Polgári szolgálat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Harder
Épp errõl van szó .. 😊
Ha nem nyújtanál maximumot, mit tudna csinálni a fõnököd? Max keménykedik elsõ körben kicsit mert tudja, hogy mást úgysem tud csinálni.

Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu

FrezeR
szerintem csak a helyi járatokon lehet ingyen utazni ahol dolgozol. de lehet nem jól tudom.
Cat igazad van nem kötelezõ jól teljesitenem, de ahol én dolgozom ott pl már megszóltak ha olvasgattam egy kicsit..meg ha késnék felkötne a fõnök nemhogy még walkman....á😊

nem kötelezõ "tökéletes" munkaerõnek lenned
ha késel, lassan dolgozol semmit nem tehetnek, nincs semmilyen szankció a kezükben
érezd jól magad, vigyél be walkmant, stb. 😊

FrezeR
sajnos még nem, ráadásul most még több munkát kapok, mert sorra mennek nyaralni a kedves kolegák és minden vacak melót amit eddig évekig senki nem tudott befejezni nekem kell. komolyan mondom a t**öm kivan ezzel az egésszel..

SoDI---
persze hogy utálom hát nem egy férfiembernek való munka az irattározás, meg az iratpakolás

De ha valaki rakodómunkás! Az már aztán férfias foglalkozás a javából :-))

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

FrezeR
ja tudom hogy ott rosszabb lenne, de itt meg dupla annyi ideig fognak "szivatni" a legszarabb munkákkal azért ez hosszu távon is majdnem akkora szivás...

Hát, elég unalmas meló naphosszat csinálni, azt gondolom...De gondolj arra, hogy a seregben meg milyen szar lenne...

zaki
nem tudja valaki, hogy idén mikor lesz sorozás?

FrezeR
nem tudom de bármi csak nem ez hidd el nekem 😊)

Kérdezd meg a munkaügyi központban, nyíregyen, majd csak tudja valaki.
Egyébként meg mi való férfiembernek? :-)

FrezeR
nem pesti vagyok, nyiregyen dolgozom. nem tudom ki az akivel beszélnem kellene mert debrecenben voltunk eligazitáson...persze hogy utálom hát nem egy férfiembernek való munka az irattározás, meg az iratpakolás😊

Blasta
De ez csak akkor fasza, ha nincs állása.
(pl. én ugye nem tudtam volna ezt megjátszani)

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

SoDI---
Ha nagyon be akarnak vinni, akkor miért nem csinálod azt, hogy bemész a Munkaügyi Központba, és közlöd, hogy nem tudsz elhelyezkedni a szakmádban, ezért szeretnéd magad átképeztetni.
Unokatestvérem ezt csinálta, amikor szorult a hurok.
Közölte, hogy dísznövénykertészként nem talál munkát, erre elirányították egy nappali tagozatos számítástechnikai OKJ tanfolyamra. 23 éves már elmúlt, ezért fizetnie kellett volna, de mivel pálykezdõ munkanélküliként képeztette át magát, az állam mégis fizette neki.

És ami a lényeg...

Mivel tanult, nem vitték el!

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

Gondolom, azt az ipsét kell megkeresned, aki a munkaügyi központban intézi a polgári szolgálatot, tehát aki a szolgálat kezdetén tartotta a tájékoztatót.

FrezeR
szóval még1x megkérdezem hogy hogyan lehet átmenni máshová? kit kell megkérdezni? mit kell csinálni? milyen papir kell? Köszi!!

