1358
Március 20-án 04:00 AM CET. Az USA elinditotta a támdást Irak ellen. Ez talán a harmadik világháború kezdetét jelenti?
  • Tikal #690
    persze, nem is azt mondtam hogy a légierő megnyer egy háborut, szárazföldi erők mindenféleképpen kellenek, de a tankoknak már nincs akkora szerepe mint volt...
  • Madmaxx
    Nah azért a tankokat se szabad leirni. Csak légierővel nem nyerhető meg egy háború és föleg nem tartható meg az elfoglalt terület. Tehát mindent arra kell használni amire való.
  • [HUN]PAStheLoD
    a katonák mára vállról indítható rakettel lekapják a tankokat..
  • Tikal #687
    gondolod légvédelem sűrű területen bevetnék az a-10-t, ez elég buta kijelentés volt, te is tudod hogy ez nem igy megy...
    Amugy meg az a-10 gépágyujának a t72 nem áll ellen tucatjával lőtték őket darabokra öböl háboruban, és ha tank vs a-10 akkor még a leopárd sincs biztonságban, egyébként is nyilvánvalorá vált mára hogy a tankok szerepe már közel sem olyan nagy mint volt, ma már egy helikopter vagy egy spec alakulat is kivégez egy tankot ( hellfire rakéták, spec alakulat meg beméri és jön a rakéta az égből...)
    A-10 szerepe amugy meg légitámogatás, tehát mikor már légvédelem kevés, akkor jönnek ők a páncélozott egységek ellen ( öböl háboru stat: a tankok ellen irányulo támadások -1000- többsége, 2000 egyéb katonai jármű, 1200 tűzérségi eszköz)
  • [HUN]PAStheLoD
    akkor csalódtam szadi husziban
  • Tikal #685
    tankok ellen a leghatásosabb :)
  • Madmaxx
    A legjobb!!! Németország hadereje :))) heheh. Nem akarok senkit se elkeseríteni de a németek hadereje bár remekül felszerelt és kiképzett de eléggé összement mára (azért a miénknél nagyobb :)). Az ő védelműket is az a rengeteg amerikai támaszpont látja el ami az országban van. Nem hiába tudtak fejlődni mint az atom a második világháború után hiszen nem kellett az ország védelmére annyira sok lóvét költeni. Pontosan ezért fenyegetőztek az amcsik, hogy áttelepitik a támaszpontokat máshová ha nem kooperálnak. :))
  • Yetike
    Egyetértek hagyjuk az elmélkedéseket (azér annyira nem egyszerű hogy "kilövik a csapatlégvédelem egységeit").
  • Yetike
    Hagyjuk már az a10-t... Szerinted a német leopárd II-t is olyan könnyen megsemmisítené? Nem derülne ki mer még rárepülés elött darabokra lőné a légvédelem.
  • Madmaxx
    1. A-10es bármely jelenleg létező tankot megsemmisít.
    2. NATO-ban benne vannak az amerikaiak is sőt ők adják a gerincét.
  • Madmaxx
    nagyobb van :)) alig fér a nadrágomba :)
  • Madmaxx
    Nem igaz egyáltalán nem hasonlit rám! Kikérem magamnak.
  • I.C.ram
    Csak egy példát mondtam. Tessék jobban elolvasni/értelmezni a szöveget, ha KÉRHETEM!
  • I.C.ram
    De akkor mi voltunk itt az egyetlen szervezett királyság a törökök utjában! Max ránk hatott ki, meg a kisebb fejedelmekre az ő uralkodásuk, de Nyugat-Európa le se szarta. Ment új kereskedő utakat keresni, ahelyett, hogy kiűzné a törököket.
  • I.C.ram
    Igaz lehet! Csak azt nem veszik figyelembe, hogy több ezer halálosan megsebeslt ember van, akinek a sebei miatt már csak pár órája van hátra a bomzás után.
  • I.C.ram
    Egy Európa+Ázsia szövetség legyűrné Amerikát seccperc alatt.
  • I.C.ram
    Hogy irányítaná már a szélsőséges Iszlám a világot???? Még az Oszmán birodalom idején sem volt beleszólásuk semmibe.
  • nemcsakfél
    Lehet hogy a német hadsereg nem lenne elég USA elllen..Hiába van neki modern felszerelése hogyha az usának 50szer annyi van..
    A kegyetlen diktátórtól akarják megszabadítani az iraki népet? Vajon Kínát akkor mért nem támadják meg? Ott is naponta sok százan halnak meg, a halálos ítéletek miatt, amit pl azért kapnak mert hackerek.. Csak ugye kínát nem nyomná le az usa, meg nincsenek OLAJ lelőhelyek.

