4108
| nKPro | Kunos-Simulazioni | nKGPC | HSW | LastPlace-Racing| Radiators-Champ| nKPro Rank |
| FAQ/HELP | AIM Telemetry
-
#2866 A netkarinicfg.ini ben kell beállítani majd a nkserver exe-vel indul a szerver. -
VO101 tvr #2865 A teljes , nem demo játékban nem találom, hol lehet a Full módot állítani, mikor valós időben lehet szervizelni. Ha host-al szervert indítok, akkor sem találom. -
#2864 "ha adott pályán az utolsó szektorban töri a gépet, akkor +1 kör megtétele után mehet csak a boxba szervízelni, ezzel demonstrálva a nem létező szervízelési időt"
Ez egy baromság, nem elég, hogy lezúzza mégegyszer a kocsit akár, de amikor körözik le, akkor újabb veszély lép fel, és simán lehet tömegkarambolt csinálni. -
#2863 A futamon törés pedig akkor legyen normálisan, ha betudsz kecmeregni a boxba akkor visszaállhatsz, ha nem nem. Full módban úgyis a boxban fog pihenni a futam végégig aki nagyon lezúzza. De ebben a teszt bajnokságban még akkor is megkapod a pontot, ha nem érsz célba.
Az ESC használata pedig csak akkor engedélyezett, ha valaki nem tud biztonságos helyre parkolni (pl a pálya közepén áll és nem tud megmozdulni), mert a netkar hibája, hogy szerverről kilépéskor és talán az esc használatakor is egy minimális lag keletkezik, aminek következtében az egymás mögött haladók olyan mintha egymásba csapódnának. (az elől haladó mintha hirtelen megállna a mögötte haladó meg bele megy) Eddig 2x fordult elő ilyesmi, de ez a külföldi bajnokságokban is tiltva van.
Baleset esetén félre kell állni, és F11-el kiszállni a verdából és lehet nézni a futamot a pálya széléről. (utálom ezt, mert ha az ember kiesik legszívesebben a lehető leggyorsabban lelépne a szerverről).
Mindenesetre az ilyesmi büntetve lesz, mert egy gombnyomással tönkre lehet tenni rossz esetben több embere futamát is. -
#2862 Full mode gyak. arról szól, hogy ha időmérőn lezúzod a verdát akkor ott vége is a kvalidnak.
Akkor csináljuk úgy most hétvégén, hogy első futam előtt menjünk egy pár körös futamot, ahol mindenki letudja tesztelni a boxkiállást a gyakorlatban is, hogy ne az éles futamon kelljen először szembesülni a dologgal.
A bug amiről beszéltem pedig valami olyasmi, hogy ha a boxban állítunk a benzin mennyiségen, akkor hozzáad vagy 4ezer másodpercet az javítási időhöz, de ha visszaállítjuk az eredetire, akkor újra jó lesz, majd ezt is ki kell próbálni, mert nekem is csak részletekben dereng a dolog. -
nono55 #2861 ja és a legjobb -és legrégebbi- chat progi, a mIRC 6.2. :)
ótvar egyszerű, semmi csillivilli, cserébe viszont nem zabálja a gépet/netet + fülessel is lehet használni. :D -
#2860 Hát ha ez az a full mod amire én gondolok, akkor mér időt, nem is keveset, javítások alatt gyakorlatilag lemegy a futam :) -
nono55 #2859 ok. :)
a boxkiállásnál mér időt vagy bemegyek, rábökök a friss gumikra és mehetek is? -
#2858 a full mode-ot a szerveren kell beallitani. Ha gondoljatok mehetunk most isfull mode ban. 2. futamon kotelezo boxkialassal. -
#2857 az nem az, amit irtal az meg az elozo futamra volt. :)
kesjar a jelszo. a netkar.hu oldal baloldalan levo esemenyek reszen vannak a futam infok, koztuk a jelszo is. -
nono55 #2856 akkor ezért nem értettem tisztán a kérdésed. :)
full sim opcióval én nem találkoztam az 1.1-ben, régebbivel meg nem is mentem...:D -
nono55 #2855 #2811
-
Debilon #2854 netkar.hu-s F2000/snetterton szeróra mi a pass?
ha publikus:D -
#2853 Most én sem találom hol van a full simulation ! ..
