4394
2007. januártól-tól folyamatosan állítják át, A sávszélesség emelése minden ügyfél esetében automatikus.
  • gee21
    nem tudjátok az Axelero is karbantart ? me kurvára nem jönnek be oldalak.. meg ilyenek!! hol lehet erről olvasni ? köszi
  • Serpa
    sztem óbudán most csinálnak vmit a telefonvonalon.
    kicsit döcögösen jönnek be az oldalak.
  • AdaKiller
    thx
  • ffxi
    Nem értek nagyon ehhez, de saját IP csak előny lehet, nem? Úgy tudom így lehet onlájnon gémelni, mi a hátrány akkor? A vonalast pedig kihúzatom mint a szart miután lesz kábelNET-em.

• kirol
    Hát mégsem olyan gondtalan ez az ADSL.

Mint korábban írtam, már pénteken villogott az ADSL ledem, aztán szombaton tanácsoltátok, hogy próbáljam ki az ADSL tesztert, ami nagyon pöpec eredményt adott.
    Vagyis az 1024 felett ment, talán 1150 volt kb.
    Ez így is ment vasárnap, miután az Enternet megadta a jelszavamat.
    Aztán hétfőn jött egy sms -a matávtól, hogy aktiválták az ADSL-t. (érdekes)

Aztán hétfőn, kedden feltűnt, hogy valamiért nem hasít annyira mint vasárnap, a matávos sms előtt. Most eszembejutott, hogy talán újra elindíto maz adsl tesztert, és az eredmény igen meglepő volt számomra.

Letöltési sebesség teszteredmények
    Adatmennyiség: 1024 kbyte (1 048 576 byte)
    Letöltési idő: 15.06 sec
    Sebesség: 503 kbit/sec (556 032 bit/sec)

Ez miért van???
    Vasárnap minden szuper volt, aztán az " T-com os aktiválás" után már megfeleződött a sávszélességem??? (Ebből ne olvassa ki senki hogy szidnák is bárkit!!!)
    Azt még csak fogom, ha ez így marad! :)

Kérem olyan választ ne adjatok, hogy ez is benne van az 1024 és 128 -os sávban!
  • Butthead
    Nálunk nem az UPC, hanem a helyi kábeltévé szolgáltató szolgáltatja a kábelnetet, úgyhogy az UPC-ről nem tudok nyilatkozni. Nyilván ez a két fő lehetőség van: vagy kábelnet, vagy adsl. (Esetleg betárcsázós modemes annak, aki a lassúságot szereti...)
  • M@TriX
    jah nekem sincs telvonal, de nem is akarok, mert nincs 0FT-os csomag a francos nénikéjükbe. UPC-ben gondolkoztam, van más alternatíva?
    előre is köszi
    csak net+kis gém+kis letöltésre kellene, minnél olcsóbban...
  • Butthead
    Minimál csomagja csak annak van, aki anno előfizetett, és nem váltott. (Pl. öreganyámnak, de ő nem netezik ) A sima előfizetés 3000-3500 körül van, a minimál 1500-2000 között. Újonnan nem lehet minimál csomagot igényelni, nyilván nem hozott elég hasznot a köcsög matávnak.
    Az Externet a legolcsóbb most. Tavaly is kínáltak 7500-ért előfizetést, de csak az új ügyfeleknek, én, mint régi, hűséges ügyfél fizethettem volna tovább a 10750-et, ha nem hagyom ott őket. 9400-at ajánlottak, mikor hívtam őket, de mondtam, hogy ez sovány, és átmentem a TVNet-hez. Most 8000-et fizetek, de ezt is sokallom.
  • zimzumm
    Én 9990 ft-ot fizetek, egy korlátlan 256 kbyte/sec-es csomagért!
  • Butthead
    Abból a szempontból jobb a kábelnet, hogy nem kell hozzá telefonvonal. Haverom most kötteti magának pont ezért, mert nincs (matávos) telefonjuk. Itt havi 5500 bruttó (kisváros, bár megyeszékhely). Régebben azt hallottam róla, hogy ha esténként sokan töltögetnek, akkor belassul. Azóta mondjuk lehet, hogy volt sávszélességnövelés a kábelszolgáltatóknál is, de ha notórius töltögetők vannak a környéken, akkor előfordulhat hasonló probléma most is. Valszeg fix ip címet kapsz, ami bizonyos szempontból előny, más szempontból hátrány.
  • AdaKiller
    kurva anyjukat...
  • zaki
    ez engem is érdekelne. most 11400-at fizetünk 1024/128-as netért (t-kábel), mivel nincs vonalas telcsink...

nyáron mikor megkérdeztük a matávot (vagy t-com, vagy hogy a f@szba hívják már), vmi 3 vagy 4 ezer volt a havidíj, amit kell fizetni, ha nem is telefonálunk 1 percet sem...

pedig externetnél 2 megás adsl 11900 (volt akkor)...
  • AdaKiller
    hi!

engem az érdekelne, hogy az adsl-hez mennyiből lehet megúszni a telefonnak a vonaldíját? régebben volt a minimál csomag vagy mi 1500ért. lehet-e olyat most igényelni, és lehet-e olyanon adsl-ezni.

meg ami érdekelne még, az az hogy melyik a legolcsóbb adsl szolgáltatás matáv- t-online területen. én eddig az externetet találtam, havi 4ezerért.

köszi előre is!

bye
  • kirol
    Én is hasonlóakat kívánok neked!
  • ffxi
    Hadd gratuláljak!

