4108
  • VO101 tvr
    A vasárnapi futam tapasztalataiból említenék, ha már úgyis tesztbajnokság:
    1. A futamok hosszát érdemes lenne növelni. 12 annyira rövid táv, hogy minimális lemaradás is már nehezen ledolgozható (pl 10-15 mp-es hátrány már nem behozható). Ugyanakkor az előzéseket sem lehet "kidolgozni", nincs idő 3-4 kört utazni és kifigyelni a lehetőségeket, hanem gyakorlatilag menetből, az első vélt/valós lehetőségnél el kell vállalni, mert vége a futamnak. Szerintem 25-30 körös versenyek ideálisabbak lennének.
    Az időmérésre 10 perc elegendő.
    2. Az autótörés utáni újra versenybe visszaállás. Szükség van-e rá? Lekörözöttként a boxból kihajtva és az egymással versenyző autók közé visszaállva erősen lehet befolyásolni a még versenyben lévők eredményét. Igazából eredményt már ilyenkor úgysem lehet elérni, csak másoknak borsot törni az orra alá. A második futamban egy biztos győzelmem ment el ezen.
  • csige791
    Köszi szépen, igazából egy ember mondta, hogy nála nagyon rossz, először arra gondoltam, hogy az angol tárhely miatt, de akkor úgy látszik, nála volt a hiba.
  • Alexease
    Nalam 1 masodpercen belul bent van, vagyis teljesen jo (legalabb 20x kattintottam, cache torlesekkel).
  • ng77
    teljesen jo a sebessege
  • bardocz
    Pár másodperc nem kell ezért átköltöztetni sehova szerintem.
  • Debilon
    nekem is csak pár sec míg betölt
  • csige791
    Megnéznétek páran, hogy milyen gyorsan tölt be nektek a netkar.hu weboldal? Eddig 2 ember tesztelte, az egyiknél nagyon rossz, volt a betöltési sebesség a másiknál meg kb 1-2 másodperc. Mindketten Magyarországról nézték. Csak mert, ha nem annyira rossz a töltési sebesség, akkor feleslegesen nem költöztetném át Magyar tárhelyre, mert először is sok melóval jár, másodszor anyagi vonzata is van.
  • csige791
    Ponttáblázat a 2. Forduló után

Kvalifikáció Végeredmény

1. Futam Végeredmény

2. Futam Végeredmény
  • csige791
    ha valaki nem latja a szervert akkor frissítsen, néha csak 10. re látszik. (mondjuk nem értem mert nekem mindig elsőre.)
  • b-type
    kell rendes futam is...mert hiába jönnek az újak de elmennek a régiek :)))
    felváltva jó...én szívese 'demózom' is..vagy Abarth, de egy idő után tényleg jó leszorított autóval is menni,...hogy ha már sportkocsi nincs is. :(
  • csige791
    Ha gondoljátok a köv. bajnokságban, lehet minden héten demó is meg rendes futam is, más-más napon. A demó mindenképpen kelleni fog, mert az új embereket csak azon keresztül lehet toborozni. Ha be lesz hirdetve a köv. demó bajnokság biztos többen lesznek, akikből reményeim szerint vásárlók lesznek így többen leszünk a rendes bajnokságban.

No para.
  • bardocz
    Ha addig befejezem a tanlást, akkor igen.
  • VO101 tvr
    Én is aszittem. Pratot kezdem unni.
    Van egyébként valós igény a demo-ra? Fog indulni olyan ember aki nem vette meg a full verziót?
  • nono55
    köszi!
  • LESCO
    Nem mondjátok. hogy már megint Prato? Ennyire nem jó az a pálya...
    Valamiért én is azt hittem, hogy Snetterton lesz. :(
  • csige791
    Időpont: 2010.10.10. Vasárnap, 20:00 óra (CEST)

Pálya: Prato - Full GP
    Autó: Formula Ford 1600 (F1600)

Kvalifikáció: 10 perc.
    Versenytáv: 2x12 kör. (+1 felvezető kör futamonként)
    Rajt: Repülő Rajt, 2. Futamon fordított rajtsorrend.

Szerver: netKar.hu
    Pass: szisz
  • csige791
    Parancsolj
  • nono55
    tudna valaki egy prato F1600 setupot idebökni? köszi előre is...:)
  • nono55
    78
  • VO101 tvr
    62
  • csige791
    A változatosság kedvéért az 500servers szervere megint behalt. Ma a Gaming-Solutions szerverét fogjuk használni, a szervergép német országban van. Angliából nekem 150-200 a pingem, megtudja valaki nézni Magyarországról mennyit ír a lobbyban? (Ha egyáltalán látjátok )
  • csige791
    nem, ma demo futam, f1600 - prato full gp
  • nono55
    ma lesz az F2000-es Snetterton teszt?
  • csige791
    Majd akkor feltöltöm az én verziómat.
  • VO101 tvr
    Csak mert ha bekerül a versenynaptárba ( és mi ha nem ez?) akkor gondolom ez többeknek probléma lesz.
  • csige791
    Nekem van egy verzióm ami nem kéri, viszont, az lehet régebbi verzió, és ezért nem is olyan jó minőség mint ami már kéri.

Majd ha lesz időm felrakom valahova.
  • VO101 tvr
    Donington Park installja kéri a GTL CD-t... Nyilván onnan konvertálták és korrektek akarnak lenni. Hogyan lehetne ezen segíteni, hogy mégis ki lehessen próbálni?
  • csige791
    Hát úgy tervezem, hogy az iskolai nyári szünet előtt 1-2 héttel fejeződjön be, persze karácsonykor 1-2 hetes szünet. Majd utána lenne valami nyári bajnokság, de azon úgysem lenne mindenki mert nyaralás stb, szóval azokon vagy több dobott futam lenne, vagy több rövidebb bajnokság.

