4108
| nKPro | Kunos-Simulazioni | nKGPC | HSW | LastPlace-Racing| Radiators-Champ| nKPro Rank |
| FAQ/HELP | AIM Telemetry
-
#2786 Nekem semmi bajom a gyári pályákkal, kifejezetten izgalmasak !!! -
#2785 Az autok azert olyanok amilyenek (foleg openwheel es az Abarth), mert az OW-ket valodi pilotaval fejlesztette, ahoz kozvetlen kapcsolata, segitsege volt.
A palyak meg a koncepcio hatarozattlansag miatt ilyenek... Ugy gondolta, eleg ebbe nehany gyari palya, jo minosegben, nem engedi modolni, ne legyen belole "szemetdomb". Amikor az elso nKP megjelent (ceges, fizetos), foleg az LFS sikerere epitettek, de ahoz nehez hasonlitani.
De az az elsok kozott volt, sokaig ingyenesen/demokent mukodott, azido alatt eleg jol kiszolgaltak (folyamatos patchelessel) a kozonseget, a kivansagaikat (meg is latszik a menukon, a mindenre kiterjedo allithatosagokon, testreszabasokon stb.). Es miutan extra nepszeru lett, utana adtak ki a fiozetos reszet. Aztan mezesmadzag, utana S2;)
A netKar (nem Pro) hiaba hasonlo koru, mar akkoriban sem volt nepszeru (hiaba volt hozza mindenfele tipusu auto es rengeteg palya), foleg az ultra egyedi, fapados, elvetemult, messze nem felhasznalobarat rendszerenek koszonhetoen...
Sajnos az nKP-bol sem tanult, ki-bekerulnek a funkciok, megszunnek dolgok, nem kerulnek be ujak, itt-ott egyszerusodik. Az iRacing-lazbol is annyit sikerult portolnia, hogy atalakitotta a controller beallitast, es kikerult fixen az NKP logo a visszjatszasba:DDD
bar azert a visszajatszas alatti hangokon es a kezelhetosegen javitott valamit... -
#2784 Elkezdtem atpiszkalni az iGarage oldat NKPGarage-nak is;) Autokkal gyorsan vegeztem, abbol nincs sok (:P), es a palyaknak (nyomvonalaknak) a felel is kesz van.
A setup feltoltes elvileg ugyanaz lesz mint az iR-nel, bar meg gondolkodos a dolog, mert azt mar valamelyik poenos gyerek megprobalta hackelni:DDD Sajnos full regisztracios adminfeluletet se kedvem, se idom nincs irni, igy marad a bizalmi elv;) Mondjuk, ha valaki ossze-vissza toltoget, torllgetni lehet egyszeruen;D
nKP Garage (beta:P) -
#2783 A netkód és a visszajátszás tényleg "trágya".
Autóból elég volna évente egy új, ingyen. Pályából meg félévente egy-egy új mondjuk 10 euróért.
Az addon pályák közül meg vannak jók, nurburgring, monza, oscherslaben stb... elég jó minőségűek, de mindegyikben vannak hibák. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy csak 1.1 óta van leegyszerűsítve a pálya gyártás, szóval ezek az első hullámai a pályáknak, mindenki gyors "összedobja" a kedvencét lesz amilyen lesz alapon. Régi konvertek meg elég "szar" minőségűek.
Szerencsére csak most kezdtük így nekünk még minden új.
egyébként aosta miért nem jó bajnokságra? Vagy newbury? -
#2782 ellenvélemény!!!
több autót!...F40-t akarok!...vagy valami RWD-AWD sportkocsit.
nem szeretem a formula autókat, a fityó meg FWD...kevés!
...
A pályák jók, bár egyet kell értsek....de hozzá kell tegyem hogy jók, tök jók...sőt én anno összegyűjtöttem a legjobb pályákat amin valaha mentem (14-15), és oda is beférne egyik-másik itteni alappálya...nagyon hitelesek, és kellően trükkösek itt-ott.
