11368
  • N1ggA
    A 3. rész már évek óta készül, MMO formájában, Star Wars The Old Republic néven. Biztos hallottál már róla!
  • IXEMGabeo
    ha jól emlékszem nekem egyszer volt 212 400 creditem akkor elég jól álltam:D, KOTOR II-ben kell inkább csínyán bánni a credittel.

Mellesleg lesz ebből a remek kis game-ből 3. rész szted?
  • IXEMGabeo
    én alig vettem valamit, mert a bolygókon, meg ellenségektől mindig szereztem értékes cuccot:D aztán, ami felesleges volt (pl tömérdek frag gránát, vagy éppen rég nem használt eszközök) azokat én szépen eladogattam és abból aztán jó sok bevételem volt
  • lightjack
    érdemes 22500 kreditért megvenni egy kesztyűt ami +5 erőt ad? v inkább vegyek hődetonátorokat és életmentő csomagokat? jah a végső csatára készülök és a Korribanon egy csávó ajánlotta fel hogy ad nekem ritkaságokat, csak hát elég drágák. szal javaslat?
  • lightjack
    természetesen mind2-t megölöm:D
  • IXEMGabeo
    igen:) keresztbe kavarsz aztán a végén ilyen esetben ígyis úgyis valamelyik a kettő közül meghal, vagy pedig mindkettőt megölöd olyat is lehet...
  • lightjack
    hah. végre megvan. az volt a gond, hogy el kellet mondanom utharnak hogy twilek kijátssza és meg akarja gyilkolni. akkor ő elmondta hogy úgyis velem küzdött volna meg a végső próbán a twilek, és biztosra ment hogy én legyőztem vna. ezt elmondom twileknek és akkor onnan már meg mint az ágybaszarás.
  • lightjack
    ok akkor majd megnézem, van jútúbon egy ember aki feltöltötte az egész végigjátszást, akkor majd mekapom a választ! kösz mindent.
  • IXEMGabeo
    nálam úgy volt, hogy kb az 1-2 végigjátszásnál nekem se sikerült és gondolkodtam mi lehet a gáz. 3-4-5. végigjátszásra sikerült, egyrészt azért, mert az utsó kettőnél kipróbáltam magyarul a játékot ugyebár úgy egyszerűbb megérteni, aztán ami Calver mondott azt tettem, csak ez nem rémlett, tehát nekem csak annyi rémlett, hogy mindenképpen van egy olyan küldi, amikor be kell törni Ulthar szobájába és a Yulthura Ban adja oda a kulcsot, hogy asszem mérget tegyek Ulthar mester ágyába. Nekem ez rémlik...
  • lightjack
    férfi/katona/jedi védelmező(guardian)/dark side