Régen néztem már, lehet kivették belőle ezt a lehetőséget ??? -
nono55 #2852 mármint a demo-t akarod full verzióvá tenni? vásárolni itt lehet:
http://www.netkar-pro.com/shop.htm
aztán kapsz egy aktiválási kódot mailben, amit a profil beállítás alatt aktiválhatsz. -
VO101 tvr #2851 A Full Mode-ot hol lehet bekapcsolni? -
nono55 #2850 szerintem ha valaki futamon összetöri az autóját és esc-et nyom, az ne jöhessen vissza versenyezni, ergo kiesett. ha viszont az autója annyira sérült csak, hogy el tud autózni a boxig, ahol megjavítják neki, akkor visszatérhet a versenybe. a javítási időt -azt hiszem- nem mérik, csak egy gombnyomás és kész is. mire eljut a boxig, veszít időt rendesen, persze ez függ a pálya karakterisztikájától, illetve, hogy hol történik a baleset. lehetne olyat szerintem, hogy ha adott pályán az utolsó szektorban töri a gépet, akkor +1 kör megtétele után mehet csak a boxba szervízelni, ezzel demonstrálva a nem létező szervízelési időt. ha úgy dönt, hogy boxba megy és nem nyom esc-et, óvatosan vezetve, figyelve a "még versenyben lévő" társaira, nem akadályozva őket, nem az ideális íven autózva...stb. visszatérhet.
a legtutibb az lenne, ha mondjuk F szériás autóval hosszabbak lennének a versenyek. a versenyre megtankolt állapotban kellene rajtolni és valószínű, hogy egyszer gumit is kell cserélni, mert hosszabb távon, nehezebb autóval, jobban kopnak. mivel a verseny időtartama ezzel megnőne, és sokan biztos nem is érnének rá 2×30 kört tekerni egy este, lehetnének 1 versenyes futamok is, mondjuk 40 körrel. :) itt már lehetne taktikázni és kivárásra játszani. -
#2849 Min jó ötlet és igazad van. Akkor tilos lesz visszaállni, de a pontokat meg kapják (csak itt a teszt bajnokságban).
Ez az időhöz kötött futam jó ötlet, úgyis újra kell indítani a szervert, mert be kell állítani a rajtsorrendet.
Kellene viszont találnunk, valami ingyenes chat-et amit egyszerű használni, mert a netkar beépített chat néha foglalt lehet. (A főmenüben találhatóról beszélek).
A full mód mindenképpen szükséges, viszont van benne egy bug, amit majd leírok, de nem most mert nincs rá időm. -
VO101 tvr #2848 Még egy javaslat azokra gondolva, akik idő előtt kiesnének az első futamból vagy lekésnék az első rajtot. Érdemes lenne a második futam rajtját is egy pontos időhöz kötni. Az első futam időtartama a körszámból és a várható köridőkből adódik. Pl Snettertonban 10 perc időmérés + 10+1 kör verseny (kb 15 perc), tehát a második futam 20:35-kor kezdődhetne fixen. -
VO101 tvr #2847 Így korrekt. -
VO101 tvr #2846 "Az úgy jó, hogy vissza állhasson a futamba bárki, de csak úgy, hogy a pályára hajtás előtt megáll, és csak akkor hajt ki a pályára, ha az teljesen üres? Ja, és csak az első futamon. (tud gyakorolni a következőre és addig sem unatkozik.)"
A pályára visszahajtás nem feltétlenül emberi hiba miatt kockázatos, különösen nem Prato-n. Ha a boxkijárat a versenyvonalra vezet, pláne ha kanyarbejárat, T1 előtti ideális ívre és a boxutca fala a hátrafelé kilátást is akadályozza, mint Prato-n, akkor a jószerencsén múlik, hogyan sikerül visszajönni. A megállás talán éppen még ront is a helyzeten. Hangsúlyozom, hogy rövid távú versenyekről beszélek, ahol a valós mezőny aránylag nem szakad szét nagyon.
Leírtam, hogy szerintem miért felesleges ESC után visszaállni a versenybe. Leírom hát, hogy miért kockázatos mások számára. Ha relatív gyorsabb versenyző áll vissza körhátrányban egy gyorsabb boly mögé, nyilván vissza fogja venni a körét, jól bezavar a rendesen versenyzőknek, majd kék zászlót kap... Ha visszaállt versenyző ütközik bárkivel... Vagy csak simán visszajön az élboly elé (lásd Szingapúr: Webber-Hamilton)...
Az meg, hogy az első futamban gyakoroljanak a másodikra... Ugye csak elírás volt, te sem gondoltad komolyan? -
#2845 Ott egy kerékcsere súlyos másodpercekbe kerül, egy felfüggesztés javítás meg ..mittudomén... 25 perc ! :DDDD -
VO101 tvr #2844 A Full módban rendezett futamok, miben lesznek másabbak, mint az eddigiek? -
nono55 #2843 ok köszi, megnézem.
sikerült 1:03:8-at mennem, igaz kínlódtam rendesen, mire rájöttem a felfüggesztés analizálására, a telemetria progiban. (és még csak kapisgálom...) adhatnának egy mérnököt is. :) -
#2842 Az oldal jobb oldalán, vagy a letöltéseknél megtalálod a setet.
(Nem tudom, hogy ki csinálta, csak azért neveztem a saját nevemre, hogy megtudjam különböztetni a többitől.) -
nono55 #2841 köszi, a set jöhet. azzal küzdök, kevés sikerrel.
