7924
JÁTÉKLISTÁK: | Játszható |
| Lassú,
lehetnek problémák | href=\"http://www.pcsx2.net/compat.php?p=1&c=$&s1=1&s2=1&s3=1&s4=0&s5=0\"> | Nem
működik |
| EMULÁTOR-BEÁLLÍTÁSI SEGÉDLET! | | Játékok értékelése! | Minimum rendszerigény: P4 2,8 GHz HT vagy AMD XP/64 SSE procival/512 MB RAM/FX széria vagy ATI 9700. (Ajánlott, illetve minimum gépigényért és javaslatokért ide kattints!) |
-
zroland #7684 üdv. mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem, mégpedig:
Adott egy ps2 emulátor ( pcsx2), és adott egy játék, név szerint: Tourist Trophy. A játékot bemountoltam, elindul, de amikor kérdezi hogy melyik memóriakártyára mentsen (merthogy egyből kettőt is szeretne...) akkor egyiket sem fogadja el....Nem tudná valaki megmondani, hogy mit csináljak vele?
köszi előre is! -
#7683 ja igen van olyan játék aminél én is sok grafikai hibával találkoztam, és egyenlőre otthagytam, ez pedig a yakuza2. -
#7682 Na igen, elvileg attól is függ, hogy milyen géped van, elvileg AMDn rosszabbul fut, és csak SSE2 van (ugye nem felejtetted el beállítani a GS plugint a legmagasabb támogatott SSE szintre?), nekem intel core i3 notin meg SSE41el fut, meg radeon5470el, igaz hogy lassú videokártya, de ps2re elég és a rendes DX11 is sokat segít a kompatibilitáson, de nálam a legtöbb játék jól és teljes sebességgel megy hdban (pontosabban van ami a nativ felbontás két-háromszorosán is jól bírja pl FF10-12 úgy nagyon szép, de a DQ8 már ha egy kicsit is a nativ ps2 fölé állítom már akadozik).
aztán lehet hogy az emulátor írói nem optimalizálták annyira az emulátort a GT4hez mint az RPGkhez, vagy nemtudom mi lehet nálad a baj... -
fearfan #7681 Ha megnézed a videókat az ilyen játékokról,akkor lehet látni azt,hogy egy mai erős gépen is néha játszhatatlan és van olyan gép,ami már ma gyengének számít és mégis sokkal jobban játszható.Tán pár év múlva már sokkal több gépen fog jobban működni az emulátor -
#7680 A Gt4et nem próbáltam, de a dq5, 8, ff 10 12 eddig is hiba nélkül ment, most még gyorsabb, meg a xenosaga is már jó lett ( eddig akadt játszhatatlanul), de persze aki biztosra akar menni az persze vegyen ps2t. -
fearfan #7679 Hát nekem a 4873-as verzióval sem lett jobb,sőt még a GT4 az rosszabbul is futott.Szerintem itt ps2 vásárlás lesz a vége,mert a gépemen nem nagyon működik jól az emulátor,meg tele van bugokkal,grafikai hibákkal,ami valójában nincsen a játékban. -
#7678 Nah a 4866os béta sokat segít, elvileg az eddigi 2 helyett 3 threadet használ ez emulátor, a cpu mérő fel is ugrott az eddigi 45ről 60%ra, és a játékok is gyorsabban futnak/levehetem a speedhackeket 4es szintről 3masra (dragon quest 8 alatt 50 helyett 70FPS!), akinek legalább core2duos gépe van az frissítsen és kapcsolja be a speedhack (játék hackek) fül alatt a multi-threaded microVU1et.
pcsx2: Implemented Threaded VU1 :D
Threading VU1 took a lot of rewrites and new code to make possible (MTGS, microVU, gifUnit...), but we finally got to the point where it was feasible, and now we've done it! (so now everyone can stop complaining that pcsx2 only takes advantages of 2 cores :p).
The speedups in the games that benefit from it are great if you have a cpu with 3+ cores (generally a 10~45% speedup), however games that are GS limited can be a slowdown (especially on dual core cpu's).
The option can be found in the speedhacks section as "MTVU (Multi-Threaded microVU1)". And when enabled it should should show the VU thread-time percentage on the title bar window (Like we currently do for EE/GS/UI threads).
