igazán.
De a lényeg hogy már valamennyi idõm, gépem, és helyem is van..tervezhetõen végre. 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Alexease
<#vigyor3><#eljen><#integet2>

Az hogy mennyire jo vagy nem jo, azt csak mas szim(ek) hasznalata utan lehet tudni😉 Mert a semmi vagy az igazi utan, "egyik sem jo"😊
b-type
Na ma felraktam a gépre végre az NK-t, rá is jöttem hogy új kulcsot kell kérnem, mert elhasználtam ami volt 😄 ...szal majd küldik..
egyenlõre nem igen érzek változást, egyfelõl mert már nem is emlékszem milyen volt pontosan, másfelõl mert vissza kell szokni a kormányra (kb. két éve semmi 😞 )
Lehúzom az Abarth demo-t is addig, péntekre meg már elvileg szélesebb netem is lesz..
szal még a végén összejön 😊

csige791

csige791
Egyetértek.

Nos, én már tavaly megvettem a gémet, akkor mentem vele, azóta nem.

Tegnap elõvettem ismét, leszedtem a frissítéseket hozzá, és goooo.

Ég és föld a különbség a régi és az új verzió között.

Most nagyon tetszik...<#eljen>
Roger6
Sok sikert kívánok a szerverhez, és a demo bajnoksághoz egyaránt! <#eljen>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

csige791
Na most elvileg, már tényleg müxik a szerver.
Jövõ vasárnap megcsinálom a weboldalt, meg valami demó bajnokság kiírást, aztán meglátjuk, mi történik.

Precise Division 1L a szerver
admin pass: csige

Ginger17
Aha... köszi.

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

csige791
automatikus. Csak fel kell rakni az updatet és a pitben alapbol bevan kapcsolva.

Ginger17
Hol lehet azt beállítani?

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

csige791
újabb update. Van automatikus boxutcai limiter.

csige791
Akkor szerintem nem is csinálok bajnokságot, egyszerûen csak kijelentjük, hogy te vagy a bajnok. <#vigyor>

Penge88
Van egy top3-as idõm is,c sak azt offline mentem... Azóta nem futottam.

Donnington Parkról meg annyit, hogy piszok jó pálya, nem mentem még rajta olyan sokat, de mostanában nem is versenyeztem. Remélem ez változik egy hónapon belül.

pointer4
Erre csak azt tudom mondani, hogy "kill it with fire..."
csige791
Igen a közel-keleti konfliktusok topicban kifejtettem a véleményemet Izrael népétõl, miután megtudtam, hogy agyonlõttek 9 önkéntest egy segélyeket szállító hajón, majd a segélyszervezetet terroristának minõsítették.

Alexease
Latom, sikerult begyujtened 2 felkialtojelet😉
Alexease
En szeretem, bar hatekonyan en sem tudok rajta menni😄
Regi, klasszikus, dimbes-dombos palya, jo lassu es gyors kanyarokkal, sikannal, visszaforditoval stb.
csige791
Van ezen a földön olyan ember aki szereti Donington Parkot ? Ez akkora egy szopatós egy pálya... utálom, és most ez lesz a bajnokságban.

csige791
Az nem semmi! szerintem az nekem nem menne, mármint a 7. hely, Grat. <#worship>

Penge88
Grat csige! Én nekem Prato chorton sikerült javítanom, már 7. vagyok.

csige791
12. vagyok a 37-bõl. Viszont a 30sec-es büntimet még nem kaptam meg.
standing

Penge88
Hiányzik a versenyzés. nah 😊

Penge88
Annyira, hogy én 3 gét múlva szerintem meg is vezsem, túl lezsek mindenen... 😊

Alexease
<#worship><#eljen>
Az nKP nagyon tuti. Nincs tul reklamozva, nincs felkapva, de nagyon profi. Ha valoban tud majd foglalkozni rendszeresen a 2.0-val, valoban service-jellegu lesz (iRacin-style), kihasznalja a mostmar "hivatalosabb statuszat", akkor nagyon komoly cucc lesz ebbol.
csige791
Na lenyomtam elsõ hivatalos versenynapomat nK PRO-val a GPC-ben. Beszámoló következik:

Pálya: Crema
Sprint Race: 6 kör.
Main Race 18 kör.

Az egész procedúrát egy szép kis büntivel kezdtem, ugyanis nem mentettem el a prequal legjobb köröm replay-ét és itt az a szabály, hogy a pq végén szúrópróba szerûen be kell küldeni, sajnos én is beleestem a sorsolásba, csak ugye nem volt mit beküldenem.
Idõmérõrõl DQ, azaz uccsó rajthely, és a futamokon 30sec idõbünti, mindkettõn. Ja igen csak a B csoportba sikerült kvalifikálnom magam a 3 csoport közül. (21. hely az össze s pilóta közül).

Igazán a program tudására voltam kíváncsi, így nem annyira az eredményért autóztam, inkább egy nyugodt öreges tempót toltam, de azért adtam a gumiknak mert leginkább ezek viselkedése érdekelt hosszabb távon.

Azt kell, hogy mondjam megvagyok elégedve. A 18 körös futamon már igencsak figyelni kellet kb a futam felétõl kezdve. A setem igen kiélezett fékerõelosztással volt megáldva így futam közben kénytelen voltam elõrébb állítani mert a gumik kopásával igen csak instabil lett az verda a féktávokon. Ilyenre más szimeknél nem volt gondom, tetszik.
A másik ami feltûnt, hogy igencsak számít a gumi spórolás. A gyõztes (2. lettem) igen agresszív vezetés technikával volt megáldva, a futam elején elég brutál sebesség különbséggel érkezett meg rám (én spórolós üzemmódban toltam végig) majd miután megelõzött, kezdett lassan elhúzni, viszont a verseny vége felé láthatóan belassult és amikor utolértem láttam, hogy igencsak küzd a verdával, míg nekem csak kisebb gondjaim voltak, szóval szerintem hosszabb futamokon számíthat a Button vs Hamilton effektus.

csige791
Mugello Új videó, itt már kezd egész pofás lenni a pálya.

csige791
<#wow1>

lac coo
Alex ,ha megtalálod a nk pályakészítés leírásodat a a pályaeditor topikban , szólj majd, én áttúrtam de nincs meg ! 😊)))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
És ha elindítom az updatert akkor az annyi,
Nekem letöltött néhány nkpak kiterjesztésû filet , de szerintem az így kevés ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
"- Fixed wrong tyre force vector direction generated at combined levels of slips (Ezt nem merem lefordítani, nem szeretnék hibás információkat adni)." - Gumifizika javitas 😊 <#zavart1>
csige791