4140
-
KisKolok #1315 Most így átgondolva az egészet: egy MMOFPS-hez több kell.
Nézzük a MMORPG-k közül az elsőt, az Everquest-et.
Sokan mind a mai napig a legjobbnak tartják, mert sok lehetőség volt benne, más szerepjátékokhoz képest is.
MMOFPS-nek van itt nekünk a Planetside.
Fasza vezethető járművek, nagy csaták, bázisok, repcsik, soksok fegyver, 3 különböző oldal.
Ennyi egy sima FPS-nek elég, hogy elterjedjen, mivel nem fizetős.
De ha már havidíjat, PLUSZ magát a játékot is kifizetjük, adjanak már többet!!
Például: TELJESEN egyedi fegyverek léte. Olyan 10-15/oldal.
Most mi van? Gauss/Cycler/Pulsar.
Mindegyik ugyanolyan, csak más a nevük meg máshogy néznek ki. OK, hogy a Gauss nagyobbat sebez, de ugyanakkor lassab, szóval a HP/idő arányuk megegyezik.
Heavy Assault: Mini-CG/JH/Lasher
Itt az első dícséret, ezek tényleg különböznek, de sajnos abban a dologban is, amiben nem kéne:
Használhatóság.
A Lasher viszi a mezőnyt, akár közel, akár távol.
Távolra CG picit jobb, mint JH, közelre viszont JH viszi a pálmát (lasher után term.).
Szóval megállapíthatjuk, hogy Vanuk vezetnek.
Ez, hogy itt a vanuk jobbak, még önmagában nem lenne hiba, mert máshol kompenzálhatná a másik két "faj". De nincs más "specific" fegyverük.
MAX-ek.
Mind tökugyanolyan, van 1-1 Anti-Air, Anti-Infantry és Anti-Vehicle.
Most ezt lehetne kombinálni, mondjuk 7 fajta MAX-ban. Első három maradhatna, csak erősíteni kellene rajtuk, viszont csak azt lőheti, amilyen "fajta". Mondjuk AA max-et nem fog leszedni 3 reaver sem.
Lehet kombinálni a 3 félét, de 2-nként, vagyis a 3. elem ellen nem ér semmit. (10 hp-s katonát megölik, de nem arra van teremtve)
Az utolsó fajta pedig lőheti mindet, de nem olyan erősen, mint előő társai. Úgy mindet egyformán.
Több képzettség.
Mondjuk megcsinálhatnák, hogy a különböző certekre lehessen még pontokat rakni mondjuk 3. szintig (Alap fok, középfok, mesterfok). MF-hez már 2 pont kellene.
Ezek nyújthatnának pontosabb célzást, kisebb visszahúzást, nagyobb sebzést, akármit.
Páncélokra is lehetne, úgy gyorsulna az ember, vagy akár több páncélt is kaphatna.
Végülis ez már valamennyire szerepjáték, de nem árthat az FPS műfajnak, nem igaz (deus ex)?
És több jármű sem árthat, több "speckó" jármű. Most mindegyiknek van egy brutál tankja és egy brutkó dzsippje oszt csá. De végülis azok is majdnem egyformák, vagyis ha 1v1-be állítjuk őket csak a mák dönt.
Bár lehet hogy a kiegészítőben ezek mind benne lesznek :) -
#1314 Hmm ez valami titkos új faj lehet ez a neutral... És egyre több területet hódít! Jó lesz vele vigyázni! :DD -
#1313 :D
Amúgy annyira nem is mókás, néha tényleg úgy érzem, mintha a neutralnak foglalnánk bázist... (senki nem hoz ANT-ot, stb). :D -
KisKolok #1312 Álljunk neutralnak, az a leghurkább!!! :))) -
#1311 nagyon feelinges amikor szinte reptérré válik a bázis.
jönnek mennek a repcsik, qrvajó -
#1310 Összegyűjtöttem a különböző szerverek tegnapi statisztikáit. Érdekes!
Markov:
Terran Republic: 35.4%
New Conglomerate: 35.3%
Vanu Sovereignty: 21.9%
Neutral: 7.2%
Johari:
Vanu Sovereignty: 37.5%
New Conglomerate: 30.9%
Terran Republic: 22.8%
Neutral: 8.6%
Emerald:
Terran Republic: 35%
New Conglomerate: 30%
Vanu Sovereignty: 29.3%
Neutral: 5.5%
Konried:
Vanu Sovereignty: 48.3%
Terran Republic: 26.3%
New Conglomerate: 12.8%
Neutral: 12.4%
Werner:
Vanu Sovereignty: 40.3%
Terran Republic: 34.3%
New Conglomerate: 18.7%
Neutral: 6.5%
Összesen:
Terran Republic: 153.8%
New Conglomerate: 127.7%
Vanu Sovereignty: 177.3%
Végül is tényleg a VS-->TR-->NC sorrend áll fenn.
Na jó, mentem, megnézem ezt a BF42 kieg. demót :) -
#1309 mind1 csak legyen jó hangja :D -
#1308 kira ez a game.
csak ne akadna :\ -
#1307 Gauss és tele tölténnyel! :D Ja meg Shotgun pisztoly egy tárral, mert az marha jó közelre :) -
#1306 Köszönöm. Csak pont beleszeólt ebbe a 7napba a tanulás. ma viszont minden nemterran rettegjen:D -
#1305 Nekem is termékyen volt :D 5 Reavert leszedése :D és foglaláskor 5k exp :) -
#1304 Egyébként ti milyen cuccokat szoktatok magatokkal vinni az inventoryban? Nekem van az a normal assaultos első fegyver (aminek nem jut eszembe a neve és 4x-es zoomja van :), van hozzá 3 sima skuló és 2 páncéltörő, van még a hacker cucc, a pisztoly, 3 medipack, 2 plazmagránát meg 1 jammer gránát az aknákra, általában így megyek. -
#1303 Valszeg én is :) -
#1302 :DDD grat! és kúl! :D -
#1301 Átmentem a kresszen ,ma egész éjjel fentleszek! -
#1300 Érdekes is lenne, ekkora pingekkel, ekkora csatákban még hitboxot számoltatni :))
Mai csata jó lett volna, csak nem tudtam maradni. 22 kill fél óra alatt, meg egy Sunderer...
