Polgári szolgálat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha nem nyújtanál maximumot, mit tudna csinálni a fõnököd? Max keménykedik elsõ körben kicsit mert tudja, hogy mást úgysem tud csinálni.
Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu
Cat igazad van nem kötelezõ jól teljesitenem, de ahol én dolgozom ott pl már megszóltak ha olvasgattam egy kicsit..meg ha késnék felkötne a fõnök nemhogy még walkman....á😊
ha késel, lassan dolgozol semmit nem tehetnek, nincs semmilyen szankció a kezükben
érezd jól magad, vigyél be walkmant, stb. 😊
De ha valaki rakodómunkás! Az már aztán férfias foglalkozás a javából :-))
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
Egyébként meg mi való férfiembernek? :-)
(pl. én ugye nem tudtam volna ezt megjátszani)
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Unokatestvérem ezt csinálta, amikor szorult a hurok.
Közölte, hogy dísznövénykertészként nem talál munkát, erre elirányították egy nappali tagozatos számítástechnikai OKJ tanfolyamra. 23 éves már elmúlt, ezért fizetnie kellett volna, de mivel pálykezdõ munkanélküliként képeztette át magát, az állam mégis fizette neki.
És ami a lényeg...
Mivel tanult, nem vitték el!
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
Én is lehet, hogy nõallergiás vagyok....
:-)
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Nem tudni, mire lehetsz allergiás, ami elég egy -akár- C kategóriára.
(C kategória: csak háború esetén hívhatnak be)
A muterom pl. Allergiás a tojás fehérjére!
Ezt pár éve tudta meg, miután az egész eddigi életében össze-vissza zabálta a tojást....
:-DDDDD
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Amúgy a bõrön jelentkeznek a tünetek, viszketés és kis foltok formájában!
Csak most ezek nem látszottak, mert 6 napja kaptam injekciót :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
tünetei nem voltak? hogyhogy? 😊)
Csak gondoltam beírom, hogy voltam a sorozáson és egy nagy büdös E betüvel tértem haza!
A diagnózis Fémallergia volt!
Ez igazából teljesen reális diagnózis volt nálam, csak tünetei nem voltak. Viszont az allergia teszt kimutatta.
Amúgy teljesen laza volt a doktorbácsi, kurvanagy mázlim volt. Még poénkodott is, ezzel engedett el:
"Jó, akkor maga A-t kap, vagyis alkalmas sorkatonai szolgálatra"
nézek nagy szemekkel.....eddig teljesen máshogy állt hozzá, viccelõdött, megkérdezte akarok-e egyáltalán katona lenni stb....
Aztán a segéde azt mondta:
"Igen alkalmas. A harckocsik mostmár mûanyagból vannak! Mennyen ki, üljön le, majd szólítja a bizottság"
Itt már kicsit fellélegeztem, de végig nem voltam biztos a dologban, hogy most szivatott-e, vagy nem
:-DDDDDDDDD
Mint tüvel megszúrt lufi, úgy durran szét a tájfutótalp által letaposott nyuszi.
pl akkor volt az árviz, ugy 4 éve kb. és csomo segélyszállitmányt gyüjtöttek, meg õk felelnek MO vérellátásáért, csomo konferencia volt az épületben, sajtótájékoztatók, én meg kb. faxoltam ujságoknak, meg ha elromlott egy nyomtató ránéztem, vagy segítettem a szovjetunióban eltunt embereket tartalmazó hatalmas dossziékat átböngészni ha bejött egy levél - halálkomoly, még ma is kurvasok eltünt van ott
a katonaságnál korántsem menne igy a dolog, nomeg ott mindössze párezret kapnál havonta, itt meg vagy ötszörösét, és nem ugat neked az õrmester hogy akkor nyomás folyosot felmosni
vagyis sztm ez ugy van, hogy jelentkeznek hogy polgári szolgálatost akarnak alkalmazni (korház, alapitvány, vagy más közcélu szervezet) és kiosztanak oda vkit, elején biztos ellenörzik hogy valóban dolgoztatják e, utána már nem foglalkoznak vele
de ez valószinu az egész rendszer lényegébõl adódik hogy felesleges; a munkáltató jelentkezik hogy munkás kézre van igénye, és ráadásul ingyen kap egyet, szóval ez neki tökjó, nem fogja nagyon elcseszni ha jót akar magának
munkahelyváltást természetesen a kiuralo intézménytõl lehet kérni
a rendkivuli szabadságot sztm is simán megadják, és igazi szankciólehetõség valójában nincs is a rendszerben, ha nem dolgozol, szóval nem kell ezt nagyon komolyan venni
Még azt szeretném megkérdezni, hogy ha "munkahelyet" szeretnék váltani polgári szolgálatom alatt, azt kitõl kell kérni, mit kell tenni? és milyen következményei lehetnek ennek?
