4108
  • csige791
    Egyelőre bárki indulhat, jelentkezni sem kell, mert még a jelentkezés/nevezés rendszer is kidolgozás allatt van.
  • Solt
    Tökéletesen egyetértek, bár a feleséges rész azért necces... barátnőt simán otthagyunk emiatt! :D :D
  • Alexease
    Az idoegyeztetes sosem fog osszejonni, hogy mindenkinek jo legyen;D Mar tobb bajnoksag-kezdemenyezesben, tobbszor bizonyitott;D

Soszor a gond ott kezdodik, hogy sokan akkor akarnak versenyezni, amikor nekik semmi mas dolguk nincs;) Vagyis nem idot akarnak raaldozni, hanem kitolteni a felesleges szabadidejuket;D Ritka, ha 2-3 embernel tobb olyan osszejon, akinek ezek az idopontok atfedesben vannak;P

A legjobb megoldas a szokasos: statisztika keszites, ki, milyen napo(ko)n, hany oratol er ra:) Lehet atlagolni, sulyozni, akinek jo annak szerencseje van, akinek nem, ha tudja, megoldja (termeszetesen iskolabol, munkahelyrol emiatt nem lepunk ki, es a felesegunktol sem valunk el:DDDDD).
  • Debilon
    vasárnap este ha van időm indulhatok a futamon? :)
  • ng77
    ja, nekem hetfotol csutortokig elvileg jo lehet, de ne tul keson, szoval 8 oratol jo lenne kezdeni. Pentek, szombat nem jo nekem, es szerintem a legtobb embernek. Amiatt esetleg mindenkeppen a het elejere kene tenni a futamokat, mert legtobben gondolom hetvegen gyakorolnak, es akkor ha mondjuk csutortokon lenne a futam, addigra sokat romlana a teljeseitmeny.
  • ng77
    Lesco otletevel az elhet a gond, h akkor mindenkinek kell neznie valakit, es nem biztos, h megoldhato. Mert lehet valaki lusta es nem nezi meg, vagy csak nem ert hozza, barmi. Szoval nem biztos, h jo megoldas, de persze a semminel mindenkeppen jobb.

Flagekkel az a baj, h ahogy neztem a logot, leginkabb kicsuszast, utkozest szamol, tehat azt jelzi, amikor sarga zaszloznak miatta. A levagast szerintem nem, mivel amugy se erzekeli. Persze a nagyobb levagast igen, amikor a fel palyat atvagod. De ezert mondtam, h kene tesztelni, mert sajnos a FLAG utani paramterekre nem jottem meg ra mit jelentenek. Ha esetleg a levagast rendesen jelezne FLAG-el, akkor a progiban atirnam ugy, hogy azt is rendesen jelezze, es automatikus rajthelybuntetest is kioszthatnek vele :)

Megprobalom vasarnapra az automatikus rajtsorrend valtoztatast is megirni, de 2mp jovairast kernek az idomerore, mert akkor nem lesz idom gyakorolni (ha mast nem becsempeszem a progiba) :)
  • csige791
    Lesco ötlete szerintem jó lehet, ha nem lesz meg a 3+ fős versenybíróság. Természetesen ha valaki jelzi, hogy az előtte lévő vágott, azért azt minimum én is leellenőrizném.

De a szerve log is segíthet, mert jelzi, hogy mennyi "flag-et" idézettelő egy-egy versenyző.

A napok közül talán a szerda lenne a legjobb, a vasárnapon kívül.
  • nono55
    hétfőn mindenki pihizik, kedd-szerda-csütörtök talán, péntek meg már...:) én a 3 nap közül bármelyiket preferálni tudom.

