Polgári szolgálat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem érdekli õket semmi más, dé tényleg semmi!
Amire érdemes kitérni: akár hited, akár neveltetésed ellentétes azzal, hogy fegyveres szolgálatot töltsél be. A problémák békés megoldására neveltek, teljesen az erõszak ellen. Fegyvert tiszta lelkiismerettel a kezedbe se tudnál venni. Világ életedben békepárti voltál, hiszen erre neveltek.
-> ilyeneket kell írni, lehet nyugodtan kifejteni egyet-egyet külön is, nem szabad visszafogni magadat 😊
Nálam nem a tartalom, hanem a mennyiség volt elõszõr a gond. Írtam kb. fél a4-es oldalt kézírással, az nem volt elég. Mondták, hogy jó, de kevés. Fejtsem ki jobban. Írtam még hozzá negyed oldalt, az már elég volt 😊
Gyakorlatilag ugyanazt a 10 sablonmondatot írja a jelentkezõk többsége, ide-oda helyezve a hangsúlyokat. Nagyot ezekkel bukni nem lehet, ha elsõre nem is tetszik nekik, másodszorra "megeszik".
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
Mint tüvel megszúrt lufi, úgy durran szét a tájfutótalp által letaposott nyuszi.
Repatarurgyán
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Itt van pár hivatalos infó.
A kérelembe bele kell írni, hogy lelkiismereti okokra hivatkozol. Némi indokolás se árt. Én pl. elítélem az erõszak minden fajtáját, buddhista vallású vagyok, stb..
Repatarurgyán
\':..:\'
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
Repatarurgyán
Repatarurgyán
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Repatarurgyán
Rendõrségnek semmi köze hozzá, hisz nem követtem el bûntényt!
Katonai rendõrségnek meg pláne!
Repatarurgyán
A rendõrség? A katonaság? Kik veszik a fáradtságot és kiküldenek érte?
Második pont: azért nem hülyeség, mert ha eljátszod a fenti mókát, és mégis bevisznek, akkor azt tudni fogják "bent". Ennek szintén lehetnek "nem hivatalos" következményei.
Ha ennek ellenére hülyeségnek tartod továbbra is, akkor az a te dolgod, magánügy. Kérdeztél, én elmondtam amit én tudok, ennyi.
Polgári szolgálat: érdeklõdjél utána, de szerintem ilyenkor (ha megvan a bevonulási papír)már késõ. De egy próbát megérhet persze.
Ami igazándiból gusztustalan, hogy tényleg nem hagytak idõt "játszani" - ez szomorú 😞
Vigyél Gameboy-t, egy kis Dzsangát, egy képet a PC-drõl.
Más nem kellhet :-)))
1.) Miért kell a polg. mesteri hivatalba mennem a behívóparancsommal??
2.) Mi a rákot érdemes magammal vinnem (vagyisinkább mit lehet) bevonuláskor, hogy 5 napig (amíg 7végén haza nem engednek) kibírjam??
shit happens
kérem a javitásokat!!!!! 😊))
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Megyei (fõvárosi) munkaügyi központ
49. § (1) A megyei (fõvárosi) munkaügyi központ (a továbbiakban: munkaügyi központ) jogi személy, önállóan gazdálkodó, központi költségvetési szerv, a megyei (fõvárosi) önkormányzattól független hatóság.
(2) A munkaügyi központ
a) központi szervezeti egységekbõl,
b) kirendeltségekbõl, és
c)
áll.
\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com
Ezt nem tudtam! Viszont nekem a második sorozásomon csak iskolai igazolásom volt, vagyis el se kerültem addig a pontig, hogy alkalmas vagyok-e. Mondjuk az elsõnél volt kamu papirom, de arra csak egy év haladékot kaptam...
A legegyszerüb és talán a legkönnyebben járható út:
A sorozás napjáról szerezz orvosi igazolást! Ha jóban vagy a körzeti orvosoddal, akkor akár ingyen (ha nem akkor egy üveg akármiért cserébe) olyan igazolást ír neked, hogy éppen agymûtéted volt a sorozás napján! Szépen elpostázod a hadkieg.-re az igazolásodat és csókolom!
-miattad pótsorozást nem fognak tartani, ebben biztos lehetsz
-nyersz fél évet.
-legközelebb meg ugyan ez lehet a helyzet. HÁT TEHETSZ TE ARRÓL, HOGY PONT AKKOR TÖRIK EL A LÁBAD??????
