1358
Március 20-án 04:00 AM CET. Az USA elinditotta a támdást Irak ellen. Ez talán a harmadik világháború kezdetét jelenti?
-
#636 LOL :DDD -
#635 láttátok azt a felvételt mikor egy amcsi aktona szaddam plakátot szaggatot le? egy iraki mukso meg segitett neki, a többiek meg ott örültek, az egyik meg is csokolt egy katonát, de persze gondolom ezek egyesek szerint fizetett statiszták voltak, és hollywoodban vették fel... -
#634 így van, egy riporter a mobiljával filmezte és közvetítette a tankok haladását, ezek után nem értem, mi a nagy szám egy jó minőségű filmfelvételen...... -
#633 oke oke lehet igazatok van -
#632 ja és elég komoly kamera volt a kezében, ha fegyvere tellik akkor egy jobb fajta kamerára miért ne -
#631 akkor azt is vedd észre hogy a felvételeket amerikai katonák készitették és készitenek folyamatosan, mint ahogy az motozást is két katona filmezte... amugy meg a közelben sem volt tűzharc, tehát ugy állhatott be ahogy neki tetszett -
#630 miért ne lenne???? ha megtehetik, meg is teszik... ehy jobbfajta videokamera egy teleobjektívvel ilyen minőségű képet ad, mi ezzel a gond?? kicsit beállították a szituációt, hogy felvegyenek pár propaganda klipet, de azok igazi iraki katonák voltak, ahogy 90-ben is -
#629 nem arra gondoltam, mert azt en is lattam, hogy oldalt terdeltek, es ratartott fegyverrel felugyeltek, hanem a kamerabeallitasra. ilyen egy habrouban nincs -
#628 most láttam a bombázást egy eddig nem látott kameraállásból, és valami brutális
ezzel senki nem szállhat szembe, viszont érdemes megfigyelni, hogy egyetlen bomba sem vétett célt, folyamatosan ugyanazok az épületek kaptak (természetesen a szomszédos épületek is sérültek, de az a hülye, aki ilyenkor a kormány székháza mellett éjszakázik, meg is érdemli...) -
#627 "honnan tudod te, meg az usa, hogy mi a jo az iraki nepnek ?"
Nagyon egyszerű.... Nézd meg, hogy élnek Amerikában, és nézd meg, hogy élnek Irakban. Szerinted melyik jobb?? -
#626 igen, bocs tényleg a sebesultek száma 200, de az a stupid minsiter még mást mondott :) -
#625 Amugy ha usa meg irak között kéne választani nem tudom hányan választanák irakot, a béketüntetőket viszont oda deportálnám :) -
#624 téves, most néztem én is, 200 SÉRÜLT volt, én 2 halottról tudok -
#623 a McDonald's franchise business, akárhol, akárki nyithat, aki megveszi a jogokat...... :PPPP -
#622 és te honnan veszed hogy nincs elegük huszeinből? biztos örülnek neki hogy azt kell csinálniuk amit mondanak nekik, hogy csak egy párt van az országban (véletlenül mindenki arra szavaz). Amugy mondj egy diktaturát ahova szivesen kltöznél és akkor már mehetsz is -
#620 márpedig meg fogják, emlékeznek 90-re, és nem hiszem, hogy újra vágynak rá -
#619 Az is érdekes hogy civil létesitményeket nem támadnak, van áram stb, ugyhogy az iraki népet csak ne féltsétek, nem ellenük megy a war.
Nem sokáig fog ez tartani ha továbbra is ilyen ellenállás lesz, hogy egy egész hadosztály megadja magát :) -
#618 amúgy tényleg jók a dumái, csak nem fér a fejembe, hogy van pofája legyilkosozni másokat, amikor ők ölték meg a legtöbb embert Hitler után..... -
#617 az érdekes, amikor egy rakéta sem ment mellé
ha igaz, remélem, mind európai béketüntetők voltak..... -
#616 a szuper tank nem jött még meg?
Amugy pont most néztem hogy robbantják fel az elhagyott iraki tankokat... -
#615 a stupid enemy (ahogy az iraki information minister mondta) 200 civil-t ölt meg
Amugy nagyon jok ennek a miniszternek a dumái :) -
#614 értsétek már meg, hogy ezzel az iraki nép is jól jár, leszámítva azt a pár civil áldozatot, akik a városban maradnak a bombázások ellenére
irak a jelenlegi helyzetéhez képest csak örülhet, hogy pont a világ legnagyobb hatalommal rendelkező országa veszi kezelésbe, és nem mondjuk Kína, vagy a törökök..... -
#613 két civil áldozat volt -
#612 Bakker tegnap kb hányan halhattak meg Bagdadban. -
#611 "pénz /élelem/gyógyszer kell azokba a beteg országokba .. nem háború ..."