• kirol
    Igen!!!!!!!!!!!!!
    Megvan az ADSL -em!!!!!!
  • ffxi
    Faluban lakok és csak karácsonykor fogják bekötni a szélessávút. Az a kérdésem, hogy mindezt a kábelszolgáltatóm csinálja és nem adsl-t, hanem vmi kábelnetet fog bekötni. És ez mennyire rossabb mint az adsl? Mé a tarifáról annyi, hogy kb. 6500ft/hó

• Ronny
    ebben az évben már nem lesz
  • Serpa
    hehe.

ha olyan 1xű lenne.
    neked kell szépen felhívni őket.

ja, és készülj fel, hogy előre számlázzák a hónapokat.
  • kirol
    Nem nekik kellene engem hívni?
  • kirol
    Vodafone GPRS! Hihetelten, nem??
  • Serpa
    a lehető legjobb jel.
    telefonálnod kell, hogy aktiváljanak.

de most te miről is netezel?
  • kirol
    Hú most látom,hogy bekapcsoltam a modememet, hogy világít az ADSL led is, eddig csak a lan ledek villogtam a modemen (mert ez a 4 led van a modemen).

Ez jelent valami???

(Bár engem még nem keresett senki. De én már ennek is marhára örülök, mert ez talán már valami jele, hogy lesz valami. Vagy mégsem?)
  • Rafaelo
    én ugytudom nemlessz
  • lord nihilus
    akkor én is megnyugodtam :D
  • Serpa
    nagy valószínűséggel, karácsony táján.
  • sike
    igaz hogy lesz növelés? (t-comnál)
  • ICP
    Engem 1 nap altt átraktak az új szolgáltatóra.Vasárnap emil a régi szolgának,hétfő de telefonos megrendelés az újnál,ma reggel már nem ment a régi,ment az új.Ennyi.
  • ffxi
    Faluban lakok és csak karácsonykor fogják bekötni a szélessávút. Az a kérdésem, hogy mindezt a kábelszolgáltatóm csinálja és nem adsl-t, hanem vmi kábelnetet fog bekötni. És ez mennyire rossabb mint az adsl? Mé a tarifáról annyi, hogy kb. 6500ft/hó

• kirol
    Persze én a Szereld Magad -ról beszélek!
  • kirol
    Ma délután beszéltem a szolgáltatóval ,akik a megrendelésig azt mondták pár nap az egész, persze most meg azt mondták, hogy szegény tré-com nem győzi bekötni a sok adsl-t, így legalább két hetet várni kell.

De akkor legalább ne álltattak volna hogy 4-5 nap az egész.
    Mert úgyis megvártam volna, de legalább ne verjék már át az ügyfelet.
  • Serpa
    én kibírtam 1.5 hónapot.
    :)
  • ICP
    Ma szerződtem az Externetnél.7806 Ft a havi díj,1 éves szerződésre,1 mbites sebességgel.Talán a 7végére átállítanak az új szolgáltatóra.
  • Alien
    Van ott korlátlan adatforgalmú is nemcsak korlátos. Serpa is azt másolta ki neked.
    Egyébként baromi jó árak, csak nekem is ez a 3 hónapos dolog a bökkenő, ha az nem lenne váltanék is, de így nem sokkal lenne olcsóbb ha azonnal váltanék, akkor nem annyival olcsóbb. 3 hónapot meg net nélkül... Kizárt dolog :D
  • ICP
    1.bukta:"Akciós ajánlatunkat csak azoknak az új megrendelőknek tudjuk biztosítani, akiknek telefonvonalán a megrendelést megelőző 3 hónapban nem volt ADSL előfizetés."
    2.bukta:"A csomagok havonta 3GB forgalmat tartalmaznak díjmentesen. A forgalmi díjat 3GB forgalom felett megkezdett MB-ok után számlázzuk. A forgalmi díj bruttó 1 Ft / MB."
    3.bukta:Nincsen saját modemem.
    Az elmúlt hónapokban 70-90 GB adatforgalmumk volt.
  • kirol
    A honlapon is ezek az árak vannak, meg a szórólapon is, ahol már a jövő évi ár is szerepel (20%- os ÁFA!!! 6600 HUF)
  • Serpa
    sztem neked ez a csomag felel meg --> Hobbi 1024/128 kbit/s - Csatlakozz! 1 év 6.875 Ft
    csomag árak (tcom területen)

kirol!
    nekünk kellett nekik telefonálni.
  • ICP
    Helló!Ezeket az összegeket honnan szedted?A honlapon nem ezek az árak szerepelnek.1 évre 9375 ft.
  • Zetorg
    van, ha VIP vagy :)
  • kirol
    Enternet!
    2006 januártól 1 Mb/s: 6600 HUF, 1 éves szerződéssel. (Most Dec-ben még 6875 HUF.)
    Korlátlan letöltés, akár havi 150 gb -is!

(Lehetne hsz. szerkesztés opció!)