hát nem a legelejétől kezdt em el, de nem értem mi lehet a gond. minden sith tanonc ellenfelet meg kellene győznöm h segítsen nekem és aztán kijátszom őket?
    am ti hogyan szereztétek meg? eddig annyi volt mondom, hogy a sith akadémiára való belépés előtt beszélnem kellett a twilekkel, aki beajánlott az akadémiára. utána már csak annyi volt hogy megkérdezte tőlem, akarok e vele dolgozni és megölni uthart. azután bennvoltan 2 sírkamrába, Marka Ragnoséba és vmi másikba, ahol megjelent egy szellem és 3 kardot kaptam...nem tom mi a neve. szal eddig ennyit csináltam, szval nem igazán tudom hol ronthattam el. ti hogyan csináltátok?
  • Calver
    köpd be egymásnak a terveiket, és játszd ki egymás ellen őket.
  • IXEMGabeo
    elkezdted újból Korribant minden? próbáld meg onnan alapból. Ha úgysem megy, akkor viszont lehetséges nem mind1 az, hogy milyen jedi kasztban indulsz, illetve arra tudok még gondolni, hogy lehetséges, hogy a nemed se mind1, hogy identitást tekintve milyen a karaktered...
  • lightjack
    nemértem. megint elkezdtem az a részt, és még mielőtt megszereztem vna a tekintélyét utharnak beszéltem a twilekkel. de semmi. semmi olyanról nem beszél h törjek be uthar szobájába. mondta hogy használjam ki lashowe-t és meg is tettem, de még mindig semmi. ha elnyerem a tekintélyét akkor meg azt mondja a twilek hogy mennyek gyorsan az utsó próbára, nincs most idő beszélgetni. szal ezt most hogy kell??:O
  • IXEMGabeo
    sok sikert!
  • lightjack
    értem. szerencsére van egy régebbi mentésem, onnan ismét elkezdem... csak 1 óra játékidő különbség van. kösz az info-t
  • IXEMGabeo
    jaja beszélned kellett volna vele, hogy adjon több küldetést...
  • lightjack
    hát...felajánlotta nekem a twilek hogy intézzük el ketten ulthart és én igent mondtam. utána nem igazán beszéltem vele, elnyertem Ulthar tetszését és mentünk az utsó próbára. ennyi. lehet hogy beszélnem kellet vna többet a twilekkel? vagy esetleg az ereklyéket amit találok nem ultharnak hanem a twileknek kellet vna odaadnom?
  • IXEMGabeo
    milyen maszk? nem emlékszem már rá:) ha jól emlékszem, ami Ulthar szobájában van cuccos elég hasznos, de nem az fogja meghatározni a további létedet:)
  • IXEMGabeo
    figyelj oda, attól függ, ha a Twilek mester útjait követed akkor tuti megkapod ezt a küldetést, hogy törjél be a szobájába. Ha Ulthar útját követed akkor nem. Valószínű utóbbi dolog történhetett...
  • lightjack
    jah és még az lenne a kérdés, hogy ezt a maszkot nem lehet vhogy máshogy megszerezni? vagy érdemes emiatt most előről kezdeni korribant? mondjuk nem teljesen előről, ott vok h ajunta pall síremlékébe lépnék be, de az még azért messze van ahol most éppen tartok...
  • lightjack
    ilyen nem volt...nemááááááá. most ezé kezdjem előről korribant?? ohh. és mikor kell megkapnom ezt a küldetést?
  • IXEMGabeo
    ha jól emlékszem nem mind1 milyen Jedi osztályban indulsz...és az is lehet kihagytál valami fontos mellékküldetést, arra gondolok, amikor a Twilek mester megbíz téged Ulthar szobájának a feltörésére, adnia kellett volna neked valami kulcsot, lehet kihagytad ezt a lépést
  • lightjack
    ja hogy ez nem kulcs, hanem vmi droid fejlesztés. de akkor hogyan lehet kinyitni az ajtót?
  • lightjack
    kérdés: a sith akadémián teljesítettem az utolsó próbát, aztán pedig megöltem uthart meg azt a másik twilek csajt, és megszereztem Uthartól a kulcsot. az a baj hogy nem enged be uthar szobájába. csak egyetlen bejáratot találtam, de hiába nem enged be, azt írja zárva. megnéztem az inventoryba hátha elfelejtettem felvenni és nincs benne, de a páncél amit uthartól szerzek a kulcs mellett, az pedig megvan. szal meg kéne lennie a kulcsnak is de nem tudom hogy az hol van. betöltöttem egy régebbi mentést, de még úgyse találtam, pedig közvetlenül a felvétel utána megnéztem az inventoryban. pls help, mert kéne a maszk ami uthar szobájában van.
  • N1ggA
    Egyébként rengeteg pénz gyűlik össze a játék során, én simán megvettem az ilyeneket, és nem volt pénzügyi problémám a végére.
  • lightjack
    értem akko fölösleges:) köcc
  • gyonax
    Hát, én egyszer sem éreztem úgy, hogy itt milyen jó lett volna a tűz ellenállás:)
  • lightjack
    mennyire érdemes 8000 kreditért 100%os tűzellenállást biztosító övet venni? szal kelleni fog majd vagy tök felseleges?
  • Calver
    na ja
    főleg Baldur's Gate-eknél a nyerő ez a hozzáállás, amikor nekiállsz, és hetekig nem látnak az ismerőseid
    mondjuk én mindig szoktam 1-2 küldetést befejezetlenül hagyni... mondjuk úgy h magnak
  • gyonax
    Igen, bár én alapból így szoktam játszani :D Completionist(van erre magyar szó?) végigjátszás FTW!
  • Calver
    ja még egy apróság, nem hinném h beírtam már ide: ha az ember minden küldetést megcsinál Taris-on, minden gépet feltör, és amennyi droidot lehet, annyit megjavít, akkor össze tud 9-es szintnek megfelelő mennyiségű xp-t... na most, mivel amikor megkapja a Jedi tréninget, kap még egy szintet*, így ez egészen pofátlan dolgokra képes - konkrétan én 7-es Scoundrel-ből lettem egy szempillantás alatt 7 scoundrel/3 guardian

