4108
| nKPro | Kunos-Simulazioni | nKGPC | HSW | LastPlace-Racing| Radiators-Champ| nKPro Rank |
| FAQ/HELP | AIM Telemetry
-
Solt #2666 Én meg soha nem toltam még komolyan... csak csapongok ide oda... imádom ezeket, de nincs se időm, se kitartásom, se türelmem, hogy komolyan foglalkozzak vele! :)
Még egy ligában sem indultam! :) Versenyen is csak iRacingben a pontiacal... pár köröket! :)) -
#2665 én tudom mit kell állítani..be is tudom,..nálam már a vezetéssel vannak gondok, sajna már régen nem úgy vezetek mint amikor még full komolyan toltam...megöregedtem :) -
Solt #2664 Értem én... :) Viszont én az egész "elméletemet" onnan indítottam, hogy a "fityó"... az nekem meg olyan új, hogy csak na... egyáltalán nem ismerem még, mint ahogy a pályákat sem! :)
De természetesen, ha ráérzek az ízére, akkor nyilván más a történet, de ehhez az kell, hogy tudjam mi minek a következménye! ;) -
LESCO #2663 Hidd el, neked is csak egyszer van... :)
Arra értettem, hogy pl kipróbálod az Ftargetet Silverstone-on, és ha kezdesz ráérezni, akkor egy kellemes setup már jó alap lehet más pályákra, és nem kell szenvedned egy rosz setuppal. -
Solt #2662 Jó neked... nekem szinte csak ilyen van! :D -
Solt #2661 Így más... ha valaki ennyire ért hozzá! :) Én nem... rendre nekiállok setup készítést tanulni, de soha nem érek a végére, így jó részt csak sejtésem van arról, hogy melyik játékban mi mire, és hogy reagál! :)) Abba már bele sem megyek, ha valami összefüggés van... :)
Egy tiltáson pörgő motor megint más tészta... :) -
LESCO #2660 Új autó - új pálya kombó egyszer fordul elő az életben... ;)
-
LESCO #2659 Szerintem a pályát soha nem fogod rendesen megismerni egy rossz setuppal...
De akkor fogalmazok máshogy:
A pályát tanulni egy azon a pályán semlegesen viselkedő setuppal érdemes. Mert ha birkózni kell az autóval, akkor nem tudsz a pályára figyelni. Ráadásul rossz beidegződések keletkezhetnek, amik a setup gyengeségeit hivatottak kompenzálni. Ezek után elkezded állítgatni a setupot, mert rossz féktávon, meg csúszkál a kijáraton, és kezdheted előlröl tanulni a féktávokat, stb... -
#2658 én magamról beszélek :) ...én biztos nem megyek egy alapbeállal húsz kört ha az nem tetszik, és akkor még nem mondtam teszem azt a monzai egyenesben féltávnál üveghangon pörgést, vagy ha valahol egyértelműen érzem hogy állítani kell mert instabil féken, mert sz'rul gyorsít ki..stb.
Ezek nem olyan nagy dolgok hogy tutira összezavarnák, pl. ha a felfüggesztéssel érzem helyrehozhatónak a dolgok akkor tuti hogy a leghangsúlyosabb, de a legkönnyebben helyrehozható dolgon állítok.
...a lényeg hogy 10-20 kört akkor megyek ha az autó általánosságban úgy mozog hogy kedvem van benne.
...van hogy az sem segít :D ..pl. amikor Brno-ban egy Ferrari sportkocsi nyolcvannál leesik alulkormányozottság miatt a pályáról, akkor kilépek -
#2657 Hát alap dolgokat kapásból érezni lehet, és mint lentebb mondtam általában beállítanak mindent középre azt jóvan, sokszor elég őrült végeredményt ad ...
Sőt valójában ordas nagy különbségek sincsenek egy-egy pályára készült setup között, ha egyszer jó, nem kell a csúszkát totál más irányba vinni még ha teljesen más pálya is .
FVA az más, ott látszik hogy igyekeztek beállítani az autót az adott pályára . -
Solt #2656 No, azért ne hasonlítsuk magunkat egy versenyzőhöz... már csak a rá ható fizikai hatások miatt sem, amitől ugye sokkal konkrétabban érez dolgokat. :)
Arról nem beszélve, hogy itt ugye azokra az esetekre gondolunk amikor új autóval megyünk új pályán... egyiket sem ismerjük, így kell egy kiindulási pont. Míg ugye egy versenyző, hacsak nem totál újonc, akkor azért ismeri legalább az autót amivel megy... -
#2655 ááá nem tudom, az az igazság hogy nekem muszáj hogy bejöjjön a beáll, mert különben nem körözök tízeket-húszakat, ...ha élvezem a vezetését akkor megyek, ha nem élvezek akkor nem görcsölök egy percig sem.
