96
V-net ADSL / olcso husnak hig a leve?/
  • Xboxman
    Multizásnál töknyolc mekkora sávod van
  • Instict
    tudom milyenek a vnet szerelők, mert félig én csináltam meg a szerelést amikor itt voltak. a másik fele, meg hogy mért kell a nagyobb sávszél én szeretném ha a "cuccokat" gyorsabban le tudnám huzni, vagy pl talán jobb lenne multizásnál is. nem mindegy, hogy 42,7-el jön le valami, vagy 65-el. de remélem neked azért ez nem fáj vazz:DD
  • sanzik
    ne haragudj meg ,de ez eleg hulye kerdes...
  • [HUN]PAStheLoD
    a bekötésről!!
    LOL

nálam a következőképpen történt:
    - elmegyünk vnet területi képviselet (30 perces szerződéskötés)
    - időpontot adnak mikor jön a szerelő
    -14:00 rohanok haza ott vár egy csávó 3 nagy dobozal
    - beengedem meg minden akkor asztalt elhúzom stb...
    - elkezd "szerelni"
    - ISDN doboz fenn van meg bele 1 érpár meg jön ki 2 érpár. ehhez van 2 kábel
    - na emberünk elvágja mind a 2-t beköti a splittert meg az ADSL modoemet utp-set.
    - compaq laptop előkotor csattlakozás próbálása... nem megy
    - nem megy nincs szinkron a modemen...
    - másik modem elő azzal is próba...
    - mondja beszól a központba valamit állítanak a DSLAM-on :))
    - elmegy
    - másnap visza jön közbe én átnyálaztam az összes leírás amit hozott és én már gyanítottam hogy valamit elkúrt a jómunkásember
    - másnap jön a tapasztaltabb kollégájával és már majnem az egész DSLAM-ot ki akarták cserélni amikor megkérdem hogy nincs-e "véletlenül" rossz helyen a splitter?
    - olyan gyorsan megcsinálta hogy nem is láttam :DD
    - bekonfig meg minden volt max 1,5 perc :))

szal ilyenek a VNetes szerelők :)
  • [HUN]PAStheLoD
    nem elég a 384? mért kell az 512 ? ha megkérdezhetem?
  • Instict
    igen marhára igazad van. szal, itt az én problémám, nem a bekötéssel van, mert én lépni akarok 384-ről-512-re. na erről nincs fingjuk se, hogy hogy lehet, és mikor. remélem jól képzeled, hogy 24 óra alatt átállnak:))
    mindenesetre köszi!
  • Instict
    hát a 7 nap télleg csúcs a vnetnél:) de mire vonatkozott a "nem"? tehát az embernek még nem volt semmilyen nete, és úgy vásárolt 512-es hozzáférést?
  • Instict
    köszi a tanácsot! de te új előfizut kötöttél vagy átálltál a 384-ről?
  • Instict
    hát srácok ez hihetetlen...mostmár télleg 1 kicsit bosszant a dolog. felhívtam őket az előbb, mert azt mondták ezen a héten hívjam őket. elmondom mit akarok, a válasz: "Kérem telefonáljon jövőhét folyamán kb., mert jelenleg nem tudunk információt adni róla."
  • Lacee
    velünk is ez volt...
  • Pupcika
    ezért lehet perelni őket...
  • KG21
    Vigyázzatok mert lopni próbálnak! Basic40 csomagról átálltunk ADSL-re, de hó végén küldték a régi előfizetés számláját is a gecik!
  • Instict
    hát jah:))
  • Pupcika
    nem is vártam többet... :)))
  • Instict
    na felhívtam ma őket megint, mondom hátha...az biztos, hogy át lehet majd váltani, de beszarás, hogy mit mondott a csaj: "- ...az igaz, hogy kintvan a weboldalunkon, de még nem publikus, és nem adhatok róla felvílágosítást..." jövőhét elején kell telefonálni azt mondta. nem tudja, mik lesznek a feltételek, semmit nem tud és nem mondhat:))
  • Instict
    oksa, már kezdtem rémüldözni:))
  • Pupcika
    de ezt elküldték nekem postai levélben is :)
  • Pupcika
    november végén is volt ilyen munka
    három hétig tartott és minden héten eccer vagy kéccer 1-2 órára leállt a net és én pont jáccani akartam :(
    eldurant az agyam tőlük már párszor mert a 1288 a 1233 nak és vissza esetleg ha felismerik hogy a másik sem tud segíteni akkor a szervíz telefonszámát mondják.
  • Pupcika
    ímélen eztet küdték az írni tudók :)

"

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a MATÁV Rt. ADSL szolgáltatást biztosító
    berendezéseiben 2003. március 31.-től a csatolt ütemezés szerint
    üzemfenntartási munkák végrehajtására kerül sor.

A fenntartási munka célja a berendezéseket működtető szoftver hibajavítása
    és frissítése. A munka a DSLAM-okat, és a kapcsolódó végberendezéseket
    egyaránt érinti.

A fenntartási munka időtartama alatt az adott DSLAM-hoz kapcsolódó
    ügyfeleknél az ADSL szolgáltatás szünetel.

