1358
Március 20-án 04:00 AM CET. Az USA elinditotta a támdást Irak ellen. Ez talán a harmadik világháború kezdetét jelenti?
-
#740 Egyébként mekkora LOL Patriottal sikerült lekapniuk egy Tornadot. Csak gratulálni tok hozzá. Persze biztos az angolok elfelejtették bekapcsolni az IFF-et:) Kár értük. Patriottal végre vmit sikerült lelőni, hamár a Scud-B-ket nem nagyon sikerül:-D -
#739 Sajnos. A sok hülye :((
Én ilyenkor legszivesebben porig bombáznám valamelyik közepes nagyságú USA várost (nem ilyen metropolisokat, csak egy kisebbet) és megnézném az USA hogy fel lenne háborodva. De ők le sem szarják hogy Irak fővárosábol romokat csinálnak. -
#738 Visszatérve az A-10-es kérdésre. Minden ellen van orvosság. Egy korszerű hadseregben nincs olyan, hogy A-10 vs. tank. Általában egy páncélos hadosztály nem csak magában kóricál a nagy büdös pusztában. Irakban lehet, hogy ez a szokás, de egy megfelelő szintű hadseregben nem. Például van vele gyalogság és legfőképpen légvédelem megspékelve mondjuk csapattámogató légieszközökkel. Légvédelemnek vegyünk pl. Shilkákat, Tunguskákat, gyalogos bácsiknál meg mondjuk legyen Igla. Innentől kezdve az Avengerével elmehet az A-10 pilcsi galambokra vadászni. Aztán ott van mondjuk a Mi-24, vmint Su-25. Su-25 10db UB-16-os blokkal, elég szép rombolásra képes. No de ez mind-mind spekuláció és bla-bla. Most az amerikai sereg szemben áll pár AK-val nyomuló csövessel és ennyi. -
#737 nem ,ők ugy tesznek mintha a terroristákat meg saddamot akarnák el kapni, ja és miért? Mert odahaza a 200 millio amerikai ezt hiszi el -
#736 Na ja ezt én tudom de akkor miért etetik a világot azzal hogy:
"Mi csak a Saddamot akarjuk elkapni!"
Ja... Ugy akarjak elkapni hogy közbe a földdel teszik egyenlővé az egész nyamvadt országot. -
#735 mert kell az olaj is -
#734 Valamit nem értek gyerekek, magyarézztok el nekem. Ha az USA csak Saddamot akarja, akkor miért bombázza szarrá egész Iraq területét??? Rengeteg civil meghal, és a végén ugysem kapják el Saddamot.... -
#733 kb ilyenekre gondoltam, azokat nézd amik a katonáknál vannak... nem feltétlen abrams ellen hanem általában:
http://www.wendel.se/rswa/atweapons.htm
http://www.army-technology.com/projects/losat/
maverick:
http://www.chinfo.navy.mil/navpalib/factfile/missiles/wep-mav.html -
#732 szeretem az abrams-et :) sőt még a többi tankot is, de attol még érdekel a dolog...
És nem értem miért nem birsz normálisan válaszolni, mikor neked nem telne sokba leirni hogy van ez a tank dolog, nekem meg sokat kéne olvasgatni:)))
-
#731 ki mondta hogy rpg-vel? egyfolytában ferditesz...
Tőled akkor csak ennyi futi ugy látom -
#728 de ha tank csak gyalogság nélkül jön ?? -
#726 mondom hogy elkezdtem olvasni de mikor már a huszadik oldalon is csak világháborus tankokrol volt szo, feladtam -
#725 egy kicsit visszaolvasol és rájösz hogy nem :)
szoval mi van a tank kérdéssel vagy csak erre futi? -
Madmaxx #722 hajrá tikal!!!! :) -
#721 Tehát felejtsunk el mindent és magyarázd el nekem hogyan védekezik a tank mondjuk egy rakéta vagy egy a-10 ellen, kérlek ne utalgass ide vagy oda hanem mondd el mert érdekel. -
#720 ma már nem I.vh szintjén vagyunk, és a tankoknak nincs olyan potenciális szerepe mint volt....
Nem mondtam hogy a gyalogság jobban ellenáll a 7.62-esnek mint egy tank, kérlek ne ferdits.
azt irtam hogy a gyalogságot fel lehet szerelni olyan fegyverekkel amivel a tankokat ki lehet lőni, magyarán csak arra akartam utalni hogy a tank kezd egy kicsit védtelen lenni.... -
#719 milyen prünytyögés? melyik része is az?
belenéztem a topicba de vhogy 70 oldalt nem volt kedvem átnyálazni, ugyhogy kicsit pontosits, vagy jo lenne akkor mostmár ha tényleg elmesélnéd hogy is van ez, mert eddig még semmit sem mondtál csak utalgattál ide oda meg mosolyogsz, ezt hivom személyeskedésnek...