Lesco ötlete nem tűnhet rossznak, de sztem jobb lenne, ha 1-2-3 erre "szakosodott" ember kezelné ezt az ügyet. gondolok itt az óvások körüli balhékra. (majdnem minden ligában tapasztalható) a server log pedig leszűkíti a kört, így csak azt kellene ellenőrizni, aki feltűnően sokat autózik a füvön. :)
  • LESCO
    Jó megoldás lehet az is, hogy feltölti mindenki a replay-t, és a helyezésben utána lévő meg csekkolja. Így mindenkinek csak egy replay-t kellene megnézni. Az elsőét csekkolná a második, stb...
  • csige791
    Hát egyedül 100%, hogy nem fogom végig nézni az összeset. :) Szükség volna egy minimum 3 fős versenybírói testületre, ha ez nem alakul ki a tesztbajnokságok végéig (kb 8 hét) akkor Emericoval azt beszéltük, hogy szúrópróba szerű ellenőrzés lesz. Emiatt viszont nagyon szigorú büntetés lesz a levágásért ha valakit rajta kapunk, ha volna kapacitás az összes ember legjobb körének megnézésére akkor elegendő lenne gyengébb bünti is az így időt nyerőknek.
    A részletek lassan de biztosan kidolgozás alatt vannak.

Közben nézegettük a szerver log-ot amiből elég érdekes infók szűrhetők le, ha minden igaz azt is meglehet tudni, ki hányszor hagyta el a pályát illetve ütközött-e másik autóval (ezt a következő hetekben fogjuk letesztelni), ha így van akkor akár egy automatikus SR rendszert is megtudunk oldani....elvileg. Persze ha valakinek rosszul számolt valamit akkor azt az iRacingel ellentétben nálunk meglehet majd óvni.

Versenynapok:
    Beszélgettem valakivel a GTR Mastersból, és őszerinte ha nem ütköznének a versenynapok az övükével akkor akár 5-6 ember is jönne ide versenyezni tőlük. (akivel beszéltem ő biztos, hogy jönne).
    Szerintetek érdemes lenne átrakni a futamokat mondjuk szerdára, vagy péntekre, vagy valamelyik másik napra?
  • VO101 tvr
    Sajnos ez a pálya számos helyen tálcán kínálja a lehetőséget a vágásra. Hogy lehet kiszűrni, ha vki mégis sikán átvágásával ér el jó időt? Gondolom időmérő után nem fogja senki a gyors köröket végignézni...
  • csige791
    A hétvégi Abarth futamhoz fontos infó:

Pályalevágás:
    Aosta több kanyarjának belső oldalán találhatunk kihelyezett bójákat, ezekben a kanyarokban a bóják érintése nélkül engedélyezett a pálya levágása. Ez az utolsó sikánban jelenti a legnagyobb változást.
  • csige791
    Zolder beta (egyelőre nem publikus)

Kipróbáltam, jó anyag.
  • csige791
    netkar.hu a szerver név, jelenleg nincs jelszó.
    A futamokra az infót a netkar.hu weboldal jobb oldalán található eseményeknél az adott versenyre kattintva érheted, el, de általában ide is beszoktam másolni, kivéve ha elfelejtem.
  • nono55
    vki priviben küldje el legyen szíves a server elérhetőséget illetve a jelszót, ha van ilyen. köszi!
  • csige791
    igen, elvileg csak az együlésesekben van benne az aim, de ez látszik is, mert az abarth-ban nincs benne a mycon3 kijelző sem.
  • nono55
    köszi, már rájöttem. a telepítési mappából importáltam a telemetry_dump.nkt fájlt, nem pedig a c:\Documents and Settings\user\Dokumentumok\netKar PRO\aim\-ből, és így működik is. :)
  • ng77
    Igy fejbol nem emlekszem pontosan, de azt hiszem ugy mukodik, ahogy irtad. Beimportalod az nkt filet, utana el kell menteni a telemetria progi sajat formatumaba. Es utana tudsz vele dolgozni.
    A hiba amit irsz az az Abarthos telemetrianal jott elo nekem is asszem, valoszinuleg azert mert Abarthban nincs AIM (ha megnezted az nkt file meretet, vagy belenezel latod is, h nem mentett semmit). Szoval azzal az egy autoval nem mukodik, a tobbivel igen.
  • nono55
    köszi! még annyit, hogy gumit hol lehet választani?
  • csige791
    este megnézem, ha addig nem segít valaki. most go work.
  • nono55
    illetve a "data logger"-t hol lehet bekapcsolni?
  • nono55
    köszi ez megvan. leírom pontosan mi a gondom.
    elindítom az analizálót, majd fájl>import, itt meg kell nyitni telemetry_dump.nkt fájlt, majd ezután menteni????? mit????? ha ráklikkelek a mentésre "OUT OF ERROR" hibaüzit kapok.

