225
Tudtok valami jó psz helyet?
  • HuAn82
    gratula...
  • NaNoKuTyA
    ha épp nincs jobb dolga az embernek, akkor teljesen igazad van! De egyébként hülye leszek elbaszni erre 6 hónapot! hülyülök inkább itthon a haverokkal!
  • mad mind
    Szemüvegesek E-t kaphatnak, ha a két szemük közötti dioptriakülönbség, legalább 3 dioptria, pl. -1, -4.
    Vigyázat, akár ellenőriztethetik is.
  • HuAn82
    Nem értem ezt a sok rinyáló embert.Azt a 6 hónapot már igazán kibírhatnátok.Az egész egy jó buli,csak van néhány ökör aki mindent komolyan vesz aztán meg befordul.Aki az életben egy ilyen minimális próbatételt sem bír ki az nem életre való.Kivétel persze a VALÓBAN testi vagy szervi hibából felmentet egyének.Őket őszintén sajnálom.Talán a kiképzés kicsit rossz,de semmi extra.
  • Cat #179
    katonaság, haha, ők se csinálnak semmit, hidd el :)
  • Cat #178
    a maximális amit kérhet, hogy küldjön mást helyetted a munkaugyi központ
    namost ez elég kétséges, mivel a munkahelyek versenyeznek az "ingyen munkaerőért", sokkal több igénylő van mint ahány tényleges polgári szolgálatos
  • Csaba
    De legalább keresel valamennyi pénzt, kb. 30 ezer körül, igaz? Míg a laktanyában kapnál 5000 forintot havonta, idétlen zöld ruhát (fúj..) és szar kaját, úgyhogy még mindig jobb a polgári szolgálat.:-)
  • FrezeR
    hali bobi és mindeki. nem változott sok minden, kezdek beletörődni sanyarú sorsomba:) amugy szerintem ha a katona szolgálat idejét lecsökkentették 6 hónapra akkor a polgái hónapnak is csak max 8-nak kellene lennie nem 11-nek mert ez szerintem igazságtalan, és persze mi polgárisok nem dolgozunk kevesebbet, mint ők csak nem vagyunk rendszeresen "képezve"...
  • [HUN]PAStheLoD
    ezt nem értem :) ha kírugnak akkor mi van?
    amúgy nem rúghat ki...
  • Ramza
    Igen, ingyen utazhatsz!
    Minden olyan járművön, ahol egységárú a jegy (= általában a kék buszok, villamosok, metró), ott ingyen utazhatsz, tökmindegy melyik városban.
    Vonat, távolsági busz, hév a városhatáron kívül -> csak az fizetős (90%).

Ha ez nem nyugtat meg, akkor jelzem: a fenti tesztelve van (pont Miskolcon :)
  • Harder
    Épp erről van szó .. :)
    Ha nem nyújtanál maximumot, mit tudna csinálni a főnököd? Max keménykedik első körben kicsit mert tudja, hogy mást úgysem tud csinálni.
  • FrezeR
    szerintem csak a helyi járatokon lehet ingyen utazni ahol dolgozol. de lehet nem jól tudom.
    Cat igazad van nem kötelező jól teljesitenem, de ahol én dolgozom ott pl már megszóltak ha olvasgattam egy kicsit..meg ha késnék felkötne a főnök nemhogy még walkman....á:)
  • Cat #168
    nem kötelező "tökéletes" munkaerőnek lenned
    ha késel, lassan dolgozol semmit nem tehetnek, nincs semmilyen szankció a kezükben
    érezd jól magad, vigyél be walkmant, stb. :)
  • FrezeR
    sajnos még nem, ráadásul most még több munkát kapok, mert sorra mennek nyaralni a kedves kolegák és minden vacak melót amit eddig évekig senki nem tudott befejezni nekem kell. komolyan mondom a t**öm kivan ezzel az egésszel..
  • SoDI---
    persze hogy utálom hát nem egy férfiembernek való munka az irattározás, meg az iratpakolás

De ha valaki rakodómunkás! Az már aztán férfias foglalkozás a javából :-))
  • FrezeR
    ja tudom hogy ott rosszabb lenne, de itt meg dupla annyi ideig fognak "szivatni" a legszarabb munkákkal azért ez hosszu távon is majdnem akkora szivás...
  • Csaba
    Hát, elég unalmas meló naphosszat csinálni, azt gondolom...De gondolj arra, hogy a seregben meg milyen szar lenne...
  • zaki
    nem tudja valaki, hogy idén mikor lesz sorozás?
  • FrezeR
    nem tudom de bármi csak nem ez hidd el nekem :))
  • Csaba
    Kérdezd meg a munkaügyi központban, nyíregyen, majd csak tudja valaki.
    Egyébként meg mi való férfiembernek? :-)
  • FrezeR
    nem pesti vagyok, nyiregyen dolgozom. nem tudom ki az akivel beszélnem kellene mert debrecenben voltunk eligazitáson...persze hogy utálom hát nem egy férfiembernek való munka az irattározás, meg az iratpakolás:)
  • Blasta
    De ez csak akkor fasza, ha nincs állása.
    (pl. én ugye nem tudtam volna ezt megjátszani)
  • SoDI---
    Ha nagyon be akarnak vinni, akkor miért nem csinálod azt, hogy bemész a Munkaügyi Központba, és közlöd, hogy nem tudsz elhelyezkedni a szakmádban, ezért szeretnéd magad átképeztetni.
    Unokatestvérem ezt csinálta, amikor szorult a hurok.
    Közölte, hogy dísznövénykertészként nem talál munkát, erre elirányították egy nappali tagozatos számítástechnikai OKJ tanfolyamra. 23 éves már elmúlt, ezért fizetnie kellett volna, de mivel pálykezdő munkanélküliként képeztette át magát, az állam mégis fizette neki.

