11368
  • RaveAir
    Amúgy Luke zöld fénykardot csinált magának, mikor a régit, a karjával együtt a Bespinen elveszítette.
  • RaveAir
    Samuel Jacksonnak külön kérésre lett lila fénykardja. Csak azért, mert még senkinek sem volt olyan színű.
  • [NST]Cifu
    Qiu-Gon-nak konkrétan Zöld fénykardja volt...

• Valen
    Lila = Vindu mester privát fénykardja (from e2)
    Piros = mindig Dark Jedi, Sith
    Kék = Consular, jó Jedi (Obi Van és Luke)
    Sárga = Sentinel, jó Jedi (Gui Gon)
    Zöld = Guardian, jó Jedi (Joda mester is ilyennnel nyomja)
  • [NST]Cifu
    Erről a fénykard mizériáról annyit, hogy Lucas eredetileg ilyen egyszerűen vázolta fel a dolgot:

Jó oldal: Kék és Zöld
    Sötét oldal: Vörös

Ennyi. Namost ehez úgy-ahogy tartották magukat az EU-k (Extended Universe - a különféle SW világban játszodó játékok, könyvek, stb. által leírt világot hívjuk EU-nak, a filmek pedig "az" Univerzum). Namost ehez képest ugye jött Samuel L. Jackson, és mikor felmerült a kérdés, hogy milyen szinű legyen a fénykardja, ennyit mondot: "Lila lehet?", erre Lucas annyit mondott "Neked lehet Lila fénykardod is".

Nos innentől kezdve aztán megindult a színőrület, és nincs konkrét, egységes, átlátható szabály. Mondhatni csak annyi bizonyos, hogy a Sötét Jedi-knek vörös fénykardjuk van. Pont.

A JK2/JK:JA játékokat e téren pedig ne vegyük mintának, az tiszta őrültek háza e téren.

A Bioware megpróbált következetes maradni, és öt szint választott ki.

Kék - Jedi Guardian
    Sárga - Jedi Sentinel
    Zöld - Jedi Consular

Vörös - Sith
    Lila - ??? (Én eddig "alapból" csak Dark Jedi-knél láttam ilyen fénykardot)

Szvsz ez jó választás, de a lilát nem teljesen értem...
  • PiszkosFred
    Mert meg parizsban nem alakult ki egy divatgyar a fenykardok szinere epitve... Reszemrol tokmindegy hogy kek, piros, vagy eppen hupilila, a lenyeg hogy akit fejbecsapok vele, az essen szet minimum ket darabba az orrom elott...
  • Hmuda
    Mondjuk nem nagyon vágom, hogy miért nincs fehér kard a jó jediknek, mikor az illik igazán hozzájuk.
  • Hmuda
    Ha iszony gonosz vagy, akkor két pirosnál gonoszabb kinézet nincs. :D
  • Adam5
    nem tom eldönteni hogy 1piros és 1lila kard 2kézben
    vagy 1 dupla piros
  • Hmuda
    Hm. Én arra tippelnék, hogy inkább amolyan semlages szín lehet. Én már minden felé láttam jónál-rossznál is, minden játékban.
  • [NST]Cifu
    A játék terminológiája szerint Dark Jedi, de őket hívják Sith-eknek is. :)
  • Adam5
    a lila fénykard az jedi vagy dark jedi vagy sith kard?
  • Hmuda
    lol vagy kisember
    no comment
  • Hmuda
    nincs. Kapucni az van, de nem veszi a fejére (de azt is a játék leges legvégén lehet beszerezni.
  • Adam5
    Van kapucnis ruha a gameban vagy valami hogy az emberem eltakarja az arcát?(hogy jó sithes legyen)
  • Police88
    Nem nagyon...szerintem (de ha nem akarsz kimaradni semmiből akkor igen)
  • PiszkosFred
    109 uj uzenet.. oooanyam... erdemes vegigolvasni?
  • [NST]Cifu
    De a 25m-et lehet arra fogni, hogy az ürge addig tud vele pontosan célozni.