:-DDDD
GOndold át, szerintem ez nem hülyeség!
1. Ha 3 éve voltál sorozáson, de akkor még volt iskolás papírod, akkor az hogy lehet, hogy most behívót kaptál?????
Ez szerintem lehetetlen, mert mindenképp kell egy sorozás, ha nem vittek be az elõzõnél! Ez nonszensz, én is 2 sorozáson voltam már, mind a 2-szer volt papírom és most harmadjára (amikor lejárt az iskolás igazolásom) ISMÉT sorozólevelet kaptam! Máj. 26-ára! Amíg nem tetted le az esküt, addig kizárólag sorozólevelet kaphatsz!
Rá van írva a papírra, hogy ez most mi, I foku sorozás, vagy behívó. Szerintem ez csak sorozás!
Legalább is nekem ez a meglátásom!
2. Tovább megyek és abban maradunk, hogy csak sorozólevelet kaptál, hisz nem voltál 3 éve sorozáson. Akkor ne vedd át! Semmilyen körülmények között ne vedd át! Ha nem veszed át, akkor nem vagy a lakhelyeden. Senki nem fog ott keresni, hisz mégis ki tenné?
Esküt még nem tettél le, így a katonai rendészet nem cselekedhet.
A rendõrségnek sem hatásköre, hogy bármit tegyen, amíg nem követtél el bûncselekményt. (nameg szabad kapacitásuk sincs az ilyesmire szerintem) Márpedig ha nem laksz otthon (mert nyilvánvaló, hogy CSAK EZ LEHET :-DDD) akkor hogy vennéd át a papírt? Ergo nem fog semmi történni, max kapsz egy másik sorozólevelet, pár hónap múlva. Innentõl csak ki kell húzni 2004 végéig, amikor is (remélem) az utolsó katonát fogják bevonultatni!
Én elmentem orvosbácsihoz, de mindenhol azt az infót hallom, hogy szarnak a 2 hónapnál nem régebbi papírokra! Nem érdemes megkockáztatni.
Én azt hiszem, már döntöttem (mert nekem sajna átvették itthon véletlenül), és baszok elmenni a sorozásra! Levelezzenek csak, mást tenni úgysem fognak!
Még utána nézek ezeknek az infóknak és írok ha tudok valamit!
Természetesen szóljatok, ha van valami ezzel kapcsolatban! :-)))
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Ha az elsõt, akkor nagyon-nagyon jól jársz, ha legközelebb átveszed! De választhatod azt is, hogy
1. bevisznek erõszakkal
2. komolyan a szart fogják sikáltatni veled fél évig bent
Amúgy nem értem, hogy lehetett megpályázni bármilyen állást, ha tudtad, hogy most vonulsz? Mi értelme volt?
Ha persze nem a behívót, hanem a sorozási papírt kaptad most, akkor egészen más a helyzet, de akkor rosszul foglamaztál.

A másik meg -kicsit hülye kérdés, de most leszek elõszõr katona 😊- az, hogy mit kellene magammal vinnem amikor vonulok bé? Az rendben hogy iratok, meg szappan,fogkefe, de tovább? Ruha, alsónemû, stb...? Az útlevelemet mi a francért akarják? Nehogy hétvégén esetleg átruccanjak Ausztriába?
Kössz. 😉
shit happens
A helyesírás a lélek tükre, a lélek pedig a helyesírás tükre, míg a tükör a lélek helyesírása.
A helyesírás a lélek tükre, a lélek pedig a helyesírás tükre, míg a tükör a lélek helyesírása.
maradok a szarvas-hibáknál...😊
NEM szokásom!
Mint tüvel megszúrt lufi, úgy durran szét a tájfutótalp által letaposott nyuszi.
😊
Nem vitát indítottam, csak javítottam egy általam hibásnak ítélt gondolatot...
Azért hihetetlenek vagytok! Hibázni lehet, de ha valaki megmondja, hogy helyes, annak letépitek a tökét!
Gratulálok...
Nem egy munkaügyi központot kell felhívni, hanem azt a bizonyosat!
De itt én le is zárom a vitát, a topic nem errõl szól. A vitát nem is én indítottam.
Javaslat: Grétsy, van egy helyesírásról szóló topic, ajánlom figyelmedbe. Lehet, hogy ott kellene osztogatni az "áldást" nem minden topicba beleírni, hogy ez, vagy az hibás!!