Galy
akkor én C-t kaptam volna......?
Blasta
is. Nõallergiás is....:-)

Blasta
Ugye?
Én is lehet, hogy nõallergiás vagyok....
:-)

Tikal
Most komolyan, tuti allergiás vagyok vmire, nálam ezek a tünetek szoktak lenni 😊 El is megyek majd a dokihoz, most hogy igy mondod 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Blasta
Szal aki katona lesz, illetve sorozás elött áll, mindenképp csináltasson valahol egy allergia tesztet. Ha lehet sztk-ban, de magánorvos is megteszi, csak ezek a katonai dokik pikkelnek ám a magándokikra keményen.
Nem tudni, mire lehetsz allergiás, ami elég egy -akár- C kategóriára.
(C kategória: csak háború esetén hívhatnak be)

Blasta
Simán!
A muterom pl. Allergiás a tojás fehérjére!
Ezt pár éve tudta meg, miután az egész eddigi életében össze-vissza zabálta a tojást....
:-DDDDD

Tikal
Akkor lehet én is fémallergiás vagyok 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

FrezeR
na srácok, szal én egy hivatalban dolgozom és munkanélküliek iratait kezelem és rohadtul utálom mert unalmas és rengeteg van belõle és ezt müvelem napi 6 órában😞 tudom hogy nem lesz jobb hiszen mást itt nem tudok csinálni...ezért is akartam akarok váltani csak nem tudom kihez forduljak ez ügyben és mivel járna az ha átmennék máshová?? mellesleg a haverom egy szinházban dolgozik hetente vagy 2 hetente 1 napot!!! azért ez kicsit igazságtalan..ja és ugyanannyit kap mint én fizut..pf

Blasta
Hát én is meglepõdtem, hogy nem voltak tünetek, de a teszt tényleg kimutatta!
Amúgy a bõrön jelentkeznek a tünetek, viszketés és kis foltok formájában!
Csak most ezek nem látszottak, mert 6 napja kaptam injekciót :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Tikal
Fémallergia? És ez hogy jelentkezik? Izomrángás? 😊))

tünetei nem voltak? hogyhogy? 😊)

Blasta
Szasztok!
Csak gondoltam beírom, hogy voltam a sorozáson és egy nagy büdös E betüvel tértem haza!
A diagnózis Fémallergia volt!
Ez igazából teljesen reális diagnózis volt nálam, csak tünetei nem voltak. Viszont az allergia teszt kimutatta.
Amúgy teljesen laza volt a doktorbácsi, kurvanagy mázlim volt. Még poénkodott is, ezzel engedett el:
"Jó, akkor maga A-t kap, vagyis alkalmas sorkatonai szolgálatra"
nézek nagy szemekkel.....eddig teljesen máshogy állt hozzá, viccelõdött, megkérdezte akarok-e egyáltalán katona lenni stb....

Aztán a segéde azt mondta:
"Igen alkalmas. A harckocsik mostmár mûanyagból vannak! Mennyen ki, üljön le, majd szólítja a bizottság"

Itt már kicsit fellélegeztem, de végig nem voltam biztos a dologban, hogy most szivatott-e, vagy nem
:-DDDDDDDDD

schoma
Miért? Most hol vagy?

Mint tüvel megszúrt lufi, úgy durran szét a tájfutótalp által letaposott nyuszi.

FrezeR
én azért kérdeztem hogy lehet e váltani, és hogy ha igen akkor hogyan, mert én ahová járok utálom a helyet és a melót is, és nem hiszem hogy ezt kibirom még 10 hónapig...szóval van rá lehetõség?

harmadik szempont, bár lehet ez csak nekem fontos: ha olyan helyre kerülsz ami érdekel is, akkor NAGYON SOKAT lehet tanulni egy nagy cég müködésérõl (pl én a vöröskereszt központi irodájában voltam, jóideig a fõtitkár mellett - államtitkári rangban van, gönc árpival levelezett aki a fõvédnõke a szervezetnek, sztm tökérdekes volt) szoval, tapasztalat, másrészt érzed hogy valami HASZNOSAT csinálsz

pl akkor volt az árviz, ugy 4 éve kb. és csomo segélyszállitmányt gyüjtöttek, meg õk felelnek MO vérellátásáért, csomo konferencia volt az épületben, sajtótájékoztatók, én meg kb. faxoltam ujságoknak, meg ha elromlott egy nyomtató ránéztem, vagy segítettem a szovjetunióban eltunt embereket tartalmazó hatalmas dossziékat átböngészni ha bejött egy levél - halálkomoly, még ma is kurvasok eltünt van ott

