netKar Pro
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként nekem az 1:25-ös jobban tetszik.
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
De egy bizonyos fokig, szeretem piszkalgatni;P
- Eloszor mindent nullara, kozepesre allitok.
- Aztan a rugokat, telokat addig piszkalom, amig eppen nem ut be, es marad valami mozgastere a kasztninak. Es persze, nem akad fel, nem csuszk meg a kerekveton😉
- Utana az elso- es hatso mereviteseket osszehangolom, hogy kellemesen tekeredjen a kanyarba;P
- A Caster-t magas(abb)ra szoktam allitani, mert szeretem ha erosebb a visszajelzes es tobbet kell kormanyozni (nem annyira erzekeny, nem akar magaalatt fordulni).
- A Toe-val nem sokat szarozom, bar fontos lenne, elol kicsit-tobbet szet, hatul megkisebbet ossze.😊
- Aztan Camber, addig, amig 2-3 kor alatt normalisan, egyeletesen kopnak a gumik.
- Ha vannak szarnyak, akkor nullara veszem, es addig allitgatom feljebb, amig normalisan befordul (nem akar tovabbmenni egyenesen) es ki sem porog)😊
- Es persze, az attetelek😉 A leghosszabb egyeneshez a veget, a tobbit ha lehet tologatni, akkor 1-2 fontosabb kanyarhoz, hogy egyszerubb legyen a fektav, a valtas, kigyorsitas stb. (a valtasnal, a lenyulkalas miatt nem mindegy hogy jon ki).
Ez max 20-40 perc, itt viszonylag hirtelen sokat szoktam javulni, aztan mar csak tizedeket, utana mar csak rosszabb, es megunom😉
Az a bajom a setupolással , hogy sose tudom hol kezdjem... Mondjuk alul kormányzott...Ezer lehetõségem van amivel javíthatok rajta... aztán mire ez megszûnik lehet más valamit már olyan szinten rosszul állítok be, hogy amiatt lesz például túlkormányzott féktávon...Ha meg azon javítok más fog változni... 😊))))
http://www.wagenvoort.net/rank/track-records.php?trackid=19&carid=22
THX, valóban nagyon sokat jelent a setupolás ezzel a kocsival is. Azt hittem már csak ezredeket tudok javulni 😮!
Tamas Bajka
Bár a formámat hozom azért, a szokásos 4-5 mp-t kapom meg körönként 😊)))
A pozitív toe out persze ugyanaz, mint a negatív toe in... 😊
Autóknál kicsit nehezen szemléltethetõ, fõleg szóban, de a lényege, hogy az elsõ kerék forgástengelye (ami körül kormányzáskor elfordul) nem függõleges, hanem valamilyen szöget zár be azzal. A motoroknál a villaszögnek felel meg.
Ha nagy a szög, akkor lassú kanyarokban nehezebb lesz az ívváltás, viszont gyors kanyarokban stabilabb lesz az autó. Kis szögnél fordítva.
Lásd GP motorok vs cruiserek vagy chopperek.
A "toe in" a kerekek felülnézetbõl látható összetartása. Pozitív, ha a kerekek "eleje" közelebb van egymáshoz, mint a hátsó pontja, és negatív, ha fordítva van (toe out).
Elõl a toe negatív értéke a kanyar bemeneti ívén túlkormányzást, a kimenetin alulkormányzottságot eredményez.
A hátsó kerékösszetartás negatív értéke (széttartás) az autó hátuljának instabilitását eredményezi fõleg féktávon és lassú kanyarokból történõ kigyorsításnál. Az összetartás stabilabbá teszi az autót.
Én személy szerint, amíg lehet, hanyagolom az összetartások túl nagy értékre állítását, lehetõleg nulla közelében tartom, mert egyrészt gumit kímél, másrészt végsebességet növel a kicsi összetartás. Persze szimulátora vállogatja, hogy ez mennyire érzõdik. Arról nem beszélve, hogy a három kerékdõlés-szög (camber, caster és toe) bármelyikének változtatása a többi szöget is elbarmolja. Tehát hiába lõttem be a camberrel meg a guminyomással a hõmérsékleteket, ha utána elbabrálom a castert, elmegy a camber is, vele meg megy a gumihõmérséklet...
A netkarban szerintem az autó viselkedésén igen jól érzõdik a toe változása, hogy a gumikra hogyan hat, az mondjuk öt kör alatt nehezen derül ki...
Eztra fapadosan: ha az auto hossziranyaban van a Z-tengely, fuggolegesen az Y, es keresztbe (a kerektengelyekkel parhuzamosan) az X, akkor:
- Toe: az Y-tengely menti elfordulas
- Caster: X-tengely elfordulas
- Camber: Z-tengely elfordulas
😄DD
Ez a hátsó tengelyre vonatkozik.