én a snipert választanám. Most van 3 certem, inkább várok egy 4-re és szabok Reavert, de a sniper nagyon jó szerintem. Kell mellé egy implantát, megnézni hogy kinek mennyi HP-ja van, aztán mindig csak azt lőni akit érdemes. Engem állandóan azzal szedtek le tegnap meg ma is, a recent játékban az átlagos távolságokra hatástalan minden fegyverem. -
#1299 Nincs headshot a játékban csak úgy megjegyzem :) -
#1298 Hát inkább a heavy assaultot ajánlom, legalábbis a sniper nekem nem jött be... A legpontosabb fejesre se murgel meg a legcsirkébb páncélban egy enemy, csak második lövésre. Az pedig nem mindig adódik... -
Braveheart #1297 Az Ofp-ban a T80-asok ellen asszem csak az aknák voltak jók meg az M1A1-ek...
Na elfelejtem a Liberatort és megtanulom a heavy assaultot vagy a snipert. -
#1296 Milyen global chat? Broadcastolsz?
Gyere be most játékba /tell dikki cso oszt megyünk vmerre. -
#1295 faszom ott vagyok de senki nem válaszol a global chaten -
#1294 nah Krinyo néven vagyok -
#1293 ok még pár perc -
#1292 Csak egy van. -
#1291 Kriny0 néven vagyok csak még pecselek,
naés hány szerver van?
mer ha több akkor szerver is kő -
#1290 Hát ez nagyon LOL :D -
#1289 nah én most megyek szal aki akar keressen meg PAStheLoD néven vagyok... -
Petko #1288 ugy, ha megadod a kari neved, akkor invitollak -
#1287 hogy lehet csatlakozni hozzátok? -
#1286 Hát akkor már keresheted fel a kezelőorvosodat, ahogy a dobozra volt írva, mert nekem nem volt ilyen :) -
#1285 Ja igen! Mi a rákért van az, hogy minden jármű-kikérő podnál cloakolt ellenfelek tűnnek fel egy fél másodpercre, bizonyos időközönként? Megyek, már meghackeltük a bázist, nézem van egy piros pötty a térképemen. Odanézek, senki, csak 10-15 másodpercenként mintha ott állna és éppen kérne ki vmit egy halvány, körvonalazódo ellenfél. De senki nincs ott, csak a térképem és a szemem csal?! Bár asszem azóta van ez, hogy implantátumot rakattam be.. vmi "zum risiken und nebenwirkungen lesen sie die packungsbeilage oder fragen sie ihren artzt oder apotheker" lehet az implantátum dobozára írva, csak nem olvastam el? -
#1284 Nekem olyan votl, hogy kiugrottam Galból, és lehet hogy olyan gyorsan estem vagy nem tudom, de belefúrodtam az egyik alsó szint padlójába, úgyhogy elötte vagy 2 plafonon átrepültem. Az volt a durva, hogy úgy belefúródtam, hogy ha mozgotam akkor sérültem elég keményen, és csak egy bizonyos körön belül lehetett mozgin :) Viszont csak a felsőtestem látszott ki, így kaptam az alkalmon, és lekaptam pár Terrant :) -
#1283 Ofp-ztél már?
Ott is van ilyen.
Jön egy T80as aztán szétlő mindent.
ez teljesen valós -
#1282 nah most installálom, rakhattok be a névsorba :D -
#1281 Egy tank a valóságban is hazavágná egy torony védelmét, nem gondolod?
MAX gyorsabban, pontosabban lő letámasztva, csak ugye oda a mobilitás. Nem tud elugrálni a leglassabb lövedék elől sem. -
#1280 Háj!
Egy érdekesség....Voltunk egy toronyban vagy hatan...erre megtámad !egy! kerék nélküli vanu tank..mivel köd volt csak a lövéseket láttuk..ő szépen körbejárta a tornyot és szétlőtte a turreteket...utánna én meg páran akinek volt aknavetője kimentünk odalopóztunk belelőttük a rakétákat erre ő megfordul és vagy hatszázzal elcsap mindannyiunkat...mire respawnoltunk a konzolok szétlőve és "áramlottak" be a vanu ifjak + 1 max ...mondanom sem kell a torony az övéik lett....szal nincs valami megoldás a Vanu Tankra?...ha 3 rakéta nem volt elég neki...
Mert nem igaz, hogy egy tank hazavágja az egész védelmet...
Más a MAX ha letámasztja magát mit ér el?
-
#1279 óóóó rögtön rohanok a boltba:) ha mar vettem egy uj gepet, meg is veszeme redetiben!:) -
#1278 Jó're rájt! Dö szém fór mí, tú. -
#1277 ja jo lenne valami magyar roham brigadok action:) -
Braveheart #1276 Én meg egyedül elfoglaltma egy egész bázist, igaz csak 3 lámer védte... volt hogy a háta mögé lopóztam és fél méterről beledurrantottam shotgunnal... vmikor összejöhetnénk vhol egy jó kis közös hentre, de jó lenne ha vki tudna galaxít vezetni vagy vmilyen apc-t.