értsd: szabit akarsz, háziorvosoddal iratsz papirt, és háváj jópár hétre nyáron

a katonaságnál korántsem menne igy a dolog, nomeg ott mindössze párezret kapnál havonta, itt meg vagy ötszörösét, és nem ugat neked az õrmester hogy akkor nyomás folyosot felmosni

a munkáltatót nem elleörzi senki

vagyis sztm ez ugy van, hogy jelentkeznek hogy polgári szolgálatost akarnak alkalmazni (korház, alapitvány, vagy más közcélu szervezet) és kiosztanak oda vkit, elején biztos ellenörzik hogy valóban dolgoztatják e, utána már nem foglalkoznak vele
de ez valószinu az egész rendszer lényegébõl adódik hogy felesleges; a munkáltató jelentkezik hogy munkás kézre van igénye, és ráadásul ingyen kap egyet, szóval ez neki tökjó, nem fogja nagyon elcseszni ha jót akar magának

munkahelyváltást természetesen a kiuralo intézménytõl lehet kérni

a rendkivuli szabadságot sztm is simán megadják, és igazi szankciólehetõség valójában nincs is a rendszerben, ha nem dolgozol, szóval nem kell ezt nagyon komolyan venni

FrezeR
köszi szépen a magyarázatatokat!
Még azt szeretném megkérdezni, hogy ha "munkahelyet" szeretnék váltani polgári szolgálatom alatt, azt kitõl kell kérni, mit kell tenni? és milyen következményei lehetnek ennek?
Köszi!

Blasta
Na tényleg ez az utolsó:
a Hel honlapja:

www.hel.hu

(ha esetleg nem találtátok volna ki :-DDDDDD)

Blasta
HEL: Hadkötelezettséget Ellenzõk Ligája
Ez a helyes név....
sorry

Blasta
1-2 elméletet segít tisztázni:

"A teljes megtagadás

A Magyar Köztársaság Alkotmánya XII. fejezete (54-70 §) foglalkozik az alapvetõ jogokkal és kötelességekkel. A 70/H. § így hangzik:
(1) A haza védelme a Magyar Köztársaság minden állampolgárának kötelessége.
(2) Az állampolgárok az általános honvédelmi kötelezettség alapján fegyveres vagy fegyver nélküli katonai szolgálatot, illetõleg törvényben meghatározott feltételek szerint polgári szolgálatot teljesítenek...
Tehát a haza védelmének kötelezettségét tartalmazza az Alkotmány, nem a katonáskodás kényszerét. A haza erõszakmentes védelmét: a konfliktusok megelõzését, feloldását, a potenciális ellenfelek számára az együttmûködés saját jól felfogott érdekükké tételét tartja a gyakorlatban legeredményesebb, hosszú távon is biztonságot garantáló megoldásnak az Alba Kör.
Lehetne azzal érvelni, hogy a katonaság alapjaiban ellenkezik az ugyancsak az alkotmányban megfogalmazott alapvetõ emberi szabadságjogokkal... de tény az, hogy a teljes megtagadók törvénybe ütközõ tettet követnek el. Ez pedig komoly pénzbírságot, valamint letöltendõ szabadságvesztést is jelenthet!"

Blasta
Ja, és egy hivatásos katon ajánlotta ezt a társaságot!
Létezik egy másik is, a HEL (honvédséget ellenzõ liga -asszem), aminek a vezetõje ennek a katonaismerõsömnek a fõnöke, valami ezredes...