It is listed as a speedhack because in order for threading VU1 to have been a speedup, we need to assume that games will not send gif packets containing Signal/Finish/Label commands from path 1 (vu1's xgkick). The good news is very-few games ever do this, so the compatibility of MTVU is very high (a game that does do this will likely hang).
Note: vs2010 builds and Linux builds need to be updated to include "MTVU.h" and "MTVU.cpp". -
#7677 Legalabb hagynad neki, hogy legalabb annyi faradtsagot vegyen, hogy visszaolvas 15 hozzaszolast. -
#7676 szabad forráskódú a program? -
fearfan #7675 innen -
#7674 Honnan szeded a legújabb bétákat? -
fearfan #7673 Értem.Azért kösz a segítséget,mivel a ps2 be teljesen más hardver van,mint a PC-be,ezért ez is szép eredmény,hogy így futnak,majd hátha javul a helyzet,meg az igaz,hogy 3,8Ghz-es a cpu-m meghúzva,de pl egy E8500 v egy core i5 v i7-es sorozatú cpu-k erősebbek.MAjd megpróbálom azokat,amik nem mentek akkor,ha gépet újítok. -
#7672 Azt írtad, hogy 3,8 Ghz a procid, azért ezen már kéne valahogy futnia. Én ezeket próbáltam ki a gépemen: God of War 2, Gta Vice City Sories, Onimusha Dawn of Dreams, Tekken 4,5.
Mindegyik megy rendesen kivéve az Onimushát, mert ott rossz a menü, de maga a játék jól fut, ami a lényeg. -
fearfan #7671 Letöltöttem a tegnapi verziót éjfélkor,beállítottam és ott már normális képet adott és harveres módban is működött.A blacknél kb 40-60 FPS átlaggal megy,a GT4-nél meg 30-60 FPS-el,(ami természetesen a valósnak a fele)de kipróbáltam a legújabbat,avval sem javult a helyzet,viszont a Black-nél az ég fekete,azaz nincsen égbolt az első pálya után és ez engem azért zavart,semmilyen hack mód nem oldotta meg ezt,viszont az új verzióba meg ahogy lassul be a játék,úgy lassul a hang is,míg a 0.9.8-ban normális sebességű maradt.A GT4 ben rendesen jelenítette meg,de kizártnak tartom,hogy lassult állapotba fogom végigvinni v elkezdeni a karrier módot,max néha szórakozok egy-két kört benne.Meg majd még a Killzone-t fogom kipróbálni.A Blacket végigviszem valszeg,mert ott nem annyira zavaró a lassulás,mint a GT 4-be.Sztem ennyit tud a gépemből kipréselni jelenleg. -
#7670 Ezek valóban játszható játékok, bár a GT4-hez erős gép kell, de pl.: ezen a videón megy szépen egy közepes gépen.
Először is: szedd le inkább a legújabb bétát, mert sokat fejlődött közben az emu.
Utána: mindenképpen próbáld hardveresen, a felbontást tudod állítani a d3d res-nél, és akkor nem lesz pixeles, plusz még tudsz javítani az interlancinggel is ami a kép "rezgését" is megakadályozhatja. Interlacingot játék közben is lehet állítani az F5-tel.
És végül: speedhackot állítsd be úgy ahogy a linkelt videóban le van írva. Ha nem megfelelően van beállítva problémákat okozhat.
Majd írj, hogy mennyit haladtál. -
fearfan #7669 Grand Turismo 4,amiről az volt írva a honlapon,hogy vmeddig lehet vele játszani,de a Black meg teljesen játszható.Eddig ezt a két játékot próbáltam ki.Itt vannak a kompatibilitás http://pcsx2.net/compat.php?c=key
De azóta sikerült megoldani részben,de csak softvare módban ad szebb grafikát,de viszont úgy baromi lassú,kiír 20-30 FPS-t de közben az kb a fele,vagyis nem reális,de viszont ha hardveres módba van,akkor meg pixeles a kép,szóval nem lehet semmit se látni,főleg a GT4-bél nem,de úgy persze több FPS-em van:nagyjából most itt tartok benne és a 0.9.8-as verziót használom.