Oroszországtól meg g*xiség hogy nem csinál semmit, csak a pofáját jártatja hogy nem kéne megtámadni,...
  • Frank99
    amúgy meg nincs olajunk.
    a kutyát sem érdekeljük...
  • Frank99
    ha valaki idejön, az nem Irak lesz.
    amúgy meg ha nem tévedek, NATO tagállam vagyunk, és segítenek.
    főleg, hogy -formálisan- támogatjuk a háborút...
  • I.C.ram
    Ejj de kurvajó járgány!!!!! Tiszta MadMAx! :DD Nagyon fasza!
  • [HUN]PAStheLoD
    deh legalább megpróbálná ??
  • [HUN]PAStheLoD
    ez is egy álláspont..de mi lesz holnap ha valaki idejön ?? az már érdekel szal jobb tájékozotnak lenni!
  • Frank99
    me olyan nekik nem igazán van, főleg ami szembe szállhatna a szövetségesekkel.

Inkább USA irányítsa a világot, mint a szélsőséges Iszlám például...
  • [HUN]PAStheLoD
    irak mért nem veti be a légierejét?
  • Frank99
    remélem, hogy nem látjuk meg...
    azé nem tudom, hogy miért éppen Irakot- vagy a többbi fundalista terrorista támogató népet támadja Amerika?
    Miért nem mondjuk Magyaroszágot?
    Talán azért, mert velünk NEM VOLTAK OLYAN KAPOCSOLATAIK, mint nekik!
    Miért izgassam is magam? sok-sok száz kilométerre innen szépen elvannak. Ez van.
    Ha Mo-on lenne valami, az arabokat érdekelné hogy minálunk háború van? Ugyan dehogy.
    Szarnának rá.
    én is rájuk....
  • Yetike
    Hát mit ne mondjak elég undorító ez az egész cirkusz ott Irakban... Ezek a rohadt amerikaiak azt hiszik 9.11-e miatt mindent megtehetnek (tényleg ki is csinálta 9.11-t?) ? Undorító...

A-10: Egy picit felejtsétek már el az Istenítését hogy hú a tankgyilkos hú nincs tank a földön ha ez repül stb... Majd kiderül mennyire látja el a funkcióját egy pl amcsi vs Németország háborúban, ott már nem 50 éves ruszki tankokkal kerül szembe...
  • The Garrett
    ja és egy nagyadag LOL a mai? népszabadságból:
    Magyarországon ugye mint tudjuk képeztek ki az amerikaiak embereket akiket iraqba küldtek. Namost a nszabi. tudni véli hogy azok bizony Delta Forceosok voltak :D
  • The Garrett
    hát az A10 nem épp a legkorszerűbb de tény hogy hatásos.

na de mind1. Nézem most a hiradót, és nemtudom ez az ÉN véleményem, de kurvára félreinformálják az embereket. tudom hogy a háborúban fontos a dezinformálás, de ez akkoris aljasság. SENKI ne mondja már nekem hogy 2 (civil) halálos áldozata van a szőnyegbombázásnak. EZ AZ A KAMU amit nem veszek be.
    2. dolog:
    Érdemes megfigyelni amikor a helyieket mutogatják hogy tépdesik le szaddam képeit:
    félpercenként visszanéznek a kamerára, és az ámörikaiakra hogy jól szerepelnek e... nevetséges ez az egész!
  • mateos
    /lehet,h megvan a pénzük/ de háboruzni akarnak . mert az jövedelmezőbb mint segiteni ..
  • Madmaxx
    Wow kedvencem! A-10 rulezz über alles. Még régen volt szerencsém a taszári repülőnapon belenézni a GAU-8/A-ba, felemelő érzés volt :))
  • Tikal #646
    melyik az a rész ahol mindig integet meg puffogtat az az ökör?:)
  • Tikal #645
    milyen szép sugárutak, tiszta amerika, legalább az amcsik majd otthon érzik magukat a közlekedésben:)
  • Davidus
    Ez használhatatlan lenne harcban:)
  • Cat #643
    Egy laza 16 megás kép bagdadról

http://www.digitalglobe.com/gallery/iraq/baghdad_overview_feb6_2002_DG.jpg
  • Cat #642
  • HoTDoG
    Ehez hasonló, meg mindenféle korszerű harci eszközökkel foglalkozó oldalt ismertek? Ha igen, osszátok meg velünk is pls.
  • Tikal #640

Nyíri: ez lesz a super tankbol miután találkozott ezzel:
  • Frank99
    engem jobban zavar a Magyarországi szegénység.
    de sajnálom az irakiakat, főleg a gazdagokat...

jót tesznek nekik az amcsik, lehetőségük lesz demokratikus választásokra, mint nálunk...
    :-()
  • FREAK
    ja, meg az itatós kép is biztos kamu :)