7924
JÁTÉKLISTÁK: | Játszható |
| Lassú,
lehetnek problémák | href=\"http://www.pcsx2.net/compat.php?p=1&c=$&s1=1&s2=1&s3=1&s4=0&s5=0\"> | Nem
működik |
| EMULÁTOR-BEÁLLÍTÁSI SEGÉDLET! | | Játékok értékelése! | Minimum rendszerigény: P4 2,8 GHz HT vagy AMD XP/64 SSE procival/512 MB RAM/FX széria vagy ATI 9700. (Ajánlott, illetve minimum gépigényért és javaslatokért ide kattints!) |
-
#7604 Hát nekem a szoftveres max 30 fps hardveresen 50-60 pár effekt mintha hiányozna de legalább játszható végre. Az irányításba is kezdek belejönni bár a 3. pályára azért már illik valamennyire. Mondjuk a távcsövessel elég pocsékul célzok, nem is erőltettem a dolgot túlzottan, AK-val ledaráltam őket. :) -
robogo81 #7603 Ne izgulj én is kivoltam mire az első pályát végigvittem kontrolerrel,pedig a Black a Killzone-hoz képest könnyebben irányítható.
Rápróbáltam az egeres irányítást,csak az egér olyan furán viselkedik,a joyt próbálja emulálni,vagy nagyon érzékeny vagy k****zott lassan mozog(gondolom a gyorsulás miatt,a joyt meglehet állítani bárhol a mozgási pályáján,az egér meg mintha lassulna-gyorsulna.
Persze sikerül használni,de nagyon szokni kell.Hasonlóan be lehet lőni mint a pc-s fpst,de attol még nem lesz teljesen ugyanolyan.
Az uj verziót kipróbálom amit lentebb linkeltél csak előtte megtanulok oroszul(vagy marad a gugli fordító).A régivel csak szoftveresen tudtam jól játszani akkor nem csinált hibát,csak néha lassú volt(40-55 frame,ntsc verzsön),meg kicsi felbontás.
-
#7602 Mondjuk ha valaki látná mit szerencsétlenkedek a kontrollerrel biztos halálra röhögné magát :D -
#7601 Na végre megy a Black. Az itt leírt verzióval és beállításokkal.
http://emuplace.com/board/pcsx2/black/4-1-0-165 -
#7600 Imgburn -
Dave8814 #7599 Na jó, B kérdés: PS 2-re való játék kiírásához milyen programot ajánlotok? -
balisz #7598 www.emuhelp.mlap.hu
Itt minden emulátort megtalálsz! -
#7597 Hát ez érdekes ha elváltok róla akkor aktív lesz, na megnézem hátha jó lesz. Kösz a segítséget. -
#7596 Na hát az van de a beállítás gomb mellett inaktív :( -
lammaer #7595 DE ez csak egy ötlet, nekem nagyon meglepő volt hogy ennyire megzuhant a PS2-k ára, igy miután megpróbáltam az emut és csak mindenféle kompromisszumokkal lehetett csak futtatni ami érdekelt, inkább beinvesztáltam egybe. Azóta minden megy mint a parancsolat.
DE ki is szállok, csak gondoltam megemlítem, mert nekem tényleg meglepő volt hogy csak ennyi... -
lammaer #7594 Főnök, tokkal vonóval veszel ennyiért, kicsippelve (vagy megcsinálod ingyér softmoddal).