Köszi!
a Hel honlapja:
www.hel.hu
(ha esetleg nem találtátok volna ki :-DDDDDD)
Ez a helyes név....
sorry
"A teljes megtagadás
A Magyar Köztársaság Alkotmánya XII. fejezete (54-70 §) foglalkozik az alapvetõ jogokkal és kötelességekkel. A 70/H. § így hangzik:
(1) A haza védelme a Magyar Köztársaság minden állampolgárának kötelessége.
(2) Az állampolgárok az általános honvédelmi kötelezettség alapján fegyveres vagy fegyver nélküli katonai szolgálatot, illetõleg törvényben meghatározott feltételek szerint polgári szolgálatot teljesítenek...
Tehát a haza védelmének kötelezettségét tartalmazza az Alkotmány, nem a katonáskodás kényszerét. A haza erõszakmentes védelmét: a konfliktusok megelõzését, feloldását, a potenciális ellenfelek számára az együttmûködés saját jól felfogott érdekükké tételét tartja a gyakorlatban legeredményesebb, hosszú távon is biztonságot garantáló megoldásnak az Alba Kör.
Lehetne azzal érvelni, hogy a katonaság alapjaiban ellenkezik az ugyancsak az alkotmányban megfogalmazott alapvetõ emberi szabadságjogokkal... de tény az, hogy a teljes megtagadók törvénybe ütközõ tettet követnek el. Ez pedig komoly pénzbírságot, valamint letöltendõ szabadságvesztést is jelenthet!"
Létezik egy másik is, a HEL (honvédséget ellenzõ liga -asszem), aminek a vezetõje ennek a katonaismerõsömnek a fõnöke, valami ezredes...
Ezt õ mesélte nekem, nem a haverom haverjának a haverja hallotta valakitõl....:-DDDDD
www.albakor.hu
"Az Alba Kör elvi álláspontja a polgári szolgálattal kapcsolatban
Fontos hangsúlyoznunk, hogy az Alba Kör komoly elvi fenntartásokkal népszerûsíti a polgári szolgálatot. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az állam a polgárait emberi jogaikat sértõ módon kényszeríthesse. Álláspontunk szerint a katonaidõ letöltése szükségtelen rossz, kényszer-szolgálat, "állami szintû rabszolgatartás"! Tiszteljük azonban az Alkotmányt és a törvényeket. Mindaddig tehát, amíg a kényszerkatonaság szabadságjogokat sértõ intézményét nem váltja fel valamilyen más rendszer, továbbra is tájékoztatást és jogsegélyt nyújtunk a polgári szolgálatról. Tesszük ezt annak tudatában, hogy a polgári szolgálat csak a kisebbik rossz két alapvetõen jogsértõ kötelezettség közül! A tájékoztatás és képviselet mellett azonban sürgetjük, hogy a hadkötelezettséget minél hamarabb szüntessék meg."
Aki sorkatonai szolgálat (sorozás) elött áll az keresse fel ezeket az embereket!
Segítenek mindenkinek!
De kérhetsz 10 nap rendkívüli szabit ha jól tudom, az csak a munkaadón múlik, hogy megadják-e. Ha csípik a búrád akkor nem lesz gond. Én nyáron fogom kivenni 😊
Ellenõrzés dolog: Nem igazán tudom, hogy megy ez. Én 4. hónapja nyomom, de eddig még rám se bagóztak 😊
Repatarurgyán
FrezeR - nem vagyok benne biztos!, de azt hiszem, hogy hivatalosan csak azt a "napot" (napokat) veheted ki, amiért már megdolgoztál. Azaz az elsõ hónap után lehet kivenni az elsõ napot, második után a másodikat, stb. Tehát csak utólag.
De! mivel senki nem ellenõrzi a dolgokat, ezért ezt nem szokták ilyen szigorúan venni, nekem pl. fixen vonta a pénzügyes az egy napot hó végén, attól függetlenül, hogy kivettem a napomat, vagy nem. Így én pl. három hónap után kivettem vagy hét napot elõre is, utána meg sokáig semmit.
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
Ti mennyit kaptok havonta polgárisok?
S szerintetek valaki kimegy majd ellenõrizni bárkit is hogy végzi e a dolgát?
(legalábbis 2 éve haverjaimnál igy volt)
Május 1-tõl kezdhetem a psz-t. Az lenne a kérdésem a poliszolit töltõktõl, hogy a zsold az hogyan van. A Munkaügyi küldi a helyre, ahol vagyok?
\':..:\'
Repatarurgyán