-
#7668 A géped elég hozzá, inkább azt kéne tudni, hogy melyik játékról van szó, mert bár egyre több a működő játék, de még mindíg nem tökéletes az emu. Továbbá ajánlott mindíg a legújabb bétát letölteni, mert egyre jobbak, gyorsabbak (7660-as kommentbe van link). -
fearfan #7667 Sziasztok!
nekem ez még majdnem új,úgyhogy nézegettem fórumokat,bekonfiguráltam és amikor játszanék vele,akkor csak ilyen pixelhalmaz jelenik meg meg kicsit vibrál a kép.
Gépem:E6500 2,93Ghz @3,8Ghz,4850 1GB,4GB RAM Win7 64bit ultimate.Akármilyen grafikai beállítást állítok be,mindig ilyen marad és vmikor hibaüzenettel ki is lép.Mi lehet a gond? Túl kevés hozzá a gépem v rossz verziót használok?(pcsx0.9.8)
A segítséget köszönöm előre is. -
#7666 kösz -
#7665 En kerlek szepen egy 4,4GHz-re huzott i2500k procin 8 GB Rammal es 6850-es VGA-val. Persze ennel kisebb gepen is siman lehet jatszani jo beallitasokkal. Lasd: http://forums.pcsx2.net/Thread-Will-PCSX2-run-fast-on-my-computer
Sok mindent nem kell amugy allitgatni altalaban mar,nem ugy mint regen. Letoltod az emulatort es valahonnan egy PS2 bios gyujtemenyt amit bemasolsz a BIOS konyvtarba.
Utana beallitod a pluginokat a konfig/plugin/bios selector menuben. Sokat nem kell vele molyolni vele, elobb utobb raerez az ember, igaz en mar hasznalom vagy 2004, tehat konnyen beszelek :D . GSSX kell altalaban a grefikus pluginnak,Lilypad a joypadhoz,SPU2 a hanghoz,a lemez emulacio attol fugg, hogy image filet hasznalsz vagy megirt DVD-t, Linux az imagehez,cdvdgigaherz a valos lemezekhez,kijelolve a meghajtot.
Az emulator settingben ertelemszeruen az emulator beallitasok talalhatok, ne nagyon piszkald max, ha az emulacio nem mukodik megfeleloen, vagy tul lassu, pl lehet ilyen a Shadow of the Colossus vagy mondjuk a God of War2-nel. Ilyenkor a speed hackot szoktak hasznalni a 2-es vagy 3as allasban, ami gyorsit altalaban az emulacioban, de ilyenkor elofordulhatnak hibak is nagyobb mertekben. -
#7664 meghoztad a kedvem a personahoz jakuza.
te milyen gépen futtatod az emulátort? -
#7663 Inkabb ez a duma. :D Ettol fuggetlenul mar reg javitottak a villodzast. -
lammaer #7662 duma :) -
lammaer #7661 No, hát akkor megcsinálták.. igaz, én meg nagyjából végigtoltam eddigre :) -
#7660 Ha mar itt tartunk http://buildbot.orphis.net/pcsx2/
Innen letolthetok az SVN verziok "bugfix leirassal".
Mint pl: r4723 - 2011-06-11 09:04:05 - GSdx: No more blinking characters/objects when using EE/VU cycle speedhacks in God of War 2. -
#7659 Nalad lehet villog, nalam semmi megjelenitesi anomalia es szinten 60FPSel megy vegig. -
lammaer #7658 Hát, mennyire tökéletesen mgy mondjuk a Gow2... villog a csákó vagy lassú. Analfabéta vagy nem... -
#7657 Dog's Lifeot valakinek sikerült rendesen grafikai hibáktól mentesen futtatni?Ha igen akkor milyen beállításokkal? -
#7656 Nem vagyok nagyon benne a C++-ban, de szerintem az egészet nem kell átírni.
Most a Metal gear Solid 3-at próbálgatom, de minden gyorsítást belőve is, a füves részeken szaggat, vagy ha messzire lehet a háttérben ellátni, 0.9.8-on.
A CODEC beszélgetések a 0.9.8-al tökéletesen mennek, de a 0.9.9 a 48xx gsdx-el élvezhetetlenül lassúak. -
#7655 Nagyon jó lenne, csakhát ahhoz újra kéne programozniuk az egész szoftvert, tehát jó ideig eltartana. Ha 4 magot használna valszeg egy játékkal sem lenne gond teljesítményben. Amúgy kíváncsi vagyok mikor lesz Ps3 vagy Xbox 360 emu. Valszeg nem egyhamar.
