225
Tudtok valami jó psz helyet?
-
#93 Csak a 2.-ra tudok válaszolni :-DDDDD
Vigyél Gameboy-t, egy kis Dzsangát, egy képet a PC-dről.
Más nem kellhet :-))) -
#92 Nah mégegyszer megkérdezném, valakitől aki már "tapasztalt".
1.) Miért kell a polg. mesteri hivatalba mennem a behívóparancsommal??
2.) Mi a rákot érdemes magammal vinnem (vagyisinkább mit lehet) bevonuláskor, hogy 5 napig (amíg 7végén haza nem engednek) kibírjam?? -
#91 Jah és azért kaptam behívót rögtön, mert a második sorozáson már nem engedtek el, hanem azt mondták, hogy csináljam végig az egész procedúrát, mert ezt egy bizonyos korig (2x év) meg kell, hogy legyen. -
#90 Azért tuti, hogy behívó, mert Tapolcán kell megjelennem (bár bevallom nagyon nem néztem meg a papírt, azzonnal visszanyomtam a postás kezébe, úgy megíjedtem:)), a sorozások meg mindig a delikvens lakhelyén vannak, és emléxem hogy anno Tapolca és Szfehérvár volt kijelölve számomra! Viszont hallottam valami olyasmit, hogy igényelhetem, hogy újra sorozzanak be, hisz azóta ki tudja mi történt velem. Bár ehhez meg valószínűleg kell valamilyen orvosi papír! A másik dolog az hogy milyen egy tróger egy eljárás az hogy bő két héttel értesítenek előre, nem hagynak időt okoskodni!:) -
#89 prof ur, azt hittem ezt már megbeszéltük, attol még nem bunko valaki még idézőjelesen sem mert nem profi helyesirásbol vagy mert nem figyel oda...
kérem a javitásokat!!!!! :))) -
#88 ilyen központ nem egy van, nálunk is van, és az nem pest :))) (kötekszem) -
#87 Akkor tessék okoskáim: (Freak és Grétsy)
Megyei (fővárosi) munkaügyi központ
49. § (1) A megyei (fővárosi) munkaügyi központ (a továbbiakban: munkaügyi központ) jogi személy, önállóan gazdálkodó, központi költségvetési szerv, a megyei (fővárosi) önkormányzattól független hatóság.
(2) A munkaügyi központ
a) központi szervezeti egységekből,
b) kirendeltségekből, és
c)
áll. -
#86 Igen?
Ezt nem tudtam! Viszont nekem a második sorozásomon csak iskolai igazolásom volt, vagyis el se kerültem addig a pontig, hogy alkalmas vagyok-e. Mondjuk az elsőnél volt kamu papirom, de arra csak egy év haladékot kaptam... -
bb #85 Csak annyit akarok mondani, hogy simán lehet behívó. Ha 3 éve alkalmas volt, akkor most sorozás nélkül is behívhatják. Én is így jártam a diploma után. -
#84 Ja, és még valami eszembe jutott!
A legegyszerüb és talán a legkönnyebben járható út:
A sorozás napjáról szerezz orvosi igazolást! Ha jóban vagy a körzeti orvosoddal, akkor akár ingyen (ha nem akkor egy üveg akármiért cserébe) olyan igazolást ír neked, hogy éppen agyműtéted volt a sorozás napján! Szépen elpostázod a hadkieg.-re az igazolásodat és csókolom!
-miattad pótsorozást nem fognak tartani, ebben biztos lehetsz
-nyersz fél évet.
-legközelebb meg ugyan ez lehet a helyzet. HÁT TEHETSZ TE ARRÓL, HOGY PONT AKKOR TÖRIK EL A LÁBAD??????
:-DDDD
GOndold át, szerintem ez nem hülyeség! -
#83 Na ezen most elmélkedjünk el egy kicsit!
1. Ha 3 éve voltál sorozáson, de akkor még volt iskolás papírod, akkor az hogy lehet, hogy most behívót kaptál?????
Ez szerintem lehetetlen, mert mindenképp kell egy sorozás, ha nem vittek be az előzőnél! Ez nonszensz, én is 2 sorozáson voltam már, mind a 2-szer volt papírom és most harmadjára (amikor lejárt az iskolás igazolásom) ISMÉT sorozólevelet kaptam! Máj. 26-ára! Amíg nem tetted le az esküt, addig kizárólag sorozólevelet kaphatsz!
Rá van írva a papírra, hogy ez most mi, I foku sorozás, vagy behívó. Szerintem ez csak sorozás!
Legalább is nekem ez a meglátásom!
2. Tovább megyek és abban maradunk, hogy csak sorozólevelet kaptál, hisz nem voltál 3 éve sorozáson. Akkor ne vedd át! Semmilyen körülmények között ne vedd át! Ha nem veszed át, akkor nem vagy a lakhelyeden. Senki nem fog ott keresni, hisz mégis ki tenné?
Esküt még nem tettél le, így a katonai rendészet nem cselekedhet.
A rendőrségnek sem hatásköre, hogy bármit tegyen, amíg nem követtél el bűncselekményt. (nameg szabad kapacitásuk sincs az ilyesmire szerintem) Márpedig ha nem laksz otthon (mert nyilvánvaló, hogy CSAK EZ LEHET :-DDD) akkor hogy vennéd át a papírt? Ergo nem fog semmi történni, max kapsz egy másik sorozólevelet, pár hónap múlva. Innentől csak ki kell húzni 2004 végéig, amikor is (remélem) az utolsó katonát fogják bevonultatni!
Én elmentem orvosbácsihoz, de mindenhol azt az infót hallom, hogy szarnak a 2 hónapnál nem régebbi papírokra! Nem érdemes megkockáztatni.