*ez nem pont így működik: "felkerekíti" úgy az xp-t, h pont a következő szintre léphess - tehát ha 8-as vagy, és 3000 xp hiányzik a következő szinthez, akkor 3000-et kapsz, ha 30, akkor 30-at.
  • gyonax
    KSE-t szoktam használni, a build meg jónak tűnik, ha majd lesz időm kipróbálom, scoundrelt eddig úgyis többnyire hanyagoltam, így ez legalább felüdítő lesz :)
  • Calver
    és a lényeg kimaradt: erők.
    Speed sor és Fear -> Horror -> Insanity a lényeg, Stun -> Stasis -> Stasis Field sort bottal se piszkáld meg - ha teljesen Light side vagy, akkor is jobb az Insanity, mivel kisebb szinten elérhető és Will mentője van, tehát nagyon kevesen tudnak neki ellenállni - kivétel Juhani-nál, őt mindig magas szinten szoktam csak elővenni, neki jó Stasis Field.

többi a te döntésed, én Force Immunity-t és Force Breach-t fel szoktam venni, mert hasznosak tudnak lenni

és még egy apróság: KSE-t használj, és vedd ki a felesleges feat-eket, valamint erőket (ezeket csapattársaktól) - bosszantó mindig lepörgetni Critical Strike-ról, dettó Bastila Force Aura-ja se ér semmit, csak foglalja a helyet.
  • Calver
    7/13, úgy sneak attack már maximumon van, és nem kell alacsony szinten bohóckodni. jobb ha STR-re fókuszálsz, mivel feat-ek szintjén kicsit meg van tépázva, így nem lesz implant - ami viszont nem árt ha DEX-et akar az ember karakterének. ettől függetlenül CHA és WIS-t nem árt feltolni 14-ig.

featekből Critical Strike-ot felejtsd el, fos, helyette Power Attack vagy Flurry - PA jobb valamivel, de ennek a karakternek pont a Flurry sem olyan rossz. hozzá Two-Weapon Fighting természetesen, a végén én még a Toughness-t gyúrtam ki, Lightsaber Specialization meg gondolom egyértelmű.

skillekből meg Security, Persuade, meg Demolitions - előbbiekre mindig csak annyi pontot raktam, amennyit kellett, utóbbira meg annyit, h "felcuccolva" tudjam hatástalanítani az aknákat, így simán elvoltam 8-as int-tel
    [apro](bár demo ki is hagyható, az aknahatástalanításnak vannak... khmm... más módszerei is )
  • lightjack
    am a sneak attackot azt külön kell aktiválni v az magától is megy? v egyáltalán miért jó az?
  • gyonax
    Ami azt illeti, 5/15-tel nyersz 1 plusz featet, aminek azért az 1-ben nagy hasznát lehet venni. De mostmár komolyan felkeltette az érdeklődésemet ez a scoundrel/guardianod, lehet ki is próbálom :D Milyen builded volt?
  • Calver
    nem inkább 4/16? 5/15-el buksz egy base attack bonus-t, és nincs túl sok pozitív hatása.
    Soldier/Consular is tápos az kétségtelen - meg nevetségesen egyszerű - de közel sem olyan mókás... lehet vele grillezni az ellenfeleket, az igaz, de nem lehet beleröppeni az unszimpatikusok arcába mint a Guardian-nal
    mondjuk mindkettővel kizúztam egymás után, és szvsz Scoundrel/Guardian valamivel hatékonyabban tud pusztítani, és sokkal, de sokkal élvezetesebben
  • gyonax
    Én akkor is az 5/15 scout/guardianra esküszöm:D Scoutnak nagyon fasza kezdőfeatjei vannak(implant, flurry), és kap elég skillpontot is(persuadere, treat injuryre meg repairre), bár elismerem, hogy a sneak attack nagyon hasznos... De tényleg full dex-szel, robe-ban(LS karakternél még a rohadtjó buffokkal) egyszerűen verhetetlen.
    A másik nevetségesen erős class a counselor(bár én igazán sosem szerettem játszani). Egyedül a főellenség okozhat némi problémát, de a játék többi részén félelmetesen gyorsan átvágja magát(a villámmal meg aoe drainnel).
  • Calver
    gonosznak gonosz, de elég undorító szvsz. vidd úgy, ahogy jól esik, ne az LS/DS skála határozza meg a döntéseidet.
  • Calver
    scoundrel tökéletesen jó közelharcosnak, csöppet alacsonyabb a hp-ja a többieknél, de cserébe kap extra def-et, ha meg ha ügyesen használod, már az elején is nagyonat lehet vele csípni de 7 szintnyi scoundrel guardiannal kombinálva, nos... szvsz minden kaszt közül ők csípnek a legnagyobbat, mivel egy insanity után, speed-el pillanatok alatt cafatokra szednek BÁRKIT - mivel az ellenfél cselekvésképtelen, minden támadás sneak attack, ami extra 4d6 (átlag 14) sebzés... TÁMADÁSONKÉNT. dupla pengéjű kaszával és speed-el ez egészen gusztalan számokat tud hozni