Sztem ez a való életbe is így lehet, ha egy autóra rátöltik az autó alapbeállítását, de a versenyző már az első kör felénél érzi hogy ez piszok nem jó ehhez a ritmusú/lejtésű/egyenesű, nagy sebességű nyújtott kanyaros...vagy éppen bármi más erős jellemzőjű és meghatározó pályarészhez, akkor azonnal bejön és állítanak, nem kell még húsz kört mennie hogy tényleg rosszul érzi-e magát az autó vezetése közben. -
Solt #2654 Az alap setupok a véleményem szerint max 2-3 másodpercre vannak adott pálya legjobb idejétől. ( 1-1,5 perces pályára gondolok ) Tehát annyira nem "nagyon-nagyon rosszak"... :) -
Solt #2653 Én is így látom... ezért is tértem át erre a módszerre... -
VO101 tvr #2652 Itt is a mérték a kulcs. A nagyon-nagyon rossz setup senkinek sem lesz jó. Ha nem áll távol a normális beállítástól, akkor jön az, hogy közelebb állhat egyes versenyzők stílusához. Szerintem. -
VO101 tvr #2651 Legelső a pályaismeret. Ha a pályát már betéve tudod, akkor jön az, hogy miként viselkedik az autó. Ekkor látszik az, hogy a setup menthetetlenül rossz vagy van esély vezetéstechnikával utánamenni. Az egy másik kérdés, hogy az adott versenyző milyen tudásszinten áll: Még vezetéstechnikában is kell fejlődjön ( ekkor kell igazodjon egy kb jó setuphoz) vagy már elég jó ahhoz, hogy inkább az autót legyen érdemes hozzá állítani. -
Solt #2650 Ezzel sem értek így feltétlenül egyet! :) Valóban mindenkinek az lesz, csak akinek ez áll közel a stílusához, az máris "stílussal kompenzál".
Első kerekeseknél például van olyan aki kifejezetten szereti az alul kormányzott autót, mert olyan a stílusa, hogy egy kis balos simítással teszi ívre az autót... neki például nem fogja túrni az orrát... :) -
#2649 Szerintem is így van. Igaz, én se szoktam megvárni míg jól az alap setuppal, mondjuk én semmit sem állítok drasztikusan. -
Solt #2648 Pont az lenne a lényeg, hogy a "szar" beállítással végigmenjünk jól... ha egyből állítunk, akkor honnan tudjuk, hogy a beállítás miatt hibázunk, vagy azért mert rosszul megyünk?
Persze nyilván nem vagyunk egyformák... a lényeg pedig a végeredmény. -
#2647 Ma lesz valami ? -
LESCO #2646 így van... a default setup nálam a játék alap setup-ja.
Az meg, hogy egy setup hogy viselkedik, szerintem annyira nem pilótafüggő...
A fizika az fizika, ha az autó pl túlkormányzott a bemeneti íven, akkor az mindenkinek az lesz. Egyszerűen a hátsó kerék hamarabb csúszik meg. Ezt nehéz stílussal kompenzálni. -
VO101 tvr #2645 A #2638 hozzászólásban szerepelt először ez az elnevezés. Feltételezhetően az adott játékban szereplő Default beállítás értendő alatta. Van amit friss install után először betölt. :-) -
#2644 A masik kerdes, hogy mit jelent egy adott jatekban az alap setup?:) Egy valaki alltal jol beallitott hasznalhato set-et, vagy csak az allitasi lehetosegek atlagat, egy mukodo kozepszintet.
Valszeg a masodik, mert akkor minden palyara lenne, logikusan, kulon-kulon setup - ami pedig nincs;) -
VO101 tvr #2643 Most már csak az a kérdés, hogy az adott pályára az alap setup mennyire rossz setup? Nyilván van akinek közelebb áll a stílusához, van akitő jó messze esik. -
#2642 Valami (számomra érthetetlen ) okból a legtöbb szimulátorban matematikai középre állítanak mindent alap setupként, az meg ugye sokszor elég nyakatekert beállítást eredményez, tehát szerintem sem érdemes azokkal kínlódni . -
LESCO #2641 Én annyira nem értek ezzel egyet.
Szerintem felesleges egy rosz setuppal körözgetni a pályán, főleg ha a pálya viszonylag új az embernek. Én pl képtelen vagyok a pályára figyelni, ha az autó folyton túrja az orrát, vagy éppen csúszkál össze-vissza.
Szerintem érdemes gyorsan csinálni egy viszonylag semleges setupot, nem kell kihegyezni, csak legyen kellemesen vezethető, és azzal kell körözgetni. Aztán mikor kanyarokban mindig ugyanazt a hibát észleljük, akkor, érdemes belenyúlkáni...