Hát nem tudom, 25 méterről én álló lőállásból 22LR kaliberű sportpisztolyal 10-ből 10x bármikor beletalálok a "8-a" lőlap feketéjébe (~20cm-es kör), és én még egy viszonylag gyenge lövő vagyok. A Budafoki lőtéren hadipisztolyal (PA-63, a hadipisztoly sokkal kevésbé pontos, mint egy sportpisztoly) 50 méterről megcsinálják ugyanezt profi lövők, sportpisztolyal pedig 50m-ről teniszlabdákra lőttek poénból - és volt olyan, akinek csaknem minden lövése talált!

A 25m-et arra lehet fogni, hogy erősíteni akarták a közelharcot. Ami szvsz használhatattlanná tette a lőfegyvereket a játékban...
  • ollie
    LoL
  • ollie
    Jól tudod.
  • gerger
    na végre sikerült egy jobb képet beállítani névnek és az a vicces, hogy innen föntről töltöttem be itt van fönt baloldalt, hogy sg és onnan szdtem le haha
  • RaveAir
    Kötözködésképpen az D&D nem Dungeons and Dragons-t jelent?
    Az swd20 pedig nem Star Wars Dice 20-at?
  • gerger
    vhogy gagyi ez a kép lol
  • gerger
    looool hát ez lol már mondtam, hogy ez lol? nem de már mondtam, hogy ez looooooooooooooooooooooool! lol
    így most már másodszorra tök gyorsan lehet haladni a jatekkal de azér egyszer nem kétszer belenéztem amagyarositasba, hogy biztos oda kell menni ahova gondoltam de oda kellet menni ahova gondoltam tehát lol
  • Hmuda
    Jójó, tudod mire gondoltam. :D
  • ollie
    akkor most én szőrözök :))))))

nem rögtön lesz ott a sugár, hanem fénysebességgel :)))))

Egyébként meg az tény, hogy a lézernek is van szórása, bár sokkal kisebb, mint mondjuk egy zseblámpának, szal bizonyos távolságra már nem igazán jut el (bár ez szerintem inkább 25km, mint 25m). De a 25m-et lehet arra fogni, hogy az ürge addig tud vele pontosan célozni.
  • Hmuda
    Fogjuk rá arra, hogy egy idő után eloszlik a lövedék energiája. Mondjuk megnézném, hogy mikor raknak már bele játékba IGAZI lézerfegyvert (tudjátok, ahova célzol, akkor tögtön ott is van a sogár és addig ott is marad, amíg ki nem fogy az energiából a stukker).
  • ollie
    Hmmm, az tény, hogy az íjak a valóságban több száz méterre ellőttek. Az már más kérdés, hogy a játékban lekorlátozták a lézerfegyvereket, aminek viszont nincs valóságalapja.
  • [NST]Cifu
    Nem igazán tudom mondjuk, mi értelme van azon vitatkozni, mennyire D&D3E alapú a játék. Amikor próbáltuk a D&D3E-t, az amúgy nem túl ügyes (Dex:10) harcosunk is képes volt 200 méterről eltalálni egy varázslót visszacsapó íjal. Ehez képest is a legtáposabb lőfegyver is max. 25 méterre képes ellőni... Kérek is azonnal egy visszacsapó íjat ezen sz@r blaster fegyverek helyett....
  • ollie
    jaj ne is mond
  • Hmuda
    Ej ej, gyerekek. Látom van forgalom, csak így tovább (egeytken délelőtt 100 üzi :D).
  • ollie
    pc-re meg még korai gondolkodni
  • ollie
    de xboxra csak nem lesz kiegészítő :))
  • Amiga
    Ikszbokszon már nyáron...
  • ollie
    ember, még csak most jelent meg a gém
  • Kandurex
    Naaa? senki nem tud semmit folytatásról, kiegészítőről?
  • ollie
    nem is.
    te fáracc el mindentől! :)
  • Amiga
    Húúú de fárasztók vagytok! :-)
  • ollie
    De pont az a lényeg, hogy nem hasonlít, hanem ugyanaz. De mindegy.
  • harczos
    jó de akkor ne hívjunk valamit máshogy mert hasonlít arra, ha van annak saját neve is :P