És ami a lényeg...

Mivel tanult, nem vitték el!
  • Csaba
    Gondolom, azt az ipsét kell megkeresned, aki a munkaügyi központban intézi a polgári szolgálatot, tehát aki a szolgálat kezdetén tartotta a tájékoztatót.
  • FrezeR
    szóval még1x megkérdezem hogy hogyan lehet átmenni máshová? kit kell megkérdezni? mit kell csinálni? milyen papir kell? Köszi!!
  • Galy
    akkor én C-t kaptam volna......?
  • Blasta
    is. Nőallergiás is....:-)
  • Blasta
    Ugye?
    Én is lehet, hogy nőallergiás vagyok....
    :-)
  • Tikal #149
    Most komolyan, tuti allergiás vagyok vmire, nálam ezek a tünetek szoktak lenni :) El is megyek majd a dokihoz, most hogy igy mondod :)
  • Blasta
    Szal aki katona lesz, illetve sorozás elött áll, mindenképp csináltasson valahol egy allergia tesztet. Ha lehet sztk-ban, de magánorvos is megteszi, csak ezek a katonai dokik pikkelnek ám a magándokikra keményen.
    Nem tudni, mire lehetsz allergiás, ami elég egy -akár- C kategóriára.
    (C kategória: csak háború esetén hívhatnak be)
  • Blasta
    Simán!
    A muterom pl. Allergiás a tojás fehérjére!
    Ezt pár éve tudta meg, miután az egész eddigi életében össze-vissza zabálta a tojást....
    :-DDDDD
  • Tikal #146
    Akkor lehet én is fémallergiás vagyok :)
  • FrezeR
    na srácok, szal én egy hivatalban dolgozom és munkanélküliek iratait kezelem és rohadtul utálom mert unalmas és rengeteg van belőle és ezt müvelem napi 6 órában:( tudom hogy nem lesz jobb hiszen mást itt nem tudok csinálni...ezért is akartam akarok váltani csak nem tudom kihez forduljak ez ügyben és mivel járna az ha átmennék máshová?? mellesleg a haverom egy szinházban dolgozik hetente vagy 2 hetente 1 napot!!! azért ez kicsit igazságtalan..ja és ugyanannyit kap mint én fizut..pf
  • Blasta
    Hát én is meglepődtem, hogy nem voltak tünetek, de a teszt tényleg kimutatta!
    Amúgy a bőrön jelentkeznek a tünetek, viszketés és kis foltok formájában!
    Csak most ezek nem látszottak, mert 6 napja kaptam injekciót :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Tikal #143
    Fémallergia? És ez hogy jelentkezik? Izomrángás? :)))

tünetei nem voltak? hogyhogy? :))
  • Blasta
    Szasztok!
    Csak gondoltam beírom, hogy voltam a sorozáson és egy nagy büdös E betüvel tértem haza!
    A diagnózis Fémallergia volt!
    Ez igazából teljesen reális diagnózis volt nálam, csak tünetei nem voltak. Viszont az allergia teszt kimutatta.
    Amúgy teljesen laza volt a doktorbácsi, kurvanagy mázlim volt. Még poénkodott is, ezzel engedett el:
    "Jó, akkor maga A-t kap, vagyis alkalmas sorkatonai szolgálatra"
    nézek nagy szemekkel.....eddig teljesen máshogy állt hozzá, viccelődött, megkérdezte akarok-e egyáltalán katona lenni stb....

Aztán a segéde azt mondta:
    "Igen alkalmas. A harckocsik mostmár műanyagból vannak! Mennyen ki, üljön le, majd szólítja a bizottság"

Itt már kicsit fellélegeztem, de végig nem voltam biztos a dologban, hogy most szivatott-e, vagy nem
    :-DDDDDDDDD
  • schoma
    Miért? Most hol vagy?
  • FrezeR
    én azért kérdeztem hogy lehet e váltani, és hogy ha igen akkor hogyan, mert én ahová járok utálom a helyet és a melót is, és nem hiszem hogy ezt kibirom még 10 hónapig...szóval van rá lehetőség?
  • Cat #137
    harmadik szempont, bár lehet ez csak nekem fontos: ha olyan helyre kerülsz ami érdekel is, akkor NAGYON SOKAT lehet tanulni egy nagy cég müködéséről (pl én a vöröskereszt központi irodájában voltam, jóideig a főtitkár mellett - államtitkári rangban van, gönc árpival levelezett aki a fővédnőke a szervezetnek, sztm tökérdekes volt) szoval, tapasztalat, másrészt érzed hogy valami HASZNOSAT csinálsz

pl akkor volt az árviz, ugy 4 éve kb. és csomo segélyszállitmányt gyüjtöttek, meg ők felelnek MO vérellátásáért, csomo konferencia volt az épületben, sajtótájékoztatók, én meg kb. faxoltam ujságoknak, meg ha elromlott egy nyomtató ránéztem, vagy segítettem a szovjetunióban eltunt embereket tartalmazó hatalmas dossziékat átböngészni ha bejött egy levél - halálkomoly, még ma is kurvasok eltünt van ott
  • Cat #136
    értsd: szabit akarsz, háziorvosoddal iratsz papirt, és háváj jópár hétre nyáron

a katonaságnál korántsem menne igy a dolog, nomeg ott mindössze párezret kapnál havonta, itt meg vagy ötszörösét, és nem ugat neked az őrmester hogy akkor nyomás folyosot felmosni