Őszintén szólva, ha komolyan érdekel vmi PS2 játék, felesleges bohóckodni az emuval. Sajnos hiába a 4 mag, még mindig nem tudja a PC rendesen hiba nélkül emulálni a PS2-t. -
#7593 Cdvd Gigahertz plugint kiválasztod 0.8.0 és mellete ott van h beállitás.Rákatt és kiválasztod a meghajtót amelyikbe a játélot teszed.én igy használom,és nekem is 0.9.8 van. -
Dave8814 #7592 Mer biztos van 12 forintom egy használt ps-re + a kicsipelésre + joysticra -.- -
#7591 Gondolom végigpróbáltam mindet. -
#7590 Gondolom DVD plugint kellene cserelni. -
#7589 Felraktam a 0.9.8-at de egyszerűen nem tudom a dvd olvasóba lemezről elindítani a játékot, mindenáron az iso-t keres. A korábbi verziók jól működtek ez meg nem. Mi lehet a baja? -
lammaer #7588 Vegyél 10k-12k-ért használt PS2-t. Komolyan. -
RAMyMamy #7587 próbáld ki az új emut, 0.9.8., innen szedd -
Dave8814 #7586 Windows xp service pack 3; Nem tom h ez-e a proci: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66 GHZ 2.66 GHZ, 2 GB ram; Geeforce 9600 GT 512 MB, pcsx 0.9.5, Plugin? -
zsotesz #7585 Op.rendszer, proci, memória, vga (bár ez a legkevésbé fontos), emu verziója, pluginek milyenek?
Mondjuk én ma már nem leszek gépközelben, úgyhogy max. csak majd holnap tudok segíteni, de hátha valaki benéz ide. -
Dave8814 #7584 Sziasztok! Segítség kéne, letöltöttem a ps emulátort, meg a tekken 4-et, de az lenne a bajom, h finoman szólva sem kielégítő a kép minősége, de ami ennél is rosszabb, remeg a kép... Valaki tapasztalt már hasonlót? Ha igen, mi a megoldás, ja és milyen redszeradatokat adjak meg, amiből megoldást tudtok kreálni? -
robogo81 #7583 Az újabb kiadások egyre gyorsabbak,meg több játék is elindul.
Már a 0.98-nál jár.
Az alap hogy 2 magos proci legyen,meg sok Mhz-es(ez játékfüggő,van hogy elég a 2-2.5 Ghz,de a GT4-hez azt irják,hogy a 3,5-4 Ghz alatt is képes belassulni.
Minden játéknál ki kell próbálni a képi beállításokat,meg a speedhackot,általában ezekkel lehet a sebességet növelni.
Meg a gugliban rákeresni az adott játékra hogy kinek hogy fut,milyen beállítással.
A gépeden szerintem jó tempóval mennének a játékok,a Cpu erős,sok memória,plusz a vga is dob rajta valamennyit.
Amit leírtam az általában saját és mások által leírt tapasztalat/vélemény. -
#7582 Hali
Hu de rég voltam itt, de mivel van új gép ezért itt vagyok, látom a fórum amin moderátor voltam még anno, törölve lett.
Az emulátorral lenne 1 kérdésem :) már tudja a 60 at?
Gondolom még nem visz minden játékot. -
RAMyMamy #7581 hát én dolphinnál is kimásoltam a fájlokat és vissza, de nem volt jó, történetesen a resident evil remake-ről van szó -
robogo81 #7580 Ha átmásolod a memóriakártya fájljait(Mcd001 vagy 002 .ps2),akkor a mentések megmaradnak.
A gyorsmentések sajna verziófüggőek.
OFF:
A dolphinnál a gc mentései is másolhatóak: a .raw kiterjesztésű fájlok azok.A wii mentéseit is lehet továbvinni csak tudni kell melyik mappában van az adott gamma mentései. -
RAMyMamy #7579 thx, ez pont jól jön, mert a god of wart tolom/tolnám
ha verziót frissítek, a mentés megmarad? (gondolom, igen, csak másik, gamecube-os (Dolphin) emunál úgy jártam, hogy oda lett...) -
#7578 mellesleg itt nyomon lehet követni a legfrissebb változatokat:
http://buildbot.orphis.net/pcsx2/
asszem inkább ezekkel játszom, és majd 100-200 buildonként frissítek... -
#7577 aki kihagyta volna: kijött a pcsx2 0.9.8 az stabilabbnak és gyorsabbnak tűnik mint a 0.9.7, gondolom most megint adogatnak ki ilyen 0.9.9 bétákat, aztán az emu lassan megérik arra, hogy kiadják az 1.0ás verziót. -
robogo81 #7576 Sziasztok.