-
Solt #2640 Én is így voltam vele, és máshol ez nem is annyira aranyszabály, de itt igen... :)
Aviano short-on mentem alap setuppal 1:19 végét... mondom ez K szar... elkezdtem állítani, bementem 1:18 közepére... aztán megrekedtem... egyre rosszabb lett... berágtam, default-ra vissza és elkezdtem kocsikázni... 20-30 kör után alap setuppal meglett az 1:17:8xx... még mindig van benne az alappal, de nincs türelmem pöcsölni vele, mert nagyon kényelmetlen a mostani helyem, és max fél órát tudok kényelmesen játszani... :S -
VO101 tvr #2639 Ez tök igaz... De én nem tudom kivárni Gyorsan elállítgatom és utána gyakorlás. Ha én addig várnék, hogy 5 kört tizeden belül tudjak autózni, hát kb több száz kör kellene hozzá. Én már örülök, ha másodpercen belül el tudok hiba nélkül autózgatni. -
Solt #2638 Hát a fityó biztos más, de én csak az alap beállítással tudok vele normális köröket menni... bármihez nyúlok csak szarabb lesz! :D
Egyébként pedig nagy igazság, hogy amíg alap beállítással nem vagyunk képesek legalább 5 olyan körre, ahol szinte hajszálra ugyanazt az időt autózzuk, ugyanazokon az íveken, addig nem szabad hozzányúlni... -
#2637 Lehet nalam azer is volt annyival nehezebb mert az alap setuppal mentem :P -
#2636 Hát ha gyorsan akarok menni FVA is elég rakoncátlan .Ezért tettem időzőjelbe hogy könnyű :) -
#2635 F2000-ben az a durva, hogy elsőre tök könnyű, de ha gyors settel mész akkor nagyon rakoncátlan lesz.
-
#2634 Az F2000 már hasonlóan "könnyű" mint a FVA . -
#2633 A boxban a view képernyün az alsó 3 szabályzóval tudod állítani az ffb-t. A 3 közül a felső az erősség, az nekem a legkisebbtől egyel nagyobbon van. (g25)
(még semmit nem gyaktam a holnapi demó futamra) -
LESCO #2632 Az ffb-t tudod állítani, akár nullára is.
A FVA-ban van három előre beállított, viszonylag jó setup (ami szerintem nem éppen az optimális, legalábbis nekem), míg a nkp-ban az alap setup szinte vezethetetlen, legalábbis ha normális tempóban akar az ember autózni.
Pár órát eltöltöttem a Ftarget állítgatásával, és olyan finoman vezethető autó lett belőle, hogy öröm nézni.
Nem mellesleg a netkar az egyetlen szimulátor eddig, ahol az extrém setupok (értsd: amik ellenetmondanak a fizikának) egyszerűen nem működnek, és ez engem meggyőzött...
Az iracing-ben sokszor azt vettem észre, hogy a végtelenségig kilágyított setupokkal mennek a legjobb driverek is... legalább is a setupjuk, amit letöltöttem, azt mutatta.
-
#2631 Az nKP-ben kisebb kategoriaju openwheel-ek vannak, amelyeket nehezebb kezelni, aranyaban ennyi lehet igazabol is az autok kozott. -
#2630 jah es joval nehezebb ez a netkar mint a virtual academy :D az ffb is kicsit tul kemeny -
#2629 Szerintem is igy van azzal a kivetellel hogy nekem nagyon nem jon be a grafikaja :) az este kiprobaltam az netKar Pro demojat es meg annak is jobban bejon a grafikaja es az F1 2010-be meg nem is a fizika miatt szar az egesz hanem nem is tudom... az iranyitas miatt vagy nem tudom -
#2628 fos. nulla az a gamma, mégis miért? mi értelme a bajnokságnak srácok az f1 2010-ben ha egyszerűen nem élvezetes vezetni? eső oké, szépmeg grafika meg hangok is jók, de brr. ennyi? én kidobott időnek tartanám azt a pár órát is. semmi értelme, akkor már 100x inkább NFS Shift-eznék egyet. Értem én, hogy karrier meg minden, de hogy mi? mi kihivás van benne ha még majdnem megforogni sem lehet, még ha direkt arra is játszom? hol itt az igazi sikerélmény? Kurvára elbaszták az egész fizikát, ennél még a GP4 is sokkal jobb volt. -
#2627 Azert annyira nem rossz az a progi;) Persze hotlapozni, csak ugy autokazni egyedul nem igazan elvezetes, az online resze is fake lehet, de nem is ez a lenyege. A verseny, bajnoksag, karrier hasznalhatonak tunik.