úgy is jó, ha a nkst file tartalmát ide beszúrod, mi meg bemásoljuk. :) -
#2840 1:03 vége fele járok, de nagyon sokat számít a set. Este feltöltöm valahova amivel én megyek. (ha csak el nem felejtem).
Ne feledd, hogy a 2. kanyar kijáratát lehet használni, mármint az aszfaltozott bukóteret. A másik fontos dolog, hogy F2000-nél rosszul van beállítva az AIM kijelző, túl korán jelzi a váltást a led sor. 6800 körül kell elváltani, mert ez a motor szereti ha forgatják, szemben az FTargetével ami meg inkább nyomatékos.
Elvileg tervben van egy live timing szerűség leprogramozása (nem én csinálom) ezzel remélhetőleg már hét közben látni fogjuk ki hol áll időtekintetben.
-
nono55 #2839 snetterton-ban ki milyen időt megy? :)
láttam jútyúbon egy srácot 1:01-et ment, én meg 1:05 körül.
még van mit tanulni...:D -
#2838 Zandwoort 2010 Masters edition
"Zandvoort Masters track for rFactor, Race On & netKar Pro" -
#2837 Végül is most is megkapta a pontokat az is aki az első körben búcsúzott.
A köv bajokságban egyébként az a terv, hogy az első 1-2 kört mindenképpen végig nézi a BT, és az ezekben okozott baleset súlyosabb büntivel fog járni, mert sokan próbálnak az első kanyarban futamot nyerni aminek tudjuk mi szokott lenni a következménye.
Az úgy jó, hogy vissza állhasson a futamba bárki, de csak úgy, hogy a pályára hajtás előtt megáll, és csak akkor hajt ki a pályára, ha az teljesen üres? Ja, és csak az első futamon. (tud gyakorolni a következőre és addig sem unatkozik.)
Az utolsó futamokat, rendezzük Full mode-ban, mert szeretném ha a köv. bajnokság már végig abban menne, kötelező boxkiállásal. Mit szóltok? -
VO101 tvr #2836 Én ezt teljesen másképpen látom.
Ha vkit kicsapnak az elején, az érdemi versenyzésre úgysem lesz esélye, mivel legalább 20-30 mp-es lemaradása lesz, ha a pálya elejéről ESC-el, ha a pálya végéről akkor körhátránya. Kivel tud a továbbiakban versenyezni?
Komolyan kell venni az első 2-3 kört és senkinek nem akkor izomból feszengeni. Nem kell megpróbálni az első kanyarban 3 embert megelőzni
Az esély a pontszerzésre akkor is lenne, ha megkapná mindenki a neki járó helyezés alapján a pontokat, még ha a teljes futamot nem is teljesítette. -
santibi #2835 Értem! Köszönöm a segítséget most már ezt is tudom. -
#2834 Olyan kormanyzas csak arkadjellegu cuccokban van;) -
#2833 Már miért kéne kisebb kisebb mozdulat??? :)
A kanyar íve ugyanaz marad 100-nál is mint 250-nél, ugyanaz a kerékelfordulás kell hozzá , tehát ugyanakkora kormánymozdulat!
Hozzászoktál valahol az ilyesmi segítséghez, az lehet a baj, arról valóban nehéz utána leszokni, régen én is használtam és nagyon nehéz volt nélküle :D -
santibi #2832 Van egy kis gondom Netkar téren. Nem fizikális:D. Szóval más helyen ezt úgy hívják, h sebességfüggő kormányzás. Lassu részeken ugy érzem nem követi az eddig megszokott szöget. Ennyi lenne a problémám ha lehet ezt egyáltalán orvosolni. Tehát minél gyorsabban megyünk ugye elvileg annál kisebb mozdulat kell a kanyarodáshoz. Ez itt nekem nem jön le. -
#2831 Ez a kiesés utáni visszaállás a rendes bajnokságban természetesen nem fog szerepelni (vicces is lenne), de most még mivel ez inkább teszt/fun meg ugye versenybíróság sincs, ezért ha már az ember gyakorolt és az első kanyarban kicsapják, legalább legyen esélye a pontszerzésre, még ha utolsó is. -
#2830 snetterton futam (hosszabb versenytáv)
lebonyolítás tervezet -
VO101 tvr #2829 -
VO101 tvr #2828 Snetterton T2-es kanyarjában ki lehet majd menni teljesen az aszfaltozott bukótérbe? Ezt nem tartalmazza a kiírás. -
#2827 2. futamon én picit megtörtem a kocsim, visszajöttem körhátrányban, és a pályán előttem lévő olyan szinten feltartott, hogy már azt játszottam, hogy lemaradok másodpercekre, és menyi idő visszahozni. Én akkor inkább arra gondoltam, hogy ne legyen kék zászló, mint a Nascarban.