Ezt õ mesélte nekem, nem a haverom haverjának a haverja hallotta valakitõl....:-DDDDD

Blasta
Ha esetleg valakit érdekel:
www.albakor.hu

"Az Alba Kör elvi álláspontja a polgári szolgálattal kapcsolatban
Fontos hangsúlyoznunk, hogy az Alba Kör komoly elvi fenntartásokkal népszerûsíti a polgári szolgálatot. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az állam a polgárait emberi jogaikat sértõ módon kényszeríthesse. Álláspontunk szerint a katonaidõ letöltése szükségtelen rossz, kényszer-szolgálat, "állami szintû rabszolgatartás"! Tiszteljük azonban az Alkotmányt és a törvényeket. Mindaddig tehát, amíg a kényszerkatonaság szabadságjogokat sértõ intézményét nem váltja fel valamilyen más rendszer, továbbra is tájékoztatást és jogsegélyt nyújtunk a polgári szolgálatról. Tesszük ezt annak tudatában, hogy a polgári szolgálat csak a kisebbik rossz két alapvetõen jogsértõ kötelezettség közül! A tájékoztatás és képviselet mellett azonban sürgetjük, hogy a hadkötelezettséget minél hamarabb szüntessék meg."

Aki sorkatonai szolgálat (sorozás) elött áll az keresse fel ezeket az embereket!
Segítenek mindenkinek!

Crokin
1 hónap = 1 nap szabi.
De kérhetsz 10 nap rendkívüli szabit ha jól tudom, az csak a munkaadón múlik, hogy megadják-e. Ha csípik a búrád akkor nem lesz gond. Én nyáron fogom kivenni 😊
Ellenõrzés dolog: Nem igazán tudom, hogy megy ez. Én 4. hónapja nyomom, de eddig még rám se bagóztak 😊

Repatarurgyán

A munkahelyed fizeti ki, aztán visszaigényli a munkaügyi közpottól azt hiszem. Vagy fordítva, a lényeg, hogy végül a munkahelynek semmi költsége nem lesz, a munkaügyi kp. fizet.
FrezeR - nem vagyok benne biztos!, de azt hiszem, hogy hivatalosan csak azt a "napot" (napokat) veheted ki, amiért már megdolgoztál. Azaz az elsõ hónap után lehet kivenni az elsõ napot, második után a másodikat, stb. Tehát csak utólag.
De! mivel senki nem ellenõrzi a dolgokat, ezért ezt nem szokták ilyen szigorúan venni, nekem pl. fixen vonta a pénzügyes az egy napot hó végén, attól függetlenül, hogy kivettem a napomat, vagy nem. Így én pl. három hónap után kivettem vagy hét napot elõre is, utána meg sokáig semmit.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

magus
nekunk a szamtch tanarunkvan a sulinkban polgari szolgalaton

FrezeR
1npa=1nap bocsi

FrezeR
a polgári szolgálatnál hogy van ez a 1npa/hónap szabadság dolog? mikor lehet ezt elõször igénybe venni?
Ti mennyit kaptok havonta polgárisok?
S szerintetek valaki kimegy majd ellenõrizni bárkit is hogy végzi e a dolgát?

a bevonulás után szinte azonnal, azt a hétvégét már otthon töltheted
(legalábbis 2 éve haverjaimnál igy volt)

a munkahelyed fizeti ki

Hali!
Május 1-tõl kezdhetem a psz-t. Az lenne a kérdésem a poliszolit töltõktõl, hogy a zsold az hogyan van. A Munkaügyi küldi a helyre, ahol vagyok?

NaNoKuTyA
de sorozáson 3-4 éve voltam, azóta ugye meg lefolyott egy kevés víz a Dunán!

\':..:\'

Lteebee
ha nem vitted a sorozásra, elbasztad

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

NaNoKuTyA
sziasztok! újabb kérdés: ha tudok szerezni orvosi papírt valamiféle betegségrõl (ma egész nap nagyítóval keresték rajtam a hibát a dokik😊), akkor azzal hova kell fordulni? vagy vigyem magammal a laktanyába és ott lebegtessem meg??

Crokin
Itt van a kérelemrõl némi infó.

Repatarurgyán

NaNoKuTyA
oké! habozni azt tudok! köszi😊)