van itt esetleg valaki, aki használni tudja a progit? segíthetne nekem, lépésről-lépésre leírni, mert vagy balf@sz vagyok vagy valami gubanc van nálam. (vistát használok) előre is köszönöm!
  • csige791
    netkar.hu - faq - aim telemetria
  • csige791
    nem.
  • nono55
    abban tudna vki segíteni, hogy a telemetria softban, hogyan/hol tudom előcsalogatni a rögzített adatokat?
  • GPx8
    Sziasztok!
    Demo-ba be lehet rakni pályákat?
  • Alexease
    Szerintem az Official "felesleges", mert nem valoszinu, hogy gombamod szporodnanak az nKP bajnoksagok;DDD Valszeg eleg lesz a Hungarian League is;)
  • Solt
    Olasz, tehát valószínűleg leszarja, viszont a részünkről szerintem az a korrekt, ha írsz neki. Így nem érheti szó a ház elejét... ;)
  • csige791
    Szerintetek ahhoz, hogy használhassam(uk) az Official nevet, kellene írnom Kunosnak egy mailt, vagy leszarja?

• csige791
    pls olvassátok elezt. Azért oda írom, hogy a válaszok ne keveredjenek itt el, mert ezt fontos lenne kideríteni.
  • Debilon
    no, ma beszereztem énis a cuccot :)

kíváncsi vagyok:DD biztos lesz majd sok hülye kérdésem is:D
  • LESCO
    Szerintem a netkar-hoz leginkább a LFS setup guide-ja használható.
    Egyértelműen magyaráz, és minden benne van, ami a netkarban állítható/változtatható...
  • nono55
    köszönöm!
  • ng77
    szia
    1. En nem tudok netkarhoz setupolasi leirast, csak a jatek manualjaban van egy par oldalas, de sokat nem segit ("manual\netKar PRO Manual.pdf" ). Alexease 2567-es hozzaszolasaban van 2 link, ami segithet, bar nem ehhez a jatekhoz keszultek, de azert a lenyeg az ugyanaz.
    2. Csige irt rola par szot a honlapon: http://netkar.precise-division.net/faq.php?cat_id=2

Nem Moteces, hanem AIM, de vegulis a lenyeg ugyanaz.
  • nono55
    sziasztok!
    tegnap volt szerencsém megvenni a netKar-t és ezzel kapcsolatban lenne 2 kérdésem:
    1. hol találok leírást a setupoláshoz? valami segítség jól jönne...(rFactor, WTCC naponta fut a gépemen, de ez merőben más...igazi HC sim :))
    2. a telemetria analizálóról valaki világosítson fel pls. hogyan kell működésre bírni, milyen -esetleg- software kell, ésatöbbi. egyelőre működésre szeretném bírni, utána megérteni. (WTCC miatt használtam MoTeC-et, talán eligazodok rajta nagyvonalakban :))

ezen kívül mindenféle online partyban benne vagyok! :)
  • csige791
    I. Magyar teszt Bajnokság versenynaptár. (terv)
  • csige791
    Ez a súlybüntetés valóban megvalósítható, de sajnos egyedül ezt nem tudom "adminisztrálni".
    Annyit tudok vállalni, hogy szépen lassan összeállítok egy szabályzatot meg ami kell, és utána ami eddig ment csak hosszabb bajnokságok stb...

• b-type
    észrevettem :)...mármint hogy egyforma köröket mehetünk.
    A végén minden mindegy alapon gondoltam megadom a gumiknak és a fékeknek ami jár, belehúzok...persze belül tudtam hogy már a féktávok sem a legjobbak, és már az orra sem tapad be eléggé (amúgy sem :D ).
    Szal be is sikerült egy '29-s kör, és még örültem hogy nem forogtam meg
    De mögöttem sokkal voltak, szal belefért. :)
  • Alexease
    Tankold tele;)
  • ng77
    offline modban nem talaltam suly beallitasi lehetoseget, csak serveren lehet megadni. Ott lehet automatikusan is, de autonkent is be lehet allitani.