Addig is istenitsd a tankjaid... -
#718 ideologiai szintekre ne emelkedjünk, a háboru barbarizmus, én legszivesebben feldugnám bush seggébe az összes puskályát, de mert az egyik megszegi a szabályokat a másiknak is meg kell? -
#714 Valószínűleg ez egy stratégiailag fontos épület volt :( -
#713 Nem barbarizmus lelőni a fővárost bombázo gépet, de a tulélőket lelőni, az barbarizmus, és talán ha figyelmesebben olvastál volna akkor nem ferditenél -
#712 Te miről beszélsz???
Senki nem beszélt hotelről jóember, de ha jol tudom az amcsik nem ugy fogják el az iraki katonákat hogy a seggükbe lőnek. Tehát akkor te egyetértesz azzal a keresési modszerrel hogy a hadifoglyokat löjjük le, gratula. Tehát ha egy országot megtámadnak 30 oldalról akkor az ugy bánik a hadifoglyokkal ahogy akar. Szép gondolat, te sem fogsz béke nobelt kapni.
Szerintem neked meg figyelmesebben kéne olvasnod a hozzászolásokat kedves drága yetike, nem kéne félremagyarázni a hozzászolásaim, nem kéne átmenni anyázásba az nem az én szinvonalam, ugy hogy vegyél vissza.
Nem nézek amcsi akcio filmeket :)
-
#710 az a vicc, hogy már 90 után is többet segítettek a gonosz kapitalisták, mint Saddam valaha..... és most is ők fognak segíteni, míg az a majom újra csak az olajkutak gyújtogatásával "segít" a népén..... -
#709 egyetértek, de aki katonának megy, annak fel kell késziteni a családját erre, ugye ott ez önkéntes alapon megy....
a civil áldozatok ellen sajnos nem lehet mit tenni :(
de az amcsiknak nem is a civilek a célpontjai, mig egy iraki katona mit bánja ha meghal akár egy honfitársa is vagy ártatlanokra lövöldöz kuvaitban, ő jobban fél szaddamtol mintsem hogy ellenszegüljön... -
#707 Szaddam azt igérte betartják a hadifoglyokra vonatkozo nemzetközi törvényeket, ehhez képest most a tv-ben akarnak bemutatni amerikai foglyokat (állitolag két pilota katapultált bagdad fölött). Az ostobaság szintje itt mutatkozik meg, ez kb olyan lenne mintha a cnn-en mutatnák be egyesével a több mint ezer iraki katona fényképét akiket elfogtak.
A pilotákat meg ugy keresik hogy belelőnek a nádasba meg a folyoba, ez aztán emberi...de inkább barbár... -
#706 A háboru ellenzői meg értsék meg hogy a háboru célja szaddam eltávolitása, valoban a háboru nem a legjobb eszköz ennek megoldására, de szaddamnak 10 éve volt hogy leszerelje a fegyvereit, amit ugye nem tett meg. A topic cime nem mérvado, a háboru célja nem irak szétverése hanem szaddam eltávolitása, ha irakot a földdel akarnák egyenlővé tenni akkor azt tennék de nem akarják (képzeld még áram is van irakban, nem véletlenül)
A háboru ellenzői meg költözzenek irakba és akkor majd ünnepeljék szaddamot, mert ott nem hogy interneted nem lesz de még telefonod sem amivel a véleményed elmondhatod...
Továbbá nem értem hogy a béketüntetőknek minek rongálni a saját városaikban, ugyanis ezzel csak maguknak ártanak, mert saját embertársaik munkáját zuzzák szét, vegyék már észre hogy ezzel semit nem érnek el, menjenek tüntessenek ugyanilyen hévvel az esőerdők pusztitása ellen ami talán még fontosabb lenne mint szaddam eltávolitása... Nem hiszem hogy bárki is örülne annak ha a felesége vagy gyereke ak-val rohangálna az utcán és szaddam nevét kiabálná, merthogy irakban ez megy, és biztos vagyok benne hogy az irakiak is jobban örülnének annak ha olyan körülmények között élnének mint a szomszéd gazdag arab országok (kuvait, szaud arábia). -
#705 A háború támogatói próbálják meg elolvasni a topic címét.
Az Usa nem Szaddam Husszeint támadta mg, hanem Irakot.
Nem tudom érthető-e a különbség.