-
VO101 tvr #2781 Lehet ünneprontó leszek és néhányan nem fognak szeretni. De. Véleményem szerint a netKar-ban nem az autók száma a szűk keresztemetszet. Sokkal inkább az eddig rendelkezésre álló pályák adják a játék korlátjait. A 'gyári' pályák közül Aviano és Prato ami használható bajnokságban. Aosta, Newbury, Crema... inkább csak hogy is mondjam, autó próbálgatásra alkalmas. A külsősök által készített pályák sok esetben pedig nem ütik meg mindenkinél a szintet, pl Dijon-ra is mondta itt vki, hogy kicsit beta állapotban van még és van benne igazság.
A másik ami nagyon lényeges és fejlesztésre szorulna, az a netkód és a visszajátszások minősége. -
nono55 #2780 akkor egyszerre fogják kinyomni a 3 új autót karácsony előtt vagy külön-külön egyesével karácsonyig? -
#2779 Hm, 8 autó, pályák is vannak, érik a vásárlás. -
#2778 Valami GP2-F1-fantasy-szeruseg, es az is benne van a haromban - vagyis az is Karacsony elott:) -
nono55 #2777 ez naGGYon jó hír! :)
arról esetleg van vmi infotok, hogy az a bizonyos lepellel letakart autó a netkar.com-on, mi és mikor lesz elérhető? -
#2776 Írtam levelet Kunos-nak. Megkérdeztem, hogy használhatjuk-e az Official Hungarian League nevet a bajnoksághoz, a válasz igen volt és kb 2-3 hét múlva befogják rakni a linket a netkar-pro.com community részéhez, sajnos jelenleg a weboldalt szerkesztő ember nem elérhető.
Meg kérdeztem továbbá, hogy igaz-e a pletyka, hogy három új autó érkezik karácsonyig, és ezt is megerősítette, szóval lehet örülni. (reméljük nem LFS style lesz, hogy pénteken jön a sirokkó, csak azt nem tudjuk melyiken, remélem idén karácsonyról volt szó és nem valamelyik karácsonyról.)
Most megpróbálom megkérdezni, hogy lesz-e valamilyen hátsókerekes túra vagy nagy túra autó. Remélem, hogy mivel megcsinálta a FVA-t megkapta ingyen a licencet mondjuk a Ferrari 458 Italia-ra, vagy egy F430-ra. -
LESCO #2775 Nem kell kimenni a boxból, csak rábökni a "Go to grid" feliratra jobb alul...
Amúgy ha lehet állítani a start előtt a várakozási időt a ini-ben, akkor érdemes kicsit nagyobbra venni (kb 2 perc) mert aki meleg gumikkal áll a rácsra, annak előnye lesz a rajtnál. Ugyanis a progi azokkal a gumikkal dob ki a rácsra, amivelbefejeztük a kval-t... -
ng77 #2774 ja, a setup meg Dijon-ra keszult, ide nem csinaltam kulon, nem volt idom es turelmem hozza. A feket probaltam ugy beloni, h kanyarodasnal kicsit segitsen kitolni a segget, raallitani a kanyarivre, de azert ne csusszon meg nagyon. Dijonban az elso kanyarnal meg a sikannal jo volt, itt lehet kicsit valtoztatni kellett volna. -
nono55 #2773 ööö...akkor ma is tanultam valamit. :) -
ng77 #2772 tudsz tankolni futam elott, amig nem lesz zold a lampa. kiugrassz boxba, feltankolod, utana kijossz a boxbol, mintha kimennel a palyara, es akkor bedob a rajracsra -
nono55 #2771 ugyan már...nem volt semmi. :) teszteltük a cumót és kész. :)
én az első qualin kevesebbre állítottam az üzemanyagot, mert nem tudtam, hogy futam előtt már nem lehet tankolni. :) így aztán pár kört tudtam csak menni. :)
én szeretném megköszönni a setupot neked. a fékre vonatkozó beállításokat tesztelnem kell, egyedül ez nem feküdt nekem, de egyébként pöpec.
a rajtprocedúra nagyon vicces volt, de legalább megértették. :) -
ng77 #2770 Először is P. Norbitól szeretnék elnézést kérni, megnéztem a visszajátszást, és tényleg meglöktelek kicsit, emiatt csúsztál ki. Úgy néz ki a netKar is kicsit túlérzékeny az ütközéseknél, mert ez az ütközés olyan kicsi volt, h én belső nézetből nem is érzékeltem, hangja se volt, a kormányon se éreztem semmit, azt hittem a fűről ahogy visszajöttél, és becsúsztál elém a kanyarban, h attól vesztetted el az iranyítást a kocsi felett, de ezek szerint kicsit tényleg meglöktelek. Még 1x bocs.