Bele kell számolni, hogy (elméletileg) jönnek új verdák is.

A lényeg, hogy mindenki akinek van kedve, mondja el, hogy szerinte, hogy lenne jó, mert nem magamra akarom szabni a bajnokságot hanem a többségre, illetve a több szem többet lát elmés mondás is fennáll.

Ha gondoljátok nyitok egy topicot a bajnokságra javasolt pályáknak, ahova le lehet írni, hogy az adott illető szerint melyek azok a pályák amik alkalmasak bajnoki futamra. Egyedül nem tudom végig nézni a közel 50 pályanyomvonalat, mert ugye meg kell nézni a pálya minőséget, menyire lehet vágni, stb...

Megis csináltam a topicot.
  • VO101 tvr
    Nem arra a pályalistára gondolok, azt ismerem én is. A bajnokság pályalistájára gondoltam. Hány futamot tervezel? 10? 15?
  • csige791
    Van pálya lista netkar.hu-n. (Egyébként ma mentem Brno-n).

Amit írtam az heti egy futamot jelent. Jelenleg is ez van, csak most demó és rendes futamok váltják egymást. Ha lesz licence nyeremény akkor a demó szerintem lesz kb 10-20 fő, azon én csak azért fogok indulni mert kell aki vezényelje a futamot. Ha esetleg találok demósók között valakit aki ezt vállalja és rá is lehet bízni akkor csak a teljes a Magyar Bajnokságban fogok menni.
  • VO101 tvr
    Irigylem az optimizmusodat. Szerintem örülhetünk, ha egy sorozat "megtelik" és stabil 5-6 felkészült ember összejön versenyenként.
    Ami talán még fontosabb: pályalistát lenne jó összerakni. A pályák számából már adódhat, milyen hosszú sorozat elképzelhető.
  • csige791
    Mi lenne ha minden héten lenne futam, és egyszerre 2 bajnokság futna, az egyik lenne a Magyar Bajnokság a másik meg mondjuk Formula Renault Kupa (F2000) De az F2000 beleszámítana az MB-be. Így gondolom:
    Páros hét: MB 1. futam
    Páratlan: F2000 1. futam/MB 2. futam
    páros: MB 3. futam
    páratlan: F2000 2. futam/MB 4. futam

Tehát a magyar bajnokság futamai hetente lennének az f2000 meg 2 hetente, és a magyar bajnokságon így minden második futam f2000-el lenne, a többi meg vegyes abart-ftarget.

Van még pár hét kitalálni, csak jobb időben elkezdeni. Én kicsit tartok tőle, hogy a gyorsabb autók f2000/Ftarget nem túl izgalmas futamokat eredményeznek.
  • LESCO
    Én is az egy autós megoldásra szavazok...
    Szerintem a 2000-es ideális lenne, mert könyen setupolható és nagyon kezes tud lenni... És ha valaki ért kicsit a setup beállításokhoz, akkor nagyon könyen "testre szabható" az autó. Nagyon jól érződik rajta minden változtatás.
  • VO101 tvr
    Mivel az utóbbi néhány hétben bebizonyosodott, hogy kevés az induló, ezért véleményem szerint a "kötelező" gyakorlási idő csökkentése céljából érdemes lenne ugyanazzal az autóval menni. Így nem kellene mindig új autó stílusához alkalmazkodni, "átszokni" és kevesebb setup-teszteléssel is eredményesebbnek lehetne lenni.
    Ha valaki egyszer rászánja magát és készít magának egy "alap" beállítást, az újabb pályákra már kisebb módosításokkal (szinte csak szárnyak és fokozatok állításával), egyszerűen és gyorsan versenyképessé lehet tenni az autót.
    Az autó lehetne FormulaRenault2000 vagy Formula3. Az utóbbi 2-3 mp-el gyorsabb, de karakterükben nagyon hasonlóak. A magam részéről a F3-ra voksolnék (ebben mégiscsak kerek a kormánykerék )
  • csige791
    Szerintetek a következő bajnokságokban, vegyes autók legyenek vagy inkább márkakupák?
    Esetleg egy hosszabb bajnokság és azokon belül külön összesíteni az egyes márkákkal elért pontokat is?
  • csige791
    Sokszor le is ér...

Nem tudom van-e ilyen konverter, szerintem nincs. Én frapsot használtam.

Viszont némely pályán nagyon rossz helyen vannak a "tv" kamerák.
  • nono55

bazz, hogy le van ülve az eleje. :)

netKar-ból hogyan lehet a replayt kinyerni? gondolok itt az rFactor féle replay exportra. (a frapsot nem szeretem)
  • csige791

A videó nem lett túl jó, sajnos nem tudtam regisztrálni a Vegas 9.0 PRO-t, így Win movie makert kellet használnom...
  • Alexease
    Nekem sincs veluk bajom, teljesen jok (Aostat az elobb irtam, de igazabol az sem rossz).
    Crema csak test track, vagyis nem is versenyre van kitalalva. Vannak rajta ilyen-olyan kanyarok, sikanok, visszforditok, rovid es hosszu egyenesek, es persze a SkidPad:P
    Newbury is teljesen jo, de az foleg a kisebb forulakhoz van (1600/1800).
  • Alexease
    Aosta nem lenne olyan rossz, de van rajta nehany resz, ami kicsit "eroltetett" (szintkulonbsegek, kanyarok, sikan).