(de az is lehet, hogy totál hülyeséget írtam)
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Legjobb tudomásom szerint, ha csökkented az értékét, akkor a kocsi jobb lesz a lassú kanyarokban, míg ha növeled, akkor inkább a gyors kanyarokban lesz stabil.
fõnév
1. görgõ
2. öntõgép
3. sószóró
<#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
Egyébként régen tudtam, de már nem, jó ideje csak "talált" seteket használok, amit összevissza állítgatok ha van rá idõm.
King of Crema
Csak ehhez majd kell készítsek egy leírást, hogy hol merre kell menni, mert ez egy teszt pálya és össze vissza lehet rajta közlekedni. <#wilting>#wilting>
Közben írtam 500serversnek, hogy csinalják meg a Ranking cuccot és akkor az is lesz, azaz feltölti a legjobb köreinket nK Rank oldalra.
Qualon nem tudtam jó kört futni, de látván a 24.5-os pole-t, elszomorított, hogy nem ment. 2 hely azért meg volt! Nagyon jót rajtoltam, messze elõl voltam már mikor az 3-as kanyarhoz érkeztünk, de még ígyis eltalált valaki féktávon telibe. Box, javítás aztán go. Zárkóztam fel az utolsókra, erre megint ugyanott ugyanúgy eltaláltak.
Remélem ez csak most volt így, és késõbb összeszedik magukat az emberkék. Ez nem zárt karosszéria! Minimális kocc, és már ferdén áll a kormány!
Második versenyen valami 9. helyrõl már a harmadik voltam a rajt után, és a 3 kanyar után keresztbe állt valaki elõttem. De ezen a versenyen már mindenki korrekt volt!
Harmadik versenyre már össze is állt a kép, tudtam a 24-es idõket.
Várom a következõ hétvégét 😉!
Tamas Bajka
Csináltam egy szavazást a futamok idõpontjáról, légyszi szavazzatok. Regelni kell hozzá de azt amúgy is kelleni fog a versenyek miatt. Valódi név Keresztnév Vezetéknév sorrendben, de ez késõbb változtatható.
A fórumba meg légyszi jelezzétek ha megvettétek a játékot, hogy lássam mikor lehet valami jó kis abarth vagy f200 kupát csinálni.
Sajna nekem most pont pocsékul jött ki mert ment a MotoGp, és nézni akartam.
De valamiért röcögött is a hang, sõt volt hogy egyáltalán nem volt, szal inkább ki is léptem, de az az egy futam amin voltam az jó volt!
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Sajnos csak így tudom megoldani, hogy legyen safety rating is, de még így is csak úgy, hogy egyelõre a fórum rangoknál lesz feltüntetve, hogy kinek mennyi az SR-je. Ez azért van így mert totál hülye vagyok php programozáshoz.
Sajnos az elsõ futam elõtt a kormányomon elemnt a fore és ezért újra keleltt kalibrálnom, ami miatt átállt 200 fokra és ffb helyett is csak egy állandó elég nagy erõ volt. Így elég rossz volt vele menni, de azért végigküzdöttem.
A másik két futam már jobban ment. Bár tempóban, azért még van hátrányom :S
Eredmény
Figyelem! Ez egyelõre fun, az eredmény nem teljesen tiszta, mert példának okáért én is kilöktem utolsó futamon B.Veghseo-t és ha ezt nem teszem máris õ az elsõ nem azonos ponttal.
Meg kell próbálnom összehozni egy rendes adatbázissal rendelkezõ oldalt, addig sajnos nem lehet komolyan tolni.
Thank God, I\'m a Lada owner!
Mindegy azért leszek, de csak a létszám miatt 😊
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
amikor nyomod a pedált felpürüg a motor? Nézd meg az autó beállításnál, hogy autó kuplungon van-e.
Kipróbálnám ezt a játékot csak van 1 bökkenõ. Kormány/pedál beállítást végignyomom és amikor végzek vele egyszerûen nem ismeri fel a fék gáz pedált illetve mutatja h nyomom csak nem tudok elindulni a kocsival de ha átváltok billentyûzetre ott meg simán megy<#csodalk>#csodalk> kormány logitech dfgt de azzal semmi gond sincs😊
sztem egyébként a leggyorsabb beáll ami húzható (1min24-s) az elég jó, érdemes belõle pár dolgot megnézni..a fékje pl. egész stabil...kicsit szûkebben kell vele menni.
De szvsz ebbõl alapbeáll lesz, mert nekem sokat nem hozott idõben nyúlt setup.
váltó, difi...mittomén.
Meg könnyen el lehet dobni féktávon 😊))))
EGy rossz emlékû NR2003/GTP/Monza-i verseny óta nem érdekelnek a kihegyezett beállok, bitang idõk születtek az idõmérõn, elkeserítõek...aztán futamon meg az ûrmenõk buktak, kiábrándító volt...azóta a lényeg a vigyorgás 😊
Fõleg itt ahol már vérre megy a beállítás, rf-ben még úgy-ahogy valamit összegányoltam 😊))
Bár jó régen mentem vele, azért naná, hogy benézek 😊