Mondjuk utána 2 körrel kb. megkaptam a büntit miatta, mert az olasz srác az egyik féktávon rendesen belémjött, aztán a sérülés miatt még1x kicsúsztam a köv kanyarban, ott megint nekem jött (azt hiszem másodszor is ő volt, de ebben nem vagyok biztos), viszont ettől kicsit helyrebillent az autó egyensulya, szoval utána már elég jól vezethető lett :)
Az első futamon sajnos megint megkaptam a netKar bugot :) Az első körben valaki valószínűleg kilépett a serverről, ettől belaggolt nekem, és 1 frame erejéig belém ugrott egy kocsi, amitől a hátsó fele a kocsimnak megsérült, kénytelen voltam boxba menni. Azért nagyon fun volt tényleg mindkét futam, főleg a rajtprocedúra :) És izgalmas versenyek voltak. -
#2769 1. Magyar Teszt Bajnokság Ponttáblázat
Sajnos a szerverszolgáltató hibájából (már rajta vagyok egy másik szerver megoldás intézésén) nem sikerült a futam előtt jelszóval védeni a szervert, ezért néhány külföldi játékos is csatlakozott a futamhoz akiket természetesen nem számoltam bele a ponttáblázatba.
A futamokon egyébként voltak nagyon izgalmas csaták, és sajnos néhány baleset is leginkább a külföldieknek köszönhetően, ráadásul a rajtprocedúra sem ment simán, ugyanis elkellet magyarázni a repülőrajt szabályt angol nyelven ami nem az erősségem.
Holnap letesztelem a Gaming Solution szolgáltatását, és ha jó akkor válunk az 500serversről mert vicces, hogy nem működik a control panel, pont a futam napján, ráadásul több mint félnapon keresztül. Közben a VSR-el is tárgyalásban vagyok, hogy adnának szervert ha elbírja a gépük, igaz érthető módon nem ingyen, de ha stabil akkor megéri. Kb 8 hét van a rendes bajnokság kezdetéig, addigra remélem megtudom oldani a biztos szervert és a weboldal Magyar tárhelyre költöztetését is.
Közben elvileg Alex dolgozik egy netKar Garage nevű setup megosztó oldal létrehozásán, Nagy Gergő pedig egy nagyon ügyes kis bajnokság és szerverkezelő progin amit már teszteltünk is, segítségével könnyen megoldható lesz a súlybüntetés és a fordított rajt rendszer.
Szóval aránylag jól áll a helyzet. -
#2768 Lehet nem lesz jelszó, mert behalt az 500servers control panelje, és így nem tudom beírni. -
#2767 I. Magyar teszt Bajnokság, 1. Forduló
Időpont: 2010.10.03. Vasárnap, 20:00 óra (CEST)
Pálya: Aosta - Sport
Autó: Abarth 500
Kvalifikáció: 10 perc.
Versenytáv: 2x12 kör. (+1 felvezető kör futamonként)
Rajt: Repülő Rajt
A 2. futam rajtsorrendje, az első futam befutójának fordítottja.
Szerver: netKar.hu
Pass: zengo
Pályalevágás:
Aosta több kanyarjának belső oldalán találhatunk kihelyezett bójákat, ezekben a kanyarokban a bóják érintése nélkül engedélyezett a pálya levágása. Ez az utolsó sikánban jelenti a legnagyobb változást. -
#2766 Hupsz, neet nem lehet átírni, ha meg új drivert akarok kreálni akkor azt unlockolni kell. -
#2765 Szerintem ez a legjobb: #99 J. Gipsz -
Solt #2764 Nekem sem, sőt szerintem sokkal emberibb. Ráadásul a teljes név mellett tán a csalás sem merül fel olyan könnyen az emberkékben... no nem mintha bárkiről is feltételezném! -
#2763 Nekem nem okoz problémát a saját nevem kiírása, de erről szavazni kellene :) -
#2762 Hát ha a keresztnév van kiírva az mindenképpen barátságosabb, viszont akkor előfordulhat, hogy lesz több hasonló név is:
#99 Attila A.