1. Erre dicső vezetőjüknek megvan a pénze, de ő inkább magára költi
2. A háborúval párhuzamosan (és utána) az USA és az ENSZ igenis tömi a népet kajával meg gyógyszerrel - egy újabb ok, hogy ti ne jajgassatok, mert ezzel is csak a szeretett iraki nép jár jól -
#610 azért egy kicsit észhez kéne térni egyeseknek, akik nem akarják ezt a háborut azok menjenek oszt lakjanak irakban, majd meglátjuk utána mennyire fognak vágyni egy felszabadito háborura...
nyilván benne vn az olaj is de irak csak örülhet hogy megszabadul huszeintől -
#609 "a gonosz Szaddamtól"
mintha ironikusnak szántad volna, közben meg nincs jelenleg a világon nála gonoszabb ember.... -
#608 freak : most őszintén .. szerintem Irak veszélyt ejlent Amerikának ??? ne röhögtessetek ... ennyi erővel 5-6-7-8 éve is veszélyt jelenthetett volna .. és hogy mé nem Észak Kóreát támadták meg Irak helyett ? hisz az mégis nagyobb veszély nem gondoljátok ? azé mert Atombombájuk van .. ezé küld Amerika különböző támogatásokat Kóreának .. ezt hivják politikában "the balance of power" nek .. nem is tom , de a mostani amerikai hadvezetés Rumssfeld el az élen ..80 táján Irakba látogatott(elég soxor) és kifejezte háláját Husszeinnek .. kijelentette , hogy "má biztonságban van ez a halálranyomoritott,szegény nép" .. ha ezeket mondta .. és akkor mé most jelent veszélyt irak ? azé mert az OPEC nek má elege van .. és emeli az Olaj Exportadóját és árát .. és amerika nem akar felkelni az "elásott" olajtartalékró...és az amerikaiak .. élükön a kiskutya Blairrel utánna a nyuszi Asnar al .. el akarják velünk hitetni ,hogy "a jóságos amerika megvédi a világot a terrorizmustól és különbözö veszélyforrásoktól" ..
-nekem az a személyes véleményem a "terrorizmus elleni háborúról" ... hogyan alakult ki terrorizmus ? szegénység/éhség/betegség .. pénz /élelem/gyógyszer kell azokba a beteg országokba .. nem háború ... -
#607 Hihetetlen hogy az oroszok milyen nemesen kezelik a helyzetet nem? -
claw_ #605 "Miért lennék háborúellenes? Háborút akarnak, hát kapják meg. Miért kell háború, üzletből, csak az olajért? Jó, akkor veszítség is el." Én így állok a dologhoz, ami lehet egyeseket megbotránkoztat... Ki nem szarja le. -
#604 nos hol az a szuper tank? -
#603 birom ezeket a szakembereket is, ő meg persze a tv2 studiojábol megmondja mi van irakban...
Ha figyelt volna akkor látta volna hogy voltak katonák akik fedezték az utat és voltak akik motoztak... -
#602 nyilván nem pont akkor adták meg magukat, de a faszi is rátett egy lapáttal, azt mondta, nincs a képen fegyveres amerikai, pedig kicsit a háttérbe nézve látszik, hogy ott vannak, és felügyelik a menetet
"én nem megadném, egyszerűen nem állnék ki. ennyi"
ezért háborúban azonnali kivégzés jár, főleg ilyen környéken
a dezertőröket megölik semmi perc alatt -
#601 én nem megadném, egyszerűen nem állnék ki. ennyi
amugy a kamut ugy ertettem, hogy pl most volt tv2-ben egy csavo os is mondta, hogy azert kisse fura, hogy tokeletes kamerabealitassal, adta meg magat mindenki stb. -
#600 Egyesült Arab Emirátusokban BÉKETÜNTETŐK BINLADEN PÓLÓBAN!!!!!
Nem tudom, hogy ez szomorú vagy nevetséges...... De hogy nem a békéről szól, hanem a feltűnésről, az biztos. -
#599 Szaddam kb. 30 palotát éppítetett magának, miközben imádott népe éhenpusztul..... Nem kár érte, remélem, már nem él. -
#597 ja, igen, biztos egy filmstúdióban robbantanak maketteket :DD
attól, hogy beállított képeket látsz, még nem kamu, te is megadnád maga egy hi-tech hadseregnek, ha csak egy papucsod, meg egy 40 éves orosz puskád lenne...... -
#596 emlékezz első öbölre:) -
#594 "Iraqi hadseregnek van a legmodernebb tankja"
LOL, és mégis kitől vették, csak mert 12 éve folyamatos ellenőrzés alatt állnak, és nincs ország, aki üzleti kapcsolatba lépne velük. Engem is érdekel, hogy milyen tankról beszélsz, amikor minden szakértő nevetségesnek tartja Irak fegyverzetét.... -
atee #593 Ez gyakorlatilag ujragyarmatositas!
Csak ezt nem merik kimondani!