A szolgáltatás kiesés ügyfeleinket az alábbiakban részletezett munkanapon a
    hajnali órákban érinti. (várhatóan 03-07 óra között, várhatóan max. 3 óra
    időtartamban)

Ütemezés

Nap Helyszín

2003. 03. 31. - 2003. 04. 01. Debrecen
    2003. 04. 01. - 2003. 04. 02. Hajdúszoboszló, Kisvárda, Mátészalka,
    Nyíregyháza, Szolnok, Törökszentmiklós
    2003. 04. 02. - 2003. 04. 03. Balassagyarmat, Gyöngyös, Miskolc
    2003. 04. 03. - 2003. 04. 04. Cegléd, Eger, Kecskemét
    2003. 04. 07. - 2003. 04. 08. Pécs, Szigetvár
    2003. 04. 08. - 2003. 04. 09. Dombóvár, Kaposvár, Marcali, Mohács, Paks, Siófok, Szekszárd
    2003. 04. 09. - 2003. 04. 10. Mosonmagyaróvár, Székesfehérvár
    2003. 04. 10. - 2003. 04. 11. Balatonfüred, Keszthely, Nagykanizsa, Tapolca, Zalaegerszeg
    2003. 04. 14. - 2003. 04. 15. Körmend, Kőszeg, Sopron, Szombathely
    2003. 04. 15. - 2003. 04. 16. Komárom, Oroszlány, Tata, Tatabánya

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

Üdvözlettel,
    Vivendi Telecom Hungary
    "
  • Pupcika
    ooops
    elnézést
    aki matáv területen van csak azoknál lesz leállás sztem :)
  • Instict
    én ugyan nem kaptam semmit:)
  • Pupcika
    vagy 12.én?
    már nem is tudom
  • Pupcika
    de én nem merem felhívni őket mert agy vérzést kapnék azonnal.
    majd várom a fejleményeket.
    hihetetlen mennyyit cirkuszoltam velük és most küldtek egy levelet hogy ápr 11.én hajnalban 2-3órás leállásra lehet számítani.
    legközelebb ha nem értesítenek, akkor nagy církuszt csinálok (mondtam eccer nekik)
    Ugye mindenki kapott ilyen levelet?!
  • Pupcika
    kíváncsivá tettetek engem is :)
  • Instict
    :DDD
  • [HUN]PAStheLoD
    én ma még egész nyugodt vagyok! felhívom őket :))
  • Instict
    hát csak arra jók, hogy felidegelje magát az ember....
  • sanzik
    jo, akkor en fel sem hivom oket mert csak felidegesitenem magam....
  • Instict
    ehhh...most hívtam őket...első hívás:1288-on azt mondták, hogy nem tudják megmondani, hogy lehet megoldani, hogy megemeljék a sávszélt. tanácsolták, hívjam a 1233-at. felhívom 1233 felveszi 1 csaj és a következőket mondta kb.: -nem tudok ebben a kérdésben felvilágosítást adni, sőt azt se tudom, megoldható lesz-e a meglévő 2 éves előfizetésemet átrakni az 512-re.:(
    továbbá érdeklődjek hétvége felé.
    állandóan felbosszantanak:(
  • sanzik
    ezzel is csak sajat magat minositi az egesz ceg....
    en mar csak arra vagyok kivancsi ,hogy ezt hogy fogjak a gyakorlatban megoldani mert eddig a 384 helyett is csak kb 350kbit/s-t tudtak nyujtani
  • [HUN]PAStheLoD
    http://www.adsl.vnet.hu/ itt van egy ilyen lefedettség teszt akkora szar hogy nem ugyan az az irányítószáma nála dújvank mint amúgy :))
  • [HUN]PAStheLoD
    hehe... engem csak az zavar hogy szar... de végülis nem olyan rossz!
  • Instict
    Áldom a neved, hogy belinkelted ezt!!! én már nem is néztem a honlapjukat, de azért elmesélek 1 sztoryt, miért is érdektelen számomra a honlapjuk.

szal kb 3-4 héttel ezelőtt, valahol irc-n dumálok, és felfigyelek arra, hogy valaki 512-es adsl-ről beszél. rögtön kérdeztem, hogy smint, és jött a válasz:axelero! ez vasárnap este történt. gyorsan a szupergyors vnet adsl-emmel a hompédzsükre, semmi felhívás vagy ilyesmi, na mondom akkor majd holnap reggel hívom őket. reggel hajnali 11 felé felébredtem, és még az első cigim előtt a telefonhoz nyúltam. a megszokott fél órás várakozás helyett, most rögtön felvette 1 ügyfélszolgálatos, és következőképpen hangzott el a beszélgetés kb.:
    -Jó napot kívánok, szeretnék érdeklődni, hogy várható-e a sávszélesség bővitése 512-re mint az axeleronál?
    -(kis elhaló kuncogás) neeemmmm....semmi ilyenről nem tudok, de még azt se, hogy tervbe lenne véve!(ez mind 1 kicsit gúnyosan és 1 picit flegmán)
    elköszönés, stb. szal így zajlott, és én éreztem magam kellemetlenül, hogy emiatt betelefonáltam. egyébként nincs komolyabb gondom a szolgáltatással, kivéve azt a kb. 5 hónapon belüli 3-4 leállás 1-2 órára. ja és ma nem tudtam én se multizni, mert nem volt a legjobb a kapcsolat, szar ping stb.
    ennyi, szijasztok
  • sanzik
    512/128-as ADSL csomag a vivenditol

http://www.vnet.hu/page.php?id=157
  • Breki33
    de állitólag ilyen szempontból a DAtanet és az INterware is jó a többi a gáz...
  • [HUN]PAStheLoD
    hol?? hogy? 384-essel ??
  • Pupcika
    vnetnél?
  • Braveheart
    hopi hopi már 66kb/s-el lehet letölteni adsl-el, eddig 50-re volt korlátozva
  • Pupcika
    jah és én is várom már a bővítéseket :))))
  • Pupcika
    majd ha a matávnál olyan problémák lesznek és nem lesz egyeduralkodó a vonalak terén...
    Én is vnetes vagyok és nálam is gond volt, de most már jóbb, de nem tudja amit a szerződésben foglaltak mert tele van az ATMje :((( így bővítés után is.
    jelenleg matávosok a legjobbak árban és pingben is.
    a bérelők, mint a vnet korlátozva van.