#98 Attila B.
Sőt extrém esetben ha valakinek ugyanazzal a betűvel kezdődik a vezeték neve és ugyanaz a keresztneve akkor csak a rajtszám fog különbözni. Mondjuk ha meg a Kovácsokat meg a Kis-eket nézzük akkor meg ha a vezeték név van kiírva akkor is ugyanez a helyzet. -
#2761 persze hogy elq:
"Nálam rajtszám+kereszt-vezeték....vagy ha valki nem akarja akkor rajtszám+vezeték első betűje és keresztnév."
helyesen:
Nálam rajtszám+kereszt-vezeték....vagy ha valki nem akarja akkor rajtszám+kereszt-vezeték első betűje lepontozva. -
#2760 Nálam rajtszám+kereszt-vezeték....vagy ha valki nem akarja akkor rajtszám+vezeték első betűje és keresztnév.
tehát mondjuk esetemben:
#69 Attila Jajanevem
ill
#69 Attila J.
:)
Ma nem leszek :( ...nem vagyok gépnél. -
#2759 Találtam egy ilyen palyakeszito segitseg blogot. angol. -
Solt #2758 Aztakurva... ennél gyere haza részegen hajnalban! :D -
#2757 Viszont szép a mosolya :D
Amúgy én is félnék :D -
Solt #2756 Ne is mond... itt állta a hátam mögött amikor írtam... muszáj volt! Hülye banya! :D :D :D
-
#2755 Ki kellene találnunk, hogy milyen legyen a névhasználat a bajnokságban, ezek a lehetőségek vannak:
Gipsz Jakab
Jakab Gipsz
Jakabkácska (nick név)
#99 Gipsz Jakab
#99 Jakab Gipsz
#99 Jakabkácska
A játékos dönti el, tehát vegyes.
Mondjuk a játék az első nevet csak kezdőbetűvel jelöli, tehát akkor érdemes volna úgy csinálni, hogy (amennyiben nem a nick nevet akarjuk használni)a vezetéknév legyen kiírva.
Szerintem talán az lenne a jó ha az első nevet üresen hagynánk és a második helyére írnánk be a rajtszámot és a vezetéknevet:
#99 Gipsz
vagy
#99 J. Gipsz
A rajtszám osztást úgy tervezem, hogy mindig az előző bajnokság eredménye alapján, az újak meg az utánuk következő számokat kapnánk.
Mivel tervben van csapat bajnokság is esetleg csapatonként egymást követő számok kiosztása.
(eze még kidolgozás allatt vannak.
-
#2754 Minden papucsférj állíthatja ezt magáról :P
paapúúcs paapúúcs paapúúcs :P -
VO101 tvr #2753 Most látom a rank-en, HGPLM-es emberek már próbálgatják a netKar-t: Gabor Szegletes, Milan Krajsek, Attila Kis -
#2752 Kipróbáltam Mugello 0.9-et. Annyit mondhatok, hogy király lesz a pálya. -
Solt #2751 Két félnek nem kell egyformának lennie... akkor is összeillőek lehetnek, ha különböznek dolgokban! :) Neki a tánc az, ami nekem a szimulátor... -
#2750 Kedvenc szimulátora? -
Solt #2749 Csak viccnek szántam! :) A jelenlegi párom tökéletes számomra. Több mint egy éve együtt vagyunk, és még egy vitánk nem volt! Szó szerint a másik felem... nem kell idomítani! ;) -
#2748 olyanra gondolsz mint amit az ir bajnokságnál csináltunk autó/pálya ugyben ? -
#2747 Nem kell ahhoz, otthagyni, csak jól kell idomítani. (Tanácsadást vállalok)