...
gondolom sokaknak nem
-
#704 Ja egyébként egy tankmániások topictol mit várjak, még jo hogy fáj nekik hogy már a gyalogság is szétlővi a tankjukat, nem hogy a vadászgépek rakétái... -
Madmaxx #703 Haha mondom bazze hogy az amcsik a sok technikájuk miatt fognak kinyiffani. (lemerül az aksi stb .))) -
#702 Amerikai patriot rakéta lelőtt egy RAF gépet.
Sok lesz a TK, előszőr egy amcsi helikopter, utána egy brit, most meg egy vadászgép... -
#701 Légyszives olvass már vissza, nem mondtam hogyaz a-10 az isten ,minek kell tulzásokba esni, ez e leggyengébb védekezési mod, kösz a cimet, megyek elolvasom, mert kiváncsi vagyok melyik tankrol pattannak le a golyok...
Off topicól hallottam már, de ez a téma eddig senkinek nem szurta a szemét csak neked, mivel te tank mániás vagy, csak hogy szinten maradjunk :) -
Yetike #700 Hmm...Offtopicról hallottál már?
www.index.hu -> tankmániások
Ott elég részletesen kifejtik ezt a témát több oldalról megközelítve, de persze ha szerinted az a-10 az Isten és a sérthetetlen akkor csak az időd pocsékolod mert itt nem mindenki azt szajkózza hogy "hú az a-10"...
-
#699 Mellesleg hozzáteszem nem én hoztam fel a témát, csak reagáltam egy beirásra, nem akartam a fegyverekre terelni a szot, de megtetszett egy két embernek a téma, és ha erről akarunk beszélni akkor erről fogunk, mellesleg olvass vissza én sem beszéltem még erről ebben a forumban...
Nekem viszont beilleszthetnél egy cimet ahol leirják hogy szerinted miért szar az a-10, de persze ezt a forumozok mindig jobban tudják mint a szakértők.
Elolvastam a topic cimét. Válaszom: szerintem nem. És mivel ez nem a saját forum, mindenki azt ir amit akar...
"az ilyen a-10 beállítottságú emberkék voltak a fejesek vietnamban is..."
Mi a franc bajod van milyen beállitotságu vagyok? -
Yetike #698 "a tank vs a-10 tényleg nem érdemel hosszab bizonygatást ugyanis nem tudsz mit felhozni..."
:D. Lol. Ezt a témát már vagy 30 fórumban/topicban részletesen kifejtették nem szándékozom most beillesztgetni a topicok ideillő pontjait. Mellesleg hozzáteszem olvasd már el a topic címét ha még nem tetted volna.
Iraknak nagyon még páncélosa sincs nemhogy olyan amit a rheinmetall nem tudna átba.szni 5 km-ről.
"Vietnam más tészta, ha nem tetszik ez a háboru akkor menj oszt költözz irakba szaddam papához"
Mi a franc bajod van miér költözzek irakba? -
#697 ráadásul gyorsan írok, és gyorsan nem tudok írni...
Ossama fejét (még lennének esetleges félreértések)
na... -
#696 szeritnem tök felesleg ez a háború..
nemhogy inkáőbb Bush meg Szaddam kéz a kézben szétlőpnék Ossam fejét AK-val meg Colt-al...
(faszom nem kéne ennyit Counterezni ) -
#695 akkor még nem volt a-10, na jo ez csak kötözködés :)) -
#694 meg az ilyen okosok mint te, nem vagyok a-10 beállitotságu de hulye sem, a képet egy forumozonak tettem be aki azt mondta iraknak szuper tankjai vannak, mailyenek még usának sincsenek...
Nem tudom milyen gerincről beszélsz, de az már jo ferde a sok páncélostol, és épp hogy csökkenteni akarják a számukat, és a húúde király a-10 meg azért van hogy minden ország húúde nagy páncélosait szétlőjje.
Vietnam más tészta, ha nem tetszik ez a háboru akkor menj oszt költözz irakba szaddam papához.
a tank vs a-10 tényleg nem érdemel hosszab bizonygatást ugyanis nem tudsz mit felhozni... -
Yetike #693 az ilyen a-10 beállítottságú emberkék voltak a fejesek vietnamban is... -
Yetike #692 Eltévesztetted a topicot...
A tank vs a-10 felvetés nem érdemel hosszabb bizonygatást...
Érdekes hogy minden ország (fejlett/fejlődő) hadseregének gerincét a különböző mbt páncélosok képzezik (még az amcsikénak is akiknek ottvan az a húdekirály a-10-esük...). -
#691 Egyébként a kép amit lejjeb belinkeltem egy t-72-es volt...