7652: türelemjáték az biztos, de megéri mert nem kell konzolt venni ;).
Egyébként tegnap szedtem le egy új bétát és a Tekken 5 már szinte tökéletesen fut. A csíkok eltűntek, a képhibák is, de a jeges pályán néha még egy picit belassul :(. -
robogo81 #7654 Igen az sokat dobna a sebességen(inkább fogalmazzunk úgy hogy az összes magot ki tudná hajtani,van 3 magos,meg 6 magos +ht is). -
#7653 Inkább a 4magos támogatás kellene, ami egyelőre ígéret szinten tart, hogy megpróbálják majd berakni. +2mag használata nagyon sokat jelentene. -
robogo81 #7652 Sziasztok.
Kár hogy nincsen az újabb verziókból 64 bites,persze csak akkor ha érdemben gyorsabb lenne mint a 32 bites.
Szerintem az emulátor beállitása sokszor türelemjáték,ritka hogy alapbeállításon minden jól fut,2 ugyanolyan gépen képes 2 különböző sebességgel futni.
Sokaknak nincsen hozzá elég türelme,hogy végigpróbálja a temérdek beállítást,hiába nézi meg a gugliban másoknak hogyan megy,maximum kissé közelebb van az optimális futáshoz.Ezért van hogy sokan inkább abbahagyják az emulátor próbálgatását.Ez szubjektív vélemény.
-
#7651 Igy igaz, nem kell semmifele PS2-t venni.
Csak kicsi hozzaertes kell az emulatorhoz. Egy USB controller 2000Ft (mint Speedlink Spider2), ennyi boven eleg invesztalas a PS2 jatekokhoz, ha van egy megfelelo PC-d.
Jo mondjuk nekem megfelelo PCm van ehhez, ezert nem volt mostanaban olyan jatek ami ne ment volna max 60FPSel.
Ami bent van a kompatibilis es futtathato listan az mind megy tokeletesen. Az mas kerdes, hogy vannak olyanok, akik inkabb vesznek PS2-t, mert analfabetak az emulatorhoz. :D -
lammaer #7650 /off
nem 20-25.. inkább 15, de abban már extrák is vannak (+1 kar, memkártya, pár játék) :)
pl: itt
Amúgy nekem az könnyítette meg a beinvesztálást, hogy ha belegondolsz, konzolos játékokhoz PCn is minimum a controller. Ha nincs - nekem nem volt - egy normális PCs kontroller 6-7K (logitech, persze van szutyok is 2kért), ez már majdnem a fele egy használt PS2-nek. Amihez kapsz fasza sony kontrollert. Ráadásul ez egy 2k-s kütyüvel ráköthető PCre is.
Poén volt, találtam a fiókban egy régi 40GB-s USBs vinyót, szóval lemezeket se kell cserélgetnem.
Nincs szaggatás, nincs lassulás, és mindössze 15K-t költöttem (13Kért vettem a csipelt PS2-t), amivel lett egy PCn is használható controllerem (jól jön majd a DMC4-hez, ha eljutok addig).
/on -
#7649 Szívesen :) -
Viktor9669 #7648 uhh ez tök jo.köszönöm szépen -
#7647 Persze, hogy sok a 20-25e forint, főleg ha csak pár játék végett kellene. Meghát ha itt van a lehetőség, hogy pc-n is lehet játszani, akkor meg minek is kellene a ps2. Próbálgasd csak az új verziókat. Itt mindíg megtalálod az újabbakat. -
Viktor9669 #7646 Én is pont most gondolkozom egy ps2 beszerzésére.mert már lassan belefáradok.de probálgatom egyfolytában.mert igaz hogy 15-20 ezer egy ps de hát ha nincs akkor az az összeg is sok.szeretném ha összejönne már végre.köszönöm a segítségeket.ha van valami fejlemény vagy javaslatotok (bárkinek az írjon mert sűrün felnézek ide)köszönök szépen mindent :D -
#7645 Biztos lesz olyan verzió, ami jól fog működni neked is. Én nagyon örülök, hogy létezik egyáltalán ez az emu. Ha nem létezne akkor már biztos lenne valamilyen konzolom :).