A frame skippet a Config->emulation setting->GS fül altt lehet beállítani.
Még nem próbáltam ki a skippet,a 3 lehetőség közül csak működik valamelyik. -
RYO21 #7575 Frame skippet hogyan lehet beállítani? Mert akárhogy próbálgatom, nem akar semmit se skippelni. -
#7574 OFF:Az emberi agy kb. 25 képet tud feldolgozni másodpercenként (+-, nem mindenki ugyanolyan). De. A szem nem olyan, hogy 25 másodpercenként készít egy fényképet, és továbbítja az agy felé, hanem folyamatos időben “dolgozik”: ha valami 1/1000 másodpercig tart, akkor is látod.
A 25-ös képkockás mozifilmeket (avagy az 50 félkockás tévét) azért látod jónak, mert a kamera átlagolja az 1/25-öd idő alatt történteket, míg a 25 FPS-es számítógép által renderelt kép az nem átlaga semminek, az konkrétan abban az időpillanatban látható kép eredménye. (Nem tökéletesen ez van, de kb. ez az alapelv). Az eredményen segít, ha nagyobb rátával tolod a képet, és a szemed átlagolja az eredményt. Alternatíva, ha van motion blur a játékban, de még sosem láttam ennek jó implementációját (Meg amúgy is költségesebb, mintha nagyobb FPSt tolnál). -
#7573 Tényleg a szemed 25 alatt vagy hirtelen fps változásakor lát szaggató vagy lelassuló képet -
janihunk #7572 Tényleg? Fura ha le megy 35 re akkor már látom hogy laggol holott normál pc-gamánál 25 a határ. -
#7571 50fps limit szerintem az ingadozó fps-szám miatt van mint a vsinc-
hiszan akkor látod hogy szaggat a kép ha ingadozik az fps és leugrik 2fps alá a szem 25fps-nél többet nem érzékel..csak max a kiingásokat.
a ps2 pedig stabil 29-30 frame-et tartja -
janihunk #7570 Én eddig az FF-X Tekken 5 és egy crash játékot próbáld a tekken kicsit lassabb volt de még tűrhető határokon belül maradt. Am nem tudja valaki hogy miért van 50FPS limit a 0.9.8 ba? Ps2 nem 60FPS-t ad le? -
RAMyMamy #7569 jó neked :D én tegnap próbáltam ki a GTA vice city storiest, hát ritka szarul fut, a god of war megy "simán", ez meg... :( -
janihunk #7568 Egyelőre ezért nyomok olyan gmákat amihez elég az alap kontroller olyan ami a régi ps1 hez volt. De am ez a 0.9.8 as pcsx2 nagyon jó lett. Sose mentek még ilyen jól a játékok. És semmi gyorsítás nincs bekapcsolva. -
robogo81 #7567 Én a Black meg a Killzonet próbáltam ki egérrel,háát mi is mondjak:
Valahogy nem jól emulálja a gyorsulást:vagy lassan vagy nagyon gyorsan mozog a célkereszt,nehéz jól eltalálni,pedig jól belehet a gombokat lőni a billentyűzeten,a mozgás a fegyverváltás,meg minden,csak a célzás nem adja( a black még elmegy ,de a killzone-nál nagyon rossz. -
RAMyMamy #7566 nekem a jó öreg logitech dual action gamepadomon elromlott a jobb analóg kar, kéne egy másik :( -
lammaer #7565 Sztem érdemes lehet beruházni egy kontroller-re (ha ügyes vagy, egy ezresért már hozzájutsz egy eredeti PS2-es kontrollerhez, +2k a PS->USB adapter), mert anélkül a PS játékok nem igazán élvezhetőek. Eleve, egeret nem is nagyon lehet használni, billentyűzetről meg egy görcsölő polip leszel, amint 2x4 billentyűre tapadva próbálod a 2 analog kart szimulálni, a harmadik kezeddel meg a 4 szines gombot és a 2+2 fő tűzgombot nyomogatni.
Rémálom :)