Én azt hiszem, már döntöttem (mert nekem sajna átvették itthon véletlenül), és baszok elmenni a sorozásra! Levelezzenek csak, mást tenni úgysem fognak!
Még utána nézek ezeknek az infóknak és írok ha tudok valamit!
Természetesen szóljatok, ha van valami ezzel kapcsolatban! :-)))
-
#82 lenne egy kérdésem! olvastam egy másik forumban, hogyha polgári szolgálatot kérek, akkor 1 évem van arra hogy elkezdjem a szolgálatot! ez igaz? -
#81 Igen, meg kell indokolni az áthelyezési kérelmet, de nem biztos, hogy ajánlanak jobbat, hacsak nem találsz magadnak. -
#80 Én még 15 hónapot nyomtam polgárin, de soha senki nem jöt ellenőrizni. -
#79 A behívot hozták mivel már a Tapolcai laktanya címe volt rajta! Sorozáson már voltam vagy 3 éve, de akkor ugye még volt iskolalátogatási papírom! 1., 2. pont hülyeség, a postán akár már holnap is átvehetem a papírt (idótának azért ne nézz). -
Ramza #78 A behívódat hozták most, vagy a sorozási papírt?
Ha az elsőt, akkor nagyon-nagyon jól jársz, ha legközelebb átveszed! De választhatod azt is, hogy
1. bevisznek erőszakkal
2. komolyan a szart fogják sikáltatni veled fél évig bent
Amúgy nem értem, hogy lehetett megpályázni bármilyen állást, ha tudtad, hogy most vonulsz? Mi értelme volt?
Ha persze nem a behívót, hanem a sorozási papírt kaptad most, akkor egészen más a helyzet, de akkor rosszul foglamaztál. -
#77 Nekem is ma hozta a postás, de egyelőre nem vettem át! Van valakinek valami ötlete hogy lehetne megúszni, vagy legalább elhalasztani? Épp most diplomáztam és már megpályáztam egy-két elég zsíros állást, amit nem szeretnék emiatt elszalasztani. -
#76 Ma kaptam meg a behívomat. :(( Pontosan 4 hét múlva, sok szerettel várnak Szhelyen. Viszont lenne egy kérdésem. Még sorozáskor azt mondták, hogy a behívommal majd el kell mennem a helyi polgármesteri hivatalba. Csak azt nem tudom, hogy miért??? A sorozólapon és a behívon sincs semmi ilyesmi.
A másik meg -kicsit hülye kérdés, de most leszek előszőr katona :)- az, hogy mit kellene magammal vinnem amikor vonulok bé? Az rendben hogy iratok, meg szappan,fogkefe, de tovább? Ruha, alsónemű, stb...? Az útlevelemet mi a francért akarják? Nehogy hétvégén esetleg átruccanjak Ausztriába?
Kössz. ;) -
#75 ajánlom magamat :) -
Ramza #74 Hmmmm... -
#73 Én felveszem a harcot a "bunkók" ellen, és ezt ajánlom mindenkinek! -
#72 OK!
-
#71 gépelési hiba az más
maradok a szarvas-hibáknál...:) -
#70 Nem konkrétan neked írtam, csak vannak egy páran, akik azonnal nekem estek...
-
#69 Isten ments, hogy bárkit bántsak!
NEM szokásom! -
#68 elégtelen??? -
#67 heyesírás = helyesírás
:) -
#66 Szerinted ha valaki egy bizonyos topikban ejt egy hibát, az megnézi a heyesírás topikot, hogy vajon hibázott-e??? Kétlem.
Nem vitát indítottam, csak javítottam egy általam hibásnak ítélt gondolatot...
Azért hihetetlenek vagytok! Hibázni lehet, de ha valaki megmondja, hogy helyes, annak letépitek a tökét!
Gratulálok... -
#65 És annak úgy lett volna értelme?
Nem egy munkaügyi központot kell felhívni, hanem azt a bizonyosat!
De itt én le is zárom a vitát, a topic nem erről szól. A vitát nem is én indítottam.
Javaslat: Grétsy, van egy helyesírásról szóló topic, ajánlom figyelmedbe. Lehet, hogy ott kellene osztogatni az "áldást" nem minden topicba beleírni, hogy ez, vagy az hibás!! -
#64 de mivel meg van határozva maga a hely - ahonnan a helyedet "kaptad" - ezért egy bizonyos intézményről beszélünk, tehát NAGYBETŰ-vel írjuk. -
#63 ilyen központ EGY van, a neve Munkaügyi Központ
ennek kirendeltségei vannak, de maga az intézmény egyedi, és a neve nagy betűvel írandó
asszem :DD -
#62 Akkor helyesen úgy lett volna :
"Hívj fel egy munkaügyi központot, ahonnan..."
-
#61 Szerintem nincs igazad!
Ramza általánosságban beszélt a munkaügyi központról! (köznév=kisbetű)
"Hívd fel a munkaügyi központot, ahonnan a helyedet "kaptad", ott biztosan megmondják."
Te viszont egy konkrét intézményt hoztál fel példának. (tulajdonnnév=nagy kezdőbetű)
Kapizse? -
#60 Mielőtt beszólsz, nézz utána... -
#59 Példa -
#58 És miért nem helyes? -
#57 Nem igazán. ^.^
Ha már helyesírást oktatsz legalább tedd jól! -
#56 munkaügyi központ - Munkaügyi Központ -
Ramza #55 Hívd fel a munkaügyi központot, ahonnan a helyedet "kaptad", ott biztosan megmondják. -
#54 Látjuk...